Uutiset
05
huhti
ripple

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Ripple julkaisee stablecoinin

Kryptovaluutta XRP:n takana oleva teknologiayhtiö Ripple julkaisee stablecoinin! Kyseessä on Yhdysvaltain dollariin sidottu vakaavaluutta, joka on aluksi saatavilla XRP Ledger ja Ethereum-lohkoketjuissa.

Ripple kertoo, että stablecoin tullaan julkaisemaan vuoden 2024 aikana. Takauksina tullaan käyttämään USD-talletuksia, Yhdysvaltain valtion velkakirjoja ja muita käteisvaroja. Takaukset tullaan tarkastamaan kolmannen osapuolen tilintarkastusfirman toimesta, ja Ripple tulee julkaisemaan kuukausittain raportin vakuuksista.

Stablecoin-markkinaa ovat jo pitkään hallinneet Tetherin USDT ja Circlen USDC. Ripplen mukaan stablecoin-markkinan arvo on tällä hetkellä 150 miljardia dollaria, ja sen odotetaan kasvavan 2,8 biljoonaan dollariin vuoteen 2028 mennessä.

Alla on Ripplen virallisen X-tilin ketju aiheesta.

Ripplen teknologiajohtaja David Schwartz kertoo, että hän ja hänen tiiminsä olisivat halunneet lanseerata stablecoinin jo aikaisemmin. ”Jälkikäteen oli kuitenkin viisaampaa oppia rauhassa kaikki markkinasta ja seurata taloudellisia tekijöitä.” David toteaa myös, että stablecoinin julkaiseminen tänä vuonna on strategisesti järkevää.

Schwartzin mukaan korkojen nousu tekee tällä hetkellä stablecoin-markkinasta todella houkuttelevan. Lisäksi hän ottaa kantaa regulaatioon ja sanoo, että USDT:n käyttö on heille poissuljettu vaihtoehto, sillä sen ympärillä on niin paljon epävarmuutta. Ripple on käyttänyt aiemmin USDC:tä, eikä siinä ole Davidin mukaan mitään vikaa. ”Emme vain halua olla yhden vaihtoehdon varassa.”

Yhdysvaltain valtion velkakirjoille saa tällä hetkellä 4-5 prosentin vuosikorkoa maturiteetista riippuen. Stablecoineja hallitsevat yhtiöt tekevät isoa tiliä, kun vakuuksina olevat dollarit voidaan sijoittaa tähän likvidiiin markkinaan keräämään korkoa. Ripple haluaa myös siivun tästä kakusta.

Ripplen mukaan markkinoilla on hyvin tilaa uusille vaihtoehdoille. DeFi-palveluiden keskittynyt riski on tällä hetkellä iso ongelma, sillä lähes kaikki DeFi-palvelut hyödyntävät vain USDC-, tai USDT stablecoineja.

Ripplen stablecoinissa on potentiaalia

Ripple uskoo sekä yritysten että kuluttajien suhtautuvan myönteisesti heidän stablecoiniinsa. Yhtiön mukaan stablecoin voi myös edistää stablecoinien institutionaalista käyttöönottoa, joka on ollut hyvin pientä regulaation sekä oikean tuotteen puuttumisen seurauksena.

Ripplen uskoo olevansa etulyöntiasemassa erityisesti instituutioiden keskuudessa, sillä yhtiö seuraa hyvin tarkasti Yhdysvaltain kryptoregulaatiota. Ripple on aikaisemmin ollut napit vastakkain Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomission (SEC) kanssa. SEC syytti Rippleä 1,3 miljardin dollarin keräämisestä XRP:n avulla, minkä SEC tulkitsi rekisteröimättömäksi arvopaperiksi.

Vuonna 2023 oikeus kuitenkin antoi päätöksen, jonka mukaan XRP ei ollut rekisteröimätön arvopaperi. Osa kanteesta on vielä kesken, mutta Ripple selviää tapauksesta todennäköisesti voittajana ilman sakkoja.

On mielenkiintoista nähdä, miten Ripplen stablecoin otetaan vastaan. Tether ja Cricle ovat hallinneet markkinaa jo pitkään, eikä kaksikolle ole ollut selvää haastajaa. Paxos pääsi lähelle BUSD-stablecoininsa kanssa, mutta SEC ajoi tämän vakaavaluutan alas vuosi sitten. Hajautetusti toimiva DAI on selvästi pienempi stablecoin.

Ripplellä on kenties mahdollisuus toimia markkinahäirikkönä ja pakottaa Tetherin sekä Circlen parantamaan omia stablecoinejaan.

Osa XRP-sijoittajista on ihmetellyt, miksi XRP:n kurssi ei reagoinut uutisiin. Tämä johtuu siitä, että stablecoin ei suoraan liity XRP-tokeniin. XRP:tä ei käytetä sen takauksena. Ripplen oma stablecoin voi teoriassa lisätä XRP Ledgerin suosiota, mutta tämä on vielä kaukaista spekulointia.

Yhteenveto:

  • Ripple Yhdysvaltain dollariin pohjautuvan stablecoinin.
  • Stablecoin julkaistaan aluksi XRP Ledger- ja Ethereum-alustoille.
  • Ripple uskoo stablecoin-markkinan kasvavan seuraavan neljän vuoden aikana räjähdysmäisesti.

Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.