Uutiset
30
kesä
solana

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Solanassa tapahtuu: ZK Compression, Blinks, ETF ja UFC

Solana-alustalle on saatu viime viikkoina uusia teknisiä innovaatioita (ZK Compression & Blinks). Myös Solana ETF -hakemuksia on tehty Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Blockasset rakentaa puolestaan digitaalisen alustan UFC-faneille Solanan lohkoketjuun.
Älysopimusalusta Solanasta on saatu viime viikkoina paljon mielenkiintoisia uutisia. Aloitetaan raportointi teknisistä päivityksistä, joista käsitellään ensin ZK Compression.

ZK Compression on teknologiapäivitys Solanan lohkoketjuun, joka mahdollistaa datan pakkaamisen merkittävästi aiempaa tehokkaammin. Lyhenne ZK viittaa zero-knowledge -teknologiaan. Sen avulla pakatun datan integriteetti voidaan varmentaa luotettavasti.

ZK Compression mahdollistaa huikeat säästöt datan tallennuksessa ja uusien tilien luonnissa. Kyse ei ole vain 5x tai 50x säästöistä, vaan puhutaan aivan eri kokoluokan skaalauseduista. Katso alla oleva esimerkki (lähde: X)

take an airdrop to 1,000,000 users
this today would cost over $260,000 for state alone
now, it’s $50 — 5,200x cheaper

but a token account is just one example of this — *everything* on Solana is an account, meaning everything can be scaled

Monet kilpailevat älysopimusalustat pyrkivät skaalautumaan Layer 2 -toteutusten avulla. Solana pyrkii rakentamaan niin skaalautuvan Layer 1:n, ettei uusia tasoja tarvita. ZK Compression on tässä merkittävä askel. Sen lisäksi vuoden 2024 lopulla saadaan todella tärkeä Firedancer-päivitys Solanan client-softaan.

Toinen mielenkiintoinen päivitys on Blinks. Sen avulla Solana-transaktiot voidaan tuoda helposti mobiiliappeihin tai verkkosivuille. Alla olevassa X-upotuksesa on esimerkki videosta, miten Blinks toimii käytännössä.

Voit luoda Blinksin avulla painikkeen verkkosivulle tai mobiiliappiin Solana-verkon transaktiota varten. Kyseessä voi olla esimerkiksi tippi sivuston kehittäjälle tai tokenin ostopainike. Kun käyttäjä klikkaa painiketta, hän voi suorittaa transaktion Solanan lohkoketjussa poistumatta apista tai verkkosivulta.

Tällaiset toiminnot tuovat kryptovaluutat lähemmäs tavallisia käyttäjiä. Haittapuolena on luonnollisesti lisääntyvät scammit. Blinks vaatii myöskäyttäjiltä Phantom tai Backpack -selainlompakon toimiakseen.

Solana ETF -hakemuksia Yhdysvalloissa ja Kanadassa

Bitcoin ja Ethereum ovat saaneet spot ETF -hyväksynnän tänä vuonna Yhdysvalloissa. Analyytikot odottavat seuraavaksi spot ETF:ää myös Solanalle. Kesäkuun lopussa on otettu askeleita tähän suuntaan sekä Yhdysvalloissa että Kanadassa.

Varainhoitoyhtiö 3iQ on hakenut lupaa ETF:lle Kanadassa. QSOL-tickerillä mahdollisesti treidaava rahasto sisältää myös steikkauspalkkiot, jotka Solanassa ovat 6-8 prosentin luokkaa. Suurempi uutinen oli kuitenkin VanEckin tekemä Solana ETF -hakemus Yhdysvalloissa.

Näin uutista kommentoi X:ssä VanEckin Head of Digital Assets, Matthew Sigel.

VanEckin lisäksi myös 21 shares laittoi vastaavan hakemuksen sisään päivää myöhemmin.

Solana ETF -hakemuksen läpimeno ei vaikuta tällä hetkellä realistiselta. SEC ei ole antanut selkeää määritystä Solanan statuksesta, minkä lisäksi se on tehnyt jo isot myönnytykset Bitcoin ja Ethereum spot ETF:ien kanssa. Solana ETF:n realistinen aikataulu lienee 2025-2026.

Mainitaan lopuksi myös uutinen UFC:hen liittyen. UFC eli Ultimate Fighting Championship on yhdysvaltalainen vapaaottelujärjestö, jonka järjestämät ottelutapahtumat ovat todella suosittuja.

Solana-alustalla toimiva Blockasset toteuttaa UFC:lle digitaalisen alustan sarjan faneille. Sen avulla UFC-otteluihin tuodaan interaktiivisuutta, ja aktiiviset fanit pääsevät tapamaan UFC-ottelijoita ja voittavat eksklusiivisia palkintoja. Voit lukea lisää tästä UFC:n virallisesta uutisesta.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.