Pepe (PEPE) kurssi – EUR & USD

Pepe (PEPE) kurssi on vaihdellut historiallisesti $0,000004354 (5.5.2023) ja $0,00000002764 (17.4.2023) välillä. Pepe krypto on tyypiltään meemikolikko (meme coin). Pepen arvo muodostuu puhtaasti hypestä. Pepe krypto on vaarallinen sijoituskohde.

Pepe (PEPE) kurssi – historiallinen kehitys

Pepe (PEPE) kurssi on vaihdellut historiallisesti $0,000004354 (5.5.2023) ja $0,00000002764 (17.4.2023) välillä. Pepen kurssista on olemassa dataa huhtikuusta 2023 lähtien. Tämä informaatio perustuu Coinmarketcapin tietoihin.

Pepen kurssikehitys on ollut päätähuimaavaa. Pepe krypto lanseerattiin huhtikuun 14. päivänä vuonna 2023, ja se tuli treidattavaksi hajautettuun Uniswap-pörssiin seuraavana päivänä. Koska Pepeä ei lanseerattu tunnettuihin pörsseihin ja sen likviditeetti oli aluksi todella pientä, tarkan kurssidatan määritys on hankalaa. Pepen alin kurssi ja avauskurssi vaihtelevat eri lähteissä.

Todennäköisesti treidaus alkoi noin 0,00000001 dollarin kurssilla. Tämä tarkoittaa sitä, että olisit saanut yhdellä eurollla 100.000.000 eli sata miljoonaa Pepe-tokenia.

Alla olevassa grafiikassa on Pepe kurssi sen historian ajalta.

pepe kurssi

Pepen kurssihuippu eli ATH on 0,000004354 dollaria. Pepe krypto saavutti tämän kurssin perjantaina 5. toukokuuta 2023, kun Binance ilmoitti lisäävänsä Pepen valikoimiinsa.

Pepen markkina-arvo nousi samalla 1,7 miljardiin dollariin, ja kolikko nousi kryptovaluuttojen rankinglistan top 40 -sijoille.

Mikä on Pepe krypto?

Pepe krypto on tyypiltään meemikolikko (meme coin). Pepe on noussut suuren suosionsa myötä kryptomarkkinan kolmanneksi suurimmaksi meemiksi. Sen edellä ovat vain Shiba Inu sekä meemikolikoiden kuningas, Dogecoin.

Voit lukea lisää meemikolikoista ja niihin sijoittamisesta tästä artikkelista.

Pepe perustuu nimensä mukaisesti Pepe The Frog -meemiin. Kyseessä on sarjakuvataiteilija Matt Furien vuonna 2005 luoma hahmo. Pepestä on tullut viime vuosina todella suosittu meemi myös kryptovaluuttojen maailmassa.

Pepen nettisivujen (pepe.vip) mukaan kryptovaluutalla ei ole virallista yhteyttä Matt Furien hahmoon. Se on tekijänsä mukaan lähinnä tribuutti tälle suositulle meemille.

”$pepe coin has no association with Matt Furie or his creation Pepe the Frog. This token is simply paying homage to a meme we all love and recognize.”

OpenSea-palvelusta löytyy Rare Pepe by Matt Furie -kokoelma, jotka ovat Furien luomia Pepe NFT-taideteoksia. Pepe kryptolla ei ole myöskään yhteyttä tähän kokoelmaan.

Kuka on sitten luonut Pepe krypton? Pepen tiimi on toistaiseksi tuntematon. Tiedämme ainoastaan sen, että 6,9 % PEPE-tokenin varannosta on multi-sig lompakossa, jonka osoite on pepecexwallet.eth.

Teknisesti kyseessä on Ethereum-alustalle luotu ERC20-token. Pepe-tokeneita on mintattu yhteensä 420.690.000.000.000 kappaletta.

Mistä Pepen arvo muodostuu?

Pepen arvo muodostuu puhtaasti hypestä. Näin muodostuu myös muiden meemikolikoiden arvo. Tämä tarkoittaa sitä, ettei Pepellä ole mitään erityistä käyttötarkoitusta. Miksi tuhannet sijoittajat ostavat siitä huolimatta meemikolikoita?

Meemikryptoihin sijoitus voi usein perustua samaan ideaan kuin NFT-sijoitukset. Tietyn NFT:n tai meemikolikon omistaminen antaa sijoittajalle tunteen ko. yhteisöön kuulumisesta. Toinen tärkeä syy on spekulointi arvonnousulla.

Dogecoin ja Shiba Inu -kryptovaluutat nousivat parhaimmillaan kymmenien miljardien dollareiden markkina-arvoon vuoden 2021 buumissa. Ne ovat pitäneet pintansa korkeilla ranking-sijoilla myös vuoden 2022 karhumarkkinan aikana.

meemikolikot

Meemien ja hauskanpidon merkitystä ei kannata aliarvioida. Miljoonat sijoittajat ovat valmiita tekemään sijoituksia meemeihin, vaikka niillä ei olisi mitään käyttökohdetta.

Tulevaisuudessa Pepe-tokenin holdaajille voi olla tarjolla muitakin etuja.

Onko Pepe hyvä sijoituskohde?

Pepe krypto on vaarallinen sijoituskohde. Se on erittäin volatiili meemikolikko, jonka kurssi voi romahtaa täysin ilman syytä kymmeniä prosentteja varttitunnissa. Toisaalta kurssi voi myös raketoida esim. 100 prosenttia samassa ajassa.

Meemikolikoiden suosio perustuu niiden erittäin matalaan yksikköhintaan. Lompakkoon saa jo parin kympin sijoituksella miljoonia kolikoita. Tästä syntyy illuusio, että arvo voi teoriassa monin(kymmen)kertaistua ongelmitta. Tämä ei pidä paikkaansa.

Pepen (ja muiden meemikolikoiden) sijoittajan täytyy katsoa vain ja ainoastaan kolikon markkina-arvoa ja sijoitusta kryptovaluuttojen rankinglistalla. Mitä korkeammalle Pepe nousee, sitä enemmän rahaa seuraava kurssin tuplaantuminen vaatii.

Karkeasti voidaan todeta, että niin kauan kun kryptovaluutta ei ole 75 suurimman joukossa ja sen markkina-arvo on max 200-300 miljoonaa dollaria, jäljellä on todennäköisesti hyvin nousupotentiaalia. Jos hypekolikko nousee top 50 -listalle ja ylittää miljardin dollarin markkina-arvon, sen potentiaalista on todennäköisesti kadonnut suurin osa.

Muista, että suurimmat voitot tekevät ne sijoittajat, jotka ovat lähteneet mukaan hype-kolikoihin niiden ensimetreillä. Siinä vaiheessa, kun piensijoittaja lukee otsikoita tuhansien prosenttien kurssinoususta, ns. valaat alkavat jo myydä omistuksiaan ja kerätä voittojaan. Piensijoittajasta tulee valaiden ”exit-likviditeettiä”.

Meemikolikoiden ostaminen on gämbläämistä ja verrattavissa ruletin pelaamiseen kasinolla. Täysosuma on erittäin epätodennäköistä, ja ostajan kannattaa varautua häviämään kaikki rahansa. Kyse ei ole sijoittamisesta vaan korkean riskin spekuloinnista.

Bitcoinkeskus ei anna sijoitussuosituksia. Bitcoinkeskus ei suosittele ostamaan Pepeä eikä mitään muutakaan yksittäisä kryptovaluuttaa.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!