Perustiedot
11
syys
osta stellar lumens

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Stellar (XLM) ostaminen

Stellar Lumens (XLM) ostaminen on helppoa ja turvallista Coinmotionista. Ennen kuin Stellar ostaminen on mahdollista, sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi ja suoritettava Coinmotion-tilille eurotalletus.

Stellar on avoimen lähdekoodin pohjautuva maksujärjestelmä, joka on suunniteltu yksinkertaistamaan ja nopeuttamaan globaaleja rahansiirtoja. Stellarin natiivivaluutta Lumens (XLM) on herättänyt huomiota sijoittajien keskuudessa. Kylmälompakko on paras tapa säilyttää XLM-tokenisi turvallisesti.

Stellar (XLM) ostaminen: lyhyt ohje

Stellar (XLM) ostaminen on helppoa ja turvallista Coinmotionista. Coinmotion on suomalainen kryptovaluuttojen kauppapaikka, joka on Finanssivalvonnan hyväksymä ja reguloima palvelu.

Voit ostaa Stellar Lumensia Coinmotionista euroilla parilla klikkauksella. Eurotalletus tilille onnistuu nopeasti pankkisiirrolla tai debit-kortilla.

Osta Stellar Lumens Coinmotionista seuraavasti:

 1. Avaa Coinmotion-käyttäjätili
 2. Varmista henkilöllisyytesi pankkitunnuksilla
 3. Talleta euroja tilillesi pankkisiirrolla tai debit-kortilla
 4. Osta Stellar Lumensia (XLM) haluamasi määrä
 5. Säilytä XLM-tokenit Coinmotionissa tai siirrä ne omaan lompakkoosi

Alla on kuva Coinmotionin etusivulta.

osta stellar lumens Coinmotionista

Stellar ostaminen onnistuu Coinmotionin lisäksi myös monista muista kauppapaikoista. Coinmotionin etuna on suomen kieli sekä käyttöliittymässä että asiakaspalvelussa. Jos haluat toimia helposti suomen kielellä, osta Stellar Lumens siinä tapauksessa Coinmotionista!

Mistä ostaa Stellar, jos englannin kieli ei ole ongelma ja tarvitset myös pörssin palveluita? Suuntaa siinä tapauksessa Binanceen. Binance on markkinoiden johtava kryptovaluuttapörssi ja tarjoaa parhaan likviditeetin sekä futuureja, vipua ym. treidaustyökaluja.

Klikkaa päävalikosta Kauppapaikat, niin löydät myös aloittelijan oppaat molemmista pörsseistä. Seuraavaksi kerromme askel askeleelta, miten Stellar ostaminen tapahtuu Coinmotionin mobiiliapista.

Stellar (XLM) ostaminen: yksityiskohtainen ohje

Ennen kuin Stellar ostaminen on mahdollista, sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi ja suoritettava Coinmotion-tilille eurotalletus. Nämä eivät ole vaikeita toimintoja. Jos haluat kuitenkin ohjeita tilin avaamiseen ja talletukseen liittyen, tutustu Bitcoinkeskuksen Coinmotion-oppaaseen. Artikkeli on suunnattu henkilölle, jolla ei ole aiempaa kokemusta Coinmotionista.

Seuraavaksi kerromme askel askeleelta, miten Stellar ostaminen tapahtuu Coinmotionin mobiiliapista. Voita ladata sovelluksen Apple Storesta ja Google Play Storesta.

Avaa kaupankäyntisivu

Avaa Coinmotionin mobiiliappi ja kirjaudu sisään. Klikkaa tämän jälkeen päävalikosta Kaupankäynti-ikonia.

coinmotion mobiili valikko

Seuraavaksi ruudullesi avautuu sivu, jossa ovat vaihtoehdot Osta ja Myy. Valitse näistä vaihtoehdoista Osta, niin pääset prosessissa eteenpäin.

Valitse toimeksiannon tyyppi

Kun olet klikannut Osta-painiketta, saat ruudulle valinnan toimeksiannon tyypistä. Vaihtoehtoina ovat:

 • Markkinatoimeksianto
 • Rajahintatoimeksianto
 • Stop-toimeksianto

Valitse ensimmäinen näistä vaihtoehdoista eli markkinatoimeksianto. Tässä toimeksiannossa kaupat tehdään välittömästi voimassa olevalla kurssilla. Kaksi muuta vaihtoehtoa mahdollistavat oston siinä tapauksessa, että kurssi saavuttaa tietyn raja-arvon. Aloittelijan kannattaa käyttää markkinatoimeksiantoa.

Osta Stellar Lumens (XLM)

Nyt näytölläsi on kryptovaluuttojen ostolomake, jonka yläreunassa pitäisi lukea Markkinaostotoimeksianto. Osta Stellar Lumensia valitsemalla ensin kyseinen kryptovaluutta alasvetovalikosta, jossa on oletuksena valittuna Bitcoin. Syötä tämän jälkeen summa euroissa, ja siinä kaikki!

Alla näet esimerkkikuvan 100 euron Stellar Lumens ostosta.

osta stellar lumens xlm

Steller ostaminen onnistuu myös valitsemalla tietty määrä XLM-tokeneita. Jos haluat ostaa esimerkiksi tasan 100 kpl Stellar Lumensia, klikkaa kuvassa näkyvää pyöreää painiketta, jossa on nuoli ylös ja alas. Yksiköt vaihtuvat kyseistä painiketta klikkaamalla EUR -> XLM. Klikkaa sitä uudelleen, jos haluat vaihtaa yksiköt takaisin euroiksi.

Mobiilisovelluksen avulla voit ostaa Stellaria euroilla. Jos haluat vaihtaa muita kryptovaluuttoja Stellariksi, esim. Bitcoin -> Stellar, se on mahdollista Coinmotionin selainversion kautta.

Oston jälkeen monet sijoittajat ovat kiinnostuneita myös Stellarin kurssikehityksestä. Voit seurata hintamuutoksia Bitcoinkeskuksesta Stellar kurssi -seurantasivulta.

Mikä on Stellar?

Stellar on avoimen lähdekoodin pohjautuva maksujärjestelmä, joka on suunniteltu yksinkertaistamaan ja nopeuttamaan globaaleja rahansiirtoja.

Stellarin historia juontaa juurensa vuoteen 2014. Stellarin perustaja on Jed McCaleb, joka toimi aiemmin avainroolissa Ripple-kryptovaluutan parissa. Ripplellä ja Stellarilla on yhteinen historia, sillä McCaleb erosi Ripplestä ja kehitti Stellarin pohjautuen Ripplen open source -teknologiaan.

Stellarin tavoitteena on luoda järjestelmä, joka mahdollistaa rahansiirrot eri maiden ja valuuttojen välillä sekunneissa sekä minimaalisin kustannuksin.

Stellarin teknologian ytimessä on Stellar Consensus Protocol (SCP), joka on hajautettu konsensusalgoritmi. SCP:n avulla Stellar-verkko pystyy saavuttamaan yksimielisyyden ilman keskitettyä hallintaa. Tämä tarkoittaa, että Stellar-verkko on turvallinen ja tehokas, ja se pystyy käsittelemään tuhansia transaktioita sekunnissa. SCP:n ansiosta Stellar on myös erittäin joustava ja skaalautuva, mikä tekee siitä ihanteellisen ratkaisun monenlaisiin sovelluksiin.

XLM-token, jota kutsutaan myös lumensiksi, on Stellar-verkon natiivivaluutta. XLM-tokenia tarvitaan verkon toiminnan ylläpitämiseen ja suojaamiseen. Jokainen Stellar-tili vaatii pienen määrän XLM-tokeneita toimiakseen, mikä tämä estää spammin ja väärinkäytökset. Lisäksi XLM-tokeneita käytetään maksuina transaktiokustannuksista Stellar-verkossa.

Lue lisää Bitcoinkeskuksen kattavasta oppaasta: Mikä on Stellar?

Stellar sijoituskohteena

Stellarin natiivivaluutta Lumens (XLM) on herättänyt huomiota sijoittajien keskuudessa. Kuten mikä tahansa sijoitus, siinä on hyviä ja huonoja puolia. Seuraavaksi käymme läpi Stellar-ekosysteemin vahvuudet ja heikkoudet, joita jokaisen sijoittajan tulisi harkita.

Vahvuudet:

 • Hyödyllisyys ja käyttöönotto: Stellarin ensisijainen tehtävä on helpottaa rajat ylittäviä maksutapahtumia ja rahalähetyksiä. Sen kumppanuus suurten rahoituslaitosten ja maksuyhdyskäytävien, kuten IBM:n World Wiren, kanssa viittaa kasvavaan käyttöön.
 • Nopeus ja kustannukset: Stellar tarjoaa 2-5 sekunnin transaktioajat ja minimaaliset maksut, mikä tekee siitä houkuttelevan tosielämässä, etenkin verrattuna perinteisiin pankkijärjestelmiin tai jopa joihinkin muihin kryptovaluuttoihin.
 • Stellar Consensus Protocol (SCP): Toisin kuin energiaintensiiviset proof of work -järjestelmät, SCP tarjoaa nopeamman ja ympäristöystävällisemmän konsensusmekanismin.

Heikkoudet:

 • Markkinoiden volatiliteetti: Kuten useimmat kryptovaluutat, XLM on alttiina suurelle volatiliteelle. Sen hinta voi heilahtaa dramaattisesti nopeasti, mikä ei välttämättä sovi kaikille sijoittajille.
 • Kilpailu: Stellar kohtaa kovaa kilpailua muiden kryptovaluuttojen kanssa, jotka pyrkivät ratkaisemaan samanlaisia ongelmia, kuten XRP.
 • Riippuvuus kumppanuuksista: Vaikka kumppanuudet voivat olla vahvuus, kaikki negatiiviset uutiset tai merkittävien kumppanuuksien lopettaminen voivat vaikuttaa haitallisesti XLM:n hintaan ja käsitykseen.

Vaikka Stellar tarjoaa sijoitusmahdollisuuden sen ainutlaatuisten ominaisuuksien ja kasvavan adoption vuoksi, se sisältää myös erilaisia riskejä, joista sijoittajan on hyvä olla tietoinen.

Stellarin turvallinen säilytys

Kylmälompakko on paras tapa säilyttää XLM-tokenisi turvallisesti. Kylmälompakko on kuin USB-tikku, jonka liität tietokoneeseen tai puhelimeen vain siinä tilanteessa, kun haluat hyväksyä transaktion. Tämä menetelmä antaa Stellar-kolikoillesi huippuluokan turvallisuuden. Ledger Nano X on markkinoiden tunnetuin kylmälompakko, jonka saa noin 150 eurolla. Voit ostaa Nano X:n valmistajan viralliselta sivulta tästä linkistä.

Stellarin säilyttämiseen löytyy myös maksuttomia lompakoita, mutta ne eivät ole yhtä turvallisia kuin kylmälompakko. Jos olet aloitteleva sijoittaja, voit säilyttää ostamasi Lumensit myös Coinmotionissa. Suosittelemme kuitenkin omaa lompakkoa pitkäaikaiseen säilytykseen. Löydät ilmaisia lompakoita Stellarin verkkosivuilta.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.