Kryptovaluuttapörssit
02
touko
revolut etusivu

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Revolut arvostelu ja kokemuksia

Tätä nykyä Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja on mahdollista ostaa varsinaisten kryptovaluuttapörssien lisäksi yhä useammista muista palveluista. Lontoossa päämajaansa pitävä mobiilipankki Revolut on yksi mielenkiintoisista vaihtoehdoista. Tässä artikkelissa käymme perusteellisesti läpi mikä on Revolut ja kuinka palvelu soveltuu kryptovaluuttakaupankäyntiin. Tekstin lopusta löydät myös kirjoittajan omia Revolut kokemuksia.

Mikä on Revolut?

Revolut on ikään kuin perinteisen pankin ja nettilompakon yhdistelmä, joka on sloganinsa mukaan aloittanut finanssialan vallankumouksen. Tämä on siinä mielessä täysin totta, että Revolutia on hyvin hankala luokitella mihinkään perinteiseen kategoriaan.

Sovittakoon, että Revolut on pankki. Tämä luokitus siksi, että kaikki palvelun käyttäjät saavat rekisteröitymisen yhteydessä oman IBAN-tunnuksen. Revolut toimii Liettuan keskuspankin myöntämällä toimiluvalla. Tämän vuoksi IBAN-tunnukset ovat LT-alkuisia.

Revolut-pankkitilille voi siirtää rahaa samalla tavalla kuin minkä tahansa muun pankin tilille. Liettua kuuluu SEPA-alueeseen, minkä ansiosta tätä nykyä siirrot suomalaispankeista Revolut-tilille ja toisin päin tapahtuvat ilman viiveitä.

Poikkeuksellista Revolutissa on, että alkuun palvelu oli käytettävissä pelkästään mobiilisovelluksen kautta. Nykyään pankkitilille on mahdollista kirjautua myös tietokoneella, mutta edelleen suurin osa toiminnoista on käytettävissäsi pelkästään mobiilisovelluksen kautta. Alla on on yleisnäkymä mobiililaitteesta.

revolut yleisnakyma

Revolutin kantava ja ”vallankumouksellinen” idea on minimoida asiakkaan kulut ja tehdä rahan siirtämisestä ennennäkemättömän vaivatonta. Palvelussa esimerkiksi valuutanvaihto on kulutonta yli 25 valuutan välillä. Revolut-maksukortilla käytät ja nostat automaatista rahaa reissun päällä yhtä edullisesti kaikkialla.

Pankkipalvelun lisäksi Revolut tarjoaa käyttäjilleen liudan erilaisia palveluita, kuten vakuutuksia sekä mahdollisuuden osake- ja kryptovaluuttakauppaan. Halutessasi voit myös säästää rahaa Revolutin ”säästölippaisiin” tai tehdä lahjoituksia hyväntekeväisyyteen.

Revolut rekisteröityminen

Revolut-käyttäjätilin rekisteröiminen on helppoa. Rekisteröityäksesi sinun on ensin ladattava palvelun oma sovellus, jonka löydät sovelluskaupoista Android– sekä iOS-laitteille. Käyttäjätilisi peruspilari on puhelinnumerosi, jolla kirjautuminen uudella laitteella tapahtuu myös jatkossa. Rekisteröi siis sellainen puhelinnumero, joka on käytettävissäsi myös jatkossa.

revolut google play

Syötettyäsi maakoodin ja puhelinnumerosi vastaanotat kuusinumeroisen vahvistuskoodin. Tämän jälkeen on hyväksyttävä palvelun yleiset ehdot, kirjattava järjestelmään osoitetiedot sekä nimesi ja syntymäaikasi.

Koska Revolut on virallinen pankki, pyydetään sinua henkilöllisyyden vahvistamiseksi toimittamaan kuva passistasi, kotiisi tulleesta virallisesta kirjeestä osoitteen vahvistamiseksi sekä selfie. Nämä tiedot lähetetään Revolutille heti rekisteröitymisen yhteydessä ja palvelun kaikki toiminnot ovat käytettävissäsi vasta, kun kaikki lähettämäsi tositteet ovat tarkistettu. Tämä tapahtuu tavallisesti alle 24 tunnin kuluessa.

Revolut pankkipalvelut, vakuutukset ja osakkeet

Revolutin tarjontaan kuuluu hurja määrä erilaisia palveluita.

Pankkina Revolut toimii kuin mikä tahansa muukin pankki. Tilin rekisteröityäsi saat henkilökohtaisen IBAN-tunnuksen, jolle rahaa toiselta pankkitililtä ja toisinpäin. Poikkeuksellista Revolutissa muihin pankkeihin verrattuna on, että Revolut-pankkitilillesi voit tallettaa rahaa myös maksukortteja käyttäen. Siirtäessäsi rahaa Revolut-tilille esimerkiksi suomalaisella luottokortilla näkyy siirto kortin tiedoissa tavallisena korttimaksuna.

Käytössäsi on vain yksi pankkitili, mutta voit säilyttää samalla tilillä useita valuuttoja. Matkustaessasi vaikkapa Englantiin voit vaihtaa tililläsi olevia euroja punniksi ja reissun päällä käyttää maksukorttiasi suoraan paikallisessa valuutassa. Eri valuuttojen välillä vaihtaminen on Revolutissa ilmaista, minkä ansiosta palvelu nauttii suurta suosiota paljon matkustavien keskuudessa.

Alla on hyvä esittelyvideo Revolutista.

Halutessasi voit hankkia Revolutista matka- tai laitevakuutuksia. Vakuutusten hankkiminen on helppoa, niiden ehdot ovat yleisesti kohtuullisia ja hinnat edullisia. Matkavakuutuksena Revolutin tarjoama vaihtoehto on erinomainen.

Revolut tarjoaa myös mahdollisuuden sijoittaa osakkeisiin ja hyödykkeisiin. Osakepuolella edustettuina ovat Yhdysvaltain tunnetuimmat pörssit NYSE sekä Nasdaq. Nykytrendin mukaisesti Revolutissa sijoittaminen on mahdollista osakeosuuksilla, eli kokonaisten osakkeiden ostaminen ei ole vaatimus. Tämä mahdollistaa kaupankäynnin pienilläkin summilla.

Osakkeiden lisäksi voit käydä Revolutissa kauppaa kullan ja hopean kaltaisista hyödykkeistä sekä kryptovaluutoista. Näistä jälkimmäisestä löydät lisätietoa alempaa tästä artikkelista.

Revolut maksukortti ja hinnasto

Revolut tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden hankkia pankkitiliin yhdistetyn Visan tai Mastercardin. Kortin hankkiminen on kaikille asiakkaille ilmaista, mutta kortin postittamisesta aiheutuu muutaman euron kulu.

Maksukortti toimii täysin samalla tavalla kuin mikä tahansa muukin maksukortti. Fyysisten maksukorttien lisäksi Revolutissa on mahdollisuus hankkia virtuaalikortti, jota voit käyttää esimerkiksi nettimaksuihin.

revolut maksukortti

Revolutin perusversion on käyttäjille ilmainen. Tähän pakettiin kuuluu IBAN-pankkitili, yksi muovinen debit-maksukortti, 200 € edestä kuukausittaisia automaattinostoja sekä 1000 euron edestä valuutanvaihtoja kuukausittain.

Ilmaispaketin lisäksi tarjolla on Premium- ja Metal-paketteja. Nämä paketit 7,99 € / kk ja 13,99 € / kk sisältävät moninkertaisen määrän veloituksettomia kuukausittaisia automaattinostoja, rajattomat valuutanvaihdot ja automaattisen matkavakuutuksen.

Metal-paketissa saat käyttöösi muovisen kortin sijasta jyhkeän alumiinisen maksukortin. Lisäksi Metal-paketti kerryttää käteispalautusta EU-alueella 0,1 % ja EU-alueen ulkopuolella 1 %.

Eri paketeilla on osake- ja kryptovaluuttakaupassa erilaiset kulut. Käydessäsi kauppaa ilmaisversiossa ovat kaupankäyntikulut kryptovaluuttakaupassa 2,5 %. Maksullisissa paketeissa kaupankäyntikulut ovat prosentin pienemmät. Osakekauppa on niin ikään maksaville jäsenille prosentin edullisempaa.

Revolut Bitcoin ja muut kryptovaluutat

Pankkipalveluiden lisäksi Revolut soveltuu mainiosti myös kryptovaluuttasijoittamiseen. Valuuttavalikoima on kasvanut kovalla tahdilla lyhyessä ajassa, ja kirjoitushetkellä Revolutin listalta löytyy yli kaksikymmentä eri kryptovaluuttaa. Bitcoinin ja Ethereumin kaltaisten suurimpien valuuttojen lisäksi kattaus sisältää monia pieniä altcoineja, kuten Orchid, UMA, The Graph, Synthetix ja OMG Network. Erityyppiset kryptovaluutat ovat jaoteltu pääpiirteittäin omiin kategorioihinsa.

Valuutan ostaminen on helppoa. Löydettyäsi haluamasi kryptovaluutan klikkaa ’Buy’-painiketta, syötä euromääräinen summa (tai missä valuutassa pankkitiliäsi käytät) ja vahvista maksu. Ostettu kryptovaluutta ilmestyy kryptovaluuttasijoituksiisi ilman viiveitä.

Ostotapahtuma näyttää Bitcoinia 500 eurolla ostettaessa tältä:

revolut ostotapahtuma

Myydessä prosessi on aivan yhtä helppo: valitse myytävä kryptovaluutta, klikkaa ’Sell’-painiketta ja aseta myytävä summa joko kryptovaluutassa tai euroissa. Summa vaihtuu euroiksi välittömästi.

Kryptovaluuttakauppojen hinnat riippuvat Revolut-jäsenyydestäsi. Revolutin ilmaisversiossa kryptovaluuttakaupoista peritään 2,5 % kulu sekä ostettaessa että myytäessä. Maksaville jäsenille kaupankäynnistä aiheutuu prosentin pienemmät 1,5 % kulut molempiin suuntiin. Aktiivisen kaupankäyjän kannattaa siis harkita muutaman euron kuukausimaksua.

Ostaessasi Revolutin kautta kryptovaluuttoja et saa valuuttoja omaan käyttöösi, vaan kaupankäyntialusta tekee kaupan ja säilyttää valuutat puolestasi. Tämä tarkoittaa, että Revolutista ei ole mahdollista siirtää omistamiasi kryptovaluuttoja ulkopuoliseen lompakkoon tai vastaavasti siirtää muualta valuuttaa Revolutiin.

Tehdyistä kaupoista Revolut ei ilmoita puolestasi verottajalle, joten tämä jää omalle kontollesi. Kryptovaluuttasivulta saat pyydettyä todella helppolukuisen tiliotteen tekemistäsi kaupoista määrätyltä aikaväliltä. Tiedoston voit tallentaa laitteellesi PDF-muodossa ja toimittaa verottajalle.

Revolutin käyttöliittymä on niin helppo, että tätä kautta kryptokaupankäynti onnistuu keneltä tahansa. Kryptovaluuttasivulle Revolut kerää uutisia markkinoilta, joita seuraavalla pysyt kärryillä kryptomaailman tapahtumista ja syistä mahdollisten kurssimuutosten taustalla.

Onko Revolut turvallinen?

Revolut on asianmukaisesti lisensoitu pankki, jonka toimintaa valvovat finanssiviranomaiset. Useamman vuoden toiminnassa ollut Revolut on maineeltaan puhdas, ja käyttäjillä on palvelusta pääasiassa positiivisia kokemuksia. Myös kirjoittaja on kokenut palvelun turvalliseksi käyttää ja säilyttää varoja.

Revolut-sovellukseen pääsee sisälle vain sormenjälkitunnistimella tai pääsykoodilla. Myös suuremmat siirrot, maksut ja valuuttakaupat tulee vahvistaa erikseen. Toisinaan rahansiirtoja tehdessä Revolut suorittaa myös lisäturvatoimia lähettämällä rekisteröimääsi puhelinnumeroon vahvistuskoodin.

Mikäli olet aikeissa säilyttää Revolutissa suurempia rahasummia, on edessä niin sanottu SOF-prosessi eli varojesi alkuperän selvittäminen (source of funds). Tämä tarkastus tulee ilman suurempia varoituksia viimeistään siinä vaiheessa, kun pankkitilisi trafiikki ylittää muutamien tuhansien eurojen rajapyykin.

Alla oleva kuva on Revolutin sivuilta.

revolut sof

Prosessin aikana tilisi toiminnot saattavat olla rajoitettuja, mutta Revolut onneksi käsittelee varojesi vahvistamiseksi toimittamasi dokumentit ilman viiveitä. SOF-prosessi on kertaluontoinen eikä sitä ole syytä pelätä – tavalliset palkkakuitit riittävät dokumenteiksi.

Revolut-kortin sulkeminen onnistuu helposti sovelluksen kautta ja palvelu tarjoaa myös hyvin poikkeuksellisen turvallisuuskikan: mikäli haluat, korttisi ei toimi tietyn maantieteellisen alueen ulkopuolella. Toinen kätevä vaihtoehto on, ettei korttisi toimi muuta kuin puhelimesi paikantaessa lähettyville.

Revolut kokemuksia

Tämän esittelyn kirjoittaja on käyttänyt Revolutia pääasiallisena pankkina useamman vuoden ajan. Tavallisiin pankkipalveluihin verrattuna Revolut on notkea ja näppärä etenkin paljon reissaavalle. Ulkomailla Revolut on onnistuneesti estänyt korttimaksuja useampaan otteeseen, kun maksukortin tiedot on pitkäkyntisten toimesta onnistuttu kopioimaan.

Kryptovaluuttasijoittamiseen Revolut sopii peruskäyttäjälle, joka haluaa ostaa Bitcoinia pienellä summalla esimerkiksi kuukausittain. Tämä onnistuu kätevästi automaattioston avulla, jolloin Revolut hamstraa puolestasi haluttua kryptovaluuttaa vaikkapa joka kuukauden ensimmäisenä päivänä.

Hinnoittelunsa puolesta Revolut on kryptovaluuttojen kaupankäyntialustaksi kuitenkin melko tyyris. Lisäksi osaa käyttäjistä saattaa harmittaa, ettei ostettuja kryptovaluuttoja ole mahdollista siirtää ulkopuoliseen lompakkoon. Aktiiviselle treidaajalle ei siis välttämättä ykkösvaihtoehto.

Kokonaisuutena Revolut on suositeltava paketti hankittavaksi – etenkin perusversion ollessa täysin veloitukseton. Lukuisten taloudenseurantatyökalujen ja muiden mainioiden ominaisuuksien ansiosta saatat yllättäen huomata käyttäväsi Revolutia päivittäisessä elämässä yhä enemmän!


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.