Terra Luna kurssi (Luna Classic)

Tältä sivulta löytyy ajan tasalla oleva Terra Luna kurssi (Terra Classic kurssi). Saat artikkelista myös hyödyllistä infoa liittyen Terra Lunan kurssin, historiaan sekä ostopaikkoihin. Suosittelemme tallettamaan sivun kirjanmerkkeihin! Yleensä kryptojen kursseja seurataan dollareissa, mutta listaamme myös suomalaisten suosiman Terra euro kurssin.

Parhaat kauppapaikat Terra Lunan ostamiseen:

binance logo
5 tähteä
  • Luotettava markkinajohtaja.
  • Futuurit, lainat ja staking.
  • SEPA-siirrot ja debit-kortti.
OSTA NYT
kucoin logo
4 tähteä
  • Huikea altcoin-tarjonta.
  • KYC ei pakollinen.
  • Paljon kilpailuja.
OSTA NYT
kraken logo
4 tähteä
  • Toiminut jo vuodesta 2013.
  • Tukee SEPA-siirtoja.
  • Steikkaus ja vipu.
OSTA NYT

Terra Luna kurssi USD & EUR

Alla olevista laatikoista löytyy Terra Luna kurssi (Terra Classic) sekä dollareissa että euroissa.

Seuraavassa infoa Terra Lunasta sekä sen kurssista.

Terra Luna 2.0

Terra Luna 2.0 on ollut yksi kevään ja kesän 2022 suurimmista puheenaiheista. Aloittelevan sijoittajan on myös erittäin tärkeä ymmärtää, mitä toukokuussa 2022 tapahtui ja miten Terra-ekosysteemi on tällä hetkellä rakennettu.

Terra Luna nousi 2021-2022 yhdeksi markkinoiden top 10 -kryptovaluutoista. Sen nousua vauhditti UST, joka oli ns. algoritminen stablecoin. UST piti kurssinsa yhdessä dollarissa Luna-tokeneita polttamalla ja minttaamalla. UST kuitenkin romahti toukokuussa 2022 katastrofaalisella tavalla vieden Luna-tokenin mukanaan.

Tästä aiheesta löytyy yksityiskohtainen artikkeli Bitcoinkeskuksesta. Lue ihmeessä se ensin läpi, jos et ole täysin perillä tapahtumista.

Terra-yhteisö ja perustaja Do Kwon eivät kuitenkaan luovuttaneet. Vain pari viikkoa tapahtuneen jälkeen tehtiin ehdotus Terra 2.0 perustamisesta. Kyseessä on siis uusi lohkoketju, joka ei sisällä algoritmisia stablecoineja.

Terra 2.0 käynnistyi virallisesti 28.5.2022. Samassa yhteydessä suoritettiin myös tärkeitä muutoksia liittyen Luna- ja UST-tokeneihin.

terra luna 2.0

Tällä sivulla listattava Terra Luna token on siis Terra 2.0 -platformin natiivitoken. Se peri vanhan LUNA-tickerin itselleen. Toukokuussa romahtanut Luna ja UST-tokenit sekä Terra ekosysteemi ovat siis edelleen olemassa. Lohkoketjua tai sen tokeneita ei ole tuhottu.

Vanha Luna-token, joka siis romahti toukokuussa 2022, on nykyisin Luna Classic. Sillä on ticker LUNC. UST stablecoin on myös muutettu nimelle ClassicUST ja saanut tickerin USTC.

Käytännössä vanhaa Luna-tokenia ei enää osta kukaan, tai ainakaan siihen sijoittamisessa ei ole mitään järkeä. Kaikki sovellusten kehitystyö on siirtynyt Terra 2.0 -alustalle. Jos omistit Terra Luna -tokeneita kun uusi Terra 2.0 syntyi, kolikkosi saivat automaattisesti LUNC-tickerin ja nimen Luna Classic.

Uusia Luna-tokeneita on jaettu airdropina vanhojen omistajille, minkä lisäksi niitä voi ostaa pörsseistä.

Mistä ostaa Terra Luna

Vaikka Terralla on takanaan turbulenssia, niin osa lukijoista voi silti miettiä: mistä ostaa Terra Luna? Tällä uudella Terra Lunalla on kaikesta huolimatta noin 234 miljoonan dollarin markkin-arvo. Eli projektiin uskoo edelleen varsin suuri joukko sijoittajia.

Bitcoinkeskus ei suosittele sijoittamaan Terra Luna -tokeniin. Se on historiansa vuoksi erittäin riskialtis kohde joka kryptovaluuttojen mittapuulla. Jos et ole perehtynyt todella hyvin Lunan historiaan sekä riskeihin, kannattaa pysyä poissa tästä kolikosta.

Markkinoilla on kuitenkin aina sijoittajia, jotka haluavat ottaa riskejä ja uskoa jo kuolleeksi tuomittujen projektien nousuun. Sijoita siinä tapauksessa ainakin oikeaan kolikkoon.

Kuten edellisessä kappaleessa selvitimme, niin LUNA-tickeriä käyttävä kolikko on Terra 2.0 -version natiivitoken. Jos uskot Terraan ja haluat sijoittaa tähän projektiin, osta sitä. LUNC-tickerillä oleva Terra Classic on vanhan ja käytännössä kuolleen blockchainin token.

Mistä ostaa Terra Luna? Tämä projekti löytyy yllättävän monen pörssin listoilta. Markkinajohtaja Binance on paras valinta. Sieltä löytyy eniten likviditeettiä ja halvat kulut. Binancen lisäksi Terra Luna -tokenia voi ostaa myös KuCoinista sekä Krakenista.

Terraa voi säilyttää pörsseissä, joista Luna-tokenin on ostanut. Tämän lisäksi voit ladata virallisen Terra Station lompakon, jossa onnistuu myös steikkaus.

Terra Luna tulevaisuus

Miltä Terra Luna tulevaisuus oikein näyttää? Tässä artikkelissa on jo sivuttu aiemmin Terran dramaattisia tapahtumia toukokuulta 2022. Koko projekti romahti parissa päivässä ja markkinoilta suli kymmeniä miljardeja dollareita. Lunan ja UST:n romahdus vaikutti osaltaan myös mm. hedgerahasto 3AC:n kohtaloon.

Voiko Terra Luna nousta tästä vielä projektina uuteen kukoistukseen? Se näyttää kieltämättä hieman epätodennäköiseltä. Tähän on olemassa kaksi merkittävää syytä.

Ensimmäinen syy liittyy UST stablecoiniin. Terra-platformin nousu sekä Luna-tokenin kurssinousu olivat hyvin selkeästi kytköksissä UST stablecoiniin. UST taas nousi valtavaan suosioon koska sijoittajat keräsivät sille komeaa vuosikorkoa Terran Anchor-protokollasta.

Uusia UST-kolikoita mintattiin markkinoille, mihin tarvittiin puolestaan Luna-tokeneita. Näin UST, Luna sekä Terran DeFi-sektori nousivat kaikki käsi kädessä. Kun UST romahti niin Luna sekä Anchor kaatuivat samalla.

Terra 2.0 platformin ongelma on siinä, että algoritmiset stablecoinit on unohdettu johtuen niiden epäonnistuneesta toimintalogiikasta. UST oli kuitenkin Terran menestyksen ykkösase. Mitä mahdollisuuksia uudella Terralla on biitata vastaavia älysopimusalustoja? Eli mikä on Terra 2.0 kilpailuetu?

Toinen syy liittyy kohuun perustaja Do Kwonin ympärillä. Käynnissä on yhä viranomaistutkintaa, eikä tapaus Terra ole vielä läheskään selvitetty. Joutuuko Do Kwon vielä suurempiin ongelmiin? Entä miten se vaikuttaa Terra 2.0 kehitykseen? Toistaiseksi Lunatics-yhteisö seisoo vielä perustajansa takana.

Markkinoilla on kymmeniä hyvin toimivia ja vakavasti otettavia älysopimusalustoja, joilla ei ole Terran historiasta löytyvää painolastia. Sijoittajien on vaikea luottaa projektiin sen aiemman romahduksen vuoksi.

Terra Luna tulevaisuus näyttää siis tällä hetkellä vähintään epävarmalta. Kyseessä on korkean riskin sijoituskohde, sitä ei voi liikaa alleviivata. Aloittelijoiden kannattaa pysyä turvallisemmissa kohteissa. Markkinoilla on kymmeniä pienemmän riskin älysopimusalustoja.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!