Uutiset
24
huhti
bitcoin tulevaisuus

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Tim Draper: kryptovaluutat ovat suurempi vallankumous kuin internet

Amerikkalainen Tim Draper (59) on yksi maailman tunnetuimmista pääomasijoittajista, jonka omaisuuden arvo on yhden miljardin luokkaa. Hän on myös tuttu nimi kryptovaluuttojen maailmasta, sillä Draper on aktiivinen Bitcoin-sijoittaja sekä kurssikehityksen ennustaja. Draper tuli tunnetuksi kryptovaluuttojen ystäville vuonna 2014, jolloin hän osti 32.000 Bitcoinia FBI:ltä. Kyseiset Bitcoinit olivat takavarikoitu ns. Silk Road -huumekaupan yhteydessä.

Rekisteröidy Binancelle

Draper ilahdutti kryptosijoittajia pari viikkoa sitten ennustamalla Bitcoinin kurssin jopa 250.000 dollarin tasolle vuoteen 2022 mennessä. Toisaalta, tämä mies tietää mistä puhuu, sillä Draper ennusti Bitcoinin saavuttavan 10.000 dollarin tason jo neljä vuotta sitten. Tuohon aikaan kurssi pyöri 500-600 dollarissa, eli kyseessä oli 20-kertainen arvonnousu. Jos vastaava arvonnousu nähdään myös seuraavan neljän vuoden aikana, Bitcoin päätyy 100-200.000 dollarin tasolle (ja todennäköisesti vielä paljon korkeammalle).

Amerikkalainen uutiskanava CNBC on uutisoinut tänään Draperin tuoreimpia näkemyksiä. Hän on ollut aikoinaan rahoittamassa mm. Hotmailia, Teslaa sekä Skypeä. Draper vertasi kryptovaluuttoja näihin sijoituksiin seuraavasti: Bitcoin tulee olemaan suurempi, kuin kaikki nuo kolme yhteensä.

Draperin lausunnot miellyttävät varmasti jokaista Bitcoinin hodlaajaa, sillä mies uskoo kryptovaluuttojen olevan lopulta suurempi vallankumous kuin internet.

”This is bigger than the internet. It’s bigger than the Iron Age, the Renaissance. It’s bigger than the Industrial Revolution,” Draper kommentoi. ”This affects the entire world and it’s going to be affected in a faster and more prevalent way than you ever imagined.”

Draperin mukaan pian ollaan tilanteessa, jossa ihmiset eivät halua käyttää perinteisiä fiat-valuuttoja.

”In five years you are going to try to go buy coffee with fiat currency and they are going to laugh at you because you’re not using crypto,” Draper ennustaa. ”I believe that there will be a point at which you will no longer really want any of the fiat currency.”

Draperin lausunnot ovat varmasti korkealentoisia näkemyksiä tavallisille kansalaisille, jotka elävät yhä perinteisen fiat-rahan ympäröimänä. Bitcoin-maailmassa Draperille riittää tukea, ja moni sijoittaa kryptovaluuttoihin suojatakseen omaa sekä perheensä omaisuutta fiat-valuuttojen tulevaa romahdusta vastaan.

Keiser Report -ohjelmasta tunnettu Max Keiser on kommentoinut Bitcoinin kurssinousun olevan kuplan sijaan fiat-valuuttojen romahdus kryptovaluuttoja vastaan. Perinteisen hyperinflaation koittaessa fiat-valuutat romahtavat kaikkia hyödykkeitä vastaan. Tämä on nähtävissä parhaillaan mm. Venezuelassa, jossa 50 dollarin ravintolalasku on reilut viisi miljoonaa Bolivaria (katso alla oleva kuva).

Valuuttojen arvot vaihtelevat jatkuvasti myös ristiin toistensa kanssa sekä verrattuna muihin sijoituskohteisiin. Esimerkiksi dollarin arvo muuttuu jatkuvasti suhteessa euroon, kultaan, öljyyn, eri metalleihin ja niin edelleen.

Mielenkiintoinen kysymys kuuluu seuraavasti: jos Bitcoinin kurssi on 250.000 dollaria vuonna 2022, niin maksaako litra bensaa silloin 2$ vai 50$? Menettääkö fiat-raha arvonsa kaikkia hyödykkeitä vastaan, vai erityisesti verrattuna kryptovaluuttoihin?

Joidenkin analyytikoiden mielestä kryptovaluutat aiheuttavat seuraavan viiden vuoden aikana ihmiskunnan historian suurimman omaisuuden siirron (wealth transfer). Tähän päivään asti kärsijöinä ovat olleet läpi historian tavalliset kansalaiset, joiden omaisuus ja palkka on tuhottu mm. hyperinflaatiolla tai muilla keskuspankkien toimilla.

Hyvä esimerkki on kuuluisa Gold Reserve Act Yhdysvalloissa 1930-luvulla. Valtio kielsi yksityishenkilöiltä kullan omistamisen ja vaati kullan myymistä keskuspankille tiettyyn hintaan. Kun kulta oli keskuspankin hallussa, sen hinta tuplattiin.

Keskuspankkien luoma inflaatio on myös syönyt 95% Yhdysvaltain dollarin ostovoimasta viimeisen sadan vuoden aikana. Edellisen finanssikriisin kärsijöinä olivat myös tavalliset kansalaiset, jotka menettivät kotinsa ja työpaikkansa. Eliitti jatkoi pankkien johtotehtävissä entiseen malliin ja keräsi vielä valtion kustantamat bonukset taskuunsa.

Pointti on se, että nykyinen fiat-valuutta on keskuspankkien ja valtioiden kontrolloimaa, joten kansalaisten ostovoima on maailman eliitin käsissä. Kryptovaluutat tarjoavat aivan uuden vaihtoehdon suojata omaisuutta. Perinteisesti vakuutuksena on toiminut fyysinen kulta ja hopea, mutta kryptovaluutat ovat paljon kätevämpi ratkaisu internet-aikana.

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen sisältää myös riskejä – tämän on todennut jokainen Bitcoinin omistaja viimeisen puolen vuoden aikana. Monet kryptovaluutat menettivät alkuvuonna lähes 90% arvostaan. Markkina on vielä hyvin nuori, ja edessä on jatkossakin rajuja nousuja sekä laskuja. Vastaavia romahduksia ei nähdä kullan tai hopean puolella, vaikka niidenkin kurssit ovat laskeneet kymmeniä prosentteja 2010-luvun huipuista.

Bittikolikon kääntöpuolena on sitten odottamisen tuoma hinta. Siinä vaiheessa, kun kryptovaluuttojen status on selkeytynyt, kurssit tasaantuneet, ostaminen ja tallentaminen helpottunut, verolainsäädäntö kehittynyt ja käyttö yleistynyt, kurssissa voi olla hyvinkin olla yksi nolla enemmän. Aikaisin mukana olevat kantavat kaikessa sijoitustoiminnassa suurimmat riskit, mutta saavat onnistuessaan myös suurimman palkinnot.

Jokaisen täytyy itse pohtia, mikä tapa sijoittaa ja suojata omaisuutta sopii juuri omaan riskiprofiiliin. Elämme parhaillaan sellaisia aikoja, että nyt jos koskaan oman itsensä sivistäminen taloudesta, keskuspankeista, kullasta, hopeasta ja kryptovaluutoista kannattaa. Vaikka et ostaisi yhtään Bitcoinia, niin opettele ainakin ymmärtämään, mistä on todella kyse. Tämän sivuston artikkelit ovat hyvä paikka aloittaa!


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.