Stellar Lumens (XLM) kurssi – EUR & USD

Stellar Lumens (XLM) kurssi on vaihdellut historiallisesti $1,00 (17.3.2022) ja $39,4 (17.3.2022) välillä. Stellarin kurssista on olemassa dataa elokuusta 2014 lähtien. Tämä informaatio perustuu Coinmarketcapin tietoihin.

Stellar Lumens (XLM) kurssi – historiallinen kehitys

Stellar Lumens (XLM) kurssi on vaihdellut historiallisesti $1,00 (17.3.2022) ja $39,4 (17.3.2022) välillä. Stellarin kurssista on olemassa dataa elokuusta 2014 lähtien. Tämä informaatio perustuu Coinmarketcapin tietoihin.

Stellarin XLM-token tuli markkinoille treidattavaksi elokuussa 2014. XLM kurssi oli tuolloin 0,0024 dollaria. Seuraavat kolme vuotta tokenin kurssi liikkui käytännössä vaakasuoraan. Kehitystä alkoi tapahtuva vasta keväällä 2017, kun koko kryptomarkkina heräsi.

Stellar Lumens kurssi peräti kymmenkertaistui toukokuussa 2017. Tuolloin moni muukin altcoin raketoi merkittävästi Ethereumin vanavedessä. Vielä rajumpi raketointi tapahtui vuoden 2017 lopulla ja vuoden 2018 ensimmäisellä viikolla. XLM saavutti tuolloin ATH-kurssin 0,66 dollaria.

Alla olevassa kuvassa näkyy Stellar Lumens kurssi vuosina 2014-2022.

stellar lumens kurssi

Vuoden 2018 alussa käynnistyi raju laskumarkkina, mikä kosketti kaikkia kryptovaluuttoja. Stellar Lumens kurssi romahti muiden mukana, mutta ei laskenut läheskään niin paljon kuin heikoimmat altcoinit.

Keväästä 2019 alkoi hiljaiselo, jolloin Stellar liikkui pääasiassa vaakasuoraan. Se romahti maaliskuun 2020 ”koronadipissä” jälleen muun markkinan tavoin ja löysi pohjan hieman alle 0,04 dollarin kurssista.

Vuosi 2021 oli vahva XLM-tokenille kuten muillekin kryptovaluutoille. XLM kurssi raketoi noin 0,10 dollarin kurssitasolta (marraskuu 2020) aina 0,94 dollariin (toukokuu 2021) eli suurin piirtein 10-kertaisti kurssinsa puolessa vuodessa.

Tämä on varsin komea nousu, mutta moni muu kolikko teki vieläkin suuremmat nousut. XLM kurssi ei myöskään noussut vuoden 2021 lopulla uusiin ATH-lukemiin esim. Bitcoinin tavoin. Se rikkoi lokakuun 2021 lopulla vain 0,40 dollarin rajan.

Vuosi 2022 on ollut hiljaista aikaa Stellarille, aivan kuten muillekin kryptovaluutoille. Stellar Lumens kurssi romahti yli 90 prosenttia kevään 2021 ATH-lukemista.

Mikä on Stellar Lumens?

Stellar Lumens on saanut alkunsa vuonna 2014 Jed McCalebin toimesta. McCaleb on myös yksi Ripplen ja XRP:n perustajista. Näillä projekteilla on siis yhteinen historia. Stellarin koodi perustui myös hyvin pitkälti Rippleen sen alkuvuosina.

Stellar ja Ripple ovatkin teknisesti toistensa kilpailijoita. Molemmat ovat maksujärjestelmiä, joiden tarkoitus on mahdollistaa helpot, nopeat ja halvat siirrot erilaisilla valuutoilla. Alla on kuva Stellar-projektin etusivulta.

stellar

Stellar Lumens -nimi tarkoittaa varsinaista projektia. Stellar on lohkoketju eli ekosysteemi, ja Lumen puolestaan sen natiivivaluutta. Lumenin lyhenne eli ticker on pörsseissä XLM. Puhekielessä käytetään useimmiten termiä Stellar Lumensiin sijoittaminen.

Stellar on ekosysteeminä tietynlainen välimuoto Bitcoinista ja Ethereumista. Se on Bitcoinin tavoin ennen kaikkea maksujärjestelmä, mutta tarjoaa kuitenkin huomattavasti nopeampia & halvempia siirtoja sekä mahdollisuuden fiat-valuuttojen transaktioihin. Tässä mielessä Stellar muistuttaa itse asiassa Bitcoinin salamaverkkoa.

Stellar Lumens kurssi liikkuu kysynnän ja tarjonnan lisäksi Stellar-ekosysteemin kasvun mukaisesti. Mitä enemmän XLM-tokenilla on käyttöä ja kysyntää, sitä korkeammalle Stellar Lumens kurssi kohoaa.

Käytännössä Stellarin kilpailijoiksi nähdään ennen kaikkea Ripple. Se ei kilpaile Ethereumia, Solanaa, Cardanoa tai muita vastaavia älysopimusalustoja vastaan. Projekti on siirtynyt viime vuosina yhä enemmän institutionaalisten sijoittajien suuntaan. Stellar muistuttaa myös tältä osin kilpailijaansa Rippleä.

Jos haluat tarkempaa tietoa Stellar Lumensin teknologiasta ja historiasta niin tsekkaa Bitcoinkeskuksen kattava opas aiheesta: Mikä on Stellar (XLM)?

Millainen on Stellar Lumens tulevaisuus

Stellar Lumens tulevaisuus ei näytä isossa kuvassa erityisen lupaavalta. Stellar Lumes oli projektin alkuvuosina yksi kryptovaluuttamarkkinan top 10 -valuutoista pitkän aikaa. Sen ranking-sija on kuitenkin pudonnut viime vuosina tasaisesti alemmas.

Artikkelin kirjoitushetkellä XLM-token ei ole enää kryptovaluuttojen top 15 -listalla. Stellar Lumens kurssi ei ole pärjännyt suhteellisesti hyvin joten moni tunnettu krypto on kirinyt projektin ohi. Onko Stellar Lumens tulevaisuus sitten täysin toivoton? Ei toki. Tilanne markkinassa on vain selvästi haastavampi kuin se oli viisi vuotta sitten.

Stellar Lumensin tulevaisuuteen vaikuttaa varmasti CBDC eli keskuspankkien digivaluuttojen kehitys. Stellar on varsin hyvissä asemissa ja tehnyt jo testejä useiden maiden keskuspankkien kanssa. Ongelma tässäkin kentässä on kiristyvä kilpailu.stellar lumens tulevaisuus

Teknisesti Stellar on varsin toimiva tuote omassa kategoriassaan. Se mahdollistaa todella nopeat ja halvat valuuttasiirrot ympäri maailmaa. Stellarin verkossa voidaan myös liikuttaa fiat-valuuttoja. Jäämme seuraamaan suurella mielenkiinnolla projektin tulevaa kehitystä!

Ongelma Stellarin kohdalla on se, että transaktiomaksut ovat minimaaliset. Ne ovat niin pienet, että käyttäjiä vaadittaisiin valtavia määriä, jotta XLM-tokenille tulisi kysyntää.

Toinen tärkeä Stellar Lumens kurssi ajureista itse asiassa puuttuu. Tämä on steikkaus. Koska Stellar ei ole perinteinen Proof of Stake -lohkoketju, se ei tarvitse XLM-tokenia steikkaavia validaattoreita esimerkiksi Ethereumin tavoin.

Steikkauksen hyvä puoli on siinä, että se lukitsee tokeneita markkinoilta. Stellar Lumens kurssi voisi raketoida mukavasti, jos 70–80 kierrossa olevista tokeneista lukittaisiin steikkaukseen. Nyt tätä vaihtoehtoa ei ole olemassa.

Mielestämme XLM kurssi on potentiaaliltaan heikko tapaus. Monilla muilla kryptovaluutoilla on niin paljon enemmän potentiaalisia ajureita. Mitä oikeasti vaadittaisiin siihen, että Stellarin markkina-arvo nousisi satoja prosenttia nykyisestä orgaanisesti?

Jos sinä uskot Stellarin tulevaisuuteen ja olet kiinnostunut XLM-tokenin ostamisesta, tsekkaa tämä artikkeli: Stellar Lumens ostaminen. Saat artikkelista yksityiskohtaiset ohjeet Stellarin ostamiseksi kotimaisesta Coinmotion-palvelusta.

[FAQ]


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!