Polygon (MATIC) kurssi – EUR & USD

Polygon (MATIC) kurssi on vaihdellut historiallisesti $0,003012 (9.5.2019) ja $2,92 (27.12.2021) välillä. Polygon on yksi markkinoiden tunnetuimmista älysopimustalustoista. Polygonin kurssikehitys on ollut viime vuosina iso pettymys.

Polygon (MATIC) kurssi: historiallinen kehitys

Polygon (MATIC) kurssi on vaihdellut historiallisesti $0,003012 (9.5.2019) ja $2,92 (27.12.2021) välillä. Tämä tieto pohjautuu Coinmarketcapin dataan.

Polygon tuli markkinoille toukokuussa 2019 Binance Launchpadin kautta. Kyseessä oli pörssissä järjestetty ICO, jota kutsuttiin tuohon aikaan termillä IEO. Projekti käynnistyi nimellä Matic Network, minkä vuoksi sen natiivitokenin ticker on MATIC.

Polygonin kurssi oli treidauksen alkaessa 0,004 dollaria. Kurssi raketoi ensimmäisten viikkojen aikana 0,025 dollariin, mikä tarkoittaa yli 5X nousua! Tämän jälkeen kurssissa nähtiin lähinnä sivuttaisliikettä aina aina vuoden 2020 loppuun saakka.

Vuoden 2021 alkaessa Polygonin kurssi oli noin 0,02 dollaria. Sen MATIC-token lähti rajuun nousuun ja kymmenkertaisti kurssinsa reilun kahden kuukauden aikana. Polygonin hurja nousu jatkui kevään edetessä, ja kurssi rikkoi dollarin rajan toukokuun alussa.

Kevään 2021 huipuksi muodostui toukokuun lopulla 2,5 dollaria. Polygonin nousun taustalla oli vuonna 2021 yleinen kryptovaluuttabuumi, minkä lisäksi projekti hyötyi DeFi-sektorin noususta.

Näet Polygonin historiallisen kurssikehityksen alla olevasta graafista.

polygon kurssi

Polygonin kurssi romahti kesä-heinäkuussa muun markkinan mukana. Alimmillaan Polygon dippasi noin 0,68 dollariin saakka, mikä tarkoittaa yli 70 prosentin pudotusta toukokuun huipuista. Vuoden 2021 lopulla nähtiin kuitenkin uusi kryptovaluuttabuumi, mikä nosti myös Polygonia.

Polygonin MATIC-token raketoi tasaisesti heinäkuusta joulukuun loppuun vuonna 2021. Kurssi teki nykyisen ATH-lukeman (2,92 dollaria) joulukuun 27. päivänä. Moni muu kryptovaluutta kääntyi laskuun jo marraskuussa, mutta Polygonin kurssi kohosi muuta markkinaa vastaan lähes kaksi kuukautta.

Vuosi 2022 oli Polygonille heikko, kuten kaikille kryptovaluutoille. Sen kurssi löysi pohjan kesäkuussa 2022 noin 0,35 dollarista. Tämä tarkoittaa noin 88 prosentin pudotusta ATH-lukemasta. Moni Polygonin kilpailijoista romahti yli 90 prosenttia.

Polygonin kurssi oli vuoden 2023 alussa noin 0,76 dollaria. Kurssi nousi tammi-helmikuun aikana lähes sata prosenttia. Helmikuun puolivälistä alkoi pitkä laskukausi, joka päättyi lokakuun lopussa noin 0,50 dollarin tasolle.

Polygonin kurssi clousasi vuoden 2023 noin 0,97 dollarin tasolle, mikä tarkoittaa 28 prosentin nousua vuositasolla. MATIC-tokenin kurssikehitys oli sijoittajille iso pettymys. Suurin osa Polygonin kilpailijoista nousi yli 100 prosenttia vuoden 2023 aikana.

Vuosi 2024 käynnistyi lupaavasti, ja Polygonin kurssi nousi lähes 30 prosenttia maaliskuun puoliväliin mennessä. Tämän jälkeen koko kryptomarkkina lähti laskuun, ja Polygonin kurssi putosi lähes 50 prosenttia seuraavan kahden kuukauden aikana.

Mikä on Polygon?

Polygon on yksi markkinoiden tunnetuimmista älysopimustalustoista. Kyseessä on myös tunnetuin Intiasta lähtöisin oleva kryptoprojekti.

Polygon käynnistyi vuonna 2018 nimellä Matic Network. Sen tarkoituksena oli rakentaa Ethereumin skaalausratkaisuna toimiva Proof of Stake -lohkoketju. Teknisesti kyseessä on ns. sidechain, eli lohkoketju linkittyy Ethereumiin hyödyntäen sen turvallisuuttaa.

Polygonin MainNet (PoS Chain) käynnistyi vaiheittain vuonna 2020, tuolloin vielä nimellä Matic Network. Projekti suoritti keväällä 2021 uudelleenbrändäyksen Polygon-nimelle. Natiivitokenin nimeksi jäi yhä MATIC, koska markkinoilla oli jo POL-token.

Vuoden 2021 jälkeen Polygon on ottanut merkittäviä askeleita ja laajentunut valtavasti projektina. Vaikka Polygon on kehittänyt jo useita uusia skaalausratkaisuja, sen 2020 lanseeraama Pos Chain on yhä eniten käytetty lohkoketju.

Tällä hetkellä Polygon panostaa vahvasti ZK-teknologiaan. Sen kehittämä zkEVM-lohkoketju on kenties markkinoiden paras ZK-toteutus. Alla on kuva Polygonin nettisivuilta.

polygon zkevm

Tämän lisäksi Polygon kehittää myös Polygon Miden -ratkaisua, joka käyttää myös ZK-teknologiaa mutta ei ole EVM-yhteensopiva.

Seuraava merkittävä askel on Polygon 2.0. Kyseessä on iso päivitys Polygonin arkkitehtuuriin, jossa tehdään myös migraatio nykyisestä MATIC-tokenista uuteen POL-tokeniin. Samalla POL-token saa myös uutta toiminnallisuutta.

Lue lisää Polygonin historiasta ja teknologiasta tästä Polygon-oppaasta: Polygon kryptovaluutta.

Polygon ennuste

Polygonin kurssikehitys on ollut viime vuosina iso pettymys. Projektin fundamentit ovat kuitenkin kunnossa, joten Polygon voi tarjota tulevina vuosina merkittävästi parempia tuottoja sijoittajilleen. Käydään seuraavaksi läpi meidän Polygon ennuste.

Polygonin paras hetki osui vuoteen 2021, jolloin se hyötyi yhtä aikaa koko kryptomarkkinan noususta sekä heikosta kilpailusta. Polygon oli keväällä 2021 yksi harvoista toimivista vaihtoehdoista Ethereumille. Projekti sai tämän vuoksi valtavaa kiinnostusta sijoittajilta, ja Polygon kurssi raketoi myös vuoden aikana yli 100x.

Tilanne on kuitenkin muuttunut dramaattisesti viime vuosina. Ethereum on saanut lukuisia kilpailevia skaalausratkaisuja, jotka ovat teknisesti ns. Layer 2 -alustoja, eivät sivuketjuja kuten Polygon. Arbitrum, Optimism ja Base ovat keränneet valtavasti suosiota.

Polygonin kannalta ongelma on siinä, että se on menettänyt kilpailuetunsa. Nyt on tarjolla halpoja ja lähes ilmaisia transaktioita EVM-yhteensopivassa lohkoketjussa joka puolella. Myös Solanan valtava suosio on syönyt Polygonin asemaa.

Polygon ennuste näyttää silti varovaisen positiiviselta. Seuraava kehitysaskel on ZK-teknologia, jossa Polygon on yksi markkinoiden edelläkävijöistä. 2024-2025 tuleva Polygon 2.0 parantaa myös projektin asemaa merkittävästi.

Aika näyttää, riittävätkö nämä fundamentit nostamaan Polygonin top 10 -kryptovaluutaksi!

Jos Polygoniin sijoittaminen kiinnostaa, tutustu tähän artikkeliin: Polygon ostaminen. Siinä käydään läpi Polygonin ostaminen helposti ja turvallisesti kotimaisesta Coinmotionista.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!