Uutiset
12
kesä
ripple

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Ripple julkisti EVM-yhteensopivan sivuketjun ja tickerin stablecoinille

Ripple on julkistanut virallisen nimen yhtiön kehittämälle EVM-sivuketjulle, jonka siltaprotokollana toimii Axelar Bridge. Toimitusjohtaja Brad Garlinghouse julkisti myös tickerin Ripplen uudelle stablecoinille.

Teknologiayhtiö Ripple on julkistanut virallisen nimen yhtiön kehittämälle sivuketjulle: XRPL EVM sidechain. EVM on lyhenne sanoista Ethereum Virtual Machine. EVM-yhteensopivaan sivuketjuun voidaan kloonata helposti Ethereum-alustalle kehitettyjä sovelluksia.

Esimerkiksi DeFi-sovellukset kuten Aave tai Uniswap voivat toimia myös XRPL EVM sidechainissa. Uuden sivuketjun tarkoitus onkin vauhdittaa XRP Ledgeriin (XRPL) liittyvää sovelluskehitystä. XRPL on lohkoketju, jossa Ripplen XRP-token liikkuu.

XRPL:n ongelmana on järjestelmän heikko tuki sovelluskehitykseen. XRP Ledger on optimoitu nopeisiin rahansiirtoihin, mutta sen päälle ei ole syntynyt kukoistavaa ekosysteemiä hajautetuille sovelluksille. Ripple haluaa muuttaa tämän EVM-yhteensopivan sivuketjun avulla. Jos XRPL EVM sidechainista tulee suosittu, se lisää kysyntää XRP-tokenille.

XRPL EVM:n natiivivaluuttana toimii eXRP. Kyseessä on ns. wrapped token -versio XRP-tokenista, joka siirretään sivuketjuun token-sillan avulla. Siltaprotokollana toimii Axelar Bridge. Näin Ripplen virallinen tiedote kertoo protokollasta:

Axelar’s experience in cross-chain bridge technology is recognized throughout the industry, having managed integrations ranging from Uniswap to Microsoft. Partnering with Axelar leverages their proven expertise and related sidechain benefits while providing a secure and efficient bridge for users. An impressive 75 validators comprise Axelar’s network, creating a high threshold for potential attackers. Additionally, Axelar employs key-rotation policies, requiring validators to periodically rotate the keys used to sign transactions, thereby mitigating the risk of attack.

Token-sillan avulla sivuketjuun voidaan siirtää muitakin tokeneita XRP Ledgeristä. Axelar Bridge on myös yhdistetty peräti 55 eri lohkoketjuun, mikä avaa myös uusia mahdollisuuksia XRP Ledger -kehittäjille.

Tänään saatiin myös virallinen ticker Ripplen uudelle stablecoinille. Ripple ilmoitti vakaavaluuttansa julkaisusta jo huhtikuun alussa, mutta ei antanut sille vielä julkisesti nimeä. Yhtiön toimitusjohtaja Brad Garlinghouse kertoi nimen tänään XRP Ledger Apex -tapahtumassa, Amsterdamissa.

Uuden vakaavaluutan ticker on RLUSD. ”I like to call it Real USD, Ripple USD”, kommentoi Garlinghouse. RLUSD:n julkaisua odotetaan tämän vuoden lopulla.

Ripple kertoi myös uudesta kehitysrahastosta Etelä-Korean ja Japanin markkinoille. Rahasto tukee XRP Ledgerin päälle tehtävää kehitystyötä, kuten integraatiota yritysmaailmaan, startupeja ja yhteisötoimintaa.

Uusi kehitysrahasto on osa Ripplen miljardin XRP:n suuruista pottia, jonka yhtiö on luvannut XRP Ledgerin kehitystyöhön XRPL Grants ja XRPL Accelerator -ohjelmien kautta. Kyseessä on tämän hetken XRP:n kurssilla yli 497 miljoonan dollarin rahasto.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.