Tippin.me – anna tippiä Twitterissä salamaverkon avulla!

finder tutkimus

Lightning Network eli salamaverkko on ratkaisu Bitcoinin skaalautuvuusongelmiin. Kyseessä on Bitcoinin varsinaisen lohkoketjun ulkopuolella toimiva verkko, jossa transaktiot voidaan suorittaa kirjaimellisesti salamannopeasti. Nyt salamaverkkoa voi testata käytännössä Tippin.me -palvelun avulla.

Rekisteröidy Binancelle

Tippin.me – tippikone Twitterissä

Tippin.me on tällä hetkellä beta-versiossa oleva palvelu, jonka avulla kuka tahansa voi opetella käyttämään salamaverkkoa. Tippin.me on noussut otsikoihin äskettäin helmikuun puolivälissä, jolloin projekti julkaisi Twitter-lisäpalikan Chromelle sekä Firefoxille.

tippin.me

Kyseessä on nimensä mukaisesti palvelu, jonka avulla voit antaa tippiä kaverillesi tai vaikka täysin tuntemattomalle henkilölle. Äskettäin on julkaistu Twitter-lisäosa, jonka avulla voit lahjoittaa yhden tai vaikka 10 satoshia hauskan kissavideon julkaisseelle kaverillesi.

Satoshi Nakamoto on Bitcoinin takana oleva mystinen nimimerkki, jonka todellista henkilöllisyyttä ei vieläkään tiedetä. Hänen mukaansa on nimetty myös yksikkö satoshi, joka on yksi sadasmiljoonasosa Bitcoinista. Yksi satoshi on siis 0,00000001 Bitcoinia, eli nykykurssilla noin 0,0004 dollaria.

Satoshia käytetään Tippin.me -palvelun sekä muiden sovellusten mikromaksujen yksikkönä, koska se on huomattavasti käytännöllisempää. On helpompi antaa tippinä 50 satoshia kuin 0,0000005 Bitcoinia. Oikea nollien määrä menisi hyvin nopeasti sekaisin.

Tämän hetken kurssilla 25.000 satoshia on yhtä kuin yksi dollari. Voit siis huoletta antaa tippinä vaikka 100 satoshia hauskasta kissavideosta!

Tämä on juuri palvelun hienous: salamaverkon avulla myös äärettömän pienet mikromaksut onnistuvat nopeasti, helposti ja käytännössä ilmaiseksi. Perinteisillä menetelmillä esim. 0,1 euron lähettäminen kaverille olisi aika turhauttava kokemus.

Tippin.me käyttöönotto – vastaanota tippejä

Tippin.me -palvelu on vasta beta-vaiheessa. Sen käyttöönotto vaatii pientä vaivaa, mutta alkuaskartelun jälkeen tippaaminen on todella nopeaa ja hauskaa.  Tarvitset tässä vaiheessa sekä puhelintasi että selainta tippaamiseen, koska Tippin.me ei ole vielä integroituna esim. iOS:n Twitter-appsiin.

Tippin.me -palvelun aktivointi tapahtuu parissa minuutissa, mikä riittää jo tippien vastaanottoon. Se kannattaa siis ehdottomasti tehdä, niin voit vastaanottaa satoshia lompakkoosi tyytyväisiltä Twitter-seuraajiltasi. Vaativammat vaiheet täytyy käydä läpi vain siinä tapauksessa, että haluaa itsekin lähettää tippejä.

Huom. Koska kyseessä on vasta beta-versio, testaa palvelua vain pikkurahalla, esimerkiksi muutamilla euroilla. Älä siirrä vielä suurempia summia!

Vaihe 1: Avaa Twitter

Kirjaudu Twitter-tilillesi selaimen kautta. Jos käytät mobiililaitetta, niin älä käytä Twitter-appsia vaan kirjaudu Twitter.com -osoitteen kautta tilillesi.

Vaihe 2: Avaa Tippin.me

Avaa uusi selaimen välilehti ja siirry osoitteeseen https://tippin.me.

Klikkaa tämän jälkeen etusivulla olevaa join now -nappulaa. Saat ruudulle sinisen painikkeen, jossa lukee sign up with Twitter.

Tämän jälkeen saat sivuille ilmoituksen siitä, että Tippin.me -sovellus haluaa saada pääsyn Twitter-tilisii. Klikkaa sinistä Authorize app -nappia.

Vaihe 3: Tippin.me -tilisi on auki

Tämän jälkeen sinut ohjataan omalle Tippin.me -sivullesi, jonka osoite on muotoa tippin.me/@twitterhandlesi. Alla on esimerkki Bitcoinkeskuksen tippisivusta, joka on osoitteessa tippin.me/@bitcoinkeskus.

tippin.me QR koodi

Kuka tahansa voi antaa sinulle nyt tippiä kyseisellä sivulla olevaa QR-koodia käyttäen. Jos haluat vain vastaanottaa tippejä, sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta! Voit jakaa tämän tippi-sivun osoitteen tai QR-koodin kenelle tahansa, jolla on Lightning-lompakko. Hän voi sitten maksaa sinulle tippiä.

Klikkaamalla vasemman ylänurkan tippin.me -logoa pääset dashboardiin, josta näet sinulle kertyneet tipit.

Tippin.me käyttöönotto – lähetä tippejä

Sinun täytyy suorittaa läpi seuraavat vaiheet siinä tapauksessa, jos haluat antaa tippejä muille tai tehdä cashoutin Tippin.me -palvelusta omaan Lightning -lompakkoosi.

Vaihe 1: Asenna Chrome ja Firefox -lisäosa

En saanut omassa testissäni toimimaan Mozilla Firefox-lisäosaa, mutta kyseessä saattoi olla joku virhe allekirjoittaneen päässä. Chrome-lisäosa toimii todennäköisesti paremmin joka tapauksessa.

Asenna Tippin.me lisäosat:

Kun avaat Twitterin tämän lisäosan asennuksen jälkeen, jokaisen Twiitin alareunaan tulee näkyviin pieni salamaikoni.

tippin.me salama

Kun klikkaat ko. ikonia avautuu popup, jossa on vastaanottajan tippitilin QR-koodi.

Huom. Ikoni tuli itselläni näkyviin vasta sitten, kun olin disabloinut AdBlockerin Twitteristä. Jos ikoni ei näy lainkaan, joku estää sen todennäköisesti näkymästä omassa selaimessasi.

Vaihe 2: Asenna Lightning-lompakko

Jos haluat antaa tippejä, tarvitset puhelimeesi Lightning-lompakon satoshien lähettelyä varten.

Mene mobiililaitteellasi osoitteeseen tippin.me/howto

Kohdasta How do I get a wallet? löydät linkit kahteen eri Lightning-lompakkoon: Esclair (vain Android) ja bluewallet (iOS sekä Android).

Tässä esimerkissä on asennettuna bluewallet, joka toimii molemmilla.

Vaihe 3: Siirrä Bitcoinia lompakkoosi

Kun avaat bluewalletin, sovellus pyytää sinua ensin luomaan Bitcoin-lompakon. Voit antaa lompakolle haluamasi nimen, valitse tyypiksi Bitcoin ja HD SegWit. Kun lompakko on luotu, se näkyy sovelluksessa violettina.

bluewallet bitcoin lompakko

Yllä olevassa kuvassa New SegWit HD testilompakko luotuna bluewallet-sovellukseen. Klikkaa tätä lompakkoa ja seuraavaksi avautuvan transaktiolistan alapuolelta Receive-nappia. Saat tämän jälkeen ruudulle osoitteen, johon Bitcoinit kuuluu lähettää.

Kopioi osoite ja lähetä siihen joku hyvin pieni määrä (!!) Bitcoineja mistä tahansa Bitcoin-lompakostasi. Avaa joku lompakko puhelimellasi, niin saat kopioitua Bitcoin-osoitteen siihen helposti.

Siirto on perillä todennäköisesti 30-40 minuutin sisällä.

Vaihe 4: Siirrä satoshia Lightning-lompakkoosi

Luo tämän jälkeen Lightning-lompakko klikkaamalla sovelluksen pääsivulta (+) ikonia wallets-riviltä.

Kun Lightning-lompakko on luotu, se näkyy appsin etusivulle keltaisena.

bluewallet lightning

Klikkaa lompakkoa, jolloin pääset transaktiolistaan. Klikkaa sivulta manage funds ja valitse Refill.

Ruudulle ilmestyy tämän jälkeen Bitcoin-lompakkosi, klikkaa sitä. Seuraavaksi voit syöttää haluamasi määrän Bitcoineissa, jonka siirrä Lightning-lompakkoosi. Klikkaa tämän jälkeen Create. 

Siirto on perillä kolmen (3) Bitcoin-verkon vahvistamisen jälkeen, eli noin puolessa tunnissa. Kun Bitcoinit ovat siirtyneet Lightning-lompakkoosi, olet valmis tippaamaan!

Vaihe 5: Anna tippiä

Avaa tämän jälkeen Chrome-selaimella Twitter ja etsi tili, jossa Tippin.me -sovellus on aktivoituna. Voit kokeilla esimerkiksi Bitcoinkeskuksen tilillä osoitteessa https://twitter.com/bitcoinkeskus

Scrollaa minkä tahansa Bitcoinkeskuksen kirjoittaman twiitin kohdalla ja klikkaa salamaikonia. Popup-ikkuna aukeaa, jossa on QR-koodi tipin antamista varten. Tämä ominaisuus toimii siis toistaiseksi vasta selaimen lisäosan avulla, eli se ei pelitä mobiililaitteesi Twitter-appsissa.

tippinme twitter tip

Voit myös antaa suoraan  tippiä osoitteesta https://tippin.me/@bitcoinkeskus.

Avaa Lightning-lompakkosi ja klikkaa Send.

Klikkaa tämän jälkeen Scan, valitse kamerasi ja skannaa äsken avaamasi QR-koodi.

Nyt ylin rivi 0 sat on muuttunut siniseksi. Klikkaa sitä ja syötä ruudulle haluamasi tippi, joka on siis huom. satoshina, ei Bitcoinina. Muistin virkistykseksi, 25.000 satoshia vastaa yhtä dollaria.

Klikkaa tämän jälkeen Pay, ja tippisi on matkalla!

Tipin saaja näkee oman testin perusteella tipit noin minuutin sisällä.

Kun annat jatkossa tippejä, sinun tarvitsee vain toistaa vaihe 5. Eli skannaa tipin saajan QR-koodi ja lähetät satoshit lompakostasi.

Tippin.me käyttöönotto – tee cashout

Jos satut saamaan runsaasti tippejä, voit suorittaa milloin tahansa cashoutin. Tämä on mielestäni helpointa tehdä mobiililaittella, eli tee seuraava prosessi läpi puhelimellasi.

Vaihe 1: Avaa Twitter ja Tippin.me -sivu

Avaa selain, mene osoitteeseen Twitter.com ja kirjaudu tilillesi. Avaa tämän jälkeen toinen selain ja mene Tippin.me -sivulle.

Klikkaa log in (ei siis join now) ja tämän jälkeen log in with Twitter. Ohjelma pyytää jälleen auktorisoimaan sen käytön Twitter.

Tämän jälkeen olet Tippin.me -mobiilisovelluksessa, jonka sivu näyttää tältä.

tippin mobiili

Scrollaa sivu aivan alas asti, jossa näet cash out -nappulan. Klikkaa sitä, niin ruudulle avautuu tyhjä laatikko.

Avaa tämän jälkeen Lightning-lompakkosi ja klikkaa Receive. Saat ruudulle tyhjän lomakkeen, jonka ylin rivi on 0 sat. Klikkaa tätä riviä ja syötä siihen summa, jonka haluat kotiuttaa. Tämän jälkeen klikkaa Create-nappia, jolloin ruudullesi tulee Lightning Invoice eli lasku.

tippin.me invoice

Klikkaa kuvan alapuolella olevaa todella pitkää numeroiden ja kirjaimien yhdistelmää, jonka jälkeen sovelluksen pitäisi ilmoittaa Copied to clipboard.

Mene takaisin Tippin.me -sivulle ja liitä kopioimasi lasku cash out-napin yläpuolella olevaan tyhjään laatikkoon. Klikkaa sitten cash out­. Saat välittömästi ilmoituksen payment sent.

Kun avaat nyt Lightning-lompakkosi, ylin transaktio pitäisi olla tekemäsi kotiutus. Klikkaamalla transaktiota, ruudulle pitäisi tulla ilmoitus This invoice has been paid for. Siirron pitäisi tapahtua kirjaimellisesti salamannopasti!

Kotiuta varat Lightning-lompakosta

Lightning-lompakon varojen siirtäminen takaisin Bitcoin-lompakkoon ei onnistu vielä tässä vaiheessa suoraan bluewallet-lompakosta. Tarvitset avuksi zigzag.io -palvelua, mutta prosessi on siitä huolimatta hyvin suoraviivainen ja selkeä.

Vaihe 1: Avaa zigzag ja bluewallet

Avaa bluewallet-applikaatio ja valitse keltainen Lightning-lompakkosi. Klikkaa lompakon saldoa, niin saat vaihdettua sen välillä satoshit / dollarit / BTC (eli Bitcoin). Valitse saldo ruudulle Bitcoineina.

Avaa tämän jälkeen selain ja kirjoita osoitteeksi zigzag.io.

Vaihe 2: Syötä kotiutettava summa

Zigzag.io -palvelun etusivulla on simppeli lomake, johon sinun on syötettävä yksi tieto You send -laatikkoon. Syötä tähän Lightning-lompakkosi saldo Bitcoineina – näet alapuolella olevassa laatikossa summan, jonka saat tilillesi kotiutuksen jälkeen.

zigzag

Klikkaa tämän jälkeen Next-nappulaa.

Palvelun minimikotiutus on 0,00028 BTC eli noin yksi dollari, maksimisumma tällä hetkellä 0,04 eli noin 160 dollaria. Kulut ovat artikkelin kirjoitushetkellä 0,000056 BTC eli noin 0,22 dollaria.

Vaihe 3: Syötä LN ja BTC-osoitteet

Ruudulla on nyt kaksi uutta laatikkoa: BTC refund address or invoice sekä BTC blockchain address.

Siirry takaisin bluewalletin puolelle Lightning-lompakkoosi. Klikkaa Receive, syötä 0 sats tilalle lompakkosi saldo ja klikkaa tämän jälkeen Create.

Lompakko luo sinulle Lightning Invoicen eli salamaverkon käyttämän laskun. Klikkaa QR-koodin alapuolella olevaa merkkijonoa, jolloin se kopioidaan leikepöydälle. Liitä tämä merkkijono zigzag-palvelun BTC refund address or invoice -laatikkoon.

Tämän jälkeen syötä alempaan laatikkoon Bitcoin-osoite, johon haluat varat siirtää. Voit mennä esim. takaisin bluewalletiin ja valita nyt Bitcoin-lompakkosi. Klikkaa Receive, jonka jälkeen saat ruudulle osoitteen lähetystä varten. Klikkaa QR-koodin alapuolella olevaa osoitetta, niin se kopioidaan leikepöydälle. Liitä tämä osoite zigzag-palvelun BTC Blockchain Address -laatikkoon.

Klikkaa tämän jälken Exchange -nappia.

Vaihe 4: Suorita siirto

Saat nyt zigzag-palveluun Lightning-osoitteen lähetystä varten.

Kopioi QR-koodin alapuolella oleva osoite talteen. Mene tämän jälkeen bluewallettiin, valitse Lightning-lompakko ja klikkaa Send. Liitä kopioimasi osoite ruudulle, jonka jälkeen summa pitäisi vaihtua automaattisesti oikeaksi. Klikkaa Send, jonka jälkeen transaktio on suoritettu.

Joudut odottamaan tämän jälkeen kolme (3) Bitcoin-verkon vahvistusta, jonka jälkeen varat ovat Bitcoin-tililläsi.

Kuva: Pexels

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*