Polkadot kurssi

Tältä sivulta löytyy aina ajantasainen Polkadot kurssi. Löydät myös hyödyllistä tietoa Polkadotin kurssikehityksestä viime vuosilta sekä yleiskuvauksen Polkadot-projektista. Kurssi ilmoitetaan dollareiden lisäksi myös euroissa.

Osta Polkadot Binancesta

Polkadot reaaliaikainen kurssi USD & EUR

 

Onko Polkadot mielestäsi potentiaalinen sijoituskohde? Jos DOT-tokenin ostaminen kiinnostaa, suosittelemme tutustumaan Binanceen. Se on maailman johtava kryptovaluuttapörssi. Löydät Binancesta Polkadotin lisäksi myös muut suositut valuutat. Tutustu myös kattavaan Binance-oppaaseen.

Bitcoinkeskus listaa myös muiden kryptovaluuttojen kurssit. Seuraavassa perustietoa Polkadotista sekä kurssihistoriaa.

Polkadot kurssi viime vuosina

Polkadot nousi kryptokansan tietoisuuteen vuoden 2020 aikana, mutta projektin juuret ulottuvat useamman vuoden taakse. Polkadotin ICO järjestettiin vuonna 2017 ja tällöin kokoon kerättiin huima 145 miljoonan dollarin potti. Alkutaipale oli tahmainen, sillä suurin osa ICO:ssa kerätyistä varoista katosi lompakkohakkeroinnin yhteydessä.

Jättimäisesti takaiskusta huolimatta sijoittajilla on riittänyt paljon uskoa Polkadotiin. Vuosien 2019 ja 2020 aikana projekti on kerännyt yhteensä lähes 100 miljoonaa dollaria uutta rahaa private funding -kierroksilla. Nämä ovat eri asia kuin ICO.

Huolimatta sijoittajien vahvasta uskosta projektia kohtaan Polkadotin natiivitoken DOT polki lähes paikallaan vuodesta 2019 aina kesään 2020 asti. Tällöin Polkadot kurssi oli tasaisesti noin 150 dollarin luokkaa.

polkadot kurssi
Polkadot kurssi historiallinen kehitys.

DOT-tokenin kurssissa alkoi tapahtua, kun kesällä 2020 julkaistiin Polkadotin desentralisoitu MainNet. Tämän myötä tokenin hinta kohosi raketin lailla yli 300 dollariin, mistä se romahti kolmeen dollariin. Tästä ei auta hämmentyä – äkillisen tiputuksen taustalla oli Polkadot-yhteisön päätös laventaa kierrossa olevien tokeneiden määrää satakertaisesti suuremmaksi.

Kesä 2020 ja MainNetin julkaisu nostivat Polkadotin suuren kryptokansan tietoisuuteen. Tämän jälkeen Polkadot on pitänyt sitkeästi pintansa suurimpien kryptovaluuttaprojektien TOP-20-listalla.

Alkuvuodesta 2021 myös Polkadot kurssi lähti huimaan nousuun muun kryptomarkkinan mukana. Kevään aikana hinta kipusi korkeimmillaan toukokuun puolenvälin yli 47 dollariin. Tämän jälkeen DOT-token tuli melko ryminällä alas, ja heinäkuussa käytiin kokeilemassa kymmenen dollarin rajapintaa.

Syksy 2021 on saanut DOT-tokeniin taas uutta virtaa. Läpi elo- ja syyskuun Polkadot kurssi on ollut mukavan nousujohteinen, ja Polkadot sijoittuu edelleen viidentoista suurimman kryptovaluuttaprojektin joukkoon.

Perustietoa Polkadotista

Polkadot on omanlaisensa alustaprojekti, jonka white paper julkaistiin vuonna 2016. Protokolla perustuu Proof of Stake -konsensukseen useimpien muiden platform-projektien tavoin.

Projektin taustalla on Gavin Wood, yksi kryptomaailman tunnetuimmista henkilöistä, joka oli myös yksi Ethereumin perustajista. Wood on kehittänyt mm. Ethereumin hyödyntämän Solidity-ohjelmointikielen, joten kyse on kovasta kaverista.

Woodin ja Ethereumin tiet erkanivat vuonna 2016 ja Wood alkoi kehittää omaa alustaprojektiaan. Vuonna 2017 perustettiin Web3 Foundation, jonka tarkoituksena on johtaa Polkadotin kehitystä. Web3 Foundation oli myös vuoden 2017 ICO:n takana. Vaikeuksista huolimatta Polkadot-projekti sai kerättyä sijoittajilta hyvin rahaa.

polkadot

Polkadot kuuluu platformien kategoriaan, mutta se ei ole suora kilpailija esimerkiksi Ethereumille. Polkadotin keskeinen tavoite on rakentaa ympäristö, joka mahdollistaa erilaisten lohkoketjujen yhdistämisen toisiinsa. Vastaavia projekteja on markkinoilla myös muita, kuten AION, ICON ja Cosmos. Polkadot ei siis ole kunnianhimoisen ideansa kanssa yksin.

Polkadotin koostumus on varsin monimutkainen. Lyhykäisyydessään Polkadotin arkkitehtuuri koostuu Relay Chaineista eli master-lohkoista sekä Parachaineista. Kokonaisjärjestelmä on jaettu pieniin sirpaleisiin, minkä ansiosta transaktioiden käsittely on samaan aikaan mahdollista useissa eri lohkoissa. Polkadotissa jokainen sirpale on käytännössä oma lohkoketjunsa.

DOT-tickerillä tunnettu Polkadotin natiivitoken toimii järjestelmän bensana. Sillä maksetaan järjestelmän sisäiset transaktiot, minkä lisäksi se toimii myös hallinnointivälineenä. PoS-konsensusalgoritmin ansiosta DOT-tokenia on mahdollista myös steikata.

Steikkauksen lisäksi DOT-tokenia on lukittuna poissa markkinoilta siksi, että parachainin perustaminen vaatii tietyn DOT-määrän lukitsemista. Suuri osa tokeneista on siis jatkuvasti lukittuina, minkä ansiosta tarjonta markkinoilla on vähäisempää ja Polkadot kurssi oletusarvoisesti korkeampi.

Sijoittajan näkökulmasta Polkadot on mielenkiintoinen vaihtoehto, ja Polkadot kurssi on viime vuosina tarjonnut sijoittajille mainiota tuottoa. Mikäli kiinnostuit, kannattaa tutustua myös Polkadotin rinnakkaisprojekti Kusamaan.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.