XRP kurssi

XRP kurssi löytyy tältä sivulta! XRP kurssi on globaalissa seurannassa dollareissa, mutta listaamme kurssin myös euroissa suomalaisille sijoittajille. Saat artikkelista myös hyödyllistä yleistietoa XRP:stä, XRP:n kurssihistoriasta sekä analyysia Ripplen tulevaisuudesta. Ripplen kurssi tarkoittaa samaa kuin XRP kurssi.

Parhaat kauppapaikat Ripplen XRP-tokenin ostamiseen:

coinmotion logo 2022
starat
  • Finanssivalvonnan alainen.
  • Suomenkielinen palvelu.
  • Oma debit-kortti.
OSTA NYT
binance logo
starat
  • Luotettava markkinajohtaja.
  • Futuurit, lainat ja staking.
  • SEPA-siirrot ja debit-kortti.
OSTA NYT
kucoin logo
stars 4
  • Huikea altcoin-tarjonta.
  • KYC ei pakollinen.
  • Paljon kilpailuja.
OSTA NYT

XRP kurssi euro & dollari 

XRP kurssi euro & dollari -valuutoissa löytyy alla olevista laatikoista. XRP kurssia ahkerasti seuraavien kannattaa laittaa sivu kirjanmerkkeihin.

 

Seuraavaksi käymme läpi XRP kurssin (Ripple kurssin) historiallista kehitystä.

XRP kurssi euro – kehitys 2017-2022

XRP kurssi eli Ripple kurssi on heilunut viime vuosina rajusti. XRP kurssi eli Ripple kurssi on lähtenyt liikkeelle vain muutamista sentin kymmenyksistä ja noussut parhaillaan useisiin dollareihin. XRP on ollut loistava sijoitus niille, jotka lähtivät mukaan vuoden 2017 alussa tai sitä ennen. XRP kurssi oli nimittäin vuoden 2017 alkaessa vain 0,004 euroa! Kyseessä oli todellinen ”penniosake”, josta ei juuri puhuttu sosiaalisessa mediassa.

Keväällä 2017 alkoi kuiteknin tapahtua, sillä XRP kurssi euroissa 10-kertaistui maalis-huhtikuun aikana 0,04 euron tasolle. Hurja nousu vain jatkui, sillä toukokuussa 2017 nähtiin noin 0,40 yksikköhinta. Tämä tarkoittaa lähes kurssin 70-kertaistumista vain puolen vuoden aikana! XRP alkoi saada yhä enemmän palstatilaa ja sosiaalisessa mediassa alettiin puhua sen pankkiyhteyksistä.

Todellinen räjähdys tapahtui joulukuun 2017 alusta tammikuun 2018 alkuun. Tuolloin elettiin suurta altcoin-buumia. XRP oli kiistatta yksi rallin vetureista, ja siitä puhuttiin vuoden 2018 ensimmäisinä päivinä jatkuvasti myös suositulla CNBC-kanavalla.

Alla olevassa grafiikassa on XRP kurssi (Ripple kurssi) euroissa vuodesta 2016 alkaen.

Ripple kurssi (XRP kurssi euro)

XRP:n kaikkien aikoihin huippu eli ATH-lukema on käsittämätön 3,77 euroa tammikuun 4. päivältä vuonna 2018. Jos olit hankkinut XRP:tä tasan vuotta aiemmin, sijoituksesi nousi yli 600-kertaiseksi!

Lopulta nopeasti paisunut kupla puhkesi ja koko kryptomarkkina romahti rajusti kevään 2018 aikana. XRP -token putosi muiden mukana. Bitcoin laski huipustaan vuoden 2018 aikana yli 80% ja monet altcoinit romahtivat 95-99%. XRP:n yksikköhinta on pysynyt kesästä 2018 lähtien hyvin pitkälti 0,20 ja 0,50 euron välillä vuoteen 2021 saakka.

Alimmillaan kurssi kävi maaliskuussa 2020, jolloin koronaviruksen aiheuttama kriisi romahdutti kryptovaluuttamarkkinat. XRP:n kurssi nousi vuoden 2021 bull-markkinassa satoja prosentteja ja ylitti jopa 1,50 euron rajan. Marraskuussa 2021 alkanut karhumarkkina vei kuitenkin XRP:n alas muun markkinan mukana.

Perustietoa XRP-tokenista

XRP on noussut viime vuosina etenkin aloittelevien sijoittajien suosioon. Tämä näkyi etenkin joulukuun 2017-tammikuun 2018 altcoin-rallissa. Todennäköisesti yksi syy on tokenin matala yksikköhinta, mikä juontaa juurensa valtavasta tokenien määrästä. Bitcoinin katto on 21 miljoonaa kappaletta, kun taas XRP-tokenia on luotu 100 miljardia kappaletta eli lähes 5000 kertaa enemmän.

Tästä johtuen on luonnollisesta, että Bitcoinin hinta on kymmenissä tuhansissa dollareissa, kun taas XRP kurssi (Ripple kurssi) pyörii alle yhden euron. Muista, että yksikköhinta ei kerro koskaan sitä, onko tietty valuutta halpa vai kallis. Myös 0,01 euroa maksava kolikko voi olla kallis ostos tällä hetkellä, jos se on esimerkiksi noussut 0,0001 eurosta nopeassa tahdissa.

Moni aloitteleva sijoittaja on menee helposti sekaisin Ripplen ja XRP:n kanssa. Selvennetään tässä lyhyesti, mistä on oikein kyse. Ripple on ensinnäkin amerikkalainen teknologiayhtiö. Se kehittää ratkaisuja pankkimaailmaan. Ripple on luonut tähän erityisen RippleNet-verkon, ja se pyrkii nopeuttamaan pankkien välistä tiedonsiirtoa ja madaltamaan kuluja. Se tunnetaan nykyisin nimellä Cross-border payment solution.

xrp

Ripple on myös kehittänyt XRP Ledger -nimisen lohkoketjuteknologian, jonka natiivivaluuttana on XRP token. XRP Ledger on muiden kryptovaluuttojen tavoin open source -ohjelmisto ja sen verkkoon voi liittyä kuka tahansa. Jos ostat XRP-tokenia niin liikutat sitä XRP Ledger -verkossa.

RippleNet on täysin oma verkkonsa, joka ei käytä XRP:tä välttämättä lainkaan. Ripple tarjoaa pankeille monia erilaisia palveluita, joista vain yksi liittyy XRP-tokeniin. Tämä on nimeltään ODL eli Crypto Liquidity.

Kyseessä on likviditeettipooli, jossa voidaan hyödyntää XRP-tokenia. Näiden yleistyminen voisi johtaa siihen, että tietyt instituutiot holdaisivat XRP-tokenia suuria määriä. Toistaiseksi näin ei ole vielä ollut. Ripple XRP kurssi hyötyisi positiivisesti tällaisesta kehityksestä, se on selvää. On kuitenkin mahdoton sanoa varmaksi, millaisia sopimuksia Ripple-yhtiö tulevaisuudessa tekee.

On myös syytä ymmärtää, että Ripple pitää yhä hallussaan noin puolta kaikista XRP-tokeneista. Se on myynyt viime vuosina niitä markkinoille satojen miljoonien dollareiden arvosta tienatakseen rahaa. Ripple ei voi dumpata kaikkia XRP-tokeneita markkinoille noin vain, sillä sen estää tietty escrow-sopimus. Tämä myyntipaine on kuitenkin osaltaan pitänyt tokenin kurssia matalalla.

Tutustu XRP-tokeniin tarkemmin lukemalla Bitcoinkeskuksen XRP opas.

Ripple oikeudenkäynti

Ripple oikeudenkäynti on ollut ollut otsikoissa jo kahden vuoden ajan. XRP kurssi (Ripple kurssi) on myös kärsinyt tästä prosessista jo pitkään. Mistä on oikein kyse?

Ripple oikeudenkäynti sai alkunsa joulukuussa 2020. Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova SEC haastoi tuolloin XRP:n perustaja Chris Larsenin sekä toimitusjohtaja Brad Garlinghousen oikeuteen. Alla on kuvakaappaus Youtubesta Brad Garlinghousen haastattelusta Bloombergille.

xrp oikeudenkäynti brad garlinghouse

Taustalla on sama vanha kiistakysymys, mikä on ollut tapetilla jo vuosien ajan Yhdysvalloissa: ovatko kryptovaluutat arvopapereita? Englanniksi arvopaperista käytetään termiä security.

Arvopaperille on olemassa historiallinen määritys, mutta se on tehty jo 100 vuotta sitten. Monien mielestä sitä ei ole järkevää soveltaa kryptovaluuttoihin. XRP:tä tai Bitcoinia, internetiä tai edes tietokoneita ei ollut olemassa kun arvopaperin määritykset on asetettu. Maailma on muuttunut tästä hyvin paljon.

Ripple oikeudenkäynti on kestänyt artikkelin kirjoitushetkellä jo 1,5 vuotta. Sen odotetaan päättyvän joskus vuoden 2022 ja 2023 taitteessa tai mahdollisesti venyvän vielä kevään 2023 puolelle. XRP-leiri on saanut lukuisia pienempiä ja suurempia voittoja, mutta oikeudenkäynti ei ole johtanut vieläkään päätöksiin.

Kyseessä on tärkeä oikeudenkäynti, sillä Yhdysvalloissa säädetään parhaillaan regulaatiota kryptovaluuttojen osalta. Arvopaperin määritelmä on olennainen osa tätä prosessia. Jos XRP tuomitaan arvopaperiksi, SEC saa tukea tuomita laajemmin myös muita kryptovaluuttoja arvopapereiksi.

Ongelma määrityksessä on se, että kryptovaluuttapörsseillä ei ole lisenssiä treidata arvopapereita. Jos Ripple häviää oikeudenkäynnin ja tuomitaan arvopaperiksi, se poistuu ainakin amerikkalaisista ja mahdollisesti myös monista eurooppalaisista pörsseistä. XRP kurssi kärsisi tästä päätöksestä varmasti.

Ripple tulevaisuus & XRP kurssi

Ripplen tulevaisuus ja XRP kurssi näyttävät molemmat yhtä aikaa mielenkiintoiselta ja epävarmalta. Voiko XRP kurssi rikkoa lähitulevaisuudessa tammikuulta 2018 olevan ATH-lukeman 3,77 euroa?

XRP:n kurssia ohjaa vielä pitkään Ripple oikeudenkäynti. On käytännössä mahdotonta arvioida XRP:n potentiaalia ennen kuin oikeudenkäynnin lopputulos on tiedossa. Tappio lakituvassa olisi valtava takaisku XRP:lle ennen kaikkea Yhdysvalloissa.

USA on noussut Kiinan Bitcoin-louhintabännin jälkeen selkeästi maailman johtavaksi valtioksi kryptovaluuttojen suhteen. Kryptojen adoptio on myös edennyt todella pitkälle esim. Eurooppaan verrattuna.

Vaikka Yhdysvaltojen regulaatio ei ohjaa suoraan EU:n tai Aasian maiden regulaatioon, sillä on kuitenkin vaikutuksia. Jos XRP tuomitaan Yhdysvalloissa arvopaperiksi, niin riski samalle tuomiolle esim. EU-tasolla on myös olemassa.

XRP kurssi tulevaisuus näyttää sumuiselta, kunnes oikeudenkäynti SEC:tä vastaan on selvitetty. Näemme XRP:n korkean riskin sijoituskohteena, jonka kurssikehitystä on sitä ennen todella vaikea arvioida.

Jos haluat ostaa XRP-tokenia, olemme tehneet aiheesta erillisen aloittelijan oppaan: Ripple XRP:n ostaminen. Artikkeli antaa sinulle yksityiskohtaiset ohjeet miten XRP:n osto onnistuu.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *