Perustiedot
01
marras
osta xrp

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Osta XRP – näin XRP ostaminen onnistuu!

Osta XRP:tä helposti ja turvallisesti suomalaisesta Coinmotion-palvelusta. XRP:n ostaminen on mahdollista Coinmotionista tilin varmennuksen ja eurotalletuksen jälkeen.

XRP on yksi markkinoiden vanhimmista kryptovaluutoista. Tuoreimmat XRP uutiset löytyvät kryptovaluuttoihin erikoistuneilta uutissivustoilta. XRP oikeudenkäynti (Ripple oikeudenkäynti) on ollut suurin XRP-tokeniin liittyvä uutinen jo yli kahden vuoden ajan. XRP on todella suosittu sijoituskohde. Kylmälompakko Ledger Nano X on turvallisin säilytysmuoto XRP:lle.

XRP ostaminen: lyhyt ohje

Osta XRP:tä helposti ja turvallisesti suomalaisesta Coinmotion-palvelusta. XRP:n ostaminen onnistuu euroilla joko nettiselainta tai mobiiliappia käyttäen. Voit tallettaa rahaa Coinmotioniin pankkisiirron lisäksi myös debit-kortilla.

Osta XRP Coinmotionista seuraavasti:

  1. Avaa Coinmotion-tili tästä linkistä
  2. Suorita asiakkaan tunnistautumisprosessi ja vahvista henkilöllisyytesi
  3. Tee eurotalletus Coinmotion-tilillesi
  4. Osta XRP haluamasi summalla
  5. Säilytä XRP-tokenit Coinmotionissa tai kotiuta ne omaan lompakkoosi

Voit käyttää Coinmotion-palvelua joko nettiselaimella tai ladata Coinmotionin mobiiliapin. Osto onnistuu molemmista yhtä helposti. Alla on kuva Coinmotion-palvelun etusivulta.

coinmotion.com etusivu

XRP on yksi markkinoiden vanhimmista kryptovaluutoista, joten sille on tarjolla myös muita ostopaikkoja. Toinen kotimainen kryptopörssi Northcrypto ei tarjoa XRP:tä, mutta norjalainen NBX on myös hyvä vaihtoehto. NBX.n vahvuutena on myös suomalasasiakkaille tarjottu Bitcoin-luottokortti sekä matalat kulut.

Jos haluat käyttöösi ammattilaisten treidaustyökaluja sekä laajemman valikoiman kryptovaluuttoja, suosittelemme Binance-pörssiä. Binance on markkinoiden johtava kryptopörssi ja palvelee nykyisin yli 120 miljoonaa asiakasta. Ripplen XRP on yksi Binancen ostetuimmista kryptovaluutoista.

Löydät aloittelijan oppaat kaikista tässä artikkelissa mainituista kryptopörsseistä päävalikon Kauppapaikat-linkistä.

XRP ostaminen: yksityiskohtainen ohje

XRP:n ostaminen on mahdollista Coinmotionista tilin varmennuksen ja eurotalletuksen jälkeen. Jos tarvitset neuvoja näihin prosesseihin, tutustu Coinmotion aloittelijan oppaaseen. Suosittelemme kyseistä artikkelia aloittelijoille, jotka ovat ostamassa kryptoja ensimmäistä kertaa.

Saat seuraavaksi ohjeet, miten Ripple XRP ostaminen tapahtuu Coinmotionin mobiiliapista. Voit ladata sen Apple Storesta tai Google Play Storesta omaan älypuhelimeesi.

Avaa kaupankäyntisivu

Aloita ostoprosessi avaamalla mobiilisovellus. Klikkaa seuraavaksi päävalikosta Kaupankäynti-ikonia, joka on merkitty alla olevaan kuvaan.

coinmotion mobiili valikko

Saat seuraavaksi ruudullesi valinnat Osta ja Myy – valitse näistä Osta. Tämän jälkeen valitaan toimeksiannon tyyppi; valitse markkinatoimeksianto, jolla kauppa tehdään välittömästi sen hetkisellä kurssilla. Rajahinta- ja stop-toimeksiannot sopivat parhaiten kokeneemmille käyttäjille.

Nyt pääset varsinaiselle ostolomakkeelle käymään kauppaa.

Osta XRP

Ruudullesi avautuu kryptovaluuttojen ostolomake. Varmista vielä, että yläreunasa lukee Markkinaostotoimeksianto. Ostolomakkeella on valittuna oletuksena Bitcoin. Klikkaa kuvaan merkittyä alasvetovalikkoa ja valitse listalta XRP.

Syötä seuraavaksi oston summa euroissa. Alla olevassa esimerkkikuvassa ostetaan XRP:tä 100 eurolla.

Huomaa sivun oikeassa reunassa on pyöreä ikoni, jossa on nuolet ylös ja alas. Tämä vaihtaa valuutaksi eurojen sijasta XRP:n. Klikkaa kyseistä ikonia, jos haluat ostaa tietyn määrän XRP-tokeneita, esim. 100 kpl.

xrp ostaminen coinmotionista

Vahvista kauppa klikkaamalla lopuksi Osta-nappia. XRP-kolikot näkyvät välittömästi oston jälkeen Coinmotion-tililläsi. Siinä kaikki!

Selainversion kautta on mahdollista tehdä myös swap eri kryptovaluuttojen välillä. Voit esimerkiksi tallettaa Coinmotion-tilillesi bitcoineja ja vaihtaa ne XRP-tokeneihin.

Mikä on XRP?

Ripplen XRP-token on yksi markkinoiden vanhimmista kryptovaluutoista. XRP on tullut markkinoille jo vuonna 2012. Tunnetuista kryptovaluutoista vain Bitcoin ja Litecoin ovat olleet pidempään markkinoilla.

Ripple on amerikkalainen teknologiayhtiö, joka on lanseerannut XRP-tokenin ja kehittänyt myös avoimen XRP Ledger -verkon. XRP Ledger on se ympäristö, jossa XRP-tokenia siirrellään lompakosta toiseen tavallisten sijoittajien ja kryptopörssien välillä.

Ripple on myös luonut suljetun RippleNet-ekosysteemin. Tämä on pankkien väliseen kommunikaatioon suunniteltu ratkaisu. Nykyisin Ripplellä on myös erillinen platform keskuspankkien digirahaa eli CBDC:tä varten.

Alla on kuva Ripplen sivuilta.

ripple

XRP Ledger on teknisesti hyvin erilainen toteutus verrattuna esimerkiksi Bitcoiniin. XRP on suunniteltu ennen kaikkea nopeaksi ja halvaksi maksuvälineeksi. XRP Ledger ei siis ole myöskään Ethereumin kaltainen älysopimusalusta. Sillä ei ole arvonsiirron lisäksi muita merkittäviä käyttökohteita.

Ripple XRP -kryptovaluutan nimi muuttui virallisesti vain XRP:ksi muutama vuosi sitten. Useat pörssit, kuten Coinmotion, käyttävät siitä huolimatta vielä Ripple XRP -nimeä. Todennäköisesti monet sijoittajat tuntevat kolikon yhä Ripplenä, minkä takia nimi on haluttu säilyttää.

XRP uutiset – mistä ne löytyvät?

Tuoreimmat XRP uutiset löytyvät kryptovaluuttoihin erikoistuneilta uutissivustoilta. Englanninkieliset uutissivustot kuten Decrypt, Cointelegraph ja Coindesk päivittävät sivujaan usein vain 15–30 minuuttia tärkeiden tapahtumien jälkeen.

Bitcoinkeskus on Suomen paras uutissivusto. Me raportoimme tärkeimmät Ripple uutiset ja XRP uutiset 1-2 viikon välein julkaistuissa katsauksissa.

Jos haluat saada XRP uutiset näytöllesi välittömästi niiden ilmestymisen jälkeen, suosittelemme Twitteriä. Seuraa Bitcoinkeskuksen tiliä @bitcoinkeskus sekä Ripplen toimitusjohtajaa Brad Garlinghouse (@bgarlinghouse) sekä edellä mainittuja uutismedioita.

Suurimmat XRP uutiset ovat liittyneet viime vuosina XRP oikeudenkäyntiin, josta lisää seuraavaksi

XRP oikeudenkäynti (Ripple oikeudenkäynti)

XRP oikeudenkäynti (Ripple oikeudenkäynti) on ollut suurin XRP-tokeniin liittyvä uutinen jo yli kahden vuoden ajan. Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova SEC haastoi Ripplen perustajat oikeuteen joulukuussa 2020 ja väitti heidän keränneen yli 1,3 miljardia dollaria rekisteröimättömän arvopaperin (XRP) liikkeellelaskun kautta. SEC määritteli siis XRP:n arvopaperiksi.

Tapahtuneen johdosta yhdysvaltalaispörssit kuten Coinbase ja Kraken poistivat XRP:n valikoimistaan.

XRP oikeudenkäynti on kestänyt yli 2,5 vuotta. Vihdoin, 13. kesäkuuta 2023, saatiin Ripplen ja XRP:n kannalta suotuista päätös – XRP ei ole arvopaperi! XRP:n kurssi raketoi välittömästi yli 50 prosenttia, ja suuret amerikkalaispörssit palauttivat sen valikoimiinsa

XRP oikeudenkäynti ei ole vielä lopullisesti ohi, mutta kyseessä oli valtava erävoitto koko kryptomarkkinalle Yhdysvalloissa. Tällä oikeudenkäynnillä ei ole vaikutusta XRP:n statukseen muuaalla maailmassa. Lue lisää aiheesta Bitcoinkeskuksen kattavasta oppaasta: Ripple oikeudenkäynti.

XRP sijoituskohteena

XRP on todella suosittu sijoituskohde. XRP on kerännyt vuosien aikana taakseen todella aktiivisen fanijoukon, joka uskoo Rippleen sekä XRP-tokenin menestykseen. Tämä on ehdottomasti yksi XRP:n vahvuuksista. Käydään seuraavaksi läpi tärkeimpiä asioita, joita sijoittajan on huomioitava XRP-tokenin kohdalla.

  • Ripple vs. SEC oikeudenkäynti
  • XRP:n markkina-arvo
  • XRP:n käyttökohteet ja kysyntä
  • Ripplen diilit pankkimaailmassa

Ripple vs. SEC oikeudenkäynti on kiistatta merkittävin XRP-tokeniin vaikuttava asia. Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova SEC haastoi Ripplen oikeuteen joulukuussa 2020 väittäen XRP:n olevan laiton arvopaperi. Oikeudenkäynti on vieläkin kesken ja jatkuu todennäköisesti vuoden 2023 loppuun.

XRP-fanit uskovat luonnollisesti hyvään lopputulokseen. Sijoittaminen XRP-tokeniin ennen oikeudenkäynnin päätöstä on kuitenkin iso riski. Vaikka Ripple voittaisi oikeudenkäynnin, se ei välttämättä tarkoita XRP:n kurssin raketointia.

Mitä korkeampi markkina-arvo, sitä enemmän sijoittajien rahaa kolikko tarvitsee taakseen, että kurssi lähtee nousuun. Parhaimmat tuotot tehdään aina pienten markkina-arvojen kryptoilla, joiden kurssi liikahtaa satoja (tai tuhansia prosentteja) varsin maltillisilla summilla. XRP:n markkina-arvo on jo 10 kertaa korkeampi kuin sen kilpailijan, Stellar Lumensin.

XRP:n kurssi nousee kysynnän ja tarjonnan perusteella, kuten muidenkin kryptovaluuttojen. Sijoittajan on hyvä pohtia tarkkaan XRP:n kysynnän lähteitä. XRP:ltä puuttuu älysopimusalustojen tarjoama steikkaus sekä natiivivaluutan tarve erilaisten sovellusten transaktiomaksuihin.

Kryptovaluuttojen käyttö maksuvälineenä on vielä hyvin vähäistä, eikä myöskään verotuksellisesti järkevää. Ripplen XRP tarvitsee siis kysyntää pankkimaailman ratkaisuista. Tuleeko sitä riittävästi?

Voit seurata XRP:n hintaa Bitcoinkeskuksen XRP kurssi -sivulta.

XRP:n turvallinen säilytys

Kylmälompakko Ledger Nano X on turvallisin säilytysmuoto XRP:lle. Kyseessä on ns. hardware-lompakko, joka on USB-tikkua muistuttava laite. Se kytketään tietokoneeseen USB-kaapelilla. Vaihtoehtoisesti voit hallita Ledgeriä myös älypuhelimella Bluetooth-yhteydellä.

Ledger Nano X maksaa noin 150 euroa. Osta laite tästä turvallisesti valmistajan sivuilta.

Ripplen XRP-tokenia ei ole pakko säilyttää maksullisessa lompakossa. Piensijoittaja pärjää myös ilmaislompakolla, vaikka sen tietoturva ei olekaan aivan samalla tasolla Ledgeriin verrattuna.

XRP-tokenia tukevat ilmaislompakoista ainakin Trust Wallet, Exodus ja Coinomi.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Antti Hyppänen

Antti Hyppänen on Bitcoinkeskuksen perustaja ja päätoimittaja. Antti on tuottanut sivustolle artikkeleita vuodesta 2017 lähtien. Hän seuraa kryptomarkkinoita vuoden jokaisena päivänä ja vastaa myös Bitcoinkeskuksen sometilien ylläpidosta. Antti ei ole maksimalisti minkään kryptovaluutan osalta vaan tarkastelee kryptoja objektiivisesti. Antin sijoitusprofiili on "buy & hold", eli hän ei treidaa tai vivuta. Kryptoportfolio sisältää suurimmaksi osaksi Bitcoinia ja Ethereumia. Antti seuraa myös aktiivisesti makrotalouden tapahtumia. Kiinnostuksen kohteita ovat kryptovaluuttojen lisäksi kulta, hopea sekä Yhdysvaltojen osakemarkkinat.