Perustiedot
24
touko
ripple xrp ostaminen

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Ripple XRP ostaminen

Ripple XRP ostaminen on helppoa ja turvallista suomalaisen Coinmotion-palvelun kautta. XRP:n ostaminen on mahdollista Coinmotionista tilin varmennuksen ja eurotalletuksen jälkeen. Kylmälompakko Ledger Nano X on turvallisin säilytysmuoto XRP:lle.

Ripplen XRP-token on yksi markkinoiden vanhimmista kryptovaluutoista. XRP on todella suosittu sijoituskohde

Ripple XRP ostaminen (lyhyt ohje)

Ripple XRP ostaminen on helppoa ja turvallista suomalaisen Coinmotion-palvelun kautta. XRP osto onnistuu euroilla nettiselainta tai mobiiliappia käyttäen. Voit tallettaa rahaa Coinmotioniin pankkisiirron lisäksi myös debit-kortilla.

Ripple XRP osto Coinmotionista tapahtuu näin:

  1. Avaa Coinmotion-tili tästä linkistä
  2. Suorita asiakkaan tunnistautumisprosessi ja vahvista henkilöllisyytesi
  3. Tee eurotalletus Coinmotion-tilillesi
  4. Osta XRP:tä haluamasi summalla
  5. Säilytä XRP-tokenit Coinmotionissa tai kotiuta ne omaan lompakkoosi

Alla on kuva Coinmotion-palvelun etusivulta.

coinmotion.com etusivu

Ripplen XRP-token on yksi markkinoiden vanhimmista kryptovaluutoista, joten sille on tarjolla myös muita ostopaikkoja. Toinen kotimainen kryptopörssi Northcrypto ei tarjoa XRP:tä, mutta norjalainen NBX on myös hyvä vaihtoehto. NBX.n vahvuutena on myös suomalasasiakkaille tarjottu Bitcoin-luottokortti sekä matalat kulut.

Jos haluat käyttöösi ammattilaisten treidaustyökaluja sekä laajemman valikoiman kryptovaluuttoja, suosittelemme Binance-pörssiä. Binance on markkinoiden johtava kryptopörssi ja palvelee nykyisin yli 120 miljoonaa asiakasta. Ripplen XRP on yksi Binancen ostetuimmista kryptovaluutoista.

Löydät aloittelijan oppaat kaikista tässä artikkelissa mainituista kryptopörsseistä päävalikon Kauppapaikat-linkistä.

Ripple XRP ostaminen (yksityiskohtainen ohje)

XRP:n ostaminen on mahdollista Coinmotionista tilin varmennuksen ja eurotalletuksen jälkeen. Jos tarvitset neuvoja näihin prosesseihin, tutustu Coinmotion aloittelijan oppaaseen. Suosittelemme kyseistä artikkelia aloittelijoille, jotka ovat ostamassa kryptoja ensimmäistä kertaa.

Saat seuraavaksi ohjeet, miten Ripple XRP ostaminen tapahtuu Coinmotionin mobiiliapista. Voit ladata sen Apple Storesta tai Google Play Storesta omaan älypuhelimeesi.

Avaa kaupankäyntisivu

Aloita ostoprosessi avaamalla mobiilisovellus. Klikkaa seuraavaksi päävalikosta Kaupankäynti-ikonia, joka on merkitty alla olevaan kuvaan.

coinmotion mobiili valikko

Pääset seuraavaksi kryptovaluuttojen ostolomakkeelle.

Osta Ripplen XRP-tokenia

Kryptovaluuttojen ostolomakkeella on valittuna oletuksena Bitcoin. Klikkaa kuvaan merkittyä alasvetovalikkoa ja valitse listalta Ripple XRP.

Syötä seuraavaksi oston summa euroissa. Alla olevassa esimerkkikuvassa ostetaan XRP:tä 100 eurolla. Sivun oikeassa reunassa on pyöreä ikoni, jossa on nuolet ylös ja alas. Tämä vaihtaa valuutaksi eurojen sijasta XRP:n. Klikkaa kyseistä ikonia, jos haluat ostaa tietyn määrän XRP-tokeneita, esim. 100 kpl.

xrp ostaminen coinmotion

Vahvista kauppa klikkaamalla lopuksi Osta-nappia. XRP-kolikot näkyvät välittömästi oston jälkeen Coinmotion-tililläsi.

Selainversion kautta on mahdollista tehdä myös swap eri kryptovaluuttojen välillä. Voit esimerkiksi tallettaa Coinmotion-tilillesi bitcoineja ja vaihtaa ne XRP-tokeneihin.

Ripple XRP:n turvallinen säilytys

Kylmälompakko Ledger Nano X on turvallisin säilytysmuoto XRP:lle. Kyseessä on ns. hardware-lompakko, joka on USB-tikkua muistuttava laite. Se kytketään tietokoneeseen USB-kaapelilla. Vaihtoehtoisesti voit hallita Ledgeriä myös älypuhelimella Bluetooth-yhteydellä.

Ledger Nano X maksaa noin 150 euroa. Osta laite tästä turvallisesti valmistajan sivuilta.

Ripplen XRP-tokenia ei ole pakko säilyttää maksullisessa lompakossa. Piensijoittaja pärjää myös ilmaislompakolla, vaikka sen tietoturva ei olekaan aivan samalla tasolla Ledgeriin verrattuna.

XRP-tokenia tukevat ilmaislompakoista ainakin Trust Wallet, Exodus ja Coinomi.

Mikä on XRP?

Ripplen XRP-token on yksi markkinoiden vanhimmista kryptovaluutoista. XRP on tullut markkinoille jo vuonna 2012. Tunnetuista kryptovaluutoista vain Bitcoin ja Litecoin ovat olleet pidempään markkinoilla.

Ripple on amerikkalainen teknologiayhtiö, joka on lanseerannut XRP-tokenin ja kehittänyt myös avoimen XRP Ledger -verkon. XRP Ledger on se ympäristö, jossa XRP-tokenia siirrellään lompakosta toiseen tavallisten sijoittajien ja kryptopörssien välillä.

Ripple on myös luonut suljetun RippleNet-ekosysteemin. Tämä on pankkien väliseen kommunikaatioon suunniteltu ratkaisu. Nykyisin Ripplellä on myös erillinen platform keskuspankkien digirahaa eli CBDC:tä varten.

Alla on kuva Ripplen sivuilta.

ripple

XRP Ledger on teknisesti hyvin erilainen toteutus verrattuna esimerkiksi Bitcoiniin. XRP on suunniteltu ennen kaikkea nopeaksi ja halvaksi maksuvälineeksi. XRP Ledger ei siis ole myöskään Ethereumin kaltainen älysopimusalusta. Sillä ei ole arvonsiirron lisäksi muita merkittäviä käyttökohteita.

Ripple XRP -kryptovaluutan nimi muuttui virallisesti vain XRP:ksi muutama vuosi sitten. Useat pörssit, kuten Coinmotion, käyttävät siitä huolimatta vielä Ripple XRP -nimeä. Todennäköisesti monet sijoittajat tuntevat kolikon yhä Ripplenä, minkä takia nimi on haluttu säilyttää.

Lue lisää XRP:n historiasta, teknologiasta ja kilpailijoista Bitcoinkeskuksen XRP-oppaasta.

XRP sijoituskohteena

XRP on todella suosittu sijoituskohde. XRP on kerännyt vuosien aikana taakseen todella aktiivisen fanijoukon, joka uskoo Rippleen sekä XRP-tokenin menestykseen. Tämä on ehdottomasti yksi XRP:n vahvuuksista.

Käydään seuraavaksi läpi tärkeimpiä asioita, joita sijoittajan on huomioitava XRP-tokenin kohdalla.

  • Ripple vs. SEC oikeudenkäynti
  • XRP:n markkina-arvo
  • XRP:n käyttökohteet ja kysyntä
  • Ripplen diilit pankkimaailmassa

Ripple vs. SEC oikeudenkäynti on kiistatta merkittävin XRP-tokeniin vaikuttava asia. Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova SEC haastoi Ripplen oikeuteen joulukuussa 2020 väittäen XRP:n olevan laiton arvopaperi. Oikeudenkäynti on vieläkin kesken ja jatkuu todennäköisesti vuoden 2023 loppuun.

XRP-fanit uskovat luonnollisesti hyvään lopputulokseen. Sijoittaminen XRP-tokeniin ennen oikeudenkäynnin päätöstä on kuitenkin iso riski. Vaikka Ripple voittaisi oikeudenkäynnin, se ei välttämättä tarkoita XRP:n kurssin raketointia.

Tässä kohtaa mukaan astuu myös XRP:n markkina-arvo. Ripplen XRP-token on yksi tunnetuimmista ja suurimmista kryptovaluutoista, mikä tuo sille paljon näkyvyyttä. Tämän haittapuolena on korkea markkina-arvo, mikä rajoittaa kurssin nousupotentiaalia.

Mitä korkeampi markkina-arvo, sitä enemmän sijoittajien rahaa kolikko tarvitsee taakseen, että kurssi lähtee nousuun. Parhaimmat tuotot tehdään aina pienten markkina-arvojen kryptoilla, joiden kurssi liikahtaa satoja (tai tuhansia prosentteja) varsin maltillisilla summilla. XRP:n markkina-arvo on jo 10 kertaa korkeampi kuin sen kilpailijan, Stellar Lumensin.

XRP:n kurssi nousee kysynnän ja tarjonnan perusteella, kuten muidenkin kryptovaluuttojen. Sijoittajan on hyvä pohtia tarkkaan XRP:n kysynnän lähteitä. XRP:ltä puuttuu älysopimusalustojen tarjoama steikkaus sekä natiivivaluutan tarve erilaisten sovellusten transaktiomaksuihin.

Kryptovaluuttojen käyttö maksuvälineenä on vielä hyvin vähäistä, eikä myöskään verotuksellisesti järkevää. Ripplen XRP tarvitsee siis kysyntää pankkimaailman ratkaisuista. Tuleeko sitä riittävästi?

Ripplen diilit pankkimaailmassa ovatkin avainasemassa XRP:n tulevaisuuden kannalta. XRP-tokenia voidaan hyödyntää ns. likviditeettipoolina valuuttojen vaihdoissa ja transaktioissa pankkien välillä. Sijoittajan on hyvä seurata Ripplen uusia yhteistyökuvioita ja selvittää mitkä niistä vaikuttavat XRP:n kysyntään.

Voit seurata XRP:n hintaa Bitcoinkeskuksen XRP kurssi -sivulta.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!