Kurssit
05
kesä
ripple xrp kurssi

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Ripple XRP kurssi

Etsitkö tietoa siitä, mikä on Ripple XRP kurssi tällä hetkellä? Tulit oikeaan paikkaan, sillä tältä sivulta löytyy Ripple XRP reaaliaikainen kurssi sekä muuta hyödyllistä infoa tästä suositusta kryptovaluutasta. Suomessa valuuttana käytetään euroa, mutta kryptovaluuttojen kurssista puhutaan lähtökohtaisesti dollareissa. Tästä johtuen näet alla molemmat kurssit – olitpa sitten itse dollari- tai eurokurssin ystävä.

Ripple XRP reaaliaikainen kurssi – USD ja EUR

 

 

 

 

Haluatko ostaa Ripplen XRP-tokenia? XRP on yksi markkinoiden suosituimmista kryptovaluutoista ja sillä on jo miljoonia omistajia ympäri maailman. XRP:n ostaminen on nykyisin helppoa ja se onnistuu myös kotimaisen palvelun kautta. Suosittelemme ostamaan Ripplen XRP:tä suomalaisesta Coinmotionista, joka on helppo, nopea ja turvallinen sivusto. Se sopii myös aloittelijalle. Jos palvelu ei ole tuttu, tsekkaa ensin Coinmotion arvostelu.

Saatat olla kiinnostunut myös muiden virtuaalivaluuttojen kursseista? Löydät kaikkien maailman tunnetuimpien valuuttojen ajantasaiset kurssit Bitcoinkeskus-sivustolta: Bitcoin kurssi (lista myös kaikista kryptovaluutoista), Litecoin kurssi, Ethereum kurssi. Miten XRP on oikein kehittynyt viime vuosina? Seuraavassa lyhyt infopaketti hintakehityksestä Ripplen osalta.

Ripple XRP kurssi vuosina 2017-2020

Ripplen XRP token on ollut loistava sijoitus niille, jotka lähtivät mukaan vuoden 2017 alussa tai sitä ennen. Vaikka hodlaukset möisi nyt 0,20$ yksikköhintaan, tekisi satojen prosenttien voitot. XRP tokenin kurssi oli nimittäin vuoden 2017 alkaessa vain 0,006 dollari! Kyseessä oli todellinen ”penniosake”, josta ei juuri puhuttu sosiaalisessa mediassa.

Keväällä 2017 alkoi kuiteknin tapahtua, sillä XRP kurssi 10-kertaistui maalis-huhtikuun aikana 0,06$ tasolle. Hurja nousu vain jatkui, sillä toukokuussa 2017 nähtiin noin 0,40$ yksikköhinta. Tämä tarkoittaa lähes kurssin 70-kertaistumista vain puolen vuoden aikana! XRP alkoi saada yhä enemmän palstatilaa ja sosiaalisessa mediassa alettiin puhua sen pankkiyhteyksistä.

Todellinen räjähdys tapahtui sitten joulukuun 2017 alusta tammikuun 2018 alkuun. Tuolloin elettiin kryptovaluuttojen historian suurinta altcoin-buumia. XRP oli kiistatta yksi rallin vetureista, ja siitä puhuttiin vuoden 2018 ensimmäisinä päivinä jatkuvasti myös suositulla CNBC-kanavalla.

XRP:n kurssihistoria

Yllä olevassa grafiikassa on Ripple XRP kurssi vuodesta 2017 alkaen (lähde: Coinmarketcap). Ripplen XRP-tokenin ATH-lukema on käsittämätön 3,84 dollaria tammikuun 4. päivältä vuonna 2018. Jos olit hankkinut XRP:tä tasan vuotta aiemmin, sijoituksesi nousi yli 600-kertaiseksi!

Lopulta nopeasti paisunut kupla puhkesi ja koko kryptomarkkina romahti rajusti kevään 2018 aikana. Ripplen XRP -token putosi muiden mukana. Bitcoin laski huipustaan vuoden 2018 aikana yli 80% ja monet altcoinit romahtivat 95-99%. XRP:n yksikköhinta on pysynyt kesästä 2018 lähtien hyvin pitkälti 0,20$ ja 0,50$ välillä.

Alimmillaan kurssi kävi maaliskuussa 2020, jolloin koronaviruksen aiheuttama kriisi romahdutti kryptovaluuttamarkkinat. Tuolloin XRP token maksoi vain 0,14$ mutta tuplasi kurssinsa vain muutamassa viikossa.

Perustietoa Ripplen XRP-tokenista

Ripple XRP on noussut viime vuosina jostain syystä etenkin aloittelevien sijoittajien suosioon. Tämä näkyi etenkin tuossa joulukuun 2017-tammikuun 2018 altcoin-rallissa. Todennäköisesti yksi syy on tokenin matala yksikköhinta, mikä juontaa juurensa valtavasta tokenien määrästä. Bitcoinin katto on 21 miljoonaa kappaletta, kun taas XRP-tokenia on luotu 100 miljardia kappaletta eli lähes 5000 kertaa enemmän.

Tästä johtuen on luonnollisesti että Bitcoinin hinta on tuhansissa dollareissa kun taas Ripple XRP kurssi pyörii alle yhden euron. Muista, että yksikköhinta ei kerro koskaan sitä, onko tietty valuutta halpa vai kallis. Myös 0,01 dollaria maksava kolikko voi olla kallis ostos tällä hetkellä, jos se on esimerkiksi noussut 0,0001 dollarista nopeassa tahdissa.

Moni aloitteleva sijoittaja on menee helposti sekaisin Ripplen ja XRP:n kanssa. Selvennetään tässä lyhyesti, mistä on oikein kyse. Ripple on ensinnäkin amerikkalainen teknologiayhtiö. Se kehittää ratkaisuja pankkimaailmaan. Ripple on luonut tähän erityisen RippleNet-verkon, ja se pyrkii nopeuttamaan pankkien välistä tiedonsiirtoa ja madaltamaan kuluja.

Ripplen toimitusjohtajana toimii Brad Garlinghouse, joka on tuttu näky esim. tv-haastatteluista. Alla on kuvakaappaus Youtubesta miehen haastattelusta Bloombergille.

Ripplen toimitusjohtaja Brad Garlinghouse

Ripple on myös kehittänyt XRP Ledger -nimisen lohkoketjuteknologian, jonka natiivivaluuttana on XRP token. XRP Ledger on muiden kryptovaluuttojen tavoin open source -ohjelmisto ja sen verkkoon voi liittyä kuka tahansa. Jos ostat XRP-tokenia niin liikutat sitä XRP Ledger -verkossa.

RippleNet on täysin oma verkkonsa, joka ei käytä XRP:tä välttämättä lainkaan. Ripple tarjoaa pankeille monia erilaisia palveluita, joista vain yksi liittyy XRP-tokeniin. Tämä on nimeltään ODL eli On-Demand Liquidity.

Kyseessä on likviditeettipooli, jossa voidaan hyödyntää XRP-tokenia. Näiden yleistyminen voisi johtaa siihen, että tietyt instituutiot holdaisivat XRP-tokenia suuria määriä. Toistaiseksi näin ei ole vielä ollut. Ripple XRP kurssi hyötyisi positiivisesti tällaisesta kehityksestä, se on selvää. On kuitenkin mahdoton sanoa varmaksi, millaisia sopimuksia Ripple-yhtiö tulevaisuudessa tekee.

On myös syytä ymmärtää, että Ripple pitää yhä hallussaan noin puolta kaikista XRP-tokeneista. Se on myynyt viime vuosina niitä markkinoille satojen miljoonien dollareiden arvosta tienatakseen rahaa. Ripple ei voi dumpata kaikkia XRP-tokeneita markkinoille noin vain, sillä sen estää tietty escrow-sopimus. Tämä myyntipaine on kuitenkin osaltaan pitänyt tokenin kurssia matalalla.

Tutustu Rippleen ja XRP-tokeniin tarkemmin lukemalla Bitcoinkeskuksen Ripple XRP opas.

Kuva: Flickr / Marco Verch

Miten Ripple XRP:n virallinen kurssi muodostuu?

XRP:llä käydään kauppaa tietyllä kurssilla jokaisessa pörssissä. Virallinen kurssi muodostetaan painotettuna keskiarvona maailman pörssien kursseista. Mitä suurempi pörssi, sen suurempi painoarvo sen kurssilla on. Löydät XRP:n virallisen kurssin tältä sivulta.

Miksi XRP:n kurssi on niin matala verrattuna Bitcoiniin?

Bitcoinilla on maksimimäärä 21 miljoonaa kappaletta. XRP-tokenilla on maksimimäärä 100 miljardia kappaletta eli lähes 5000 kertaa enemmän. Tämä vaikuttaa valtavasti yksikköhintaan.

Miksi XRP:n kurssi on noussut ja romahtanut niin rajusti?

Kaikkien kryptovaluuttojen kurssit liikkuvat ylös ja alas huomattavati rajummin kuin perinteisten sijoitusinstrumenttien. Tämä johtuu siitä, että kryptovaluutat ovat vielä hyvin pieni markkina, jossa yksittäinen toimija voi romahduttaa kursseja hyvin nopeasti.

Mikä on Ripple XRP:n ATH?

ATH tulee englanninkielisistä sanoista All-Time High. Se tarkoittaa siis historian korkeinta kurssia. XRP:n korkein kurssi on 3,84 dollaria tammikuun 4. päivältä vuonna 2018.

Kumpi on oikein: Ripple kurssi vai XRP kurssi

Ripple on amerikkalainen teknologiayhtiö, joka on luonut XRP Ledger -lohkoketjun sekä sen sisällä toimivan XRP-kryptovaluutan. Tarkalleen ottaen ei ole olemassa Ripplen kurssia, vain XRP:n kurssi.

XRP-tokenia kutsuttiin kuitenkin Rippleksi vielä vuonna 2018. Tästä johtuen moni käyttää tokenista yhä nimeä Ripple. Nykyisin lähes jokainen pörssi käyttää vain XRP-nimeä.

Miten voin ostaa Ripplen XRP-tokenia?

Voit hankkia XRP:tä helposti ja luotettavasti suomalaisesta Coinmotion-palvelusta.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.