XRP kurssi

Etsitkö tietoa, mikä on XRP kurssi tällä hetkellä? Tulit oikeaan paikkaan, sillä tältä sivulta löytyy XRP reaaliaikainen kurssi sekä muuta hyödyllistä infoa tästä suositusta kryptovaluutasta. Suomessa valuuttana käytetään euroa, mutta kryptovaluuttojen kurssista puhutaan lähtökohtaisesti dollareissa. Tästä johtuen näet alla molemmat kurssit.

XRP reaaliaikainen kurssi euro & dollari

Alla olevista laatikoista löytyy XRP reaaliakainen kurssi euro & dollari.

 

 

Haluatko ostaa XRP-tokenia? XRP on yksi markkinoiden suosituimmista kryptovaluutoista ja sillä on jo miljoonia omistajia ympäri maailman. XRP:n ostaminen on nykyisin helppoa ja se onnistuu myös kotimaisen palvelun kautta. Suosittelemme ostamaan XRP:tä suomalaisesta Coinmotionista, joka on helppo, nopea ja turvallinen sivusto. Se sopii myös aloittelijalle. Jos palvelu ei ole tuttu, tsekkaa ensin Coinmotion arvostelu.

Saatat olla kiinnostunut myös muiden virtuaalivaluuttojen kursseista? Löydät tästä linkistä Bitcoinin sekä kaikkien maailman tunnetuimpien valuuttojen ajantasaiset kurssit. Seuraavaksi artikkelista löytyy hyödyllistä tietoa XRP:n historiallisesta kurssikehityksestä sekä teknologiasta.

XRP kurssi euro – kehitys 2017-2022

Otetaan seuraavaksi tarkasteluun XRP kurssi euro – kehitys vuosien 2017 ja 2022 aikana. Toisin sanoen, tutkimme XRP:n historiaa euroissa mitattuna viime vuosilta.

XRP on ollut loistava sijoitus niille, jotka lähtivät mukaan vuoden 2017 alussa tai sitä ennen. Vaikka hodlaukset möisi artikkelin kirjoitushetkellä varsin matalaan 0,35 euron hintaan, tekisi satojen prosenttien voitot. XRP tokenin kurssi oli nimittäin vuoden 2017 alkaessa vain 0,004 euroa! Kyseessä oli todellinen ”penniosake”, josta ei juuri puhuttu sosiaalisessa mediassa.

Keväällä 2017 alkoi kuiteknin tapahtua, sillä XRP kurssi euro 10-kertaistui maalis-huhtikuun aikana 0,04 euron tasolle. Hurja nousu vain jatkui, sillä toukokuussa 2017 nähtiin noin 0,40 yksikköhinta. Tämä tarkoittaa lähes kurssin 70-kertaistumista vain puolen vuoden aikana! XRP alkoi saada yhä enemmän palstatilaa ja sosiaalisessa mediassa alettiin puhua sen pankkiyhteyksistä.

Todellinen räjähdys tapahtui joulukuun 2017 alusta tammikuun 2018 alkuun. Tuolloin elettiin suurta altcoin-buumia. XRP oli kiistatta yksi rallin vetureista, ja siitä puhuttiin vuoden 2018 ensimmäisinä päivinä jatkuvasti myös suositulla CNBC-kanavalla.

xrp kurssi euro 2017-2022

Yllä olevassa grafiikassa on XRP kurssi euro vuodesta 2017 alkaen. XRP-tokenin ATH-lukema on käsittämätön 3,77 euroa tammikuun 4. päivältä vuonna 2018. Jos olit hankkinut XRP:tä tasan vuotta aiemmin, sijoituksesi nousi yli 600-kertaiseksi!

Lopulta nopeasti paisunut kupla puhkesi ja koko kryptomarkkina romahti rajusti kevään 2018 aikana. XRP -token putosi muiden mukana. Bitcoin laski huipustaan vuoden 2018 aikana yli 80% ja monet altcoinit romahtivat 95-99%. XRP:n yksikköhinta on pysynyt kesästä 2018 lähtien hyvin pitkälti 0,20 ja 0,50 euron välillä vuoteen 2021 saakka.

Alimmillaan kurssi kävi maaliskuussa 2020, jolloin koronaviruksen aiheuttama kriisi romahdutti kryptovaluuttamarkkinat. XRP:n kurssi nousi vuoden 2021 bull-markkinassa satoja prosentteja ja ylitti jopa 1,50 euron rajan. Marraskuussa 2021 alkanut karhumarkkina vei kuitenkin XRP:n alas muun markkinan mukana.

Perustietoa XRP-tokenista

XRP on noussut viime vuosina etenkin aloittelevien sijoittajien suosioon. Tämä näkyi etenkin joulukuun 2017-tammikuun 2018 altcoin-rallissa. Todennäköisesti yksi syy on tokenin matala yksikköhinta, mikä juontaa juurensa valtavasta tokenien määrästä. Bitcoinin katto on 21 miljoonaa kappaletta, kun taas XRP-tokenia on luotu 100 miljardia kappaletta eli lähes 5000 kertaa enemmän.

Tästä johtuen on luonnollisesta, että Bitcoinin hinta on kymmenissä tuhansissa dollareissa, kun taas XRP kurssi pyörii alle yhden euron. Muista, että yksikköhinta ei kerro koskaan sitä, onko tietty valuutta halpa vai kallis. Myös 0,01 euroa maksava kolikko voi olla kallis ostos tällä hetkellä, jos se on esimerkiksi noussut 0,0001 eurosta nopeassa tahdissa.

Moni aloitteleva sijoittaja on menee helposti sekaisin Ripplen ja XRP:n kanssa. Selvennetään tässä lyhyesti, mistä on oikein kyse. Ripple on ensinnäkin amerikkalainen teknologiayhtiö. Se kehittää ratkaisuja pankkimaailmaan. Ripple on luonut tähän erityisen RippleNet-verkon, ja se pyrkii nopeuttamaan pankkien välistä tiedonsiirtoa ja madaltamaan kuluja. Se tunnetaan nykyisin nimellä Cross-border payment solution.

xrp

Ripple on myös kehittänyt XRP Ledger -nimisen lohkoketjuteknologian, jonka natiivivaluuttana on XRP token. XRP Ledger on muiden kryptovaluuttojen tavoin open source -ohjelmisto ja sen verkkoon voi liittyä kuka tahansa. Jos ostat XRP-tokenia niin liikutat sitä XRP Ledger -verkossa.

RippleNet on täysin oma verkkonsa, joka ei käytä XRP:tä välttämättä lainkaan. Ripple tarjoaa pankeille monia erilaisia palveluita, joista vain yksi liittyy XRP-tokeniin. Tämä on nimeltään ODL eli Crypto Liquidity.

Kyseessä on likviditeettipooli, jossa voidaan hyödyntää XRP-tokenia. Näiden yleistyminen voisi johtaa siihen, että tietyt instituutiot holdaisivat XRP-tokenia suuria määriä. Toistaiseksi näin ei ole vielä ollut. Ripple XRP kurssi hyötyisi positiivisesti tällaisesta kehityksestä, se on selvää. On kuitenkin mahdoton sanoa varmaksi, millaisia sopimuksia Ripple-yhtiö tulevaisuudessa tekee.

On myös syytä ymmärtää, että Ripple pitää yhä hallussaan noin puolta kaikista XRP-tokeneista. Se on myynyt viime vuosina niitä markkinoille satojen miljoonien dollareiden arvosta tienatakseen rahaa. Ripple ei voi dumpata kaikkia XRP-tokeneita markkinoille noin vain, sillä sen estää tietty escrow-sopimus. Tämä myyntipaine on kuitenkin osaltaan pitänyt tokenin kurssia matalalla.

Tutustu XRP-tokeniin tarkemmin lukemalla Bitcoinkeskuksen XRP opas.

XRP oikeudenkäynti

Suurin XRP-tokeniin liittyvä uutinen on ollut jo vuoden 2020 lopulta lähtien XRP oikeudenkäynti. Mistä on oikein kyse?

XRP oikeudenkäynti sai alkunsa joulukuussa 2020. Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova SEC haastoi tuolloin XRP:n perustaja Chris Larsenin sekä toimitusjohtaja Brad Garlinghousen oikeuteen. Alla on kuvakaappaus Youtubesta Brad Garlinghousen haastattelusta Bloombergille.

xrp oikeudenkäynti brad garlinghouse

Taustalla on sama vanha kiistakysymys, mikä on ollut tapetilla jo vuosien ajan Yhdysvalloissa: ovatko kryptovaluutat arvopapereita? Englanniksi arvopaperista käytetään termiä security.

Arvopaperille on olemassa historiallinen määritys, mutta se on tehty jo 100 vuotta sitten. Monien mielestä sitä ei ole järkevää soveltaa kryptovaluuttoihin. XRP:tä tai Bitcoinia, internetiä tai edes tietokoneita ei ollut olemassa kun arvopaperin määritykset on asetettu. Maailma on muuttunut tästä hyvin paljon.

XRP oikeudenkäynti on kestänyt artikkelin kirjoitushetkellä jo 1,5 vuotta. Sen odotetaan päättyvän joskus vuoden 2022 ja 2023 taitteessa tai mahdollisesti venyvän vielä kevään 2023 puolelle. XRP-leiri on saanut lukuisia pienempiä ja suurempia voittoja, mutta oikeudenkäynti ei ole johtanut vieläkään päätöksiin.

Kyseessä on tärkeä oikeudenkäynti, sillä Yhdysvalloissa säädetään parhaillaan regulaatiota kryptovaluuttojen osalta. Arvopaperin määritelmä on olennainen osa tätä prosessia. Jos XRP tuomitaan arvopaperiksi, SEC saa tukea tuomita laajemmin myös muita kryptovaluuttoja arvopapereiksi.

Ongelma määrityksessä on se, että kryptovaluuttapörsseillä ei ole lisenssiä treidata arvopapereita. Jos XRP häviää oikeudenkäynnin ja tuomitaan arvopaperiksi, se poistuu ainakin amerikkalaisista ja mahdollisesti myös monista eurooppalaisista pörsseistä. Päätös olisi kova isku XRP:n kurssille.

XRP kurssi tulevaisuus

Spekuloidaan lopuksi hieman, eli miltä XRP kurssi tulevaisuus näyttää? Voiko XRP kurssi rikkoa lähitulevaisuudessa tammikuulta 2018 olevan ATH-lukeman 3,77 euroa?

XRP:n kurssia ohjaa vielä pitkään edellä kuvattu oikeudenkäynti. On käytännössä mahdotonta arvioida XRP:n potentiaalia ennen kuin oikeudenkäynnin lopputulos on tiedossa. Tappio lakituvassa olisi valtava takaisku XRP:lle ennen kaikkea Yhdysvalloissa.

USA on noussut Kiinan Bitcoin-louhintabännin jälkeen selkeästi maailman johtavaksi valtioksi kryptovaluuttojen suhteen. Kryptojen adoptio on myös edennyt todella pitkälle esim. Eurooppaan verrattuna.

Vaikka Yhdysvaltojen regulaatio ei ohjaa suoraan EU:n tai Aasian maiden regulaatioon, sillä on kuitenkin vaikutuksia. Jos XRP tuomitaan Yhdysvalloissa arvopaperiksi, niin riski samalle tuomiolle esim. EU-tasolla on myös olemassa.

XRP kurssi tulevaisuus näyttää sumuiselta, kunnes oikeudenkäynti SEC:tä vastaan on selvitetty. Näemme XRP:n korkean riskin sijoituskohteena, jonka kurssikehitystä on sitä ennen todella vaikea arvioida. Päivitämme artikkelia kunhan asiasta saadaan aikanaan päätöksiä.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.