Shiba Inu (SHIB) coin kurssi – EUR & USD

Shiba Inu (SHIB) coin kurssi on vaihdellut historiallisesti $0,00000000008165 (1.9.2020) ja $0,00008845 (28.10.2021) välillä. Shiba Inu crypto kuuluu meemikolikoiden kastiin. Shiba Inun hinta perustuu kysynnän ja tarjonnan lisäksi sosiaalisen median kautta luotuun hypeen. Shiba Inu coin näyttää sementoineen asemansa kryptovaluuttojen top 15 -listalla, tai ainakin vähintään top 20 -listalla.

Shiba Inu (SHIB) coin kurssi – historiallinen kehitys

Shiba Inu (SHIB) coin kurssi on vaihdellut historiallisesti $0,00000000008165 (1.9.2020) ja $0,00008845 (28.10.2021) välillä. Shiba Inu coinin kurssihistoria alkaa elokuusta 2020. Tämä informaatio perustuu Coinmarketcapin historiadataan.

Shiba coin tuli markkinoille vuoden 2020 elokuussa täysin tyhjästä. Kukaan ei tiennyt tuolloin projektista vielä yhtään mitään. Shiba Inun kurssi oli tuolloin 0,000000001 dollaria eli pilkun jälkeen kahdeksan nollaa ja ykkönen. Toisin sanoen, sait miljardi SHIB-tokenia yhdellä dollarilla!

Shiba coin nousi ensimmäistä kertaa mainstreamiin kevään 2021 kryptorallissa. Shiba Inun hinta oli jo tuossa vaiheessa 100-kertaistunut noin 0,0000001 dollarin tasolle. Huhtikuussa 2021 se yli 300-kertaisti kurssinsa 0,00003 dollariin.

Alla on Shiba Inun hinta sen koko historian ajalta.

shiba inu kurssi

Kesän 2021 romahdus kosketti kaikkia kryptovaluuttoja. Shiba Inun hinta putosi tuolloin noin 0,000007 dollarin tienoille. Syksyllä 2021 tapahtui uusi raketointi, joka oli vielä monta kertaluokkaa kevään lukemia pahempi. Tai parempi, jos olit sijoittaja.

Shiba Inun hinta nousi noin 0,000007 aina 0.00008845 dollariin mikä tarkoitti yli 10-kertaistumista parissa viikossa. Samalla Shiba Inun markkina-arvo nousi yli 40 miljardiin dollariin. Täysin käsittämätön lukema. Nousua vauhditti mm. listaus Coinbaseen sekä muihin suuriin pörsseihin.

Vuoden 2022 karhumarkkina on koskenut myös SHIB-tokenia. Shiba Inu kurssi on pudonnut sen aikana yli 90 prosenttia ATH-lukemista. Shiba Inu kolikko on säilyttänyt silti asemansa top 15 -rankinglistalla, mitä voi pitää hyvänä suorituksena.

Vuosi 2023 oli Shiba Inulle heikko, sillä sen kurssi nousi vain 28 prosenttia. Tämä on todella matala lukema verrattuna esimerkiksi Bitcoinin yli 150 prosentin nousuun. Shiba on kuitenkin paikannut heikkoa performanssiaan nostamalla kurssiaan yli 100 prosenttia vuoden 2024 ensimmäisinä kuukausina!

Shiba Inu crypto on meemi- ja koirakolikko

Shiba Inu crypto kuuluu meemikolikoiden kastiin. Markkinoiden tunnetuin meemikolikko on tietysti Dogecoin. Sen virallinen logo on Shiba Inu -rotuinen koira, joten ei ole sattumaa, että Shiba Inu on valinnut nimekseen juuri saman hahmon. Alla oleva kuva on shibatoken.com -sivustolta.

shiba inu

Vuoden 2021 kryptobuumin aikana nähtiin valtava määrä erilaisia koirakolikoita. Jopa Suomessa, Helsingin keskustassa, nähtiin Floki Inu -nimisen valuutan mainoksia. Moni huomasi, miten Shiba Inu kurssi raketoi, ja halusi hyötyä tästä buumista.

Mikään muu meemikolikko ei kuitenkaan saanut samanlaista suosiota kuin Shiba Inu coin. Shiba Inun arvo on ollut omaa luokkaansa muihin koirakolikoihin verrattuna. Pois luettuna tietysti Dogecoin, mutta SHIB-token ohitti jopa DOGE:n hetkellisesti vuoden 2021 hurjimpina hetkinä.

Shiba Inu kolikko on tyypiltään meemikolikko, koska sen arvo ja hinnannousu saavat vauhtia pitkälti some-meemien voimasta. Aivan kuten myös Dogecoin. Kummallakaan valuutalla ei ole mitään erikoista käyttökohdetta, joskin Shiba Inu -yhteisö on pyrkinyt muuttamaan tätä asiaa vuoden 2022 aikana.

Fakta on joka tapauksessa se, että Shiba Inu hinta nousee tai laskee suuremman meemikolikoiden buumin myötä. Se on ollut kyllä hämmästyttävä, miten hyvin sekä Shiba Inu coin että Dogecoin ovat säilyttäneet asemansa top 15 -listalla koko vuoden 2022 karhumarkkinan ajan.

Mihin Shiba Inun hinta perustuu?

Shiba Inun hinta perustuu kysynnän ja tarjonnan lisäksi sosiaalisen median kautta luotuun hypeen. Tämä on hyvin tyypillistä Shiba Inun lisäksi myös muille meemikolikoille.

Meemikolikot eivät tyypillisesti tarjoa omistajalleen mitään käyttökohteita. Shiba Inu on toki yrittänyt rakentaa sellaisia, mutta ne ovat usein keinotekoisia. Käytännössä sijoittajat hankkivat Shiba Inun vain spekuloidakseen sen tulevalla hinnannousulla.

Shiba Inun hinta pohjautuu näin ollen sen ympärille rakentuvaan hypeen. Nykyisin se luodaan sosiaalisen median kautta, mikä tarkoittaa kanavia kuten Twitter, Youtube, Discord, ja Telegram. Eri tahot alkavat pommittaa somekanavissa meemejä ja hehkuttaa hinnannousuja, mikä houkuttelee uusia sijoittajia.

Vaikka Shiba Inun taustalle muodostuisi ajan myötä muitakin fundamentteja, SHIB-tokenin hinta pohjautuu silti pääosin meemien tuomaan nosteeseen.

Jos haluat ostaa Shiba Inua, aiheesta löytyy selkeä ja helppotajuinen aloittelijan opas: osta Shiba Inu. Artikkelissa käydään läpi Shiba Inun osto askel askeleelta Binance-pörssistä.

Shiba Inu coin ja tulevaisuus

Shiba Inu coin näyttää sementoineen asemansa kryptovaluuttojen top 15 -listalla, tai ainakin vähintään top 20 -listalla. Tätä olisi tuskin kukaan voinut arvata ennen karhumarkkinan 2022 alkua. Tällainen meemikolikko olisi monien mielestä pitänyt romahtaa yli 99 prosenttia ja kadota ulos top 100 -listalta.

Toisin on käynyt. Samat sanat voidaan sanoa aidosta ja alkuperäisestä meemi coinista eli Dogecoinista. Sekin on roikkunut top 10 -sijojen tuntumassa koko karhumarkkinan ajan. Vaikka Shiba Inu coinia haukkuisi miten turhaksi, niin sillä tuntuu olevan todella kova fanijoukko, jotka holdaavat sitkeästi SHIB-tokenia uskoen sen tekevän vielä paluun.

Meemeillä on voimaa, se on kyllä nähty parin viime vuoden aikana. Sijoittajat innostuvat milloin mistäkin hulluttelusta, joka voi tehdä heidät rikkaaksi. Miten Shiba Inu kurssi sitten kehittyy tulevaisuudessa? Ovatko koirakolikot enää suosiossa seuraavassa kurssirallissa? Vaikea sanoa.

Todennäköisesti Shiba Inun kurssi ei raketoi enää samalla tavalla kuin sen parhaimpina päivinä. Shiba Inun arvo, siis markkina-arvo, on nykyisin jo niin iso. Oli aivan eri asia nousta 100x nollista kuin usean miljardin dollarin markkina-arvosta.

Shiba Inu kolikko ei näytä olevan katoamassa mihinkään. Sille yritetään myös luoda yhteisön toimesta uutta käyttöä. Vaikea kuitenkin nähdä, että tällaisella meemillä olisi uudessa buumissa enää vanhan kaltaista suorituskykyä.

Todennäköisesti Shiba Inun hinta kohoaa muun markkinan tahtiin, mutta suurimmat nousut tehdään toisilla meemeillä. Ehkä seuraavassa bull-markkinassa sijoittajat innostuvat kissa-aiheisista kolikoista? Tai DeFi-coineista? Kuka tietää.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!