Kryptovaluuttapörssit
04
maalis
phemex kokemuksia arvostelu käyttöopas

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Phemex kokemuksia, arvostelu ja käyttöopas

Phemex on varsin uusi tulokas kryptovaluuttamarkkinoilla. Sen suosio lähti rajuun nousuun vuonna 2020. Tällä hetkellä Phemex on jo yksi johdannaismarkkinoiden top 15 -pörsseistä. Palvelu on etenkin ammattilaisten suosiossa. Tämä artikkeli on Phemex arvostelu ja käyttöopas aloittelijoille. Saat myös lukea meidän Phemex kokemuksia.

Phemex arvostelu – yhtiön taustat

Phemex avasi ovensa 25. marraskuuta vuonna 2019. Pörssin lanseerauksesta uutisoi mm. Reuters. Phemexin perustaja on singaporelainen Jack Tao. Hänellä on takanaan 11 vuoden työura investointipankki Morgan Stanleyn palveluksesta.

Taon lisäksi Phemexin johdossa on seitsemän muutakin Morgan Stanleyn entistä pomoa, joilla on mittava kokemus entreprise application -osastolta. Tao kokosi yli 30 henkilön tiimin Phemexin perustamista varten. Palvelua testattiin huolellisesti kuukausien ajan ennen lanseerausta.

Nimi Phemex on yhdistelmä kreikkalaista mytologiaa (Pheme) sekä lyhenne mex, joka tulee sanoista mercantile exchange.

Phemex on saanut paljon palstatilaa sosiaalisessa mediassa vuoden 2020 lopulta lähtien. Nimi tulee vastaan jatkuvasti monien Youtube-vaikuttajien kanavilla.

Phemex on profiloitunut etenkin ammattitreidaajien palveluksi. Sen kilpailijoita ovat johdannaismarkkinoilla Binance, Bybit ja Huobi.

Phemex rekisteröinti

Aloitetaan palvelun käyttö eli avataan tili Phemexille. Se tapahtuu helposti ja nopeasti alla olevaa painiketta klikkaamalla.

Rekisteröidy Phemexille

Linkki pitäisi johtaa suoraan rekisteröintilomakkeelle. Jos näin ei jostain syystä tapahdu ja päädytkin Phemexin etusivulle, klikkaa valkoista Register-painiketta, joka löytyy oikeasta ylänurkasta. Tämän jälkeen ruudulle avautuu simppeli rekisteröintilomake.

Huom. Tämä esittely on tehty desktop-versiota käyttäen. Jos lataat Phemexin mobiilisovelluksen, tietyt toiminnot suoritetaan hieman eri tavalla. Phemex-appi löytyy sekä iOS:lle että Androidille.

Phemex rekisteröinti

Tarvitset vain toimivan sähköpostiosoitteen ja salasanan. Täytä vaaditut tiedot ja klikkaa Continue-painiketta.

Seuraavaksi Phemex lähettää sähköpostiisi varmennuskoodin. Tämä pitäisi tapahtua välittömästi. Jos sähköpostia ei ala kuulua parin minuutin sisällä, tsekkaa spämmikansio ja/tai pyydä koodin lähetystä uudelleen.

Siinä kaikki! Tilisi on nyt avattu.

Phemex kuuluu kategoriaan kryptovaluuttapörssejä, jotka eivät vaadi tilin varmennusprosessia (KYC). Tämä on hyvä ominaisuus anonymiteettia kaipaaville! Se tarkoittaa myös sitä, että palveluun ei voi tehdä talletuksia euroilla. Myöskään kotiutukset pankkitilille eivät ole mahdollisia.

Phemex kokemuksia – ensitalletus

Kun syötät edellä mainitun varmennuskoodin, sinut ohjataan palveluun sisään. Saat seuraavan valinnan ruudullesi, eli haluatko tallettaa palveluun kryptovaluuttaa tai ostaa niitä Phemexin kautta.

Tilin avaus valmis

Sinun ei tarvitse tehdä talletusta välittömästi. Voit tutkia palvelun sisältöä ensin rauhassa ja klikata myöhemmin päävalikosta Assets -> Deposit. Etenemme tässä esimerkissä Welcome-sivulta suoraan talletukseen eli klikkaamme Deposit Now yllä olevasta kuvasta.

Päädyt aivan samalla sivulle kuin valitsemalla päävalikosta Assets -> Deposit. Saat ruudulle lomakkeen talletusta varten.

Phemex talletus

Kuten kuvasta näkyy, Phemex tarjoaa uusille asiakkaille talletusbonuksen. Klikkaa Learn more -linkistä lisätietoja. Artikkelin kirjoitushetkellä on $60 arvoinen bonus, jonka saa tekemällä vähintään 0,2 BTC, 2000 USDT, 10 ETH, 10.000 XRP tai 500 LINK suuruisen talletuksen. Bonus ei ole siis piensijoittajille.

Palvelu tukee siis talletuksissa edellä mainittua viittä kryptovaluuttaa. Valitse haluamasi kolikko, klikkaa Continue ja lähetä transaktio annettuun osoitteeseen. Talletuksen kestoaika riippuu käyttämästäsi valuutasta.

Kryptovaluutan ostaminen euroilla

Koska Phemex ei tunnista käyttäjiään KYC-prosessin avulla, palvelu ei tue pankkisiirtoja. Voit tästä huolimatta ostaa kryptovaluuttaa tilillesi Phemexin kautta.

Klikkaa päävalikosta Buy Crypto, niin pääset ostosivulle.

Phemex käyttöopas - osta kryptovaluuttaa euroilla

Et voi tehdä talletusta esim. euroissa tai dollareissa suoraan Phemex-tilillesi. Sinun on valittava joku viidestä kryptovaluutasta (BTC, USDT, ETH, XRP, LINK). Voit siis ostaa esimerkiksi 100 dollarin arvosta bitcoineja suoraan luottokortilla.

Myös pankkisiirto on mahdollista kolmannen osapuolen palveluiden avulla. Phemex käyttää Moonpay ja Coinify -operaattoreita, joiden avulla siirron pitäisi saapua noin vartissa. Näissä on tiettyjä rajoituksia minimitalletusten suhteen. Lisäksi vaihtokurssit ovat usein varsin kalliita.

Todennäköisesti vain harva käyttäjä ostaa kryptovaluuttaa näin, eikä meillä ole myöskään Phemex kokemuksia tästä puolesta. Palvelu on ylipäätään suunnattu ammattitreidaajille, jotka tallettavat lähinnä bitcoineja ja treidaavat niitä johdannaispörssin puolella.

Phemex käyttöopas – kotiutus ja 2FA

Kotiutus tapahtuu klikkaamalla päävalikosta Assets ja valitsemalla Withdraw. Kun teet kotiutusta ensimmäistä kertaa, saat ruudullesi seuraavan näkymän.

Phemex kotiutus

Kotiutukset toimivat vasta sitten, kun olet ottanut kaksivaiheisen autentikoinnin eli 2FA:n käyttöön. Tämä on tärkeä turvallisuustekijä, joka kannattaa aktivoida jokaisessa palvelussa. Klikkaa Bind Now ja seuraa ohjeita.

Tarvitset 2FA:ta varten erillisen Google Authenticator -sovelluksen puhelimeesi. Ota myös talteen Phemexin antama backup-koodi. Pääset kirjautumaan sen avulla palveluun, jos puhelimesi esim. katoaa.

Tämän jälkeen kotiutus onnistuu yhtä helposti kuin muissakin palveluissa.

Chainlink kotiutus

Valitset vain kotiutettavan valuutan alasvetovalikosta. Tämän jälkeen syötät lompakkosi osoitteen ja kotiutettavan määrän.

Jos olet perustason käyttäjä, kotiutukset käsitellään kolme kertaa päivässä (08:00, 16:00, 24:00 UTC). Premium-tasolla kotiutukset tapahtuvat kerran tunnissa.

Phemex pörssi – spot trading

Phemexiltä löytyy kaksi treidausalustaa: sport trading sekä contract trading. Ensin mainittu on “perinteinen” pörssi, jossa voit vaihtaa kryptovaluttaa toiseen aivan kuten muissakin kauppapaikoissa. Contract trading on johdannaiskauppaa jopa 100x-vivulla.

Näiden lisäksi on simulated trading -vaihtoehto eli käytännössä Phemexin TestNet-versio, jossa voit testata taitojasi ja simuloida taktiikoita ilman riskiä.

Treidausalustat löydät valitsemalla päävalikosta Products -> Spot Trading tai Contract Trading. Alla oleva kuva on Spot Trading -sivulta.

Spot trading pörssi

Näkymä on varsin tyypillinen muihin pörsseihin verrattuna. Kuvan ulkopuolelle jäävät kurssigrafiikat, viimeisimmät treidit sekä oma treidaushistoria.

Peruskäyttäjälle on tarjolla Limit-optio (kauppa rajakurssilla) tai Market-vaihtoehto, jossa kauppa tehdään sen hetkisellä markkinahinnalla. Premium-käyttäjille löytyy lisää optiota.

Spot trading on ominaisuuksiltaan varsin rajattu, sillä vaihtopareja löytyy vain USD ja USDT kanssa. Et voi siis vaihtaa esimerkiksi Bitcoinia Chainlinkiin suoraan. Spot-pörssin volyymit ovat myös melko pieniä. Huomaa hyvin, että pörssin fokus on vahvasti johdannaiskaupassa.

Phemex pörssi – contract trading

Tutkitaan sitten johdannaispörssiä. Klikkaa päävalikosta Products -> Contract Trading. Sivu muistuttaa varsin paljon Binancea sekä muita futuuripörssejä.

Phemex kokemuksia - contract trading

Kuvan ulkopuolelle jää vielä paljon informaatiota, kuten sopimuksen tiedot, kurssigrafiikka, tilauskirjojen syvyys ja niin edelleen.

Johdannaispuolella myös peruskäyttäjälle on tarjolla varsin paljon eri vaihtoehtoja. Phemex mahdollistaa jopa 100x-vivun käytön. Tämä on pitkälti alan minimistandardi. Jotkut pörssit mahdollistavat jopa 150x vivun.

Alla olevalla videolla esitellään johdannaispörssin toimintaa.

Phemexillä on käytössä vastaava systeemi kuin muissakin johdannaispörsseissä, eli tililläsi on erillinen Spot Wallet ja Contract Account. Ennen johdannaiskaupan aloittamista, sinun on siirrettävä spotti-puolelta varat johdannaistilille. Tämä tapahtuu valitsemalla päävalikosta Assets -> Contract Account.

Huom. Johdannaiskauppa soveltuu vain ammattitreidaajille. Bitcoinkeskus ei suosittele tällaista kaupankäyntiä tai vivun käyttöä piensijoittajille tai kokemattomalle treidaajalle. Johdannaiskauppa sisältää suuren riskin varojen häviämisestä, minkä lisäksi sen verokohtelu Suomessa on syytä ymmärtää.

Onko sinulla Phemex kokemuksia spot tai contract tradingista? Kommentoi!

Phemex kulut ja Premium-tili

Phemex houkuttelee uusia asiakkaita tarjoamalla kaupankäyntiä nollakuluilla. Miten tämä on mahdollista? Kyse on erillisestä Premium-tilistä, joka mahdollistaa treidit edellä kuvatussa Spot-pörssissä ilman kuluja.

Klikkaa päävalikosta Products -> Premium Membership

Käyttäjät jaetaan pörssissä kolmeen ryhmään: standard, premium trial ja full premium. Johdannaiskaupassa Phemex kulut ovat samat kaikille: 0,075 % taker fee ja -0,025 % maker fee.

Käyttäjätasot

Spottipuolella peruskäyttäjä maksaa 0,1 % kulut, mutta premium (ja premium trial) treidaavat kuluitta mobiiliapin ja desktop-version kautta. API-treideissä kulut ovat 0,1 % kaikilla. Premium sekä Premium Trial saavat myös lisäoptioita (conditional orders).

Premium-tasolla saat myös kotiutukset kerran tunnissa ilman rajoituksia.

Saat tilin avauksen jälkeen ilmaiseksi 7 päivän kokeilujakson Premium-tasosta. Tämän jälkeen voit pidentää jaksoa ilmaiseksi 30 päivään seuraavilla tavoilla.

Premium-jäsenyys on myös mahdollista hankkia ostamalla. Hinta on $9,99 (30 pv), $19,99 (90 pv) tai $69,99 (365 pv). Premium-tili maksetaan kryptovaluutoilla (USDT, BTC, ETH, LINK, XRP). Jäsenyys uusitaan automaattisesti jakson päätyttyä, jos tilausta ei keskeytä.

Phemexin ideana on korvata perinteinen kulumalli kiinteällä kuukausimaksulla. Tämä onkin monille treidaajille houkutteleva vaihtoehto! On syytä muistaa, että nollakulut koskevat vain spot-tradingia. Johdannaiskauppa ei ole Premium-tasollakaan ilmaista.

Löydät kaikki kulut ja ehdot (esim. minimitalletukset) klikkaamalla päävalikosta Company -> Fees & Conditions.

Phemex kokemuksia ja arvostelu

Phemex on varsin uusi tulokas kryptovaluuttamarkkinoilla. Singaporelainen yhtiö haastaa alan jättiläiset mainoslauseella ”We are building the world’s most trustworthy cryptocurrency derivatives trading platform”.

Kuten esittelystä on käynyt jo ilmi, tämä kauppapaikka on suunnattu ammattitreidaajille. Phemex ei ole ykkösvalinta peruskäyttäjälle tai piensijoittajalle, joka tekee tavallisia spottikauppoja kryptovaluutasta toiseen. Pankkisiirtojen puute sekä spottipuolen vaihtoparit ovat tässä selkeä rajoite.

Tosin, spot trading ilman kuluja vain pientä kuukausimaksua vastaan houkuttelee monia! Kannattaa tutustua Phemexiin ja todeta itse, miten sen tarjona sopii juuri omiin tarpeisiin.

Phemexin kaupankäyntivolyymi tulee pitkälti johdannaispörssin puolelta. Tällä mittarilla Phemexin edellä on vain kymmenkunta pörssiä. Vielä toistaiseksi, tunnetut kilpailijat Binance, Bybit, BitMEX ja Huobi ovat volyymiltaan suurempia.

Kun Phemexiä katsoo ammattitreidaajan näkökulmasta, ei palvelusta ole huonoa sanottavaa. Sosiaalisen median perusteella netti on täynnä tyytyväisiä treidaajia, joilla on hyviä Phemex kokemuksia. KYC:n puuttuminen tarjoaa myös anonymiteetin sellaista kaipaaville.

Jos olet kiinnostunut laadukkaasta johdannaiskaupan alustasta, tutustu Phemexiin jo tänään!

Tutustu Phemexiin tästä

Seuraa sosiaalisessa mediassa @Phemex_official (Twitter) sekä t.me/Phemex_EN (Telegram). Phemexillä on myös virallinen Youtube-kanava, josta löytyy oppaita, ohjeita, uutisia ja muuta hyödyllistä informaatiota.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.