Stellar Lumens kurssi

Stellar Lumens kurssi löytyy tältä sivulta! Listaamme kurssin sekä euroissa että dollareissa. Sivulta löytyy myös perustietoa Stellar Lumensista sekä informaationta XLM-tokenin kurssihistoriasta. Analysoimme myös, miltä Stellar Lumens tulevaisuus näyttää.

Parhaat kauppapaikat Stellar Lumensin ostamiseen:

coinmotion logo 2022
starat
  • Finanssivalvonnan alainen.
  • Suomenkielinen palvelu.
  • Oma debit-kortti.
OSTA NYT
binance logo
starat
  • Luotettava markkinajohtaja.
  • Futuurit, lainat ja staking.
  • SEPA-siirrot ja debit-kortti.
OSTA NYT
Coinbase logo 2022
starat
  • Toiminut jo vuodesta 2011.
  • Todella laaja valikoima.
  • SEPA- ja PayPal-siirrot.
OSTA NYT

Stellar Lumens kurssi euro & dollari

Stellar Lumens kurssi euro & dollari -valuutoissa on alla olevissa laatikossa ja aina ajan tasalla! Kurssi on päivittynyt automaattisesti, kun avaat sivun. Jos sinulla on Stellar kurssi aktiivisessa seurannassa, lisää ihmeessä tämä sivu kirjanmerkkeihin!

Stellar Lumens kurssia on seurattu sijoittajien toimesta jo usean vuoden ajan. Jos sinuakin kiinnostaa Stellariin sijoittaminen, on hyvä tuntea sen historia ja teknologia – ainakin pääpiirteissään Seuraavaksi artikkelissa käydään läpi Stellar Lumensi -projektin perustaa, kurssihistoriaa, sekä tulevaisuuden sijoituspotentiaalia!

Stellar Lumens kurssi ja perustietoa

Stellar Lumens on saanut alkunsa vuonna 2014. Sen on perustanut Jed McCaleb, joka on myös yksi Ripplen ja XRP:n perustajista. Näillä projekteilla on siis yhteinen historia. Stellarin koodi perustui myös hyvin pitkälti Rippleen sen alkuvuosina.

Stellar ja Ripple ovatkin teknisesti toistensa kilpailijoita. Molemmat ovat maksujärjestelmiä, joiden tarkoitus on mahdollistaa helpot, nopeat ja halvat siirrot erilaisilla valuutoilla. Alla on kuva Stellar-projektin etusivulta.

stellar lumens kurssi - perustietoa

Stellar Lumens -nimi tarkoittaa varsinaista projektia. Stellar on lohkoketju eli ekosysteemi, ja Lumen puolestaan sen natiivivaluutta. Lumenin lyhenne eli ticker on pörsseissä XLM. Puhekielessä käytetään useimmiten termiä Stellar Lumensiin sijoittaminen.

Stellar on ekosysteeminä tietynlainen välimuoto Bitcoinista ja Ethereumista. Se on Bitcoinin tavoin ennen kaikkea maksujärjestelmä, mutta tarjoaa kuitenkin huomattavasti nopeampia & halvempia siirtoja sekä mahdollisuuden fiat-valuuttojen transaktioihin. Tässä mielessä Stellar muistuttaa itse asiassa Bitcoinin salamaverkkoa.

Stellar Lumens kurssi liikkuu kysynnän ja tarjonnan lisäksi Stellar-ekosysteemin kasvun mukaisesti. Mitä enemmän XLM-tokenilla on käyttöä ja kysyntää, sitä korkeammalle Stellar Lumens kurssi kohoaa.

Käytännössä Stellarin kilpailijoiksi nähdään ennen kaikkea Ripple. Se ei kilpaile Ethereumia, Solanaa, Cardanoa tai muita vastaavia älysopimusalustoja vastaan. Projekti on siirtynyt viime vuosina yhä enemmän institutionaalisten sijoittajien suuntaan. Stellar muistuttaa myös tältä osin kilpailijaansa Rippleä.

Jos haluat tarkempaa tietoa Stellar Lumensin teknologiasta ja historiasta niin tsekkaa Bitcoinkeskuksen kattava opas aiheesta.

XLM kurssi kehitys viime vuosina

XLM kurssi ja sen historiallinen kehitys on seuraava aiheemme. Kuten edellä mainittiin, Stellar Lumens -järjestelmän natiivitoken on Lumen, josta puhutaan yleisesti sen tickerillä XLM. Kun tarkastelemme Stellar Lumensin kurssihistoriaa, käymme siis läpi XLM-tokenin kurssia.

Stellar Lumensin historia käynnistyy vuodesta 2014. XLM-token tuli markkinoille treidattavaksi heinäkuun lopulla samana vuonna. XLM kurssi oli tuolloin 0,0024 dollaria. Seuraavat kolme vuotta tokenin kurssi liikkui käytännössä vaakasuoraan. Kehitystä alkoi tapahtuva vasta keväällä 2017, kun koko kryptomarkkina heräsi.

XLM kurssi peräti kymmenkertaistui toukokuussa 2017. Tuolloin moni muukin altcoin raketoi merkittävästi Ethereumin vanavedessä. Vielä rajumpi raketointi tapahtui vuoden 2017 lopulla ja vuoden 2018 ensimmäisellä viikolla. XLM saavutti tuolloin ATH-kurssin 0,66 dollaria.

Alla olevassa kuvassa näkyy XLM kurssi vuosina 2014-2022.

stellar lumens xlm kurssi

Vuoden 2018 alussa käynnistyi raju laskumarkkina, mikä kosketti kaikkia kryptovaluuttoja. Stellar Lumens kurssi romahti muiden mukana, mutta ei laskenut läheskään niin paljon kuin heikoimmat altcoinit.

Keväästä 2019 alkoi hiljaiselo, jolloin Stellar liikkui pääasiassa vaakasuoraan. Se romahti maaliskuun 2020 ”koronadipissä” jälleen muun markkinan tavoin ja löysi pohjan hieman alle 0,04 dollarin kurssista.

Vuosi 2021 oli vahva XLM-tokenille kuten muillekin kryptovaluutoille. Se raketoi noin 0,10 dollarin kurssitasolta (marraskuu 2020) aina 0,94 dollariin (toukokuu 2021) eli suurin piirtein 10-kertaisti kurssinsa puolessa vuodessa.

Tämä on varsin komea nousu, mutta moni muu kolikko teki vieläkin suuremmat nousut. XLM kurssi ei myöskään noussut vuoden 2021 lopulla uusiin ATH-lukemiin esim. Bitcoinin tavoin. Se rikkoi lokakuun 2021 lopulla vain 0,40 dollarin rajan.

Vuosi 2022 on ollut hiljaista aikaa Stellarille, aivan kuten muillekin kryptovaluutoille. XLM kurssi on romahtanut yli 90 prosenttia kevään 2021 ATH-lukemista.

Millainen on Stellar Lumens tulevaisuus

Stellar Lumens tulevaisuus näyttää varsin valoisalta, vai näyttääkö? Otamme selvää siitä seuraavaksi! Tässä kohtaa sinulla pitäisi olla perustiedot Stellar-ekosysteemistä ja XLM-tokenin historiasta. On siis aika katsoa tulevaisuuteen.

On sanottava, että Stellarin tulevaisuus ei näytä isossa kuvassa erityisen lupaavalta. Stellar Lumes oli projektin alkuvuosina yksi kryptovaluuttamarkkinan top 10 -valuutoista pitkän aikaa. Sen ranking-sija on kuitenkin pudonnut viime vuosina tasaisesti alemmas.

Artikkelin kirjoitushetkellä XLM-token löytyy rankingsijalta 26. Stellar Lumens kurssi ei ole varsinaisesti raketoinut, joten moni tunnettu krypto on kirinyt projektin ohi. Onko Stellar Lumens tulevaisuus sitten täysin toivoton? Ei toki. Tilanne markkinassa on vain selvästi haastavampi kuin se oli viisi vuotta sitten.

Stellar Lumensin tulevaisuuteen vaikuttaa varmasti CBDC eli keskuspankkien digivaluuttojen kehitys. Stellar on varsin hyvissä asemissa ja tehnyt jo testejä useiden maiden keskuspankkien kanssa. Ongelma tässäkin kentässä on kiristyvä kilpailu.stellar tulevaisuus

Teknisesti Stellar on varsin toimiva tuote omassa kategoriassaan. Se mahdollistaa todella nopeat ja halvat valuuttasiirrot ympäri maailmaa. Stellarin verkossa voidaan myös liikuttaa fiat-valuuttoja. Jäämme seuraamaan suurella mielenkiinnolla projektin tulevaa kehitystä!

Stellar kurssi potentiaali

Stellar kurssi potentiaali kiinnostaa varmasti kaikkia lukijoita. Käsitellään tämä aihe vielä lopuksi, vaikka sitä sivuttiin jo hieman edellisessä kappaleessa.

Tähän väliin vielä pakollinen disclaimer. Muistathan, että Bitcoinkeskus ei jakele sijoitusvinkkejä, suorit aina omat tutkimuksesi ja pohdi itse, miten Stellar Lumens kurssi voisi lopulta kehittyä. Bitcoinkeskus ei suosittele ostamaan Stellaria tai muitakaan kryptovaluuttoja.

Aloitetaan siitä, että mikä on Stellar kurssi ajuri? Se on periaatteessa sama kuin Bitcoinilla eli järjestelmän kasvava adoptio. Mitä enemmän Stellarilla on käyttäjiä, sitä enemmän sen XLM-tokenia tarvitaan transaktiomaksuihin.

Ongelma Stellarin kohdalla on se, että transaktiomaksut ovat minimaaliset. Ne ovat niin pienet, että käyttäjiä vaadittaisiin valtavia määriä, jotta XLM-tokenille tulisi kysyntää.

Toinen tärkeä Stellar Lumens kurssi ajureista itse asiassa puuttuu. Tämä on steikkaus. Koska Stellar ei ole perinteinen Proof of Stake -lohkoketju, se ei tarvitse XLM-tokenia steikkaavia validaattoreita esimerkiksi Ethereumin tavoin.

Steikkauksen hyvä puoli on siinä, että se lukitsee tokeneita markkinoilta. Stellar Lumens kurssi voisi raketoida mukavasti, jos 70–80 kierrossa olevista tokeneista lukittaisiin steikkaukseen. Nyt tätä vaihtoehtoa ei ole olemassa.

Mielestämme Stellar kurssi on potentiaaliltaan heikko tapaus. Monilla muilla kryptovaluutoilla on niin paljon enemmän potentiaalisia ajureita. Mitä oikeasti vaadittaisiin siihen, että Stellarin markkina-arvo nousisi satoja prosenttia nykyisestä orgaanisesti?

[FAQ]


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!