StormGain arvostelu

stormgain esittely

StormGain on uusi, täyden palvelun treidausalusta. Sivusto avasi ovensa kesällä 2019 ja sai heti julkisuutta solmimalla sponsorisopimuksen Valioliigasta tutun Newcastle Unitedin kanssa. Tämä artikkeli on StormGain arvostelu. Käymme läpi sivuston ominaisuudet ja kerromme kokemuksia palvelun käytöstä.

Rekisteröidy Binancelle

StormGain esittely

StormGain on yksi uusista operaattoreista alati kasvavassa kryptovaluuttojen markkinassa. Kyseessä on ominaisuuksiltaan monipuolinen treidaus- ja sijoitusalusta, joka on ollut toiminnassa kesäkuusta 2019 lähtien. StormGain käyttää suosittua Libertexin teknologiaa, jolla on maailmanlaajuisesti yli kaksi miljoonaa asiakasta.

StormGainin ovat perustaneet joukko finanssi- ja teknologia-alan ammattilaisia. Yhtiön päämaja on Montenegrossa. StormGain työllistää yli 50 henkilöä ympäri maailman ja palvelu on myös käännetty lukuisille eri kielille.

Uusilla toimijoilla on aina tietyt haasteet alasta riippumatta: miten saada näkyvyyttä ja miten rakentaa luottamusta potentiaalisten asiakkaiden silmissä. StormGain sai merkittävästi uskottavuutta heti kesällä 2019, kun yhtiö solmi sponsorisopimuksen Valioliigajoukkue Newcastlen kanssa.

”We believe that the collaboration of cryptocurrencies and mainstream sports is inevitable and therefore, it’s a privilege and an honour for StormGain to be the spearhead of the blockchain community colliding with mainstream sports”, kommentoi yhtiön toimitusjohtaja, Alex Althausen.

StormGain rekisteröinti

Tutustutaan seuraavaksi varsinaiseen StormGain-platformiin. Uuden tilin avaaminen ei voisi olla juuri helpompaa, sillä tarvitset vain sähköpostiosoitteen ja salasanan. Aloita prosessi alla olevasta linkistä:

Rekisteröidy StormGainille

Saavut alla olevassa kuvassa näkyvälle sivulle, jossa on laatikko sekä sähköpostiosoitteelle että salasanalle. Täytä vaadittavat tiedot ja klikkaa Register-nappia.

stormgain rekisteröinti

Saat tämän jälkeen sähköpostiisi kaksi erilaista vahvistusviestiä. Toinen vahvistaa onnistuneen rekisteröinnin ja toinen on tervetuliaisviesti uusille asiakkaille. Jos sinua ei ole kirjattu automaattisesti sisään palveluun, klikkaa vahvistuslinkkiä saamastasi sähköpostista (”Your account has been opened”).

Huom. StormGain ei ole käytettävissä Yhdysvaltaisille asiakkaille eikä maissa kuten Japani tai Kiina. Koko lista löytyy tarvittaessa sivuston käyttöehdoista.

Kun olet kirjautunut järjestelmään, aseta aivan ensin 2FA eli 2-vaiheinen autentikointi päälle. Tämä on vahvasti suositeltava toiminto kaikilla nettisivuilla, joissa käsitellään arkaluontoista tietoa.

Klikkaa oikeasta ylänurkassa näkyvää sähköpostiosoitettasi, jolloin alasvetovalikko avautuu. Valitse tämän jälkeen Security, ’Enable 2FA’ ja seuraa ohjeita ruudulla.

StormGain talletus ja kotiutus

Käydään seuraavaksi läpi StormGain-platformin talletukset ja kotiutukset. Ensin pari sanaa yleisellä tasolla.

Käytännössä markkinoilla on kahta eri tyyppiä olevia pörssejä. Osa tukee kryptovaluuttojen ostoja euroilla/dollareilla sekä pankkisiirtoja. Tällaiset pörssit (esim. Coinmotion ja Coinbase) sisältävät myös KYC-prosessin eli tunnistautumisen passin ja osoitetietojen avulla.

Toiset pörssit toimivat vain stablecoinien ja muiden kryptovaluuttojen avulla, kuten esimerkiksi markkinajohtaja Binance. StormGain kuuluu Binancen kanssa samaan kategoriaan. Tällaisissa pörsseissä tilin avaaminen on huomattavasti nopeampaa.

StormGain-platformin GUI eli graafinen ulkoasu on erittäin onnistunut. Se on selkeä ja käyttäjäystävällinen. Näet kaikki tuetut kryptovaluutat oikealla, joita voit käyttää talletuksiin ja kotiutuksiin.

stormgain talletus

Klikkaa vihreää Deposit-linkkiä, jolloin popup-ikkuna avautuu. Saat osoitteen StormGain-lompakollesi, johon voit tehdä talletuksen olemassa olevalta tililtäsi. Ota huomioon minimitalletuksen määrä, joka vaihtelee eri valuutoilla.

Transaktion kesto riippuu käyttämästäsi kryptovaluutasta. StormGain tukee tällä hetkellä talletuksia seuraavilla valuutoilla: Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum ja XRP. Me testasimme talletusta Bitcoinilla, joka on näistä hitain optio. Siirsimme kolikoita Coinbasen lompakosta StormGainiin – talletus oli tilillä alle puolessa tunnissa.

stormgain talletusaika

Voit myös ostaa kryptovaluuttoja luottokortin avulla suoraan tilillesi. Klikkaa [BUY CRYPTO WITH CREDIT CARD] -linkkiä, jos haluat käyttää tätä optiota.

Kun haluat suorittaa kotiutuksen, klikkaa oikeassa palkissa olevaa kolikkoa. Sama popup-ikkuna avautuu, ja voit valita nyt Withdraw -vaihtoehdon. Syötä kryptolompakkosi osoite ja hyväksy siirto. Meidän kotiutuksemme käsiteltiin alle minuutissa.

Huom. Palvelun testin aikana törmäsimme kotiutuksessa virhetilanteeseen. Tämä johtui siitä, että aiemmin mainittu 2FA eli 2-vaiheinen autentikointi ei ollut päällä. Kytke se siis toimintaan ennen kotiutusta, jos et ole jo tehnyt niin heti tilin avaamisen yhteydessä.

StromGain-pörssin toiminta

StormGain on täyden palvelun treidausalusta, joka mahdollistaa jopa 100:1 -vivun käytön. Tätä margin trading -vaihtoehtoa suositellaan vain kokeneille käyttäjille. StormGainista löytyy myös ”tavallinen” pörssi ilman vivutuksia, joka riittää perus treidaajan tarpeisiin.

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: Instant Exchange ja Exchange.

Ensin mainittu on nimensä mukaisesti välitön vaihtokauppa. Instant Exchange on kätevä ja simppeli toiminto, jolla saat vaihdettua kaksi eri kryptovaluuttaa toisiinsa. Voit esimerkiksi konvertoida kaikki litecionisi bitcoineiksi. Saat aina hyvän hinnan ja maksat vain pienen komission.

Jos haluat suorittaa treidin täysin omilla ehdoillasi, klikkaa päävalikosta Exchange. Voit treidata kaikkia tuettuja kryptovaluuttoja USDT-stablecoinia (Tether) vastaan sekä Ethereumia, Litecoinia ja Bitcoin Cashia Bitcoinia vastaan.

Valitse haluamasi valuuttapari ja klikkaa Open order -painiketta, jolloin popup-ikkuna avautuu.

stormgain pörssi - exchange

Treidin tekeminen on todella selkeää, minkä lisäksi popup-ikkunassa on hyödyllinen grafiikkanäkymä useimmin käytetyillä indikaattoreilla.

Oletuksena käytössä oleva Market on käyttökelpoinen valinta, jos treidaat pieniä määriä. Treidisi suoritetaan silloin tarjolla olevalla markkinahinnalla. Huomaa eri kryptovaluutoilla oleva minimimäärä. Esimerkiksi Bitcoinissa se on 0,01 BTC (hieman yli 60€), mutta Litecoinissa vain 0,1 LTC (hieman yli 3€).

Jos teet suurempia treidejä, kannattaa valita LIMIT/STOP -vaihtoehto. Voit määrittää siinä tietyn rajakurssin, jolloin osto tai myynti suoritetaan. Jos likviditeetti loppuu kesken, treidisi jää avoimeksi odottamaan kurssin muutoksia ja täyttyy automaattisesti ajan kuluessa.

Markkinaosto sisältää riskejä tilanteissa, jolloin kurssit liikkuvat rajusti suuntaan tai toiseen. Jos suoritat silloin suuren markkinaoston (tai myynnin), saatat hävitä hinnassa melkoisesti.

StormGain ja limiittikauppa

Kuten aiemmin totesimme, StormGain tukee myös limiittikauppaa (margin trading), jota palvelussa kutsutaan nimellä Trading with multiplier.

Tällainen kaupankäynti mahdollistaa vivun käytön, eli todella korkeat tuotot todella nopeasti. Sama toimii myös toiseen suuntaan, eli vivuttaminen johtaa myös yhtä lailla kassan nopeaan kuihtumiseen, jos kurssi liikkuu väärään suuntaan.

Jos haluat kokeilla limiittikauppaa, niin testaa sitä ensin Demo-tilin avulla. Tämä mainio ominaisuus löytyy nimittäin StormGain-platformista. Klikkaa oikeasta ylänurkasta sähköpostiosoitettasi ja valitse avautuvasta valikosta Demo account.

stormgain demo

Käytössäsi on nyt virtuaalinen 50.000 USDT:n kassa, jolla voit kokeilla huoletta sivuston eri ominaisuuksia. Voit suorittaa treidejä vivulla tai ilman aivan kuin käytössäsi olisi oikeaa rahaa.

Jos hallitset treidata oikealla rahalla, suosittelemme ensin käyttämään pieniä summia ja lukemaan aiheeseen liittyviä oppaita.

Margin trading -positio avataan klikkaamalla päävalikosta Trading with multiplier. Valitse seuraavaksi haluamasi valuuttapari ja klikkaa Open Trade -painiketta. Ruudullesi avautuu popup-ikkuna, josta löydät treidin eri asetukset.

stormgain vivutus - multiplier

Voit valita haluamasi vivun ja riskin. At the price -vaihtoehto on hieman vastaava kuin LIMIT/STOP -optio tavallisessa treidissä. Voit avata position vasta sitten, kun kurssi saavuttaa tietyn rajan. Jos Bitcoinin kurssi olisi nyt esim. 9900$ voisit asettaa long-position tasolle 10.500$ eli vasta sitten, kun kurssi on reilusti rikkonut psykologisen 10.000$ rajapyykin.

Huom. Jos haluat esimerkiksi suorittaa kuvassa näkyvän Litecoin/Tether -treidin, tarvitset tilillesi Tether (USDT)-saldoa, et Litecoinia.

Limit proft and loss -vaihtoehdot ovat erittäin tärkeitä vivutuksen yhteydessä. Jos käytät korkeaa vipua ja treidi alkaa mennä väärään suuntaan, häviät rahaa todella nopeasti. Limiitin avulla voit sulkea position heti, jos tappiosi saavuttaa tietyn rajan.

On erittäin suositeltavaa käyttää aina stop loss -rajaa, jos treidaat vivun avulla.

StormGain kokemuksia

Tehdään sitten yhteenveto StormGain alustasta.

Bitcoinkeskuksen kokemukset ovat toistaiseksi olleet positiivisia. StormGainin edustaja sekä tuki on vastannut kysymyksiin nopeasti ja tarjonnut informaatioita palvelusta aina kysyttäessä. Valioliigaseura Newcastlen sponsorisopimus tuo myös yhtiölle kaivattua uskottavuutta.

Pidämme myös paljon demo-ominaisuudesta. Se on erittäin hyvä tapa oppia eri toimintoja etenkin aloitteleville käyttäjille. Palvelusta löytyy myös useita oppaita ja ohjeita. StormGain tukee luonnollisesti myös 2-vaiheista autentikointia, mikä on hyvä turvallisuuden kannalta.

Tutustu StormGainiin!

Entä sitten negatiiviset puolet? Hyvin pitkälle asioita, joita voit tällaiselta palvelulta odottaa.

StormGain on uusi toimija markkinoilla, mikä aiheuttaa aina käyttäjissä pientä varovaisuutta. Toivottavasti StormGainin suosio kasvaa, ja palvelu myös laajentuu ominaisuuksiltaan.

Tuettujen kryptovaluuttojen määrä voisi olla hieman suurempi. Se on tosin sanottava, että StormGain lisäsi joulukuussa 2019 lukuisia kryptovaluuttoja margin trading -osastolle. Toistaiseksi nämä eivät ole vielä tuettuja tavallisen pörssin tai talletusten puolella.

Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin ja XRP ovat kuitenkin ylivoimaisesti tunnetuimmat ja suosituimmat valuutat. Näiden käyttö esim. transaktioissa riittää lähes kaikille käyttäjille.

Negatiivinen puoli Suomessa on johdannaisten verotuskäytäntö. Esimerkiksi CFD-kauppa on artikkelin kirjoitushetkellä verotettu siten, että tappioita ei ole mahdollista lähtökohtaisesti vähentää, ellei kauppaa tehdä ammattimaisesti. Tästä johtuen ammattimainen kaupankäynti Suomessa suoritetaan pitkälti sijoitusyhtiön kautta.

Kannattaa ottaa selvää johdannaiskaupan verotuksesta ennen kaupankäynnin aloittamista. Verotuskäytännön muuttuvat ajan myötä, joten tämä artikkeli ei välttämättä sisällä uusinta tietoa. Lue tuoreimmat verotusohjeet aina vero.fi -sivustolta ja kysy tarvittaessa neuvoja alan asiantuntijalta.

StormGain palvelun yhteenveto

Kenelle tämä sivusto sopii parhaiten?

StormGain on mainio alusta tavalliselle kryptosijoittajalle, joka haluaa yksinkertaisen ja siistin ulkoasun yhdistettynä tarvittaessa myös vivun käyttöön. StormGainin käyttöliittymä on todella toimiva ja helppokäyttöinen. Se näyttää myös hyvältä värimaailmansa osalta.

Jos et olet ammattitreidaaja, tämä palvelu sopii sinulle todennäköisesti paremmin kuin esim. BitMEX.

StormGainilla on myös huhtikuuhun 2020 ulottuva kampanja Interest on deposits, jonka aikana tilillä oleville talletuksille maksetaan korkoa.

stormgain tienaa 10% korkoa

StormGain maksaa sinulle mukavan 10% vuosikoron talletuksellesi, jonka koko on 100-50.000 USDT. Korko maksetaan kuukausittain. Tämä tarjous on varsin hyvä, sillä se on pari pinnaa korkeampi kuin alan johtavien toimijoiden (Binance, BlockFI) vuosikorko. Klikkaa lisätietoja yllä olevasta kuvasta.

StormGain-alustaa voi käyttää myös Android- ja iOS-sovelluksena. Löydät ne Google Play Storesta ja Apple Storesta. Nämä applikaatiot mahdollistavat palvelun käytön kaikilla mobiililaitteilla.

Jos pidät lukemastasi, niin kokeile StormGainia. Se ei maksa mitään!

Avaa ilmainen StormGain-tili

Muista seurata myös StormGainin some-tilejä, niin pysyt kärryillä palvelun kehityksestä. Tarjolla on myös jatkuvasti erilaisia kilpailuja. Voit voittaa vaikka VIP-matkan Newcastlen Valioliigaotteluun! Virallinen Twitter-tili on @StormGain_com. Suosittelemme myös seuraamaan toimitusjohtaja Alex Althausenia, @alex_althausen.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*