Solana kurssi

Tälle sivulle päivittyy aina ajantasainen Solana kurssi. Lisäksi löydät sivulta hyödyllistä tietoa Solanan kurssikehityksestä viime vuosina. Voit lukea myös esittelyn Solana-älysopimusalustasta ja sen SOL-tokenista. Kurssi päivittyy dollarien lisäksi myös euroissa.

Osta Solanaa helposti Binancesta

Solana reaaliaikainen kurssi – USD ja EUR

 

Haluatko sijoittaa Solanaan? Solana on noussut yhdeksi markkinoiden suosituimmista sijoituskohteista vuonna 2021. Sen ostaminen on helppoa ja vaivatonta. Suosittelemme ostamaan Solanaa Binancesta, joka on markkinoiden johtava kryptovaluuttapörssi. Jos palvelu ei ole sinulle ennestään tuttu, lue ensin Binance aloittelijan opas.

Löydät Bitcoinkeskuksesta myös muiden kryptovaluuttojen kurssit. Käydään seuraavaksi läpi Solanan kurssikehitystä ja historiaa.

Solana kurssi viime vuosina

Solanan kurssikehitystä ei ole saatavilla vielä kovin pitkältä ajanjaksolta, sillä SOL-token tuli markkinoille vasta vuoden 2020 keväällä. Kehitteillä projekti on kuitenkin ollut jo useamman vuoden. Solanan white paper julkaistiin loppuvuodesta 2017.

SOL-tokenin hinta kohosi julkaisunsa jälkeisinä kuukausina vuonna 2020 korkeimmillaan hieman alle viiteen dollariin. Yleisesti Solana kurssi pysytteli läpi vuoden alle kahdessa dollarissa. Tokenin hinnassa ei juuri nähty yllättäviä muutoksia suuntaan tai toiseen.

Vuoden 2021 kryptoralli potkaisi Solanaan monien muiden kryptovaluuttojen tavoin ennennäkemätöntä puhtia. Tammikuussa 80 prosenttia aikaisemmin lukituista SOL-tokeneista vapautui markkinoille.

solanan kurssi
Kuvassa Solanan kurssi – historiallinen kehitys.

Tammi- ja helmikuun tokenin hinta pysytteli edelleen alle viidessä dollarissa, mutta toukokuuhun mennessä hinta oli jo moninkertaistunut. Toukokuun lopussa nähtiin Solanan siihenastinen ennätys, kun SOL-tokenin hinta kohosi noin 55 dollariin.

Kesäkuun puolelle tultaessa kryptomarkkinassa nähtiin yleisesti suurta pudotusta ja tämä koski myös Solanaa. Pohjamutiin SOL ei silti tipahtanut, vaan hinta pysytteli yllättävän hyvin kolmenkymmenen dollarin paremmalla puolen. SOL pärjäsi pudotuksessa selvästi paremmin, kuin monet muut vastaavan market capin kryptovaluuttaprojektit.

Syksyn 2021 puolelle tultaessa Solanan historiassa kääntyi uusi sivu, josta yksikään aktiivinen kryptosijoittaja ei varmasti ole voinut olla kuulematta. Elokuun alusta lähtien Solana kurssi on noussut kirjaimellisesti kuin raketti. Elokuun lopussa SOL läpäisi komeasti sadan dollarin rajan, ja syyskuun ensimmäisinä päivinä hinta kohosi tästä vielä lähes tuplasti aina 188 dollariin asti.

Uskomattomalla kurssikehityksellä Solanasta on tullut syksyn 2021 kuumin kryptovaluutta. Markkina-arvoltaan Solana sijoittuu hienosti kymmenen suurimman kryptovaluutan joukkoon. Syyskuussa 2021 Solana sai negatiivista huomiota sen verkon ollessa alhaalla lähes 20 tuntia. Tämä ei kuitenkaan aiheuttanut SOL-tokenin hintaan suurta pudotusta, vaan Solana läpäisi kriisin varsin pienillä vaurioilla.

Solana on siis lyhyen historiansa aikana ollut erinomainen sijoitus lähes jokaiselle tokeniin sijoittaneelle, ellei rahojaan ole ehtinyt lykätä mukaan juuri korkeimmassa piikissä. Vuoden 2020 tokenia ostaneet ovat kasvattaneet sijoitustensa arvoa useita tuhansia prosentteja.

Perustietoa Solanasta

Solana on vuonna 2017 Anatoly Yakovenkon toimesta alulle laitettu projekti. Kryptovaluuttojen maailmassa Solana asettuu platformien kategoriaan. Platformeihin on mahdollista luoda älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia (Dapps). Ethereum on tämän kategorian tunnetuin edustaja. Solana on suora kilpailija Ethereumille.

Solanan tiimissä työskentelee monia huippuosaajia, jotka ovat aikaisemmin vaikuttaneet muun muassa Googlen, Microsoftin sekä Applen taustajoukoissa. Projektin luoja Yakovenko on ennen Solanaa työskennellyt hajautettujen järjestelmien parissa.

solana.com

Solanan merkittävin ero kilpailijaansa Ethereumiin verrattuna on sen käyttämä Proof of History -ratkaisu. Tämä yhdistettyä PoS-konsensusalgoritmiin syntyy todella nopea lohkoketju, joka tarjoaa verkon käyttäjille nopeat, turvalliset ja edulliset transaktiot. Yhden transaktion hinta on keskimäärin vain dollarin murto-osia. Tämä on suuri valttikortti Ethereumin korkeisiin transaktiomaksuihin verrattuna.

Solana on kokonaisuutena yhdistelmä uusia innovaatioita ja jo olemassa olevien kryptovaluuttaprojektien parhaita puolia. Tämä tekee Solanasta kilpailukykyisen ja nykyaikaisen älysopimusalustan, joka tarjoaa vanhemmille projekteille varteenotettavan haastajan.

Solana-platformissa toimii tätä nykyä satoja erilaisia hajautettuja projekteja, kuten lainapalveluita, hajautettuja pörssejä ja NFT-palveluita. Uusia projekteja julkaistaan jatkuvasti.

Solana järjesti ICO:n maaliskuussa 2020, mutta suurimman osan 25 miljoonan dollarin rahoituksestaan se keräsi yksityisiltä sijoittajilta. Solana on edelleen hyvin tuore projekti ja ns. Mainnet Beta -vaiheessa.

Solana-ekosysteemin SOL-tokenia käytetään transaktiomaksuihin Solanan verkossa. Nämä välityskustannukset ”poltetaan”, eli poistetaan kierrosta. Oletusarvoisesti tällä saattaa olla positiivista vaikutusta tokenin hintaan tulevaisuudessa. Ainakin toistaiseksi Solana kurssi on ollut railakkaassa nousussa.

SOL-tokenia tulee olemaan maksimissaan noin 489 miljoonaa kappaletta ja ajan mittaan kierrosta poistuu noin puolet tokeneista. Myös steikkaus poistaa tokeneita kierrosta. SOL-tokenilla on tällä hetkellä vuotuinen kahdeksan prosentin inflaatio, mutta tämä laskee joka vuosi. Ennen pitkää inflaatio saavuttaa 1,5 prosentin vuosittaisen tason.

Sijoittajalle Solana on hyvin mielenkiintoinen vaihtoehto. Nykyaikaiselle älysopimusalustalle riittää varmasti kysyntää myös jatkossa hajautettujen sovellusten yleistyessä. Vuoden 2021 NFT-buumi on ollut myös omiaan lisäämään Solanan suosiota.

Toisaalta SOL-tokenin hinta on kasvanut räjähdysmäisestä ja Solana on jo sijoittunut kymmenen suurimman kryptovaluutan joukkoon. On vaikea arvioida, kuinka paljon kasvupotentiaalia projektilla on lyhyellä tai pitkällä aikavälillä. Lähes varmaa on kuitenkin se, että Solana on tullut kryptovaluuttojen ensimmäiseen riviin jäädäkseen.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.