Perustiedot
03
heinä
tether ostaminen

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Tether (USDT) ostaminen

Tether (USDT) ostaminen on helppoa ja turvallista suomalaisesta Coinmotion-palvelusta. Ennen Tetherin ostoa, sinun täytyy varmentaa Coinmotion-tilisi ja suorittaa sinne talletus euroilla.

Tether on markkinoiden suurin vakaavaluutta eli stablecoin. Tetheriä käytetään treidauksessa ja DeFi-sovelluksissa. Turvallisin säilytystapa Tetherille on kylmälompakko (hardware-lompakko)

Tether (USDT) ostaminen: lyhyt ohje

Tether (USDT) ostaminen on helppoa ja turvallista suomalaisesta Coinmotion-palvelusta. Tether osto onnistuu euroilla nettiselainta tai mobiiliappia käyttäen. Voit tallettaa rahaa Coinmotioniin pankkisiirron lisäksi myös debit-kortilla.

Tetherin osto Coinmotionista tapahtuu seuraavasti:

  • Avaa käyttäjätili Coinmotioniin
  • Suorita asiakkaan tunnistautumisprosessi (KYC)
  • Talleta euroja tilillesi
  • Osta Tetheriä (USDT) haluamallasi summalla
  • Säilytä Tetherit Coinmotionissa tai kotiuta ne omaan lompakkoosi

Alla on kuva Coinmotion-palvelun etusivulta.

coinmotion

Tether on yksi markkinoiden suurimmista kryptovaluutoista, joten sille löytyy nykyisin tukea lähes kaikista kryptovaluuttapörsseistä. Markkinajohtaja Binance on myös hyvä ostopaikka Tetherille. Binance tarjoaa Coinmotionia laajemmat treidaustyökalut ja ominaisuudet. Voit hankkia Tetheriä myös hajautetuista pörsseistä, kuten Uniswap.

Löydät aloittelijan oppaat kaikista tässä artikkelissa mainituista kryptopörsseistä päävalikon Kauppapaikat-linkistä.

Tether (USDT) ostaminen: yksityiskohtainen ohje

Ennen Tetherin ostoa, sinun täytyy varmentaa Coinmotion-tilisi ja suorittaa sinne talletus euroilla. Löydät tarkemmat ohjeet henkilötietojen varmentamisesta sekä talletuksen tekemisestä Bitcoinkeskuksen oppaasta: Coinmotion kokemuksia & arvostelu. Jos et ole ostanut aiemmin kryptovaluuttoja, suosittelemme tutustumaan oppaaseen ennen kuin jatkat pidemmälle.

Seuraavaksi kerromme, miten Tetherin osto tapahtuu Coinmotionin mobiiliapin kautta. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Googlen tai Applen sovelluskaupoista.

Avaa kaupankäyntinäkymä

Avaa Coinmotionin mobiiliappi ja kirjaudu palveluun sisään. Klikkaa tämän jälkeen sovelluksen päävalikosta Kaupankäynti-ikonia.

coinmotion mobiili valikko

Saat näytöllesi seuraavaksi vaihtoehdot: Osta, Myy ja Kaupankäyntihistoria. Valitse vaihtoehdoista Osta.

Seuraavaksi voit valita toimeksiannon tyypin: Markkinatoimeksianto, Rajahintatoimeksianto tai Stop-toimeksianto. Aloittelijan kannattaa valita Markkinatoimeksianto, jolloin kaupat tehdään välittömästi sen hetkisellä markkinakursilla.

Osta Tetheriä (USDT)

Nyt ruudullasi on lomake kryptovaluuttojen ostoa varten. Bitcoin on oletuksena valittu ostettavaksi kryptoksi. Klikkaa alla olevassa kuvassa näkyvää alasvetovalikkoa ja vaihda kryptovaluutaksi Tether.

Sivun oikeassa reunassa oleva nuoli-ikoni vaihtaa ostossa käytettäväksi valuutaksi eurojen (EUR) sijasta Tetherin (USDT). Klikkaa tätä painiketta, jos haluat ostaa tietyn summan Tetheriä, esimerkiksi 100 USDT. Muussa tapauksessa syötä summa euroissa.

osta tether

Klikkaa Osta-painiketta vahvistaaksesi oston. Tethrit näkyvät välittömästi tilisi saldossa, ja saat onnistuneesta ostosta myös ilmoituksen mobiiliapissa.

Mobiiliapin puolella on mahdollista ostaa Tetheriä euroilla. Jos käytät Coinmotionia web-selaimella, sinulla on käytössäsi myös swap-toiminto. Voit vaihtaa esimerkiksi Bitcoineja Tetheriin, Tetheriä Litecoiniin jne. Kirjaudu palveluun osoitteessa coinmotion.com jos haluat käyttää tätä ominaisuutta.

Voit seurata Tetherin kurssikehitystä tältä sivulta: Tether (USDT) kurssi.

Mikä on Tether?

Tether on markkinoiden suurin vakaavaluutta eli stablecoin. Tether on kryptovaluutta, jonka arvo on sidottu Yhdysvaltain dollariin.

Tether on perustettu jo vuonna 2014. Sen taustalla on Tether Limited -yhtiö, joka vastaa Tether (USDT) -tokeneiden luomisesta ja niiden vakuutena olevan varallisuuden hallinnasta. Alun perin USDT-tokenit hyödynsivät Bitcoinin päälle rakennettua Omin Layer -protokollaa, mutta nykyisin yli 95 % Tetheristä liikkuu Ethereum- ja Tron-lohkoketjuissa.

Alla on kuva Tetherin viralliselta verkkosivulta.

tether

Tetherin markkinakurssi on normaalisti yksi dollari. Markkinoiden osto- ja myyntitapahtumat liikuttavat kurssia marginaalisesti dollarin ylä- tai alapuolelle, mutta edes $0,99 tai $1,01 kurssia ei normaalioloissa nähdä.

Sijoittajan on ymmärrettävä ero markkinakurssin ja USDT-tokenin todellisen arvon välillä. Niin kauan kun Tether Limited -yhtiöllä on vähintään yhden dollarin arvosta takauksia jokaista tokenia avrten, jokaisen USDT-tokenin arvo on yksi dollari. Sijoittajien panikointi voi kuitenkin liikuttaa markkinakurssia alemmas tietyissä tilanteissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Tetherillä ei olisi vaadittavia takauksia.

Tetherin takaukset ovat nykyisin valtaosin Yhdysvaltain valtion velkakirjoja. Yhtiöllä on nykyisin myös useiden miljardien arvoinen Bitcoin-varanto. Tether myös laajentaa toimintaansa väkevästi pelkän stablecoin-bisneksen ulkopuolelle.

Tether on ollut historiansa aikana useiden kohujen kohteena, koska yhtiö ei ole tehnyt sijoittajien kauan kaipaamaa auditointia varoistaan. Tetherin läpinäkyvyys on toki parantunut vuosien mittaan.

Bitcoinkeskuksesta löytyy myös erillinen artikkeli vakaavaluutoista (stablecoineista) aiheesta kiinnostuneille.

Miksi ostaa Tetheriä?

Tetheriä käytetään treidauksessa ja DeFi-sovelluksissa. Yhdysvaltain ulkopuolella olevat sijoittajat voivat käyttää Tetheriä myös valuuttariskin pienentämiseksi. Nämä kolme käyttökohdetta ovat suurimmat syyt Tetherin (USDT). Toki, treidata voi myös ilman Tetheriä, ja DeFi-appeja voi myös käyttää muilla tokeneilla. Tether on kuitenkin hyvästä syystä sijoittajien suosikki.

Tetheristä on muodostunut viime vuosina tärkein treidauspari Bitcoinille, Ethereumille ja muille suurille kryptovaluutoille. Aloitteleva sijoittaja saattaa kuvitella, että bitcoinia ostetaan eniten Yhdysvaltain dollareilla tai euroilla. Todellisuudessa kauppaa käydään Tetherillä, joka on toki USD:n vastine.

Ammattitreidaajien on paljon helpompi liikutella Tetheriä sisään ja ulos kryptopörsseistä verrattuna fiat-valuuttoihin. Tilisiirtojen tekeminen kryptopörsseihin voi nykyisin johtaa pankkitilin menetykseen ja muihin ongelmiin. Tether (USDT) on tämän vuoksi paljon turvallisempi valinta.

DeFi-sovellukset tarvitsevat stablecoineja kuten Tether, koska ne ovat lohkoketjussa toimivia appeja ilman pankkiyhteyksiä. Jos haluat ottaa lainan dollareita vastaan, sinun on tallennettava DeFi-appiin dollaripohjaisia stablecoineja. Tether on suosituin vaihtoehto tähän rooliin.

Tetheriä käytetään myös säästökohteena etenkin maissa, joissa on heikko valuutta. Esimerkiksi Turkin ja Argentiinan kaltaiset valuutat voivat heikentyä kymmeniä prosentteja vuositasolla dollaria vastaan. Säästöjen ostovoima moninkertaistuu, jos ne ovat paikallisen valuutan sijaan dollaripohjaisessa stablecoinissa.

Myös suomalainen sijoittaja voi hyvin vaihtaa osan euroista Tetheriin, mikä pienentää riskiä euron ostovoiman heikkenemisestä suhteessa dollariin.

Tetherin turvallinen säilytys

Turvallisin säilytystapa Tetherille on kylmälompakko (hardware-lompakko). Kyseessä on hieman USB-tikkua muistuttava laite, joka voidaan kytkeä tietokoneeseen USB-kaapelilla tai langattomasti mobiililaitteeseen Bluetoothin avulla.

Markkinoiden suosituin kylmälompakko on Ledger Nano X. Osta Ledger tästä linkistä turvallisesti valmistajan sivujen kautta. Nano X maksaa noin 150 euroa.

Tetherin säilytykseen löytyy myös ilmaisia vaihtoehtoja. Käytännössä kaikki tunnetuimmat kryptovaluuttalompakot tukevat nykyisin Tetheriä. Suosittuja lompakoita ovat mm. Exodus, Coinomi ja Trust Wallet. Bitcoinkeskuksesta löytyy erillinen Trust Wallet -opas, jossa neuvotaan tämän suositun mobiililompakon turvallinen käyttö.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.