blogi
22
huhti
storm token bolt

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Opas: mikä on Storm?

Storm -niminen token on ollut runsaasti esillä sosiaalisessa mediassa viime aikoina. Projekti näyttäisi olevan tällä hetkellä monien sijoittajien suosiossa, ja siitä povataan vuoden 2018 suurta menestystarinaa. Tässä artikkelissa pureudutaan Stormiin hieman tarkemmin.

Rekisteröidy Binancelle

Storm on ERC20-standardin mukainen token

Asetetaan Storm aivan ensin oikeaan paikkaan kryptovaluuttojen maailmassa. Hieman yleistäen kryptovaluutat voidaan jakaa kolmeen eri luokkaan: ”oikeat kryptovaluutat” kuten Bitcoin, platformit/ekosysteemit kuten Ethereum sekä sadat erilaiset tokenit, jotka muodostavat kolmannen kategorian.

Bitcoin, Litecoin, Monero ja vastaavat kryptovaluutat ovat omassa lohkoketjussaan, ja niiden tehtävänä on toimia sananmukaisesti digitaalisen rahan roolissa. Ethereum ja NEO ovat esimerkkejä ekosysteemeistä. Ne ovat kuin Android tai iOS-käyttöjärjestelmiä, joiden sisään luodaan erilaisia sovelluksia. Näiden platformien sisään voidaan luoda myös rajattomasti kryptovaluuttoja, joita kutsutaan tokeniksi.

Storm on yksi tällainen token. Se noudattaa Ethereumin ERC20-standardia, eli Storm on syntynyt Ethereum-alustalla järjestetystä ICO:sta. Storm-token liittyy olennaisesti Storm-nimiseen sovellusperheeseen, eli kyseessä on näiden applikaatioiden natiivivaluutta.  Tällä hetkellä käytössä on myös token nimeltään Bolt, jonka ideaa käydään läpi seuraavaksi.

Storm-projektin takana ovat StormX ja Bitmaker

Storm-projektin ICO järjestettiin vuoden 2017 marraskuussa, joten kyseessä on varsin uusi tuttavuus kryptovaluuttojen markkinoilla. Projektin takana on yhdysvaltalainen teknologiayhtiö StormX, joka on perustettu vuonna 2014. Sen perustajat Simon Hu ja Calvin Hsieh ovat molemmat edelleen mukana (katso koko tiimi osoitteesta stormtoken.com). Stormilla on myös muutamia todella vaikuttavia advisor-henkilöitä, kuten Charles Hoskinson (Cardanon perustaja) sekä Bill Shihara (Bittrex-pörssin perustaja)

Storm-projektin idea tiivistyy sanoihin micro-tasking marketplace. Englanninkieliset termit Human Intelligence Task (HIT) ja crowdsourcing liittyvät myös läheisesti tähän aiheeseen. Kyse on siis markkinapaikasta, jossa yritykset tarjoavat käyttäjien suoritettavaksi erilaisia mikrotehtäviä. Tässä kohtaa lukija voi kysyä: eikö tämä ole sama asia kuin freelancer-toiminta? Kyllä ja ei.

Kun puhutaan micro-tasking -sovelluksesta, tehtävät ovat luonteeltaan sellaisia, jotka voit suorittaa vaikkapa bussimatkan aikana. Perinteisesti freelancer-tehtävät liitetään usein esim. graafiseen suunnitteluun, artikkeleiden kirjoittamiseen, ohjelmointiin tai muuhun tiettyä taitoa/koulutusta vaativaan tehtävään. Stormin tapauksessa tehtävä voi olla esimerkiksi tasolle X pääsy tietyssä mobiilipelissä.

Sana Storm viittaa tokenin lisäksi ohjelmistoperheeseen. Tällä hetkellä toiminnassa on Storm Play -niminen mobiiliapplikaatio, joka on käytännössä uudelleenbrändäys BitMaker-nimisestä sovelluksesta. Bitmakerilla on yhtiön mukaan yli 250.000 käyttäjää 187 eri maasta. Sovelluksen kautta on jaettu mikromaksuina yli 214 Bitcoinia ja 339 Etheriä.

Storm Play – suorita tehtäviä ja hanki kryptovaluuttaa

Storm-token liittyy siis Storm-ohjelmistoperheeseen, joita ovat Storm Play, Storm Shop ja Storm Gigs. Nämä kolme muodostavat sateenvarjon nimeltään Storm Markets.

Tällä hetkellä kehitystyö on alkuvaiheessa, joten ulkona on vasta Storm Play -mobiilisovellus. Se pohjautuu siis edellä mainittuun Bitmakeriin, ja sovellus on tyypiltään Bitcoin faucet. Karkea suomennos termistä voisi olla kryptovaluuttapohjainen palkitsemisjärjestelmä. Käyttäjä suorittaa erilaisia tehtäviä, joista hän saa palkinnoksi (erittäin pienen määrän) kryptovaluuttaa.

Stormin idea ei siis ole mitenkään uusi – markkinoilla on paljon erilaisia bitcoin faucet -sivustoja sekä ohjelmistoja. Storm pyrkii tietysti hyödyntämään Bitmakerin asiakaspohjaa, jolloin Storm Playn ei tarvitse aloittaa täysin nollasta.

storm play
Kuva: Storm Play tulevan uudelleenbrändäyksen jälkeen

Tässä kohtaa tullaan sitten Storm-tokeniin. Äskettäin esitelty Mithril-kryptovaluutta toimii Lit-nimisen mobiilisovelluksen sisällä, jossa sitä jaetaan palkinnoksi henkilön some-aktiivisuudesta. Storm Play -sovelluksessa saat aktiivisuudestasi Bolt (suomennettuna: salama) kryptovaluuttaa. Boltit voit sitten konvertoida Bitcoiniksi, Ethereumiksi tai Stormiksi kotiutusvaiheessa. Tässä kohtaa lukija saattaa ihmetellä: jos Boltit voi konvertoida suoraan Bitcoineiksi, mihin Storm-kryptovaluuttaa sitten tarvitaan? Ei yhtään mihinkään – ainakaan vielä.

Tulevaisuudessa Stormin avulla voidaan luoda tehtäviä Storm Gigs -sovellukseen, joka on Storm Playn ”virallisempi” versio ja lähempänä perinteistä freelancer-palkkaamista. Tehtävän suorittaja sekä tilaaja sidotaan toisiinsa Ethereum-älysopimuksella. Näitä sopimuksia kutsutaan nimellä Storm Task, ja ne ovat Storm-järjestelmän laajentuessa sen kivijalkoja. Ilmeisesti Storm-kryptovaluutta toimii myös maksuvälineen näiden freelancer-tyyppisten tehtävien suorittamisesta.

Storm-tokeniin sijoittaminen

Storm-tokenia voi verrata hyvin edellä mainittuun Mithril-tokeniin. Molempien idea on karkeasti ottaen sama, eli mobiilisovelluksen käyttäjiä palkitaan aktiivisuudesta kryptovaluutalla. Stormiin sijoittaminen on vastaavien projektin (Cindicator, Populous, Mithril jne.) tavoin pitkälti vedonlyöntiä ohjelmiston suosiota. Storm Play on tällä hetkellä jo toimiva tuote, ja pian tarjolla pitäisi olla myös iOS-versio.

Storm pyrkii voittamaan asiakkaita freelancer-palveluilta kuten Fiverr, Taskrabbit, Upwork ja Mechanical Turk. Storm tarjoaa näihin verrattuna selvästi matalammat kulut, joka jättää freelancerin taskuun huomattavasti enemmän (krypto)valuuttaa. Aika näyttää, saako Storm vallattua riittävän markkinaosuuden tällä perusteella.

Sijoittajan kannattaa esittää näiden ohjelmistoprojektien kohdalla kaksi oleellista kysymystä: miksi lohkoketju ja miksi oma token? Storm (ja monet muut sadoista vastaavista) ovat sinänsä tavallisia softaprojekteja, jotka haluavat nyt osansa kryptomarkkinoiden kakusta. Mitä lisäarvoa lohkoketjuteknologian sekä oman tokenin käyttö tarkalleen tuo. Vaikka itse sovellus poistaisi tilaajan ja tekijän välistä sen kuuluisan keskitetyn tahon, niin sovelluskehitys on aina yhden firman hallinnassa. Näissä tapauksissa olisi usein houkuttelevampaa ostaa suoraan ko. teknologiayhtiön osakkeita.

Sijoittajan kannattaa muistaa, että Storm-tokenille ei ole vielä olemassa käyttökohdetta. Kyseessä on hintansa puolesta myös ”penniosake”-kategorian tuote, joten se sopii hyvin erilaisen some-hehkutuksen kohteeksi. Ole siis varovainen, ettet hyppää tällaisten tokeneiden kelkkaan ja joudu pump & dump -operaation uhriksi.

 

Storm-token on lisätty äskettäin Binance-pörssin valikoimiin, josta sitä on helpointa ostaa. Koska kyseessä on ERC20-pohjainen token, voit säilyttää Stormia missä tahansa Ethereum-lompakossa. Suosittu yhdistelmä ERC20-tokeneiden hallintaan & lähettämiseen on MetaMask + MyEtherWallet -ohjelmistot.

Jos Stormiin sijoittaminen kiinnostaa, niin seuraa tarkasti projektin roadmappia ja tulevia versioita. Lataa Android-sovellus omaan puhelimeesi ja tutki tarjolla olevia tehtäviä. Testaa itse, saatko luvatut palkkiot tilillesi ja rahat ulos myös sovelluksesta varsinaiseen lompakkoosi. Jos konsepti vaikuttaa toimivalta, kehitystiimi pysyy tavoitteissa ja käyttäjämäärät saadaan kasvuun, niin kyseessä voi olla myös kannattava sijoitus. Roadmapissa on tulossa seuraavana edellä mainittu Storm Gigs, joka on varmasti erittäin merkittävä askel projektin suosion kannalta.

Stormin viralliset sivut löydät osoitteesta stormtoken.com. Twitter-handlet ovat @Storm_Token ja @StormPlayApp. Reddit-sivu löytyy osoitteesta reddit.com/r/stormtoken/.

Löydät lisätietoa seuraavista lähteistä: Stormtoken blog, Storm whitepaper$STORM Coin Review, Storm ICO review, Storm review,

Kuva: kuvakaappaus Stormtoken.com, kuvakaappaus Storm Blog


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.