Stellar Lumens (XLM) kurssi – EUR & USD

Stellar Lumens (XLM) kurssi on vaihdellut historiallisesti $1,00 (17.3.2022) ja $39,4 (17.3.2022) välillä. Stellar Lumens on kryptovaluutta ja digitaalinen maksuprotokolla. Stellar Lumens tulevaisuus näyttää paremmalta kuin moneen vuoteen. Stellar Lumens ennuste on tuleville vuosille varovaisen positiivinen.

Stellar Lumens (XLM) kurssi – historiallinen kehitys

Stellar Lumens (XLM) kurssi on vaihdellut historiallisesti $1,00 (17.3.2022) ja $39,4 (17.3.2022) välillä. Stellarin kurssista on olemassa dataa elokuusta 2014 lähtien. Tämä informaatio perustuu Coinmarketcapin tietoihin.

Stellar Lumens tuli markkinoille treidattavaksi elokuussa 2014. Stellar Lumen kurssi oli tuolloin 0,0024 dollaria. Ensimmäinen merkittävä nousu nähtiin joulukuussa 2014, jolloin kurssi lähes 2,5-kertaistui noin 0,006 dollariin.

Vuodet 2015 ja 2016 olivat Stellarille heikkoja. Stellar Lumens kurssi liikkui lähinnä vaakasuoraan 0,002 ja 0,003 dollarin välimaastossa. Myös vuosi 2017 alkoi vaatimattomalla kehityksellä. XLM-tokenin kurssi oli vielä huhtikuussa 2017 alle 0,005 dollaria.

Toukokuussa 2017 alkoi tapahtua. Stellar Lumen kurssi yli kymmenkertaistui vain parissa viikossa ja rikkoi 0,05 dollarin rajan. Syy tähän oli Ethereumin raju kurssinousu, joka sai muutkin altcoinit raketoimaan.

Stellar Lumensin kurssi eteni vuoden 2017 tasaisessa laskussa aina marraskuun lopulle asti. Joulukuussa 2017 käynnistyi hurja altcoin-ralli, joka jatkui aina tammikuun 2018 ensimmäiselle viikolle. Stellar Lumens kurssi saavutti tuolloin ATH-lukeman 0,93 dollaria. Tämä kurssiennätys on vieläkin voimassa.

Alla olevasta graafista näet Stellar Lumen kurssi historian vuodesta 2014 lähtien.

stellar lumens kurssi

Vuosi 2018 oli vaikea Stellari Lumensille, kuten se oli lähes kaikille altcoineille. XLM kurssi putosi joulukuussa lähes 0,10 dollariin, mikä tarkoittaa noin 89 prosentin laskua tammikuun huipusta. Tämä on itse asiassa selvästi vähemmän kuin monilla muilla altconeilla.

Tämä ei Stellar-sijoittajia juuri lohduttanut, sillä Stellar Lumen kurssi jatkoi alamäkeään vuonna 2019 ja vuoden 2020 alussa, eikä toipunut monien muiden altcoinien tavoin. Maaliskuun 2020 koronadipissä XLM kurssi putosi hieman yli 0,03 dollariin eli lähes samalle tasolle, jossa kurssi oli syksyllä 2014 kun Stellar tuli markkinoille.

Stellar Lumens kurssi lähti keväällä 2021 nousuun muun kryptomarkkinan mukana. Lumen kurssi saavutti huippunsa monien kryptojen tavoin toukokuun puolivälissä. Stellarin kurssi nousi parhaimmillaan noin 0,80 dollariin eli se ei koskaan päässyt tammikuun 2018 huipun tasolle.

XLM kurssi romahti kesällä 2021 lähes 0,20 dollariin ja toipui syksyllä muun markkinan tavoin. Moni kryptovaluutta teki marraskuussa 2021 uuden ATH-lukeman, mutta Stellar Lumen kurssi kohosi vain hieman yli 0,40 dollarin.

Vuosi 2022 oli tasaista laskua Stellar Lumensille. Käynnissä oli laaja karhumarkkina, jolloin kaikkien kryptojen kurssit romahtivat. Stellar Lumen kurssi lasketteli tasaisesti koko vuoden ja saavutti pohjansa joulukuun viimeisinä päivinä.

XLM kurssi kävi alimmillaan 0,07 dollarissa. Tämä tarkoittaa 91 % laskua toukokuun 2021 huipuista.

Vuosi 2023 oli Stellarin osalta erikoinen, sillä Stellar Lumen kurssi saavutti huippunsa heinäkuussa. Lähes kaikki kryptovaluutat tekivät suurimman nousunsa vuoden viimeisellä kvartaalilla. Stellar Lumens kurssi clousasi vuoden 0,13 dollarissa, mikä on selvästi matalampi lukema kuin heinäkuun noteeraus 0,20 dollaria.

Stellar Lumens kurssi nousi lopulta kalenterivuoden 2023 aikana noin 82 prosenttia. Lukema on lähes puolet pienempi kuin Bitcoinin kurssinousu.

Vuosi 2024 on ollut toistaiseksi Stellarille heikko. XLM-tokenin kurssi laski vuoden ensimmäiset viikot 0,10 dollarin tasolle. Helmikuussa nähtiin pientä nousua 0,15 dollariin, mutta vuosi 2024 on toistaiseksi kokonaisuutena miinuksella.

Mikä on Stellar Lumens?

Stellar Lumens on kryptovaluutta ja digitaalinen maksuprotokolla. Stellarin juuret ovat Ripplessä, joka on niin ikään tunnettu maksuprotokolla. Stellarin perustaja Jed McCaleb on yksi Ripplen perustajista. Myös Stellarin ohjelmakoodi perustui Rippleen sen alkuvuosina.

Stellar Lumens on nykyisin lyhentynyt pelkäksi Stellariksi, joka kuvaa koko projektia. Stellarin natiivitoken on XLM, josta käytetään nimeä Lumen. XLM-tokenia käytetään Stellar-lohkoketjussa suoritettavien transaktioiden maksuun.

Alla on kuva Stellarin verkkosivuilta, jotka löydät osoitteesta stellar.org.

stellar

Stellar on kehitetty alusta asti nopeita ja halpoja transaktioita varten. Se on rakentanut myös linkkejä perinteiseen pankkimaailmaan eli fiat-järjestelmään. Stellarin verkossa on helppo liikuttaa myös fiat-valuuttoja tokenisoidussa muodossa.

Stellarilla iso heikkous tähän asti sama ongelma kuin muillakin valuutoilla, kuten Bitcoin Cashilla ja Litecoinilla. Kaikkia näitä voidaan käyttää vain maksujen suorittamiseen, mutta tuki älysopimuksille puuttuu.

Älysopimusten puute on iso hidaste ekosysteemin kasvulle. Ongelmaan saatiin vihdoin ratkaisu maaliskuussa 2024, kun Stellar lisäsi tuen älysopimuksille parin vuoden kehitystyön jälkeen. Samalla Stellar on varannut 100 miljoonan dollarin rahaston tukemaan uusia projekteja.

Stellar on halpa, nopea ja luotettava maksuprotokolla, joka on ollut toiminnassa jo kymmenen vuotta. Se on yksi markkinoiden vanhimmista projekteista. Voit lukea lisää Stellarin historiasta ja teknologiasta sivustomme kattavasta Stellar-oppaasta.

Stellar Lumens tulevaisuus

Stellar Lumens tulevaisuus näyttää paremmalta kuin moneen vuoteen. Syynä tähän on Stellarin lisäämä tuki älysopimuksille, mikä mahdollistaa ekosysteemin huomattavasti nopeamman kasvun. Riittääkö tämä kuitenkaan nostamaan Stellaria takaisin top 20 -kryptovaluutaksi?

Stellarin ongelmana on se, että tuki älysopimuksille lisättiin noin viisi vuotta myöhässä. Markkinoille on tullut 2020-luvulla kymmenittäin erittäin laadukkaita älysopimusalustoja. Ne ovat hankkineet jo paljon rahoitusta ja sovelluskehittäjiä alustalleen. Monet ekosysteemit ovat jo kasvaneet kymmenien miljardien dollareiden arvoiseksi.

Stellar Lumens kurssi on kärsinyt viime vuosina tästä kehityksestä. Älysopimusalustat ovat syöneet sen suosiota, ja moni muukin puhdas maksuprotokolla on kokenut saman kohtalon. Stellar Lumen kurssi ei päässyt vuoden 2021 kryptobuumin aikana edes tammikuun 2018 tasolle.

Vaikka tuki älysopimuksille on lisätty, Stellarista puuttuu silti steikkaus, mikä on iso hidaste. Oman ongelmansa tuo myös Ripple, joka on suora kilpailija Stellarille ja huomattavasti enemmän esillä.

Stellar Lumens tulevaisuus näyttää paremmalta kuin vuosiin. Se ei välttämättä kuitenkaan pelasta projektia, sillä markkinoilla on tarjolla niin monta mielenkiintoisempaa vaihtoehtoa.

Stellar Lumens ennuste

Stellar Lumens ennuste on tuleville vuosille varovaisen positiivinen. Ennustamme Stellar Lumens kurssin nousevan selvästi vuoden 2024–2025 aikana, mutta projekti menettää silti asemiaan markkinoilla ja putoaa lähelle rankinglistan sijaa 50.

Esimerkki: Jos Stellar Lumen kurssi nousee vuosina 2024–2025 sata prosenttia, mutta kilpailijat nousevat 200 prosenttia, Stellarin asema heikkenee. Stellar Lumens ennuste on siis positiivinen dollaritermeissä, mutta näemme isossa kuvassa silti taantumaa suhteessa muihin valuuttoihin.

Mistä tämä johtuu?

Suurin syy on steikkauksen puuttuminen, joka mainittiin jo artikkelissa aiemmin. Steikkaus on ollut jo vuosia kuuma puheenaihe. Kaikki älysopimusalustat tarjoavat steikkausta, joka tuo 5–10 prosentin lisätuottoa sijoittajille.

Vuonna 2024 on tullut uutena teknologiana jo markkinoille restaking, mikä mahdollistaa steikattujen ETH-tokenien uudelleensteikkauksen. Tämä lisää yhä enemmän muiden vaihtoehtojen houkuttelevuutta.

Stellar Lumens pitää todennäköisesti pintansa markkinoilla eikä katoa mihinkään. Pystyyko Stellar Lumens kurssi samanlaiseen kehitykseen kuin älysopimusalustat? Toistaiseksi tämä ei vaikuta todennäköiseltä, mutta älysopimukset sekä uudet yhteistyökuviot voivat muuttaa pelikentän täysin.

Jos haluat ostaa Stellarin XLM-tokenia se onnistuu hyvin kotimaisesta Coinmotionista. Tutustu artikkeliin Stellar Lumens ostaminen, niin saat yksityiskohtaiset ohjeet


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!