Tether (USDT) kurssi – EUR & USD

Tether (USDT) kurssi – historiallinen kehitys

Tetherin (USDT) kurssi on vaihdellut historiallisesti $0,5683 (2.3.2015) ja $1,22 (25.2.2015) välillä. Tämä informaatio perustuu Coinmarketcapin dataan.

Tether on markkinoiden tunnetuin vakaavaluutta eli stablecoin. Sen kurssi on sidottu Yhdysvaltain dollariin, ja normaalitilanteessa Tetherin kurssin liikkuu vain marginaalisesti yhden dollarin ylä- tai alapuolella. Kurssi ei ole laskenut $0,99 alapuolelle sitten vuoden 2020. Tetherin historiassa on ollut muutamia tilanteita, jolloin sen kurssi on hetkellisesti pudonnut alemmas.

On kuitenkin hyvä erottaa markkinakurssi ja Tether-tokenin takuut toisistaan. Vaikka jokaisen USDT-tokenin takauksena olisi riittävästi varoja, markkinakurssi voi pudota alle yhden dollarin sijoittajien hetkellisen panikoinnin vuoksi. Syy tähän voi olla esimerkiksi regulaatio tai poikkeukselliset uutiset markkinoilla.

Alla olevassa kuvassa on Tetherin historiallinen kurssigrafiikka.

tether kurssi

Tetherin kurssi on myös noussut hetkellisesti yli yhden dollarin. Tähän voi olla syynä esimerkiksi sijoittajien pelko kilpailevien vakaavaluuttojen takauksista tai regulaatio-ongelmista. Tällaisessa tilanteessa sijoittajat ovat vaihtaneet muita stablecoineja Tetheriin, mikä on nostanut globaalin Tetherin kurssin hetkellisesti yli dollarin.

Tetherin eurokurssi vaihtelee enemmän, sillä se liikkuu euron ja dollarin vaihtosuhteen mukaan.

Tether on nykyisin suurin ja tärkein treidauspari lähes jokaiselle kryptovaluutalle. Esimerkiksi Bitcoinia ei treidata niinkään euroihin tai dollareihin vaan USDT-tokeniin. Lisäksi Tetheriä käytetään muiden stablecoinien tavoin tuhansissa eri DeFi-sovelluksissa. Jos haluat hankkia Tetheriä, lue ohjeet ostamisesta tästä artikkelista: Tether ostaminen.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!