Mikä on paras kryptovaluutta vuonna 2020?

Bitcoin kurssikehitys - paras kryptovaluutta

Mikä on paras kryptovaluutta vuonna 2020? Tämä on kaikkia sijoittajia kiinnostava kysymys juuri. Oikea vastaus riippuu pitkälti sijoittajan kokemuksesta, riskiprofiilista, markkinatilanteesta sekä parista muustakin asiasta. Tässä artikkelissa käydään läpi hyviä vaihtoehtoja eri kategorioista.

Rekisteröidy Coinmotionille

Huom. artikkeli on kirjoitettu elokuussa 2020 sen hetkisellä tiedolla.

Paras kryptovaluutta – miten se määritellään?

Käydään ensin läpi pari perusasiaa, jotka etenkin aloittelevan sijoittajan on hyvä ymmärtää.

Kryptovaluuttoja ei voida arvottaa samalla tavalla kuin esimerkiksi osakkeita. Jos pohdit esim. Nokian osakkeen ostamista, käytössä on monia työkaluja arvioida yhtiön tilaa sekä osakkeen hintaa. Nokia julkaisee jatkuvasti raportteja yrityksen kehityksestä, mitkä kertovat faktaa sen tuloksentekokyvystä.

Osakkeen kurssille löytyy myös erilaisia arvostuskertoimia. Moni on varmasti kuullut P/E -luvusta. Voit myös verrata eri arvostuskertoimia saman alan muihin yhtiöihin ja tutkia, onko Nokia suhteessa kalliimpi kuin esimerkiksi Ericsson.

Kryptovaluuttojen kohdalla tämä ei ole mahdollista. Se johtuu siitä, että sijoitat yhtiön sijasta teknologiaan. Monien kryptovaluuttojen takana on kyllä teknologiayhtiö tai muu yhteisö, mutta kryptovaluutan kurssikehitys ei riipu sen taustayhtiön tilinpäätöksestä.

Keväällä 2019 esitelty Stock-to-Flow -malli eli varanto-virtaussuhde on ensimmäinen hyvä yritys mallintaa Bitcoinin kurssia. Alla olevassa kuvassa on S2F-mallin tilanne elokuussa 2020 – löydät ajantasaisen grafiikan osoitteesta digitalik.net.

Paras kryptovaluutta - S2F

Tämän lisäksi voit käyttää esimerkiksi Mayer Multiplea (kurssi suhteessa 200 päivän keskiarvoon) arvioimaan kurssin hintatasoa tai käyttää teknisen analyysin apuvälineitä.

Suurin ongelma jää silti voimaan: ei ole olemassa yleisesti hyväksyttyjä menetelmiä kryptovaluuttojen analysointiin. Tämän lisäksi markkinoilta puuttuu valvontaa ja pelisääntöjä, minkä johdosta kurssimanipulointi onnistuu kryptomarkkinoilla osakemarkkinoita helpommin.

Kaikista suurin tekijä on silti markkinan koko. Kun kryptomarkkina saavutti tämänhetkisen huippunsa tammikuussa 2018, se oli silti kooltaan hieman yli 10% kullan markkina-arvosta. Applen tai Amazonin markkina-arvo voi kasvaa viikossa enemmän kuin koko kryptovaluuttamarkkina.

Tämän esipuheen tarkoitus on saada lukija ymmärtämään, millainen villi länsi kryptovaluuttojen markkina on. On mahdoton asettaa rajoja sille, mihin yksittäinen kryptovaluutta voi nousta. Ainoa järkevä tapa on verrata tietyn tyyppisiä kryptovaluuttoja toisiinsa. Sekin on teknologian osalta varsin haastavaa puuhaa!

Kategoria: valuutat

Valuutat muodostavat ensimmäisen selkeän kategorian. Periaatteessa, mitä tahansa kryptovaluuttaa voidaan käyttää arvonsiirtoon. Tietyt kolikot ovat kuitenkin suunniteltu P2P digitaalisen rahan rooliin selvästi enemmän kuin muut.

Valuutat ovat myös kategoriana vanhin, ja suurin osa ”old school” kolikoista kuuluu tähän kategoriaan. Käydään seuraavaksi läpi parhaimpia vaihtoehtoja valuutan rooliin tarkoitetuista kolikoista.

Paras kryptovaluutta: Bitcoin (BTC)

Bitcoin on valuuttakategorian kuningas. Sen arvo on edelleen noin 60% koko kryptomarkkinasta, ja brändinä Bitcoin on aivan omaa luokkaansa.

Bitcoin on paras kryptovaluutta aloittelevalle sijoittajalle. Se on todistanut toimivuutensa ja turvallisuutensa pitkän historiansa aikana. Bitcoin on myös perinteisesti säilyttänyt arvonsa muita paremmin erilaisten romahdusten aikana.

Maailman tunnetuin kryptovaluutta on helppo ostaa ja tallettaa turvallisesti, mikä tekee siitä myös erinomaisen valinnan aloittelijoille. Bitcoinin kohdalla tiedät mihin sijoitat. Jos haluat ymmärtää Bitcoinin paremmin, tarjolla on myös paljon suomenkielistä materiaalia.

Parhaat Bitcoin-kauppapaikat aloittelijoille:

Kauppapaikka Vaihtoparit Arvosana Linkki
BTC / EUR Osta bitcoinia
BTC / EUR, ja voit myös vaihtaa kuluitta minkä tahansa kryptovaluutan bitcoineiksi. Osta bitcoinia
BTC / EUR Osta bitcoinia

Bitcoinin etuna on sen ylivoimainen asema myös ammattisijoittajien keskuudessa. Vuodesta 2019 alkanut institutionaalisen rahan tulo markkinoille suuntautuu lähes 100-prosenttisesti Bitcoiniin. Tämä on kryptovaluutta, jolla suurin osa kryptosijoittajista aloittaa uransa.

Moni sijoittaja hakee suurempia tuottoja altcoinien puolelta. Ne tarjoavat asiansa osaavalle henkilölle paljon mahdollisuuksia, mutta ahneus iskee helposti. Fakta on kuitenkin se, että suurin osa altcoineista häviää pitkässä juoksussa Bitcoinin kurssikehitykselle.

Tällä hetkellä (elokuu 2020) vain neljä kryptovaluuttaa top kympissä on noussut enemmän kuin Bitcoin kuluneen vuoden aikana.

Tutustu tarkemmin: Bitcoin-opas. Alla on myös elokuussa 2020 julkaistu video, josta on tullut nopeasti Bitcoinkeskuksen Youtube-kanavan suosituin. Siinä käydään läpi Bitcoinin tulevaisuutta.

Luotettava valuutta: Litecoin (LTC)

Litecoin on yksi markkinoiden vanhimmista ja tunnetuimmista kryptovaluutoista. Se perustettiin jo vuonna 2011, joten Litecoin on todistanut kuuluvansa valuuttojen kärkisijoille pian kymmenen vuoden ajan.

Projektin tunnuslauseena on ollut pitkään: ”If Bitcoin is digital gold, Litecoin is digital silver”. Monet pitävät Bitcoinin koodiin pohjautuvaa Litecoinia ikään kuin Bitcoinin pikkuveljenä sekä testialustana. Käytännössä kyseessä on transaktiot hieman nopeammin suorittava versio Bitcoinista.

Litecoinin pitkä ikä on tuonut sille todella paljon faneja sekä tunnettuutta. Tämä kolikko on myös aloittelijan helppo ostaa ja säilyttää turvallisesti, mikä on suuri etu.

Parhaat kauppapaikat aloittelijoille:

Kauppapaikka Vaihtoparit Arvosana Linkki
LTC / EUR Osta Litecoinia
LTC / EUR, ja voit myös vaihtaa kuluitta minkä tahansa kryptovaluutan Litecoineiksi. Osta Litecoinia
LTC / EUR Osta Litecoinia

Litecoin on jäänyt vuoden 2020 alusta lähtien hieman DeFi-sektorin ja steikkausta tukevien projektien varjoon. Sen vahvuus oli vielä 4-5 vuotta sitten nopeus ja hyvä tuki niissä harvoissa pörsseissä, joita markkinoilta löytyi.

Nykyisin markkinoilla on valtavasti kauppapaikkoja, joista on mahdollista ostaa kymmeniä eri altcoineja. Uudet teknologiat tarjoavat myös nopeampia siirtoja, mikä on syönyt Litecoinin alkuperäistä käyttötarkoitusta.

Litecoin tulee todennäköisesti silti pysymään suurena kryptovaluuttana. Sen vahva yhteys Bitcoiniin ja vuosien mittaan keräämä fanijoukko takaavat sen, että tukijoita projektille löytyy. Jos Litecoin saa vielä implementoitua odotetut privaattiominaisuudet, se on entistä kiinnostavampi sijoituskohde.

Tämä kolikko ei varmasti ole tuotoissa mitattuna paras sijoituskohde top 10 -valuutoista lähivuosina. Se tarjoaa kuitenkin aloittelijalle hyvän ja varsin luotettavan vaihtoehdon hajauttaa sijoitusportfoliota.

Tutustu tarkemmin: Litecoin -opas

Halpa ja potentiaalinen kolikko: DigiByte (DGB)

Edellä mainitut Bitcoin ja Litecoin ovat varsin konservatiivisia vaihtoehtoja, jos valuuttakategoriasta puhutaan. Ne ovat pitkäikäisiä, tunnettuja ja ”turvallisia” siinä mielessä, kun turvallisuutta voi nyt kryptomarkkinoilla koskaan olla.

DigiByte on markkina-arvoltaan selvästi pienempi vaihtoehto, mutta erittäin mielenkiintoinen tapaus. DigiByten vahvuutena on myös pitkä ikä: projekti alkoi jo vuonna 2013, mikä on tuonut DigiBytelle paljon uskottavuutta ja faneja vuosien mittaan.

DGB ei löydy vielä aloittelijoiden suosikkipaikoista, mutta vuoden 2020 aikana se on päässyt vihdoin Binancen listoille, joka oli todella merkittävä asia.

Parhaat kauppapaikat DigiByten ostoon:

Kauppapaikka Vaihtoparit Arvosana Linkki
DGB / BTC, DGB / USDT, DGB / BNB, DGB / BUSD, Osta DigiByte
DGB / BTC, DGB / USD, DGB / USDT, DGB / ETH Osta DigiByte
DGB / BTC, DGB / USDT, DGB / ETH Osta DigiByte

DigiByte on monien mielestä teknisesti jopa Litecoinia ja Bitcoinia parempi valuutta. Sen lohkoja syntyy 15 sekunnin välein, kun Bitcoinilla aika on 10 minuuttia ja Litecoinilla 2,5 minuuttia. DigiByten kapasiteetti on siis erinomainen ilman salamaverkkoa tai muuta off-chain -skaalausta.

Tällä kryptovaluutalla on myös viisi eri louhinta-algoritmia, mikä tekee sen lohkoketjuun hyökkäämisestä lähes mahdotonta.

DigiByte on viime vuosina laajentunut myös hieman platform-kategorian puolelle. DigiAssets ja Digi-ID tekevät siitä enemmän kuin puhtaan valuutan. Tästä huolimatta, DGB on teknisesti erittäin pätevä ratkaisu myös puhtaan valuutan roolissa.

Lue lisää: DigiByte-opas

Kategoria: platformit

Platform-kategoriasta on tullut viime vuosina erittäin suosittu. Vuonna 2019 alkanut DeFi-buumi on nostanut Ethereumin päivittäiseksi puheenaiheeksi. Sen lisäksi monet steikkausta tukevat platformit ovat saaneet hurjan suosion ja nousseet jopa tuhansia prosentteja parin viime vuoden aikana.

Platformeja voidaan myös kutsua nimellä ekosysteemi, framework, käyttöjärjestelmä ja niin edelleen. On helpoin ajatella niiden olevan kuin iOS tai Android. Platformit tarjoavat alustan sovelluskehittäjille koodata älysopimuksia ja Dapp-sovelluksia.

Lopulta platformeista menestyy parhaiten se, joka on teknisesti toimiva ja onnistuu houkuttelemaan eniten sovelluskehittäjiä luomaan kiinnostavia appeja. Seuraavassa kolme vaihtoehtoa, joista yksi voi hyvinkin olla paras kryptovaluutta platform-kategoriassa.

Paras kryptovaluutta platformeista: Ethereum

Ethereum on markkinoiden toiseksi suurin kryptovaluutta ja ainoa projekti, jolla on todella merkittävää statusta Bitcoinin lisäksi. Ethereum on Bitcoinin tavoin arvokkaampi kuin kaikki sen kilpailijat yhteensä.

Ethereum aloitti laajemmin katsottuna kryptovaluuttojen toisen sukupolven. Ethereum on ollut koko historian ajan selvästi tunnetuin ja suosituin platform älysopimuksille. Tämä asema ei ole horjunut millään tavoin vuonna 2020 alkaneen DeFi-buumin myötä, päinvastoin.

Pitkä ikä ja vahva historia tarkoittavat myös sitä, että Ethereumille löytyy laaja tuki markkinoilta. Voit ostaa ETH-kolikoita käytännössä jokaisesta tunnetusta pörssistä. Etheriä löytyy myös aloittelijoille sopivista kauppapakoista.

Parhaat kauppapaikat aloittelijoille:

Kauppapaikka Vaihtoparit Arvosana Linkki
ETH / EUR Osta Ethereumia
ETH / EUR ja voit myös vaihtaa kuluitta minkä tahansa kryptovaluutan Etheriksi. Osta Ethereumia
ETH / EUR Avaa tili

Ethereumin ongelmana on yhä (elokuu 2020) sen vanhentunut teknologia, joka ei kykene vastaamaan alati kasvavaan kysyntään. Projekti on edennyt kohti Ethereum 2.0 -versiota jo parin vuoden ajan. Sen myötä Ethereum nousee teknisesti myös kilpailevien platformien tasolle.

Ethereum 2.0 -versiota voidaan odottaa käyttöön vuosien 2020-2022 aikana. Tämä prosessi määrittelee lopulta myös Ethereumin kohtalon: jos 2.0 -versiota ei saada lähivuosina käyttöön, Ethereum menettää varmasti markkinaa kilpaileville vaihtoehdoille.

Toistaiseksi Ethereum saa yhä markkinoiden valtavan tuen. Mitä enemmän appeja platformille luodaan, sen enemmän sen natiivitokenia tarvitaan transaktioihin sekä älysopimusten suorittamiseen. Ethereumin jatkuvasti kasvava suosio luo siis vankan pohjan ETH-kolikon kurssinousulle.

Jos lähdet sijoittamaan platform-kategoriaan, pidä silmällä uutisia ja Ethereum 2.0 -version etenemistä.

Tutustu tarkemmin: Ethereum-opas

Kova haastaja: Cardano

Cardano oli yksi vuoden 2017/2018 altcoin-rallin suurimpia voittajia. Sijoittajat ihastuivat projektin suunnitelmiin ja tavoitteisiin, mikä johti Cardanon ADA-tokenin hurjaan kurssiralliin. Tuolloin kyse oli vain kuplasta ja spekuloinnista, sillä projekti oli vielä kaukana valmiista.

Cardano erottuu muista platformeista siten, että se on valinnut pitkän ja vaativat tien. Taustalla on erittäin raskas ja akateeminen lähestymistapa, joka on ottanut oman aikansa. Jo valmiiksi pitkä roadmap on myös venynyt hieman aikatauluistaan.

Vuonna 2020 Cardano otti tärkeän kehitysvaiheen lanseeraamalla Shelley-version lohkoketjustaan, mikä toi mukanaan kauan odotetun steikkauksen. Tämä on nostanut Cardanon kurssia ja tuo ADA-tokenille luonnollista kysyntää myös jatkossa.

Parhaat kauppapaikat Cardanon ADA-tokenin ostoon:

Kauppapaikka Vaihtoparit Arvosana Linkki
ADA / BTC, ADA / USDT, ADA / ETH, ADA / BUSD, ADA / BNB Osta Cardanoa
ADA / USD, ADA / EUR, ADA / BTC, ADA / ETH Avaa tili
ADA / BTC, ADA / USD, ADA / USDT, ADA / ETH Avaa tili

Cardanoa ei voi vielä toistaiseksi hankkia aloittelijoiden suosimista kauppapaikoista. Se on ollut kuitenkin markkinajohtaja Binancen listoilla jo pitkään, minkä lisäksi moni muukin tunnettu pörssi tukee nykyisin projektia.

Charles Hoskinsonin vetämä Cardano eroaa Ethereumista siten, että kyseessä on 3. sukupolven platform. Cardano on siis ratkaissut Ethereumia vaivaavat skaalautuvuusongelmat ja taipuu teknisesti jopa tuhansiin transaktioihin sekunnissa.

Pitkä kehitystyö on kuitenkin yhä kesken, joten Cardano on antanut Ethereumille ja muille kilpailijoille paljon etumatkaa. Sillä on kuitenkin valtavasti faneja, mikä on tullut hyvin esiin pitkän kehitystyön aikana.

Cardano on hyvä hajautus platformeista kiinnostuneelle sijoittajalle. Se oli vielä vuosi sitten turhan paljon vaiheessa, mutta nyt projekti on teknisesti jo varsin pitkällä. Jos Ethereum 2.0 ei etene maaliin riittävän nopeasti, Cardano on kenties suurin hyötyjä.

Tutustu lisää: Cardano-opas

Tuntematon tulokas: Elrond

Markkinoilta löytyy Ethereumin ja Cardanon lisäksi kymmenkunta vakavasti otettavaa platformia. Tällaisia ovat mm. EOS, Tron, Tezos, Zilliqa ja NEO. Löydät Bitcoinkeskuksen oppaista lisätietoa kaikista.

Nostetaan esiin monille tuntematon tulokas nimeltään Elrond, sillä kyseisen projektin lähestymistapa on mielenkiintoinen. Elrond syntyi vasta syksyllä 2017, mutta se on edennyt viime vuosina nopeasti. Projekti on ottanut myös Cardanon tapaan lähestymistavan, jossa ei edetä helpointa reittiä.

Tämä on johtanut siihen, että Elrond on saanut aikaan markkinoiden parhaiten skaalautuvan platformin. Elrond on päässyt simulaatioissa jopa 260.000 transaktioon per sekunti, joka on monta kertaa Visan tai Mastercardin kapasiteettia suurempi.

Paras kryptovaluutta platormeissa - Elrond.com
Elrond.com -projektin etusivu.

Elrond on vielä varsin tuntematon, minkä lisäksi se lanseerattiin Binancen IEO LaunhPadilla vuosi sitten. Tästä johtuen muut pörssit ovat olleet nihkeitä lisäämään ”Binancen projektia” listoilleen. Jos haluat siis hankkia Elrondia, suuntaa Binanceen. Se on markkinajohtaja ja erinomainen valinta.

Kyseessä on markkina-arvoltaan todella pieni projekti jopa Cardanoon verrattuna: ERD-tokenin markkina-arvo on alle 10% Cardanosta ja alle prosentti Ethereumista. Nousuvaraa on siis paljon.

Elrond kiinnostaa sijoituskohteena sen teknisten ominaisuuksien vuoksi. Tiimi haluaa myös tehdä kryptovaluuttojen hallinnasta mahdollisimman helppoa, halpaa ja nopeaa aloittelijoille. Pohjat ovat hyvät, mutta kisa on toki kova. Tämän lisäksi Elrondilla on paljon takamatkaa muihin verrattuna.

Kyseessä on selkeästi suurempi riski Cardanoon verrattuna.

Tutustu tarkemmin: Elrond-opas

Kategoria: tokenit

Bitcoinkeskus käyttää kryptovaluuttaoppaissa jakoa valuutat, platformit ja tokenit. Viimeiseksi mainittu ryhmä tarkoittaa kolikoita, jotka on luotu platformien sisälle. Niillä ei siis ole omaa lohkoketjua.

Tokenit ovat usein joko hyödyketokeneita (utility token) tai hallintotokeneita (governance token). Molemmissa idea on siinä, että tällaisella kolikolla on käyttöä rajatun ohjelmiston sisällä. Suurin osa tokeneista on Ethereum-alustalle luotuja.

Käydään seuraavaksi läpi mielenkiintoisia tokeneita. Paras kryptovaluutta on tästä kategoriasta mahdoton nimetä, sillä tokeneita löytyy niin eri käyttötarkoituksiin. Listaamme tässä kolme eri sektorissa kilpailevaa vaihtoehtoa.

Supersuosittu token: Chainlink

Bitcoinkeskus on kirjoittanut Chainlinkista positiiviseen sävyyn kesästä 2019 lähtien. Tuolloin LINK-tokenin kurssi oli noin 2 dollaria. Tällä hetkellä (elokuu 2020) kurssi on 20 taalaa. Chainlink on siis kymmenkertaistanut arvonsa ja noussut jo markkinoiden top 5 -sijoille.

Kyseessä on Ethereum-alustalle luotu token. Chainlinkin suosio on kulkenut käsi kädessä DeFi-buumin kanssa, sillä projekti tarjoaa käytännössä jokaisen DeFi-palvelun tarvitsemaa informaatiota. Chainlink linkittää nimensä mukaisesti lohkoketjun ulkopuolisen datan älysopimusten käyttöön.

Useimmin tämä tarkoittaa kryptovaluuttojen kurssidataa, mutta se voi olla mitä tahansa netistä löytyvää informaatiota. Tällaisia datakomponentteja kutsutaan oraakkeleiksi. Chainlink on luonut hajautetun verkon oraakkeleita, minkä avulla hajautetut sovellukset voivat säilyttää integriteettinsä.

Parhaat kauppapaikat Chainlinkin ostoon:

Kauppapaikka Vaihtoparit Arvosana Linkki
LINK / BTC, LINK / USDT, LINK / ETH, LINK / BUSD, LINK / BNB Osta Chainlink
LINK / EUR ja voit myös vaihtaa kuluitta minkä tahansa kryptovaluutan Chainlinkiksi. Osta Chainlink
LINK / EUR, LINK / BTC, LINK / ETH Osta Chainlink

Chainlinkin suosio on räjähtänyt vuoden 2020 aikana kaikin mahdollisin tavoin. Sillä on somessa valtava fanijoukko nimeltään Link Marines. LINK-token on myös lähes jokaisen merkittävän some-vaikuttavan suosittelema.

Chainlinkin käyttökohteet eivät rajoitu vain DeFi-buumiin, vaan dataa tarvitsevat jokseenkin kaikki maailman älysopimukset. Se ei ole myöskään sidottu Ethereumiin, vaan Chainlink on jo nyt integroitu lukemattomien eri projektien käyttöön.

Mikä parasta, Chainlinkin staking ei ole vielä edes alkanut, joka antaa tokenin kurssille nostetta entisestään.

Chainlinkille on pikkuhiljaa alkanut tulla myös kilpailijoita, kuten Band-protokolla. Chainlinkin asema on kuitenkin todella vahva vielä nyt, hieman kuin Ethereumin asema platform-kategoriassa. LINK-tokenilla voi hyvinkin olla vielä valtavasti nousupotentiaalia jäljellä.

Tutustu tarkemmin: Chainlink-opas

Pörssien markkinajohtaja: Binance Coin (BNB)

Binance Coin on mielenkiintoinen tapaus, sillä se aloitti puhtaana hyödyketokenina vuonna 2017. Kyseessä on nimensä mukaisesti Binance-pörssin oma token, joka luotiin Binancen ICO:n yhteydessä. Aluksi Binance Coinia tarjosi simppelin käyttökohteen: saat kymmenien prosenttien alennuksen treidauskuluista.

Binance on laajentanut toimintaansa vuodesta 2019 lähtien. Se julkaisi tuolloin oman Binance Chain -lohkoketjun, jolloin BNB:stä tuli sen natiivivaluutta. Sen rooli pörssin hyödyketokenina jäi toki voimaan. Binance Coinin holdausta vaaditaan myös Binancen oman IEO LaunchPadin käyttöön.

Keväällä 2020 julkaistu Binance Smart Chain tuo Binancea yhä laajemmin myös platform-kategorian peluriksi. Tämän myötä Binance Coinin käyttökohteet vain laajenevat entisestään.

Binance Coin on todella tunnettu kolikko, mutta muut pörssit eivät toki halua kilpailevaa kolikkoa tukea. BNB-ostokset kannattaa suosiolla tehdä Binancesta.

Paras kryptovaluutta pörssi - Binance
Binance-pörssin etusivu kesällä 2020.

Nykyisin monilla pörsseillä ja palveluilla on oma hyödyketokeninsa, jonka holdaus tuo käyttäjälleen erilaisia etuja. Binancen vahvuutena on sen todella hyvä markkina-asema. Pörssi on ottanut ykköspaikan viime vuosina, eikä se näytä siitä helposti luopuvan.

Binance etenee myös kilpailijoihinsa nähden kovaa vauhtia. Tarjontaan lisätyt futuurit, steikkaus, louhinta, IEO platform ja monet muut oheispalvelut kasvavat vauhdilla. Näyttää vahvasti siltä, että Binance menestyy myös jatkossa, mikä on hyvä juttu Binance Coinin kannalta.

Sijoittajia miellyttää myös kvartaaleittain jatkuva ”coin burning”, eli Binance tuhoaa BNB-tokeneita neljä kertaa vuodessa. Tämä pienentää jatkuvasti tarjontaa alemmas, jolla on pitkässä juoksussa kurssia nostava vaikutus.

Binance Coinin voi nykyisin nähdä myös platform-kategorian pelinä, mutta listataan se nyt historiansa vuoksi tänne. BNB eroaa kuitenkin perinteisistä platform-kolikoista historiansa vuoksi.

Tutustu tarkemmin. Binance Coin -opas

Suomalainen menestystarina: Aave (LEND)

Artikkelissa on jo aiemmin sivuttu DeFi-sektoria, joka on räjähtänyt vuoden 2020 aikana. Artikkelin kirjoitushetkellä (elokuu 2020) eri DeFi-projekteihin on sidottu rahaa yli viisi miljardia dollaria. Kasvua on kolmessa kuukaudessa 5x ja vuodessa 10x.

DeFi tulee sanoista Decentralized Finance, eli kyseessä on hajautettu talous. Jos koko sektori on sinulle täysin vieras, kannattaa tutustua tähän Bitcoinkeskuksen Youtube-videoon. Lyhyesti sanottuna DeFi on terminä sateenvarjo sadoille eri älysopimuksiin pohjautuville applikaatioille.

Lähes koko DeFi pyörii nyt Ethereum-alustalla, mutta muutkin platformit haluavat siitä omansa. DeFi appsit voidaan jakaa kolmeen pääkategoriaan: stablecoinit, hajautetut pörssit ja lainapalvelut. Jälkimmäisen kategorian suurin menestystarina on suomalaistaustainen Aave.

Kyseessä on palvelu, joka tarjoaa hajautettuja lainapalveluita. Voit tallettaa Ethereum-pohjaisia tokeneita ja saada niiden avulla itsellesi lainan tai nauttia jopa yli 10% nousevista vuosituotoista talletuksen muodossa.

aavecom
Aave-palvelun etusivu kesällä 2020.

DeFi-tokeneiden kaupankäynti tapahtuu jo paljon hajautetuissa DeFi-pörsseissä. Perinteisistä kauppapaikoista Aave-tokenia tukee markkinajohtaja Binance, josta kolikot kannattaa hankkia.

Aave on erottunut kilpailijoistaan kahdessa asiassa. LEND-token on raketoinut vuodessa tuhansia prosentteja, minkä lisäksi projekti kehittää koko ajan uusia ominaisuuksia. Kesällä 2020 on nähty mm. Credit Delegation ominaisuus, ja Aave pyrkii tuomaan seuraavaksi myös kiinteistöt lohkoketjuun.

Markkinoille tulee jatkuvasti uusia DeFi-protokollia, mutta Aave erottuu tästä kentästä vahvasti edukseen. Voidaan hyvin sanoa sen olevan paras kryptovaluutta DeFi-sektorissa juuri nyt. On myös hyvä muistaa, että projektin johdosta löytyy suomalaisia, joten Aaveen voi nähdä myös tietynlaisena ”kryptomaailman Nokiana”.

Kannattaa myös tutustua seuraavaan videoon, joilla käydään läpi tämän artikkelin aiheita.

 

 

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

4 Comments

  1. Uskon että Tellor on seuraava 2020 kurssiraketti. Binance lab ja maker on sijoittanut siihen. Sama idea kuin Chainlink mutta aidosti hajautettu sekä tuote on jo olemassa.

    • Kiitos kommentista, Jj! Tellor ei ole Bitcoinkeskukselle lainkaan tuttu. Laitetaanpa tarkempaan seurantaan!

    • Kiitos palautteestasi, Anhis! Tehdään tähän loka-marraskuussa päivitys ja lisätään sitten myös DeFi-kategoria erikseen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*