Solana kurssi

Solana kurssi löytyy tältä sivulta realiajassa. Solanan kurssia seurataan globaalisti dollareissa, ja Suomessa euroissa. Artikkelista löytyy myös hyödyllistä tietoa Solanan historiallisesta kurssikehityksestä, Solana-platformista sekä Solanan tulevaisuudesta

Parhaat kauppapaikat Solanan ostamiseen:

binance logo
starat
  • Luotettava markkinajohtaja.
  • Futuurit, lainat ja staking.
  • SEPA-siirrot ja debit-kortti.
OSTA NYT
Coinbase logo 2022
stars 4
  • Toiminut jo vuodesta 2011.
  • Todella laaja valikoima.
  • SEPA- ja PayPal-siirrot.
OSTA NYT
kraken logo
stars 4
  • Toiminut jo vuodesta 2013.
  • Tukee SEPA-siirtoja.
  • Steikkaus ja vipu.
OSTA NYT

Solana kurssi euro & dollari

Solana kurssi löytyy alla olevista laatikoista euroissa ja dollareissa. Jos seuraat Solanan kurssia aktiivisesti, laita sivu kirjanmerkkeihin!

Käydään seuraavaksi läpi Solanan kurssikehitystä ja historiaa.

Solana kurssi historiallinen kehitys

Solanan kurssi on ollut markkinoilla vasta keväästä 2020 lähtien. Kurssihistoriaa on siis tarjolla varsin vähän verrattuna moniin muihin kryptovaluuttoihin. Solana on projektina jo yli viisi vuotta vanha, sillä sen white paper julkaistiin vuoden 2017 lopulla.

SOL-tokenin hinta kohosi julkaisunsa jälkeisinä kuukausina vuonna 2020 korkeimmillaan hieman alle viiteen dollariin. Yleisesti Solana kurssi pysytteli läpi vuoden alle kahdessa dollarissa. Tokenin hinnassa ei juuri nähty yllättäviä muutoksia suuntaan tai toiseen.

Vuoden 2021 kryptoralli potkaisi Solanaan monien muiden kryptovaluuttojen tavoin ennennäkemätöntä puhtia. Tammikuussa 80 prosenttia aikaisemmin lukituista SOL-tokeneista vapautui markkinoille. Tammi- ja helmikuun ajan (2021) tokenin hinta pysytteli edelleen alle viidessä dollarissa, mutta toukokuuhun mennessä hinta oli jo moninkertaistunut. Toukokuun lopussa nähtiin Solanan siihenastinen ennätys, kun SOL-tokenin hinta kohosi 55 dollariin.

Alla oleva kuva on Solanan kurssigrafiikka sen historian ajalta.

solana kurssi

Solanasta tuli yksi vuoden 2021 kryptobuumin suosituimmista valuutoista. Sen kurssi kohosi vuoden 2021 lopulla jopa 260 dollariin. Tämä tarkoittaa reilusti yli 100x nousua kalenterivuoden 2021 aikana! Monet sijoittajat tekivät SOL-tokenilla valtavat voitot.

Valitettavasti moni sijoittajista jäi nuolemaan näppejään, sillä Solanan kurssi romahti 2021-2022 enemmän kuin minkään muun suuren kryptovaluutan. SOL-token romahti jo vuoden 2022 alkumetreillä alle 100 dollariin ja putosi toukokuussa 2022 jo alle 50 dollarin. Marraskuun FTX-pörssin romahdus oli viimeinen niitti, ja kurssi valui vuoden 2022 viimeisinä päivinä jopa alle 10 dollarin. Solana kurssi oli pahimmillaan 97 prosenttia miinuksella ATH-luvuista.

Vuoden 2023 alussa Solana on saanut vauhtia Bonk-meemikolikosta. Solanan kurssi on palautunut karhumarkkinan pohjista jo 100 prosenttia yli 16 dollariin.

Perustietoa Solanasta

Solana on vuonna 2017 Anatoly Yakovenkon toimesta alulle laitettu projekti. Kryptovaluuttojen maailmassa Solana asettuu platformien kategoriaan. Platformeihin on mahdollista luoda älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia (Dapps). Ethereum on tämän kategorian tunnetuin edustaja. Solana on suora kilpailija Ethereumille.

Solanan tiimissä työskentelee monia huippuosaajia, jotka ovat aikaisemmin vaikuttaneet muun muassa Googlen, Microsoftin sekä Applen taustajoukoissa. Projektin luoja Yakovenko on ennen Solanaa työskennellyt hajautettujen järjestelmien parissa.

solana.com

Solanan merkittävin ero kilpailijaansa Ethereumiin verrattuna on sen käyttämä Proof of History -ratkaisu. Tämä yhdistettyä PoS-konsensusalgoritmiin syntyy todella nopea lohkoketju, joka tarjoaa verkon käyttäjille nopeat, turvalliset ja edulliset transaktiot. Yhden transaktion hinta on keskimäärin vain dollarin murto-osia. Tämä on suuri valttikortti Ethereumin korkeisiin transaktiomaksuihin verrattuna.

Solana on kokonaisuutena yhdistelmä uusia innovaatioita ja jo olemassa olevien kryptovaluuttaprojektien parhaita puolia. Tämä tekee Solanasta kilpailukykyisen ja nykyaikaisen älysopimusalustan, joka tarjoaa vanhemmille projekteille varteenotettavan haastajan.

Solana-platformissa toimii tätä nykyä satoja erilaisia hajautettuja projekteja, kuten lainapalveluita, hajautettuja pörssejä ja NFT-palveluita. Uusia projekteja julkaistaan jatkuvasti.

Solana järjesti ICO:n maaliskuussa 2020, mutta suurimman osan 25 miljoonan dollarin rahoituksestaan se keräsi yksityisiltä sijoittajilta. Solana on edelleen hyvin tuore projekti ja ns. Mainnet Beta -vaiheessa.

Solana-ekosysteemin SOL-tokenia käytetään transaktiomaksuihin Solanan verkossa. Nämä välityskustannukset ”poltetaan”, eli poistetaan kierrosta. Oletusarvoisesti tällä saattaa olla positiivista vaikutusta tokenin hintaan tulevaisuudessa. Ainakin toistaiseksi Solana kurssi on ollut railakkaassa nousussa.

SOL-tokenia tulee olemaan maksimissaan noin 489 miljoonaa kappaletta ja ajan mittaan kierrosta poistuu noin puolet tokeneista. Myös steikkaus poistaa tokeneita kierrosta. SOL-tokenilla on tällä hetkellä vuotuinen kahdeksan prosentin inflaatio, mutta tämä laskee joka vuosi. Ennen pitkää inflaatio saavuttaa 1,5 prosentin vuosittaisen tason.

Sijoittajalle Solana on hyvin mielenkiintoinen vaihtoehto. Nykyaikaiselle älysopimusalustalle riittää varmasti kysyntää myös jatkossa hajautettujen sovellusten yleistyessä. Vuoden 2021 NFT-buumi on ollut myös omiaan lisäämään Solanan suosiota.

Toisaalta SOL-tokenin hinta on kasvanut räjähdysmäisestä ja Solana on jo sijoittunut kymmenen suurimman kryptovaluutan joukkoon. On vaikea arvioida, kuinka paljon kasvupotentiaalia projektilla on lyhyellä tai pitkällä aikavälillä. Lähes varmaa on kuitenkin se, että Solana on tullut kryptovaluuttojen ensimmäiseen riviin jäädäkseen.

Jos haluat lisätietoa Solanasta, lue Bitcoinkeskuksen Solana-opas.

FTX-pörssin romahdus ja Solana

Solanan kurssi oli yksi vuoden 2022 pahimmista mahalaskuista kryptovaluuttojen maailmassa. Solana romahti vuoden 2022 viimeisinä päivinä alle kymmenen dollariin eli 97 prosenttia alle ATH-lukeman. Taustalla oli marraskuussa 2022 tapahtunut FTX-pörssin romahdus.

FTX-pörssin romahdus pudotti kaikkien kryptovaluuttojen kursseja, mutta Solana kärsi selvästi muuta markkinaa enemmän? Mistä tämä johtuu. Syy on se, että FTX ja sen ”oikea käsi” Alameda Reserach olivat Solana-ekosysteemin suurimpia tukijoita.

FTX ja Alameda olivat sijoittaneet projektiin kymmeniä miljoonia ja tarjosivat myös likviditeettiä Solanan DeFi-ekosysteemiin. Kun korttitalo romahti, Solanan DeFi-ekosysteemi kärsi rajun kolauksen. Lisäksi projektin pitkäaikainen rahoitus vaarantui.

Solana menetti myös kaksi suurinta NFT-projektiaan kilpaileville alustoille tapahtuneen seurauksena. Rahallisten tappioiden lisäksi Solana kärsi ennen kaikkea valtavan mainehaitan. Kestää vuosia, ennen kuin FTX-kytköksestä aiheutunut tahra häviää pois sijoittajien mielestä.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!