Perustiedot
06
maalis
polkadot ostaminen

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Polkadot (DOT) ostaminen: Aloittelijan opas!

Polkadotin ostaminen on helppoa ja turvallista Binance-pörssissä. Ennen Polkadotin ostamista sinun täytyy varmentaa Binance-tilisi ja tehdä sinne eurotalletus. Polkadot on yksi markkinoiden suurimmista Layer 0 -platformeista. Ledger Nano X on turvallisin säilytystapa Polkadotille.

Polkadot (DOT) ostaminen: Pikaohje

Polkadotin ostaminen on helppoa ja turvallista Binance-pörssissä. Binance on markkinoiden suurin kauppapaikka, joka palvelee globaalisti yli 175 miljoonaa käyttäjää. Se on myös suosittu pörssi suomalaisten keskuudessa. Eurot siirtyvät Binancelle helposti SEPA-pankkisiirrolla tai korttitalletuksen avulla.

Osta Polkadotia Binancelta seuravasti:

  1. Rekisteröi käyttäjätili Binanceen tästä linkistä
  2. Lataa Binancen mobiiliappi (iOS tai Android)
  3. Suorita henkilöllisyyden varmennusprosessi eli KYC
  4. Talleta euroja Binance-tilillesi haluamallasi tavalla
  5. Osta Polkadotia (DOT)
  6. Siirrä DOT-tokenit omaan lompakkoosi tai säilytä niitä Binancessa

Henkilöllisyyden varmentaminen suoritetaan loppuun mobiiliapin kameran avulla. Tämän vuoksi se on hyvä ladata heti rekisteröitymisen jälkeen. Voit käyttää Binancea sen jälkeen myös tietokoneen nettiselaimella, jos haluat.

Alla on kuva Binancen etusivulta.

binance

Polkadot on yksi markkinan tunnetuimmista kryptovaluutoista. Se on saanut viime vuosina todella laajan kannatuksen myös kryptovaluuttapörsseissä. Polkadotia voi ostaa myös KuCoinin ja ByBitin kautta.

Jos haluat vertailla eri pörssien toimintoja, klikkaa päävalikosta Kauppapaikat-linkkiä. Löydät sieltä käyttöoppaat kaikkiin suosituimpiin pörsseihin. Polkadotia ei saa toistaiseksi ostettua suomalaisista kauppapaikoista (Coinmotion & Northcrypto).

Polkadot (DOT) ostaminen: Yksityiskohtainen ohje

Ennen Polkadotin ostamista sinun täytyy varmentaa Binance-tilisi ja tehdä sinne eurotalletus. Tilin varmennus on suoritettava nykyisin kaikissa pörsseissä. Eurojen talletus on Binanceen nopeaa ja vaivatonta.

Jos tarvitset apua Binancen käytössä ja haluat tutustua pörssin ominaisuuksiin tarkemmin, lue lisää tästä artikkelista: Binance aloittelijan opas.

Saat seuraavaksi yksityiskohtaisen oppaan Polkadotin ostamiseksi Binancen mobiiliapin avulla. Lataa Binance-appi Googlen tai Applen sovelluskaupasta. Kirjaudu sen jälkeen sisään mobiiliappiin – nyt ostoprosessi voi alkaa.

Avaa treidausvalikko

Aloita klikkaamalla mobiiliapin päävalikosta keltaista treidausikonia. Se on merkitty alla olevaan kuvaan punaisella nuolella.

binance mobiili valikko

Seuraavaksi ruudullesi avautuu valikko sisältäen vaihtoehdot Buy, Sell, Convert ja Deposit. Valitse näistä ylin vaihtoehto eli Buy (Osta).

Etsi Polkadot

Nyt näytölläsi on lista Binancen tarjoamista kryptovaluutoista. Scrollaa listaa alaspäin ja etsi Polkadot. Voit vaihtoehtoisesti kirjoittaa hakukenttään DOT.

valitse polkadot

Klikkaa Polkadot (DOT) riviä päästäksesi ostolomakkeelle.

Osta Polkadot (DOT)

Seuraavaksi suoritetaan Polkadotin ostaminen. Ruudullasi näkyy nyt vastaava ostolomake kuin alla olevassa kuvassa. Syötä harmaaseen laatikkoon haluamasi summa euroja.

Voit klikata vaihtoehtoisesti ”by quantity” linkkiä, jolloin yksiköt vaihtuvat EUR -> DOT. Tämän jälkeen voit ostaa tarkan määrän DOT-tokeneita, esimerkiksi tasan 5 kpl.

osta polkadot

Klikkaa lopuksi ruudun alareunassa näkyvää Buy-painiketta niin pääset vahvistamaan kaupan.

Valitse maksutapa

Nyt jäljellä on enää maksutavan valinta. Jos olet tehnyt ohjeidemme mukaisesti jo eurotalletuksen tilillesi, valitse maksutavaksi Wallet (EUR).

Voit myös käyttää muita tarjolla olevia maksutapoja ja maksaa oston tässä vaiheessa debit-kortilla. Eurosaldon käyttö on kuitenkin helpoin ja halvin maksutapa, joten suosittelemme sitä.

polkadot osto maksutapa

Klikkaa lopuksi Confirm-painiketta niin Polkadot-ostosi suoritetaan. Näet DOT-tokenit tilisi saldossa välittömästi.

Kokeneemmat käyttäjät voivat hankkia Polkadotia myös pörssin puolelta. Pörssi tarjoaa mahdollisuuden rajahintaisiin toimeksiantoihin ja vivutukseen. Koska kyseessä on aloittelijan opas, emme käy tätä vaihtoehtoa läpi tässä artikkelissa.

Tässä oppaassa kuvattu ostoprosessi on helpoin ja turvallisin aloittelevalle käyttäjälle.

Mikä on Polkadot?

Polkadot on yksi markkinoiden suurimmista Layer 0 -platformeista. Layer 0 viittaa järjestelmään, joka tarjoaa ekosysteemin toisiinsa linkittyville Layer 1 -lohkoketjuille. Englanniksi käytetään usein termiä interoperability, mikä viittaa juuri lohkoketjujen yhteensopivuuteen.

Polkadot ei ole siis suora kilpailija esimerkiksi Ethereumille tai Solanalle. Polkadot tarjoaa sen sijaan ympäristön, johon voidaan rakentaa hieman Ethereumia tai Solanaa vastaavia lohkoketjuja. Polkadotin tunnetuin kilpailija on Cosmos. Polkadot ja Cosmos rakentavat hieman vastaavaa lohkoketjujen ekosysteemiä.

Tämä erottelu on tärkeää, koska Polkadotin kurssiin vaikuttavat näin ollen hieman erilaiset ajurit. Siinä missä perinteiset älysopimusalustat saavat nostetta alustan käytöstä ja yksittäisistä sovelluksista, Polkadot vahvistuu parachainien kautta laajentuvan ekosysteeminsä kautta.

Alla on kuva Polkadotin verkkosivuilta.

polkadot

Polkadotin natiivitoken on DOT. Jos ostat Polkadotia, ostat siis DOT-tokenia. Sitä käytetään ennen kaikkea steikkaukseen sekä hallintoon (governance). Polkadotin järjestelmän keskiössä on ns. Relay Chain, jossa ovat validaattorit. Nämä validaattorit steikkaavat DOT-tokenia ja pitävät huolta koko Polkadot-ekosysteemin lohkoketjujen turvallisuudesta.

Polkadot on saanut suurta mainetta perustajansa Gavin Woodin kautta. Gavin Wood oli yksi Ethereumin perustajajäsenistä, ja hän on kehittänyt myös Ethereumin älysopimusten käyttämän Solidity-ohjelmointikielen.

Lue lisää projektista aloittelijan Polkadot-oppaasta.

Polkadotin turvallinen säilytys

Ledger Nano X on turvallisin säilytystapa Polkadotille. Ledger Nano X on kylmälompakko (hardware-lompakko), jota on myyty globaalisti miljoonia kappaleita. Se tarjoaa parasta turvaa kryptosijoittajalle 150 euron hintaan.

Piensijoittajien ei kannata maksaa kryptovaluuttalompakosta, joten ilmainen mobiililompakko on silloin toimiva ratkaisu. Suositut Trust Wallet ja Exodus -lompakot tukevat Polkadotin DOT-tokenia.

Löydät Polkadot-ekosysteemiä varten tehtyjä lompakoita osoitteesta polkadot.network/ecosystem/wallets/. Tarvitset tällaisen lompakon, jos haluat osallistua äänestyksiin, steikata DOT-tokenia tai rahoittaa parachaineja.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.