Perustiedot
01
tammi
paras kryptovaluutta 2023

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Paras kryptovaluutta 2023

PARAS KRYPTOVALUUTTA 2023 ON ETHEREUM. Markkinoilta löytyy Ethereumin lisäksi myös muita nousupotentiaalin omaavia kryptovaluuttoja. Sijoittajan kannattaa luoda tasapainoinen portfolio, joka sisältää yhdistelmän Bitcoinia, Ethereumia, hyvän nousupotentiaalin omaavia kryptovaluuttoja, stablecoineja sekä 10 prosentin osuuden korkean riskin kohteita. Kryptovaluuttojen top 10 -lista on turvallisin paikka etsiä vuoden 2023 sijoituskohteita.

Paras paikka ostaa kryptoja on suomalainen kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Paras kryptovaluutta-alusta kokeneemmalle käyttäjälle on Binance. Paras kryptovaluutta välittäjä globaalisti on Kraken.

Paras kryptovaluutta on syytä säilyttää myös parhaassa kryptovaluuttalompakossa! Paras kryptovaluuttalompakko on Ledger Nano X.

Paras kryptovaluutta vuonna 2023

Paras kryptovaluutta vuonna 2023 on Ethereum. Ethereum tarjoaa kokonaisuutena parhaat ominaisuudet, kun arvioidaan kryptovaluuttojen paremmuutta vuonna 2023. Ethereumissa yhdistyvät suotuisa rahapolitiikka, hyvät tekniset ominaisuudet sekä suosio institutionaalisten sijoittajien keskuudessa.

Kryptovaluuttoja voidaan rankata paremmuusjärjestykseen eri tavoin. Tällä hetkellä ei ole olemassa yleisesti hyväksyttyä tapaa, jolla erilaisia kryptovaluuttoja voitaisiin verrata. Vertailun tekee vaikeaksi niiden erilainen käyttötarkoitus ja teknologia. Tässä artikkelissa mainitut kryptovaluutat ovat Bitcoinkeskuksen tiimin valintoja.

Meidän mielestämme paras kryptovaluutta seuraavat ominaisuudet:

 • Markkina-arvoltaan 20 suurimman kryptovaluutan joukossa
 • Treidausmahdollisuus markkinoiden suurimmissa pörsseissä
 • Vähintään viiden vuoden ikä
 • Nouseva trendi käyttäjämäärissä ja verkon aktiviteetissa
 • Teknologia kehittyy jatkuvasti
 • Institutionaalisten sijoittajien kiinnostus

Ethereum täyttää kaikki yllä olevat vaatimukset. Se on markkina-arvoltaan markkinoiden suurin kryptovaluutta, jota voi hankkia lähes jokaisesta maailman pörssistä. Se on jo seitsemän vuoden ikäinen ja kasvanut vuosi vuodelta tärkeämmäksi projektiksi kryptoskenessä.

Ethereumin DeFi- ja NFT-sektorit laajenevat myös jatkuvasti, ja Layer 2 -ratkaisut tuovat uusia mahdollisuuksia. Vuonna 2021 suoritettu The Merge on hyvä esimerkki teknologisesta päivityksestä. Ethereum on kiistatta myös institutionaalisten sijoittajien suosiossa.

Lue lisää tästä kryptovaluutasta Bitcoinkeskuksen Ethereum-oppaasta.

Mikä kryptovaluutta nousee 2023?

Markkinoilta löytyy Ethereumin lisäksi myös muita nousupotentiaalin omaavia kryptovaluuttoja. Bitcoinkeskuksen mielestä mm. Bitcoin, Polygon ja Chainlink ovat kryptovaluuttoja, jotka nousevat vuonna 2023.

On hyvä muistaa, että koko kryptomarkkinan nousu tai lasku on riippuvainen osakemarkkinan kehityksestä. Yksikään kryptovaluutta ei nouse vuonna 2023, jos osakemarkkina päätyy rajuun laskuun. Vaikka lompakossa olisi paras kryptovaluutta, se ei auta. Kaikki riskisijoitukset ovat samassa veneessä tästä näkökulmasta.

Bitcoinin nousupotentiaali perustuu sen vahvaan brändiin ja turvalliseen asemaan. Yhdysvalloissa ja EU:ssa tuleva lainsäädäntö voi pistää osan kryptovaluutoista ahtaalle tulevina vuosina ja säikytellä sijoittajia. Hyvä esimerkki on myös Ripplen oikeudenkäynti.

Jos joku kryptovaluutta nousee 2023, se on Bitcoin. Maailman vanhin bittiraha vetää todennäköisesti koko kryptomarkkinaa ylös karhumarkkinan syvyyksistä.

mikä kryptovaluutta nousee 2023

Polygon on solminut viime vuosina merkittäviä yhteistyökumppanuuksia: Meta, Walt Disney, Adidas, Starbucks, NFL jne. Se on myös linkittynyt teknisesti Ethereumiin, mikä tuo projektille entistä enemmän uskottavuutta. Polygonin nousu vuonna 2023 ei yllättäisi.

Chainlink on elintärkeä komponentti DeFi-sektorissa. Sen hajautettu oraakkeliverkko tuo mm. kurssidataa lohkoketjun ulkopuolelta ja mahdollistaa tuhansien eri blockchain-appien toiminnan. Chainlink ottaa vuonna 2023 käyttöön myös steikkauksen, mikä tuo sen LINK-tokenille buustia.

Bitcoinkeskuksen Chainlink-opas kertoo kiinnostuneille lisää tästä projektista.

Mihin kryptoihin sijoittaa 2023?

Sijoittajan kannattaa luoda tasapainoinen portfolio, joka sisältää yhdistelmän Bitcoinia, Ethereumia, hyvän nousupotentiaalin omaavia kryptovaluuttoja, stablecoineja sekä 10 prosentin osuuden korkean riskin kohteita. Eli, paras kryptovaluutta yhdistettynä matalan ja korkean riskin sijoituksiin.

Voit sijoittaa kryptoihin 2023 esimerkiksi tällaisen portfolion avulla:

 1. Sijoita 50 prosenttia portfoliosta Bitcoiniin ja Ethereumiin.
 2. Sijoita 20 prosenttia hyvän nousupotentiaalin omaaviin kryptovaluuttoihin.
 3. Sijoita 20 prosenttia stablecoineihin.
 4. Sijoita 10 prosenttia korkean riskin kohteisiin.

Bitcoin ja Ethereum ovat hyviä valintoja vuodelle 2023, koska ne ovat suurimpia ja turvallisimpia kryptovaluuttoja, mutta molempien nousupotentiaali on myös hyvä. Voit jakaa tämän 50 prosentin siivun haluamallasi tavalla, esim. 60–40 tai 50–50 suhteessa Bitcoinin ja Ethereumin välillä.

Sijoita noin viidennes portfoliosta 4–5 hyvän nousupotentiaalin omaavaan kryptovaluuttaan, joiden markkina-arvo on top 30 -listalla. Tällaisia voisivat olla esim. Polygon, Chainlink, Cosmos, Dogecoin ja Cardano.

Suosittelemme pitämään aina noin viidenneksen portfoliosta stablecoineissa eli vakaavaluutoissa. Voit vaihtoehtoisesti myös pitää tämän osuuden portfoliosta euroissa tai dollareissa kryptopörssin tilillä. Pieni käteispaino vähentää riskiä ja antaa sinulle mahdollisuuden ostaa dippejä.

Suosituimmat stablecoinit kuten USDC ja USDT ovat dollariin sidottuja. Niiden holdaus on palkinnut viime vuosina, kun vahva dollari on noussut yli 20 prosenttia esim. euroon verrattuna. Stablecoinien pito portfoliossa voi tuoda siis tuottoja yllättävistä lähteistä.

Viimeinen 10 prosenttia voi olla sijoitus esim. 4-5 korkean riskin kohteisiin. Tällaisia ovat markkina-arvoltaan top 30 -listan ulkopuolella olevat kryptovaluutat.

Mikä on kryptovaluutta top 10?

Kryptovaluuttojen top 10 -lista on turvallisin paikka etsiä vuoden 2023 sijoituskohteita. Top 10 -listalla tarkoitetaan kryptovaluuttojen rankingia markkina-arvon perusteella. Markkina-arvo lasketaan kertomalla kryptovaluutan nykykurssi kierrossa olevien kolikoiden määrällä.

Esimerkki: jos kryptovaluutan X kurssi on $10 ja kierrossa on miljoona kolikkoa, sen markkina-arvo on $10 miljoonaa.

Löydät top 10 -listan kryptovaluuttojen kurssisivulta. Tämä ranking on aina ajan tasalla ja päivittyy kun avaat sivun uudelleen. Ykköspaikkaa on pitänyt koko historian ajan hallussaan Bitcoin. Ethereum on ollut jo useamman vuoden ajan toiseksi suurin kryptovaluutta.

Mitä kryptovaluutta top 10 -lista tarkoittaa? Löytyykö paras kryptovaluutta top 10 -listalta? Kyseessä on vain kryptovaluuttojen ranking niiden markkina-arvon perusteella. Tämä lista ei kerro kryptovaluuttojen paremmuudesta tai niiden kurssin nousupotentiaalista.

Mikä on paras paikka ostaa kryptoja?

Paras paikka ostaa kryptoja on suomalainen kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Markkinoilla on kaksi tällaista palvelua: Coinmotion ja Northcrypto. Sekä Coinmotion että Northcrypto ovat turvallisia, helppokäyttöisiä ja suosittuja palveluita suomalaisten keskuudessa.

Miksi juuri nämä palvelut ovat parhaita paikkoja ostaa kryptoja? Suomenkielisen käyttöliittymän, suomenkielisen asiakaspalvelun sekä turvallisuuden vuoksi. Alla on Bitcoinkeskuksen käyttöopas Northcryptosta videoformaatissa. Näet siitä miten kryptojen ostaminen tapahtuu käytännössä.

Vain suomalaisista palveluista löytyy hyvin tehty suomenkielinen käyttöliittymä. Jokainen painike ja ohjeteksti on suomen kielellä. Voit myös aina ottaa yhteyttä käyttötukeen omalla äidinkielelläsi. Suomalaisten palveluiden turvallisuus on myös omaa luokkaansa.

Bitcoinkeskuksen mielestä suomalaiset palvelut ovat suomalaisille parhaita paikkoja ostaa kryptoja. Tämä koskee etenkin aloittelevia käyttäjiä. Mitä enemmän sinulla on kokemusta ja englannin kielen taitoa, sen paremmin myös muut vaihtoehdot sopivat.

Mikä on paras kryptovaluutta-alusta?

Paras kryptovaluutta-alusta kokeneemmalle käyttäjälle on Binance. Se on kryptovaluutta-alustojen markkinajohtaja ja palvelee yli sataa miljoonaa asiakasta.

Binance on paras kryptovaluutta-alusta laajan palvelukokonaisuuden vuoksi. Löydät Binancesta perinteisen spot-kaupan lisäksi myös futuurit ja kymmenien eri kryptovaluuttojen steikkausmahdollisuuden. Binancella on myös oma debit-kortti, jonka käyttö ei maksa mitään.

Kryptovaluutta-alustoja kutsutaan käytännössä treidausalustoiksi tai pörsseiksi. Suomalaiset kryptopalvelut ovat välittäjiä. Ero välittäjän ja pörssin välillä on se, että pörssissä asiakkaat käyvät kauppaa keskenään. Välittäjä ostaa sen sijaan kryptovaluutan asiakkaan puolesta.

Binance on ollut markkinoiden johtava kryptovaluuttapörssi jo usean vuoden ajan. Löydät satoja eri valuuttapareja sekä todella matalat kulut. Talletus pankkisiirrolla tai debit-kortilla onnistuu myös helposti.

Voit vertailla Binancea sekä muita suosittuja kryptovaluutta-alustoja kryptopörssien rankingsivulta.

Mikä on paras kryptovaluutta välittäjä?

Paras kryptovaluutta välittäjä globaalisti on Kraken. Kraken on toiminut jo vuodesta 2011 lähtien, ja se on Binancen jälkeen yksi suosituimmista kryptovaluuttojen ostopaikoista.

Kraken on mielestämme paras kryptovaluutta välittäjä, koska palvelussa yhdistyy monta hyvää puolta. Koska Kraken on välittäjä, se tarjoaa todella helpon käyttöliittymän. Krakenia osaa käyttää myös aivan aloittelija.

Kryptovaluutta välittäjä tekee oston aina tietyllä hinnalla, eikä sinun tarvitse huolehtia kurssimuutoksista tai likviditeetistä kuten pörssin kohdalla. Krakenista löytyy tämän lisäksi erillinen pro-käyttäjien pörssi sellaista kaipaaville.

Kraken tarjoaa myös luotettavan yhtiön, sillä se on yksi alan pitkäikäisimpiä toimijoita.

Mikä on paras kryptovaluuttalompakko?

Paras kryptovaluutta on syytä säilyttää myös parhaassa kryptovaluuttalompakossa. Paras kryptovaluuttalompakko on Ledger Nano X. Sen hinta (150 euroa) voi olla este aivan pienimmille sijoittajille. Siinä tapauksessa kannattaa suosia mobiililompakkoa Trust Wallet.

Trust Wallet on paras kryptovaluuttalompakko ilmaisista vaihtoehdoista. Siinä yhdistyvät mielestämme turvallisuus, helppokäyttöisyys sekä todella laaja valikoima. Trust Wallet tukee tuhansia eri kryptovaluuttoja. Voit myös ostaa suoraan kolikoita Trust Walletin kautta.

Katso lisätietoja Bitcoinkeskuksen videolta.

Ledger Nano X on paras kryptovaluuttalompakko, jos portfoliosi koko on vähintään tuhansia euroja. Siinä tapauksessa 150 euron sijoitus kylmälompakkoon kannattaa. Ledger Nano -lompakoita on myyty jo miljoonia, ja niitä käyttävät kaikki alan suurimmat sijoittajat.

Vuoden 2023 alussa julkaistu Ledger Stax voi nousta hyvinkin uudeksi suosikiksi. Ledger Staxin toimitukset alkavat maaliskuussa 2023. Tämä kryptovaluuttalompakko sisältää hienon kosketusnäytön, mikä tekee kryptojen hallinnasta entistä helpompaa. Ledger Stax opas antaa sinulle lisätietoja.

Parhaat kryptovaluutat vuonna 2023 – yhteenveto

Parhaat kryptovaluutat vuonna 2023 ovat Ethereum, Bitcoin, Polygon ja Chainlink. Mainitaan näiden lisäksi myös bonus kryptovaluutta, joka voi päätyä tälle listalle. Dogecoin.

Dogecoin on markkinoiden vanhin ja tunnetuin meemikolikko. Meemikolikko tarkoittaa kryptovaluuttaa, joka saa arvonsa meemeistä. Käytännössä tämä tarkoittaa sosiaalisen median hypeä ja eräänlaista vitsailua.

Dogecoin pysyi varsin pienenä ja tuntemattomana kryptovaluuttana kunnes Elon Musk alkoi puhua siitä Twitterissä. Nyt kun Elon Musk omistaa Twitterin, hän voi integroida Dogecoinin osaksi palvelua vuonna 2023. Tällä olisi varmasti vaikutus Dogecoinin kurssiin positiivisella tavalla.

Parhaat kryptovaluutat vuonna 2023 ovat subjektiivinen mielipide. Jokaisella sijoittajalla on oma listansa, ja sinun täytyy aina tehdä omat tutkimuksesi. Muista, että Bitcoinkeskus ei jakele sijoitusvinkkejä. Me nostimme tässä artikkelissa esiin kryptovaluuttoja sekä palveluita, joita on syytä tutkia lisää.

Toivottavasti sijoitusvuodesta 2023 tulee tuottoisa! Paras kryptovaluutta voittakoon!


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

3 kommenttia

 1. Uskon että Tellor on seuraava 2020 kurssiraketti. Binance lab ja maker on sijoittanut siihen. Sama idea kuin Chainlink mutta aidosti hajautettu sekä tuote on jo olemassa.

  1. Kiitos kommentista, Jj! Tellor ei ole Bitcoinkeskukselle lainkaan tuttu. Laitetaanpa tarkempaan seurantaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *