Solana (SOL) kurssi – EUR & USD

Solanan (SOL) kurssi on vaihdellut historiallisesti $0,5052 (11.5.2020) ja $260,06 (6.11.2021) välillä. Solana on yksi markkinoiden suurimmista älysopimusalustoista. Solanan hinta kehittyy todennäköisesti lupaavaan suuntaan 2024-2025.

Solana (SOL) kurssi – historiallinen kehitys

Solanan (SOL) kurssi on vaihdellut historiallisesti $0,5052 (11.5.2020) ja $260,06 (6.11.2021) välillä. Solanan kurssista on dataa huhtikuusta 2020 lähtien. Tämä informaatio perustuu Coinmarketcapin tietoihin.

Solana on ollut markkinoilla vasta keväästä 2020 lähtien. Kurssihistoriaa on siis tarjolla varsin vähän verrattuna moniin muihin kryptovaluuttoihin. Solana on projektina silti yli kuusi vuotta vanha, sillä sen white paper julkaistiin vuoden 2017 lopulla.

SOL-tokenin kurssi kohosi julkaisunsa jälkeisinä kuukausina vuonna 2020 korkeimmillaan hieman alle viiteen dollariin. Yleisesti Solana kurssi pysytteli läpi vuoden 2020 alle kahdessa dollarissa. Tokenin hinnassa ei juuri nähty yllättäviä muutoksia suuntaan tai toiseen.

Vuoden 2021 kryptoralli potkaisi Solanaan monien muiden kryptovaluuttojen tavoin ennennäkemätöntä puhtia. Tammikuussa 80 prosenttia aikaisemmin lukituista SOL-tokeneista vapautui markkinoille. Tammi- ja helmikuun ajan (2021) SOL-tokenin kurssi pysytteli edelleen alle viidessä dollarissa, mutta toukokuuhun mennessä sen hinta oli jo moninkertaistunut.

Toukokuun lopussa nähtiin Solanan siihenastinen ennätys, kun SOL-tokenin hinta kohosi 55 dollariin. Alla oleva kuva on Solanan kurssigrafiikka sen historian ajalta.

solana kurssi

Solanasta tuli yksi vuoden 2021 kryptobuumin suosituimmista valuutoista. Sen kurssi kohosi vuoden 2021 lopulla jopa 260 dollariin. Tämä tarkoittaa reilusti yli 100x nousua kalenterivuoden 2021 aikana! Monet sijoittajat tekivät SOL-tokenilla valtavat voitot. Samalla Solana nousi kaikkien kryptosijoittajien tietoisuuteen.

Vuosi 2022 oli heikko kaikille kryptovaluutoille, mutta erityisesti Solanalle. Solanan kurssi oli romahtanut yli 30 prosenttia jo vuoden 2021 lopulla ja pudonnut noin 178 dollariin. Solana syöksyi jo kevään aikana 55 prosenttia lisää ja putosi alle 80 dollariin maaliskuussa 2022.

Solanan kurssi jatkoi romahdustaan kevään ja kesän aikana muun markkinan vanavedessä. Kurssi näytti tasaantuvan noin 30 dollariin kesällä 2022. FTX-pörssin romahdus sai marraskuussa 2022 aikaan uuden pudotuksen Solana romahti vuoden 2022 lopulla jopa alle 10 dollariin!

Solanan kurssi romahti vuoden 2022 aikana yli 96 prosenttia huipuistaan. Moni sijoittaja uskoi projektin olevan kuollut.

Solana heräsi kuitenkin henkiin vuoden 2023 alussa ja tuplasi kurssinsa jo tammikuussa. SOL kurssi tasaantui 20–30 dollarin välimaastoon pitkäksi ajaksi, kunnes Solanan kurssi aloitti hurjan nousun vuoden 2023 lokakuussa.

Solanan kurssi rikkoi joulukuussa 2023 jopa 120 dollarin rajan. Tämä tarkoittaa sitä, että Solanan kurssi enemmän kuin 10-kertaistui vuoden 2023 aikana! Samalla SOL nousi parhaimmillaan markkinoiden neljänneksi suurimmaksi kryptovaluutaksi.

Jos haluat lisätietoa Solanasta, lue Bitcoinkeskuksen Solana-opas.

Perustietoa Solanasta

Solana on yksi markkinoiden suurimmista älysopimusalustoista. Solana tarjoaa käyttöjärjestelmän hajautetuille sovelluksille, ja se on myös yksi suosituimmista NFT-platformeista.

Solana on vuonna 2017 Anatoly Yakovenkon toimesta alulle laitettu projekti. Solanan tiimissä työskentelee monia huippuosaajia, jotka ovat aikaisemmin vaikuttaneet muun muassa Googlen, Microsoftin sekä Applen taustajoukoissa. Projektin luoja Yakovenko on ennen Solanaa työskennellyt hajautettujen järjestelmien parissa.

Alla on kuva Solanan verkkosivuilta.

solana

Solanan merkittävin ero kilpailijaansa Ethereumiin verrattuna on sen käyttämä Proof of History -ratkaisu. Tämä yhdistettyä PoS-konsensusalgoritmiin syntyy todella nopea lohkoketju, joka tarjoaa verkon käyttäjille nopeat, turvalliset ja edulliset transaktiot. Yhden transaktion hinta on keskimäärin vain dollarin murto-osia. Tämä on suuri valttikortti Ethereumin korkeisiin transaktiomaksuihin verrattuna.

Solana on kokonaisuutena yhdistelmä uusia innovaatioita ja jo olemassa olevien kryptovaluuttaprojektien parhaita puolia. Tämä tekee Solanasta kilpailukykyisen ja nykyaikaisen älysopimusalustan, joka tarjoaa vanhemmille projekteille varteenotettavan haastajan.

Solana-platformissa toimii tätä nykyä satoja erilaisia hajautettuja projekteja, kuten lainapalveluita, hajautettuja pörssejä ja NFT-palveluita. Uusia projekteja julkaistaan jatkuvasti.

Solana-ekosysteemin SOL-tokenia käytetään transaktiomaksuihin Solanan verkossa. Nämä välityskustannukset ”poltetaan”, eli poistetaan kierrosta. Oletusarvoisesti tällä saattaa olla positiivista vaikutusta tokenin hintaan tulevaisuudessa. Ainakin toistaiseksi Solana kurssi on ollut railakkaassa nousussa!

Myös steikkaus poistaa tokeneita kierrosta. SOL-tokenilla on tällä hetkellä vuotuinen kahdeksan prosentin inflaatio, mutta tämä laskee joka vuosi. Ennen pitkää inflaatio saavuttaa 1,5 prosentin vuosittaisen tason.

Sijoittajalle Solana on hyvin mielenkiintoinen vaihtoehto. Nykyaikaiselle älysopimusalustalle riittää varmasti kysyntää myös jatkossa hajautettujen sovellusten yleistyessä. Vuoden 2021 NFT-buumi on ollut myös omiaan lisäämään Solanan suosiota.

Jos uskot Solanan kurssinousuun myös jatkossa ja haluat sijoittaa SOL-tokeniin, tutustu tähän oppaaseen: Solana ostaminen.

Solanan hinta vuosina 2024-2025

Solanan hinta kehittyy todennäköisesti lupaavaan suuntaan 2024-2025. Solanan hintaa ohjaavat samat tekijät kuin sen kilpailijoilla. Näistä tärkeimmät ovat:

  1. Solana-ekosysteemin suosio
  2. Yleinen markkinakehitys
  3. Institutionaalisten sijoittajien kiinnostus

Koska Solana on älysopimusalusta, sen suosio riippuu ennen kaikkea Solana-ekosysteemin suosiosta sovelluskehittäjien keskuudessa. Mitä enemmän Solana-alustalle rakennetaan hyviä sovelluksia (appeja), sitä enemmän SOL-tokenia tarvitaan. Tästä tulee positiivista hintapainetta eli se nostaa Solanan kurssia.

Solana ei pääse myöskään pakoon yleistä markkinakehitystä. Kaikki kryptovaluutat menevät isossa kuvassa samaan suuntaan, mikä on nähty hyvin viime vuosina. Solanan hinta ei nouse merkittävästi, jos koko muu kryptomarkkina ei ole samaan aikaan nousutrendissä.

Institutionaalisten sijoittajien kiinnostuksella on myös iso vaikutus. Tämä on toiminut yhtenä isoista kurssiajureista vuonna 2023. Jos Solana saisi myös oman spot ETF -tuotteensa Yhdysvaltoihin, sillä olisi iso vaikutus.

Edellä mainittujen asioiden lisäksi Solanan hintaan vaikuttaa teknologinen kehitys. Vuonna 2024 julkaistava Firedancer client parantaa merkittävästi Solanan transaktiokapasiteettia ja tuo todennäköisesti myös kurssinostetta.

Vuodet 2024 ja 2025 vaikuttavat ennakkoon positiivisilta Solanan hintakehityksen näkökulmasta.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!