Uutiset
15
joulu
litecoin

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Seitsemän kryptovaluuttaa, joista voi tulla uusi Bitcoin

Marketwatch.com -sivusto on listannut seitsemän eri kryptovaluuttaa, joilla on potentiaalia tulla uudeksi Bitcoiniksi vuoden 2018 aikana. Tällä hetkellä mielipiteet kryptomarkkinan tilasta vaihtelevat rajusti eri analyytikoiden välillä. Osa on edelleen sitä mieltä, että kyseessä on 2010-luvun versio tulppaanimaniasta, joka päättyy huonosti. Myös tunnettu analyytikko Peter Schiff jatkaa kriittisellä linjalla, kuten pari päivää sitten kirjoitimme.

Rekisteröidy Binancelle

Olipa analyytikoiden mielipide mikä tahansa, niin kryptomarkkina jatkaa väkevää kasvuaan. Kryptovaluuttojen markkina-arvo rikkoi aiemmin tällä viikolla 500 miljardin dollarin rajapyykin. Artikkelin kirjoitushetkellä ollaan jo lukemissa 538 miljardia, josta Bitcoinin osuus on noin 300 miljardia.

Tällä hetkellä markkinoilla on yli 1300 kryptovaluuttaa, ja uusia tulee koko ajan. Miten tästä joukosta voi löytää potentiaaliset sijoituskohteet? George Tung on veteraani kryptovaluuttoihin sijoittamisessa, ja antaa omat ohjeensa bittikolikoiden valintaan. Hänen mielestään analyysi koostuu neljästä osasta:

  • Analysoi projektin taustalla oleva tiimi. Ovatko kehittäjät olleet mukana aiemmissa kryptoprojekteissa? Onko taustaorganisaatiossa muita alan kokeneita sijoittajia? Parhaiten menestyvillä altcoineilla on lähes poikkeuksetta myös parhaat henkilöresurssit.
  • Selvitä, miksi juuri tämä kryptokolikko on olemassa. Yrittääkö projekti ratkaista ongelmaa, mitä ei ole edes olemassa? Valtavan moni altcoineista on suoraan sanottuna hyödyttömiä.
  • Selvitä projektin tila. Tutki, missä kohtaa roadmapia projekti oikein on. Kuinka pitkä matka kyseisellä valuutalla tai tokenilla on beta-versiosta valmiiksi tuotteeksi. Onko lähiaikoina luvassa uusia ominaisuuksia tai forkkeja?
  • Yritä arvioida hintatasoa. Monet kryptokolikot joutuvat ns. pump-and-dump -toimenpiteen kohteeksi, jossa sen kurssi pumpataan ylös joskus jopa feikkiuutisiin perustuen. Vertaa projektin markkina-arvoa sen kilpailijoihin.

Suomalaisille vähemmän tunnettu Reddit on loistava tietolähde jokaisen kryptovaluutan kohdalla. Projektin kotisivuilta löydät sitten tarvittavat tiedot resursseista, whitepaperin ja niin edelleen. Potentiaalistan kryptovaluuttojen selvittäminen on aikaavievää puuhaa, mutta toisaalta voit parhaimmassa tapauksessa satakertaistaa sijoituksesi yhden vuoden aikana.

Seuraavassa käydään läpi seitsemän potentiaalista projektia, joista joku voi hyvinkin olla ”uusi Bitcoin.”

Litecoin (LTC)

Markkina-arvo: 17 miljardia
Vuoden 2017 tulos: +4800%

Litecoinin perustaja on entinen Googlen insinööri Charlie Lee, jota pidetään lähes yksimielisesti kryptouniversumin mukavimpana tyyppinä. Jos Bitcoin on digiltaalista kultaa, niin Litecoinia on digitaalista hopeaa. Litecoinin perustaja Charlie Lee näkee myös oman kolikkonsa vahvasti Bitcoinin pikkuveljenä.

Litecoin on syntynyt aikoinaan Bitcoinin forkista vuonna 2011, joten se on yksi vanhimpia kryptovaluuttoja. Sen ideana on tarjota nopeat ja halvat transaktiot, joiden avulla Litecoin pyrkii saavuttamaan maksuvälineen statuksen päivittäisessä asioinnissa. Litecoinin kurssi on yli viisinkertaistunut parin viime kuukauden aikana. Valuutan julkisuuskuva on kryptomaailmassa erittäin positiivinen.

Osta Litecoinia: Coinbase, Coinmotion, Binance (katso kaikki pörssit) | Litecoin-lompakko: Coinbase, CoinmotionExodusLedger Nano | Litecoin-projekti: litecoin.com | Litecoin reaaliaikainen kurssi:

 

Monero (XMR)

Markkina-arvo: 4,8 miljardia
Vuoden 2017 tulos: +1930%

Moneron luoja on Bitcoinin tapaan tuntematon. Se ilmestyi reilut neljä vuotta sitten Bitcointalk-foorumille BitMonero -nimellä, josta pudotettiin hieman myöhemmin pois kirjaimet Bit. Sana Monero tarkoittaa rahaa esperanton kielellä.

Monero on tämän hetken johtava privacy crypto, joka tarjoaa Bitcoinista poiketen täysin anonyymit transaktiot. Vaikka käytössä on julkinen blockchain, siitä on mahdoton selvittää lähettäjän ja vastaanottajan tietoja tai transaktion kokoa. Valuutta onkin ollut myös rikollisten käytössä, ja maailmaa piinannut WannaCry -ransomware vaati maksuja nimenomaan Moneron avulla.

Monero-projektin julkisuuskuva on viime aikoina parantanut sen yhteistyö kymmenien maailmanluokan artistien kanssa.

Osta Monero: Bitfinex, Binance (katso kaikki pörssit) | Monero-lompakko: getmonero.org | Monero-projekti: monero.org | Moneron reaaliaikainen kurssi:

 

Neo (NEO)

Markkina-arvo: 2,6 miljardia
Vuoden 2017 tulos: +24685%

Matrix-elokuvan sankarin nimeä kantava Neo on Erik Zhangin sekä kiinalaisen blockchain-evankelistan, Da Hongfein, perustama. Kyseessä on Onchain-nimisen yrityksen toimitusjohtaja.

Monet analyytikot kutsuvat Neo-projektia ”Kiinan Ethereumiksi”, eli kyseessä on siis platform-tuote, jonka kilpailijoita ovat toiset platformit kuten Ethereum, Cardano, Waves jne. Neon ennustetaan nousevan valtavasti arvossaan, jos Kiina avaa ovensa jossain vaiheessa ICO:lle. Toistaiseksi Neo on ollut vielä Ethereumin varjossa, mutta se on noussut kuluneen vuoden aikana jo aivan uudelle tasolle.

Neo on ollut olemassa vuodesta 2014 alkaen. Siihen asti projekti tunnettiin nimellä Antshares.

Osta Neo:  KuCoin, Binance (katso kaikki pörssit) | Neo-lompakko: neonwallet.com | Neo-projekti: neo.org | Neo reaaliaikainen kurssi:

 

Cardano (ADA)

Markkina-arvo: 5,5 miljardia
Vuoden 2017 tulos: +406% (treidaus alkoi vasta lokakuussa 2017)

Cardano-projektin takana on hongkongilainen yritys IOHK (Input Output Hong Kong). Moni analyytikko uskoo, että Cardano-projektilla on tarvittavat resurssit luoda kilpailija Ethereum-platformille. Cardano-universumin natiivivaluutta on nimeltään Ada.

Cardano on noussut suuren yleisön tietoisuuteen vasta pari kuukautta sitten, mutta Ada-kolikon markkina-arvo on noussut huikeaa tahtia. Tällä hetkellä se on jo maailman 8. suurin kryptovaluutta.  Cardano-projekti on sen perustajien mukaan yksinkertaisesti parempi versio Ethereumista, joka pystyy skaalautumaan miljardien ihmisten käyttöön. Kyseinen projekti on kokonaisuutena hyvin nuori, joten sen framework on edelleen beta-vaiheessa. Vuoden 2018 aikana saadaan paljon lisätietoa projektin etenemisestä.

Osta Ada: Bittrex, Binance (katso kaikki pörssit) | Ada-lompakko: daedalouswallet.io | Cardano-projekti: cardanohub.org | Ada reaaliaikainen kurssi:

 

Ripple (XRP)

Markkina-arvo: 30,5 miljardia
Vuoden 2017 tulos: +10337%

Ripplen ovat kehittäjät ovat bisnemies Chris Larsen, web-kehittäjä Ryan Fugger sekä ohjelmoija Jed McCaleb. Entiset Bitcoin-kehittäjät perustivat Ripplen vuonna 2012.

The New York Times on kutsunut Rippleä Western Unionin sekä valuutanvaihdon yhdistelmäksi ilman korkeita kustannuksia. Ripple ei ole vain kryptovaluutta vaan platform, jossa mitä tahansa valuuttaa voidaan liikuttaa nopeasti. Se yhdistää pankit, maksujen välittäjät, pörssit sekä yritykset RippleNet -verkon avulla.

Ripple perustuu uuteen teknologiaan nimeltään ILP – interledger protocol. Kyseessä ei ole lohkoketju eikä siinä ole louhijoita. Tämä mahdollistaa markkinoiden nopeimmat sekä halvimmat transaktiot. Ripple on tällä hetkellä lisensoinut ILP -teknologiansa jo yli 100 pankkiin. Sen arvo on lähtenyt rajuun nousuun kuluneen viikon aikana, kun ensin Japanin sekä Etelä-Korean pankit aloittivat testit Ripplen teknologialla. Tämän jälkeen on levinnyt huhuja, joiden mukaan Ripple tulisi pian myös Coinbasen tarjontaan.

Osta Ripple: Bitfinex, Binance (katso kaikki pörssit) | Ripple-lompakko: GateHub, Ledger Nano | Ripple-projekti: ripple.com | Ripplen reaaliaikainen kurssi:

 

IOTA (mIOTA)

Markkina-arvo: 10,8 miljardia
Vuoden 2017 tulos: +623% (treidaus alkoi kesäkuussa 2017)

IOTA-projektin ovat luoneet David Sønstebø, Sergey Ivancheglo, Dominik Schiener ja dr.  Serguei Popov – tiimi yrittäjiä, matemaatikkoja sekä web-kehittäjiä.

IOTA on täysin uniikki projekti, joka perustuu Tangle-nimiseen teknologiaan. Se tarjoaa täysin uudenlaisen vaihtoehdon skaalautuvuusongelmiin. IOTA-verkon toiminta nimittäin nopeutuu, mitä enemmän siinä on liikennettä.

Lisäksi transaktiot ovat maksuttomia eikä sen skaalautuvuudessa ole mitään rajoitteita. Ei mikään ihme, että projekti on saanut valtavasti huomiota viime aikoina. IOTA:n tarkoituksena on olla Internet-Of-Things -ekosysteemin selkärankana. Lue lisää Bitcoinkeskuksen aiemmista IOTA-artikkeleista.

Osta IOTA:  Bitfinex, Binance (katso kaikki pörssit). IOTA-lompakko: ei suositeltavaa käyttää vielä nyt | IOTA-projekti: iota.org | IOTAn reaaliaikainen kurssi:

 

Bitcoin Cash (BCH)

Markkina-arvo: 29,7 miljardia
Vuoden 2017 tulos: +245% (treidaus alkoi heinäkuussa 2017)

Bitcoin Cash syntyi Bitcoinin forkista loppukesästä 2017. Sen kehitystyön takana on Bitcoinin tapaan useita itsenäisiä tiimejä. Bitcoin Cashin keulahahmona on yksi maailman tunnetuimmista kryptovaluuttojen puolestapuhujista, Roger Ver. Hän on myös bitcoin.com -sivuston omistaja, mutta nykyisin siis Bitcoin Cash -leirissä, joka vastaa Ver:n omien sanojen mukaan paremmin Satoshi Nakamoton alkuperäistä ideaa Bitcoinista.

Bitcoin Cash syntyi, koska monet kehittäjät olivat tuskastuneita Bitcoinin hitaisiin ja kalliisiin transaktioihin. Bitcoin Cashin lohkoketjun blokin koko on selvästi Bitcoinia suurempi, minkä johdosta se pystyy käsittelemään useampia transaktioita samassa ajassa. Bitcoin-uskovaisten mielestä blokkikoon kasvattaminen vaarantaa puolestaan hajautetun kryptovaluutan idean.

Bitcoin Cash uhkasi Bitcoin-leiriä vakavasti reilu kuukausi sitten käydyn Bitcoin-sisällissodan aikana. Monet SegWit2X-forkia kannattaneet hyppäsivät sen peruutuksen jälkeen BCH-leiriin ja yrittivät pumpata valuutan arvon Bitcoinin yli. Tässä kohtaa Bitcoinin kurssi putosi jopa 5500$ tasolle, josta se on sen jälkeen kolminkertaistunut.

Bitcoin Cashilla on paljon vihamiehiä kiitos Roger Verin ulosannin, mutta toisaalta sillä on takanaan myös todella vahvoja tukijoukkoja.

Osta Bitcoin Cash: CoinbaseBitfinex, Binance (katso kaikki pörssit) | Bitcoin Cash -lompakko: Coinbase, Bitcoin.com, blockchain.info, Exodus, Ledger Nano | Bitcoin Cash -projekti: bitcoincash.org | Bitcoin Cashin reaaliaikainen kurssi:

Lähde: markerwatch.com | Kuva: iStock / bychykhin_olexandr


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.