Perustiedot
02
maalis
osta polygon matic

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Osta Polygon (MATIC): Aloittelijan opas

Osta Polygonia (MATIC) helposti ja vaivattomasti kotimaisesta Coinmotionista. Polygonin ostaminen edellyttää Coinmotion-tilisi varmentamista ja talletuksen suorittamista.

Polygon on yksi markkinoiden suosituimmista älysopimustalustoista. Vaikka Polygon onkin yhteensopiva useiden eri lohkoketjujen kanssa, on sen painopiste ollut jo pitkään Ethereumin skaalautuvuushaasteiden ratkaisussa. Polygonin turvallisin säilytyspaikka on aina oma kylmälompakko.

Osta Polygon (MATIC): lyhyt ohje

Osta Polygonia (MATIC) helposti ja vaivattomasti kotimaisesta Coinmotionista. Voit ostaa Polygonia euroilla tai vaihtaa muita Coinmotionin valikoimissa olevia kryptovaluuttoja Polygoniin. Talleta Coinmotioniin euroja helposti ja nopeasti SEPA-pankkisiirrolla.

Osta Polygon seuraavasti:

  1. Avaa tili Coinmotioniin tästä linkistä
  2. Suorita henkilötietojen varmennus (KYC) omilla pankkitunnuksilla
  3. Lataa Coinmotionin mobiiliappi
  4. Talleta haluamasi määrä euroja palveluun pankkisiirrolla
  5. Osta Polygon (MATIC)
  6. Säilyä MATIC-tokeneita Coinmotionissa tai siirrä ne omaan lomapakkoosi

Suosittelemme lataamaan Coinmotionin mobiiliapin, joka löytyy sekä Androidille että iOS:lle. Ostot ja myynnit on helpointa tehdä mobiilisovelluksen kautta. Palvelu toimii hyvin myös perinteisellä verkkoselaimella.

Alla on kuva Coinmotionin etusivulta.

MATIC ostaminen Coinmotionista

Mikäli arvostat markkinoiden laajinta kryptovaluuttavalikoimaa ja ammattimaisia treidaustyökaluja, suosittelemme ostamaan Polygonia kryptovaluuttapörssi Binancesta. Binance mahdollistaa asiakkailleen markkinoiden parhaimman likviditeetin ja äärimmäisen matalat kaupankäyntikulut.

Kotimainen Coinmotion soveltuu etenkin aloitteleville kryptosijoittajille, jotka arvostavat helppokäyttöistä, turvallista ja Suomessa reguloitua palvelua. Lisäksi Coinmotionin suomenkielinen asiakaspalvelu auttaa myös tarvittaessa.

Bitcoinkeskus tarjoaa kattavat ja helppolukuiset oppaat kaikista markkinoiden suosituimmista kryptovaluuttapörsseistä. Mikäli nämä kiinnostavat sinua, löydät ne klikkaamalla päävalikon Kauppapaikat-linkkiä.

Osta Polygon (MATIC): yksityiskohtainen ohje

Polygonin ostaminen edellyttää Coinmotion-tilisi varmentamista ja talletuksen suorittamista. Käyttäjätilin varmennus ja eurotalletus Coinmotioniin on selitetty tarkemmin Bitcoinkeskuksen laajassa Coinmotion-oppaassa. Tämän oppaan lukeminen on hyvin suotavaa etenkin käyttäjille, jotka eivät ole vielä avanneet Coinmotion-tiliä.

Seuraavaksi kerrotaan yksityiskohtaisesti, miten MATIC ostaminen onnistuu Coinmotionin mobiilisovelluksesta. Coinmotionin mobiiliappi on mahdollista ladata Applen ja Googlen sovelluskaupoista.

Jos ihmettelet mitä eroa on Polygonilla ja MATICilla: Polygon on älysopimusalustan ja teknologiaprojektin nimi. MATIC on puolestaan Polygon-alustan natiivitoken, eli se kryptovaluutta, jota Polygon-verkossa liikutetaan. Projekti käynnistyi aluksi nimellä Matic Network, minkä vuoksi tokenin ticker on yhä MATIC eikä esimerkiksi POL tai POLY, mikä olisi loogisempaa.

Avaa kaupankäyntisivu

Polygonin ostaminen alkaa kaupankäyntisivulta. Kaupankäyntisivulle pääset klikkaamalla päävalikosta löytyvää kaupankäynti-ikonia. Se on merkitty nuolella alla olevaan kuvaan.

coinmotion mobiili valikko

Valitse tämän jälkeen Osta, niin pääset seuraavaan vaiheeseen.

Valitse ostotoimeksiannon tyyppi

Seuraavaksi sinun tulee valita ostotoimeksiannon tyyppi:

  1. Markkinatoimeksianto
  2. Rajahintatoimeksianto
  3. Stop-toimeksianto

Valitse näistä vaihtoehdoista markkiantoimeksianto. Se on aloittelijalle paras vaihtoehto. Markkinatoimeksiannolla kaupat tehdään välittömästi voimassa olevalla kurssilla.

Osta Polygon (MATIC)

Nyt näytölläsi on kryptovaluuttojen ostosivu. Varmista, että yläreunassa lukee teksti Markkinaostotoimeksianto. Sivulla olevassa alasvetovalikossa on valittu oletuksena Bitcoin. Klikkaa kyseistä valikkoa ja etsi listalta Polygon.

Kun olet vaihtanut ostettavan valuutan Polygoniksi, voit suorittaa oston. Syötä seuraavaksi ostosumma euroissa. Alla olevassa kuvassa tehdään osto sadalla eurolla.

osta polygon (MATIC) coinmotionista

Voit vaihtoehtoisesti muuttaa yksiköt EUR -> MATIC. Tämä tapahtuu klikkaamalla pyöreää ikonia, jossa on nuoli ylös ja alas. Tämän jälkeen voit ostaa esimerkiksi tasan 100 MATIC-tokenia.

Swaippaa lopuksi Osta-painiketta. MATIC-tokenit näkyvät välittömästi tilisi saldossa.

Mikä on Polygon?

Polygon on yksi markkinoiden suosituimmista älysopimustalustoista. Se on myös yksi suosituimmista Ethereumin skaalautuvuusratkaisuista. Polygon pyrkii tarjoamaan Ethereumille (ja muille älysopimusalustoille) nykyistä nopeammat ja edullisemmat transaktiot.

Aiempaa nopeammat ja edullisemmat transaktiot ovat mahdollisia hyödyntämällä pääasiallisen lohkoketjun (L1) rinnalla kulkevia sivuketjuja. Nämä sivuketjut tarjoavat käyttäjille mahdollisuuden suorittaa transaktioita turvallisuudesta tinkimättä, sillä sivuketjut hyödyntävät omassa toiminnassaan aina pääketjun, esimerkiksi Ethereumin tarjoamaa turvallisuutta.

Polygonin historia ulottuu vuoteen 2017 saakka, mutta projekti lanseerattiin markkinoille virallisesti vuonna 2019 nimellä Matic Network. Se uudelleenbrändättin myöhemmin Polygon-nimelle.

Parhaiten Polyginia voidaan kuvailla useiden markkinoiden suosituimpien lohkoketjujen kanssa yhteensopivaksi ekosysteemiksi. Tämä ekosysteemi tarjoaa kehittäjille mahdollisuuden rakentaa täysin yksilöllisiä hajautettuja sovelluksia, tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi Ethereumin päällä toimivat projektit voivat siirtää omia sovelluksiaan myös Polygonin lohkoketjun päälle, jolloin sovellusten skaalautuvuutta voidaan kasvattaa huomattavasti aiemmasta.

Alla on kuva Polygonin virallisilta verkkosivuilta.

polygon pos

Polygonilla on myös oman tokeninsa nimeltään MATIC. MATIC-tokenia hyödynnetään Polygonin oman lohkoketjun transatiomaksuissa, sekä Polygonin hallintotokenina (governance). Mikäli haluaa siis suorittaa Polygonin lohkoketjussa transaktioita tai vaihtoehtoisesti äänestää Polygonin tulevasta kehityksestä, tarvitsee sijoittajan hankkia itselleen MATIC-tokenia.

MATIC-tokenilla on myös keskeinen osa Polygonin lohkoketjun ylläpitotyössä eli steikkauksessa, sillä ainoa tapa osallistua steikkaukseen on lukitsemalla omia MATIC-tokeneitaan.

Bitcoinkeskus on kirjoittanut myös yksityiskohtaisemman Polygon-oppaan, joka tarjoaa kattavan tietopaketin Polygonista.

Polygon sijoituskohteena

Vaikka Polygon onkin yhteensopiva useiden eri lohkoketjujen kanssa, on sen painopiste ollut jo pitkään Ethereumin skaalautuvuushaasteiden ratkaisussa. Tästä johtuen Polygonin menestyksen voidaan nähdä olevan sidoksissa myös Ethereumin menestykseen.

Erilaisia Ethereumin Layer 2 -ratkaisuja on tullut viime aikoina paljon markkinoille. Eri projektit yrittävät ratkaista Ethereumin skaalautuvuudessa ilmenneitä haasteita hieman eri keinoin. Polygonin ratkaisu ongelmaan ovat olleet sivuketjuihin perustuva skaalautuvuusmalli. Tämän voidaan nähdä toimineen erittäin hyvin, sillä Polygonin verkon suosio on ollut kasvaneesta kilpailusta huolimatta kasvussa ja Polygon kykeneekin tarjoamaan selkeää lisäarvoa niin Ethereumille kuin muillekin lohkoketjuille.

Monista muista kryptovaluutoista poiketen Polygonin MATIC-tokenilla on hyvin selkeät käyttökohteet. MATIC on Polygonin oman Pos Chainin ainoa natiivitoken, eli kaikki verkossa tapahtuvat transaktiot on maksettava sitä käyttäen. Koska kyseessä on Proof of Stake -lohkoketju, hyödynnetään MATIC-tokenia myös verkon ylläpitotyössä eli steikkauksessa.

Kuten kaikkiin sijoituskohteisiin, niin myös Polygoniin kuuluu omat riskinsä. Polygonin tapauksessa ehkä suurimpana riskinä voidaan pitää sitä, että joku markkinoilla olevista skaalautuvuusratkaisuista onnistuu hankkimaan itselleen dominoivan aseman. Tällöin muiden skaalautuvuusratkaisujen, Polygon mukaan luettuna kysyntä laskisi.

Mikäli Ethereumin suosio jatkaa kasvuaan, tulee Polygonin tapaisille skaalautuvuusratkaisuille olemaan varmasti tilausta myös tulevaisuudessa. Polygoniin on mahdollista sijoittaa ostamalla Polygonin omaa MATIC-tokenia.

Jos Polygonin skaalautuvuusratkaisun suosion kasvaa, tulee myös MATIC-tokenille enemmän tarvetta, sillä jokainen transaktio Polygonin verkossa tarvitsee toteutuakseen MATIC-tokenia. Tällöin Polygonin suosion kasvu näkyy myös positiivisesti MATIC-tokenin kurssissa.

Polygonin turvallinen säilytys

Polygonin turvallisin säilytyspaikka on aina oma kylmälompakko. Ledger Nano X on markkinoiden suosituin kylmälompakko, joka on tänä päivänä niin aloittelijoiden kuin myös ammattimaistenkin sijoittajien suosiossa. Huijausten välttämiseksi oman kylmälompakon hankinta kannattaa aina tehdä valmistajan virallisten verkkosivujen kautta. Osta Ledger Nano X turvallisesti tästä linkistä.

Vaikka Polygon onkin oman lohkoketjun omaava skaalautuvuusratkaisu, voidaan MATIC-token siirtää myös Ethereumin lohkoketjun päälle toimivaksi ERC20-tokeniksi. Tämän ansiosta MATIC-tokenia onkin mahdollista säilyttää kaikissa markkinoiden suosituimmissa kryptovaluuttalompakoissa. MATIC-tokenin säilyttäminen turvallisesti ei siis välttämättä edellytä sitä, että kyseinen kryptovaluuttalompakko tukisi suoranaisesti Polygonin omaa lohkoketjua.

Suosittuja jokaisen saatavilla olevia ilmaisia kryptovaluuttalompakkoja ovat esimerkiksi Metamask, Trust Wallet ja Exodus. Nämä kaikki edellä mainitut lompakot tukevat myös Polygonin MATIC-tokenia.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Antti Hyppänen

Antti Hyppänen on Bitcoinkeskuksen perustaja ja päätoimittaja. Antti on tuottanut sivustolle artikkeleita vuodesta 2017 lähtien. Hän seuraa kryptomarkkinoita vuoden jokaisena päivänä ja vastaa myös Bitcoinkeskuksen sometilien ylläpidosta. Antti ei ole maksimalisti minkään kryptovaluutan osalta vaan tarkastelee kryptoja objektiivisesti. Antin sijoitusprofiili on "buy & hold", eli hän ei treidaa tai vivuta. Kryptoportfolio sisältää suurimmaksi osaksi Bitcoinia ja Ethereumia. Antti seuraa myös aktiivisesti makrotalouden tapahtumia. Kiinnostuksen kohteita ovat kryptovaluuttojen lisäksi kulta, hopea sekä Yhdysvaltojen osakemarkkinat.