Perustiedot
12
marras
solana ostaminen

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Solana (SOL) ostaminen: aloittelijan opas

Solanan (SOL) ostaminen on helppoa ja turvallista Binancesta. Ennen Solanan ostoa sinun täytyy varmentaa Binance-tilisi ja tallettaa sinne euroja.

Solana on yksi markkinoiden suurimmista älysopimusalustoista. Solana on houkutteleva sijoituskohde, joka sisältää myös monia riskejä. Turvallisin vaihtoehto Solanan säilytykseen on Ledger Nano X -kylmälompakko.

Solanan (SOL) ostaminen: lyhyt ohje

Solanan (SOL) ostaminen on helppoa ja turvallista Binancesta. Binance on kryptopörssien markkinajohtaja ja todella suosittu palvelu myös suomalaisten keskuudessa. Voit ostaa Solanaa helposti euroilla ja monilla eri kryptovaluuttapareilla (USDT, ETH, BTC, etc.).

Solanan ostaminen tapahtuu seuraavasti:

  1. Avaa tili Binanceen tästä linkistä
  2. Lataa Binancen mobiiliappi
  3. Suorita KYC-prosessi eli henkilötietojen varmennus
  4. Talleta tilille euroja SEPA-siirrolla tai debit-kortilla
  5. Osta Solanaa (SOL)
  6. Säilytä Solana-tokenit Binancessa tai siirrä ne omaan lompakkoon

Binancen mobiiliappi kannattaa ladata rekisteröitymisen jälkeen, koska tarvitset sitä tilin varmennusvaiheessa.

Alla on kuva Binance-pörssin etusivulta.

binance

Mistä ostaa Solanaa Suomessa? Solanaa ei ole toistaiseksi listattuna kotimaisilla palveluntarjoajilla. Coinmotion ja Northcrypto lisäävät Solanan toivottavasti valikoimiinsa pian. Jos tämä tapahtuu, niin päivitämme tätä opasta välittömästi.

Binancen lisäksi muita hyviä kauppapaikkoja Solanan ostamiseen ovat ByBit ja KuCoin. Löydät kattavat käyttöoppaat tässä artikkelissa mainituista pörsseistä klikkaamalla päävalikon Kauppapaikat-linkkiä. Suosittelemme tutustumaan oppaisiin, jos et ole ostanut aiemmin kryptovaluuttoja.

Kerromme seuraavassa kappaleessa miten Solanan ostaminen tapahtuu askel askeleelta Binancen mobiiliapista.

Solanan (SOL) ostaminen: yksityiskohtainen ohje

Ennen Solanan ostoa sinun täytyy varmentaa Binance-tilisi ja tallettaa sinne euroja. Binance-tilin varmennus ja eurojen talletus on kuvattu tarkemmin Bitcoinkeskuksen Binance-oppaassa. Siinä käydään läpi myös muut pörssin tärkeimmät toiminnot. Suosittelemme artikkelia aloitteleville käyttäjille, jotka eivät ole aiemmin ostaneet kryptovaluuttaa.

Seuraavaksi käydään läpi Solana ostaminen Binancen mobiiliapista. Käytämme sovelluksen Lite-versiota, joka on päällä oletuksena.

Avaa treidaussivu

Klikkaa mobiiliapin päävalikossa näkyvää keltaista treidausikonia (katso alla oleva kuva).

binance ostonappi

Valitse avautuvasta valikosta Buy eli Osto.

Etsi Solanan SOL-token

Näytölle avautuu seuraavaksi lista Binancen tarjoamista kryptovaluutoista. Voit scrollata listaa ja etsiä Solana-tokenin tai kirjoittaa suoraan hakukenttään SOL.

solana osto etsi sol

Valitse listalta Solana niin pääset ostolomakkeelle.

Osta Solanaa (SOL)

Näytölläsi on nyt ostolomake. Osta Solanaa haluamallasi summalla euroissa tai klikkaa by quantity-ikonia (katso kuva). Voit vaihtaa siitä valuutaksi Solanan ja ostaa haluamasi määrän SOL-tokeneita (esim. 10 kpl SOL).

osta solana

Klikkaa keltaista Buy-nappia vahvistaaksesi oston.

Valitse maksutapa

Saat lopuksi näytöllesi sivun maksutavan valinnasta. Jos olet tehnyt eurotalletuksen tilillesi, voit maksaa oston euro-saldostasi valitsemalla option Wallet (EUR).

Voit tallettaa tilillesi myös euroja tässä vaiheessa debit-kortilla. Emme kuitenkaan suosittele tätä vaihtoehtoa korkeampien kulujen vuoksi.

solana maksutapa

Vahvista lopuksi kauppa klikkaamalla keltaista Confirm-nappia. Näin Solana ostaminen tapahtuu helposti Binancesta! SOL-tokenit näkyvät välittömästi tilisi saldossa.

Voit kotiuttaa SOL-tokenit omaan lompakkoosi tai säilyttää niitä Binancessa.

Mikä on Solana?

Solana on yksi markkinoiden suurimmista älysopimusalustoista. Sen natiivitoken on myös nimeltään Solana (SOL). Projektin on perustanut Anatoli Yakovenko vuonna 2017.

Solana nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuoden 2021 kryptobuumin aikana. Sen natiivitoken SOL oli yksi kyseisen bull-markkinan parhaimpia sijoituskohteita. Solanan suosio nosti sen parhaimmillaan kryptovaluuttojen top 10 -listalle.

Solanan kurssi romahti pahimmillaan yli 95 prosenttia vuoden 2022 aikana. Projekti sai myös valtavasti negatiivista julkisuutta FTX-pörssin romahdettua, koska Sam Bankman-Fried, FTX ja Alameda Research kuuluivat Solanan suuriin tukijoihin. Myös Solanan DeFi-sektori kärsi isoja menetyksiä.

Teknisesti kyseessä varsin poikkeuksellinen ratkaisu. Solana hyödyntää Anatoli Yakovenkon kehittämää Proof of History -teknologiaa, mikä mahdollistaa skaalautuvuuden jopa 65.000 transaktioon per sekunnissa lähes nollakuluilla. Lue lisää alustan teknologiasta ja historiasta Bitcoinkeskuksen Solana-oppaasta.

Alla on kuvakaappaus osoitteesta solana.com, joka on projektin virallinen sivu.

solana

Joidenkin mielestä Solanan teknologia on jopa ”liian viritetty” johtuen sen lukuisista toimintakatkoista viime vuosina. Projekti on pitänyt pintansa kaikesta huolimatta kryptovaluuttojen top 15 -listalla. Solanan NFT-sektori on myös erittäin suosittu.

Solana sijoituskohteena

Solana on houkutteleva sijoituskohde, joka sisältää myös monia riskejä. Käydään seuraavaksi läpi muutamia pointteja, joita Solanaan sijoittavan henkilön on syytä huomioida.

  • Teknologian uhat ja mahdollisuudet
  • NFT:n suosio
  • FTX:n vaikutukset DeFi-sektoriin
  • Hyvä tuki pörsseissä ja lompakoissa

Solanan poikkeuksellinen teknologia on ollut alusta asti sekä uhka että mahdollisuus. Solanaa on pidetty paperilla maailman nopeimpana lohkoketjuna, mutta tekniset ongelmat ovat piinanneet sitä jo vuosia. Solanan lohkoketju on ollut pois käytöstä useammin kuin mikään muu suurista älysopimustalustoista.

Yksi SOL-tokenin suosiota buustaava tekijä on NFT-sektori. Ethereumin lisäksi vain kahden älysopimusalustan all-time treidausvolyymi on yli kolme miljardia dollaria. Nämä ovat Ronin ja Solana.

Valitettavasti Solanan DeFi-sektori on kärsinyt rajusti FTX-pörssin romahduksen jälkeen. Moni projekti on menettänyt rahoitusta tai siirtynyt kokonaan muille alustoille. Solanan DeFi-sektorin likviditeetti on todella pientä huomioiden sen markkina-arvon.

Vaikka Solanalla on ollut keskimääräistä enemmän vaikeuksia viime vuosina, SOL-tokenin tuki on erittäin vahvaa. Se on treidattavissa kaikissa maailman suosituimmissa pörsseissä. SOL-tokenille löytyy myös hyvä tuki lompakko-ohjelmistoissa. Tämä helpottaa sijoittamista merkittävästi.

Voit seurata Solanan ajantasaista hintaa (EUR & USD) tältä sivulta: Solanan kurssi.

Solanan turvallinen säilytys

Turvallisin vaihtoehto Solanan säilytykseen on Ledger Nano X -kylmälompakko. Se tarjoaa ultimaattista turvaa niin piensijoittajalle kuin alan ammattilaiselle noin 150 euron hintaan.

Osta Ledger Nano X tästä linkistä turvallisesti valmistajan sivuilta.

Solanalle löytyy myös ilmaisia lompakkovaihtoehtoja. Phantom wallet on todella suosittu mobiiliappi, josta onnistuu myös Solanan steikkaus. Hyviä vaihtoehtoja ovat myös Trust Wallet, Exodus sekä Coinomi.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.