blogi
30
huhti
request network

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Opas: mikä on Request Network?

Request Network on ollut viime päivinä uutisissa projektin julkistettua yhteistyön WooCommercen sekä Wikimedian kanssa. Kyseessä on mielenkiintoinen maksujärjestelmä, jota on kutsuttu myös nimellä ”PayPal versio 2.0”. Tässä artikkelissa tutustutaan projektiin hieman paremmin.

Rekisteröidy Binancelle

Request Network on ERC20-token ja maksujärjestelmä

Request Network -nimellä voidaan viitata joko kyseiseen projektiin tai sitten ERC20-standardin mukaiseen tokenin. Request Network on siis syntynyt Ethereum-alustalla järjestetyn ICO:n pohjalta, kuten niin moni muukin projekti viimeisen vuoden aikana.

Request Networkia kuvaa parhaiten sana maksujärjestelmä. Kyseisellä projektilla ei ole tällä hetkellä suoranaisia kilpailijoita samassa laajuudessa. Request Networkin voi ajatella olevan hieman samaa kategoriaa kuin Stellar Lumens ja Ripple, jotka pystyvät välittämään verkossaan kryptovaluuttojen lisäksi myös fiat-rahaa. Näiden lisäksi projektit kuten Status, Metal, Monetha, OmiseGo, Everex, TenX, Monaco ja Pillar ovat tavalla tai toisella osa maksujärjestelmä-genreä.

Request Network ei ole siis kryptovaluutta, vaan kyseessä on ohjelmisto – itse asiassa kokonainen framework erilaisiin käyttötarkoituksiin sopivia työkaluja. REQ-tokenin idea on pitkälti sama kuin perinteisten platformien natiivivaluutoilla, eli sitä käytetään mm. transaktioiden suorittamiseen.

Request Network -tiimillä on vahva tausta

Request Networkin juuret ovat Saksassa & Ranskassa & Sveitsissä. Projektin ovat perustaneet Christophe Lassuyt sekä Etienne Tatur, joilla on vahva tausta maksujärjestelmien kehityksestä. Kaksikko on perustanut jo neljä vuotta sitten projektin nimeltään Monetis, joka on palvelu rahan lähettämiseksi halvalla maasta toiseen.

Request Network jatkaa Moneytis-projektin jalanjäljillä, mutta laajentaa Bitcoin-pohjaista maksujärjestelmää monta askelta pidemmälle. Perusidea on kuitenkin sama kuin Moneytis-projektilla, eli tehdä maksuliikenne huomattavasti nykyistä halvemmaksi. Käytännössä Request Network haluaa tulla PayPalin ja luottokorttien vaihtoehdoksi verkossa maksamiselle.

mikä on request network
Kuva Request Networkin kotisivulta

Projektin vakuuttavuudesta kertoo jotain se, että Request Network on Y Combinator -yrityshautomon projekti. Y Combinator on kenties maailman kuuluisin startup-yritysten kehittäjä, ja Request on kyseisen yrityshautomon ensimmäinen ICO-projekti. Tämän lisäksi Request Network on tehnyt pitkään yhteistyötä ING-pankin kanssa.

Request Network -projektilla on mainiot lähtökohdat maksuliikennepalvelun kehittämiseksi. Toistaiseksi kehitystiimi on vielä kooltaan hyvin pieni, mutta kuluneen vuoden perusteella kaikki roadmapin eri vaiheet on saavutettu suunnitelman mukaan. Käydään seuraavaksi läpi Request Networkin teknistä puolta.

Request on maksupyyntö

Request Networkin nimessä oleva sana request on hyvin olennainen osa koko järjestelmää. Käytännössä se voidaan kääntää sanaksi lasku tai maksusuorituspyyntö.

Kuten kaikki online-shoppailijat tietävät, esimerkiksi Amazonista ostaminen vaatii oman luottokorttitietojen syöttämistä järjestelmään. Tämän jälkeen luottoyhtiö, PayPal, Bitpay tai muut vastaavat kolmannen osapuolen toimijat laskuttavat yhdestä prosentista yli viiteen prosenttiin käsittelykuluja

Request Network poistaa nämä molemmat asiat yhtälöstä: omien maksutietojen syöttämisen sekä korkeat kulut.

request amazon

Yllä oleva kuva (Lähde: Request Network whitepaper) näyttää esimerkin Amazon-verkkokaupassa maksamisesta, jossa vaihtoehto pay with request voi hyvinkin olla tulevaisuudessa mahdollinen. Request Networkia hyödyntämällä käyttäjä saa omaan mobiilisovellukseensa maksupyynnön (= request), jonka hän voi suorittaa nappia painamalla.

Ostajan tiedot eivät ole koskaan Amazonin järjestelmässä, kulut ovat vain murto-osa nykyisestä ja maksutiedot ovat lohkoketjussa, jolloin esimerkiksi tuplalaskutus ei ole mahdollista.

Tässä kohtaa on tärkeää ymmärtää pointti liittyen maksuvälineeseen. Request-tokenia ei siis käytetä maksujen suorittamiseen, vaan Request tukee tulevaisuudessa eri kryptovaluuttoja sekä fiat-rahaa. Ensimmäisessä vaiheessa maksut suoritetaan Etherin avulla ja toisessa vaiheessa mukaan tulevat kaikki ERC20-tokenit. Vuoden 2018 aikana lisätään myös fiat-valuutat.

Request Network on maksujärjestelmä, joka ei halua rajoittua yhteen tiettyyn kryptovaluuttaan. Tässä kohtaa tulee juuri valtava ero esimerkiksi BitPayn tai LitePayn käyttämiseen, jotka tukevat vain tiettyjä kryptovaluuttoja.

Request Network tulevaisuudessa: kirjanpito, auditointi, yrityspalvelut, IoT

Request Network haluaa olla paljon muutakin, kuin B2C-maksujärjestelmä. Projekti haluaa myös B2B-maksujärjestelmäksi ja yhdistää tähän mukaan kirjanpidon, auditoinnin, automaattiset verojen maksut ja niin edelleen.

Alla oleva kuva on projektin ”tech mind map”, joka kertoo hieman tulevaisuuden mahdollisuuksista (Lähde: Request Network whitepaper).

request core layer

Request Network on tällä hetkellä Ethereumin lohkoketjussa oleva sovellus ja luotu Ethereum-ekosysteemissä käytettävällä Solidium-koodilla. Keskellä oleva core layer on käytännössä Ethereumin lohkoketju ja siellä sijaitsevat älysopimukset. Muut kryptovaluutat ja fiat saadaan mukaan ns. oraclen avulla, joka on karkeasti sanottuna ”älysopimus ulkomaailmaan”. Voit lukea lisää tästä artikkelista.

Toisena kehänä oleva extension layer sisältää erilaisia moduuleita maksusuoritusten säätämiseen. Nämä tulevat mukaan etenkin yritysmaailmassa.

“If the request comes from an enterprise, then it includes rules for calculating taxes, payment terms, escrows or advances. All of these conditions take the form of available extensions that can be added to requests. This layer is the gateway to incredible features that do not yet exist, such as ”continuous bills”. For example, someone could choose this module to break down their rent into 30×24 payments to the landlord, leaving this person with a fluid bank account without large end-of-month expenses. Taxes would be rerouted in real time to government agencies.” (Request Network whitepaper)

Kolmantena oleva application layer tarkoittaa kaikkia Request Network -ekosysteemiin yhteydessä olevia kolmannen osapuolen applikaatioita. Nämä voivat olla kirjanpitoa, yritysten tietojärjestelmiä, kryptovaluuttalompakoita kuten Coinbase ja niin edelleen.

Request Network haluaa myös osaksi IoT-maksuja. Tulevaisuudessa esimerkiksi kodin modeemi tai oma mobiililaite voi saada laskun requestin muodossa palveluntarjoajalta. Erilaisia sovelluksia on B2C, B2B ja IoT-maailmassa oikeastaan rajattomasti.

Request Network – sijoittaminen

Request Network on ollut toistaiseksi hyvin vähän esillä sosiaalisessa mediassa, ja token mahtuu juuri ja juuri kryptovaluuttojen top 100 -listalle. REQ on tällä hetkellä kryptovaluutta, joka ei ole massojen suosiossa. Reaaliaikainen kurssi:

 

Jos Request Network on useita kryptovaluuttoja sekä fiat-rahaa tukeva maksujärjestelmä, niin miksi kukaan haluaisi holdata REQ-tokenia? Suurin käyttökohde on transaktioiden suorittamisessa, mikä vastaa täysin Etherin käyttötarkoitusta. Request Networkin kulu on 0,05-0,5% transaktiosta. Jos henkilöllä ei ole hallussaan Request-tokenia, järjestelmä hankkii sitä automaattisesti Kyber Networkin avulla.

Mielenkiintoista on se, että kaikki maksetut palkkiot lähetetään älysopimukseen nimeltään burner smart contract, joka nimensä mukaisesti polttaa eli tuhoaa kyseiset virtuaalikolikot. REQ token on siis deflatorinen valuutta, mikä on vastakohta lähes kaikille muille kryptovaluuttoille. Tämän prosessin ansiosta verkon käyttö lisää entisestään tokeneiden arvoa.

Projekti on ollut viime päivinä esillä positiiviseen sävyyn sen julkistettua yhteistyön WooCommercen sekä Wikimedian kanssa. WooCommerce on yksi maailman suosituimmista moduuleista verkkokaupan maksujen vastaanottamiseksi, joten kyseessä on mielenkiintoinen päänavaus. Lue lisää osoitteesta wooreq.com.

wooreq

Tällaiset reaalimaailman yhteistyökuviot tekevät Request Networkista muutakin kuin ”whitepaper-projektin”.

Sijoittaminen REQ-tokeniin on tässä tapauksessa sijoittamista Request Network -järjestelmän menetykseen. Sama idea on kaikkien platformien ja pienempien ohjelmistojen kohdalla. Request Networkilla on isot tavoitteet, ja se on toistaiseksi saavuttanut roadmapissa luvatut kohdat pienestä kehitystiimistä huolimatta.

Jos haluat ostaa Request Networkin REQ-tokenia, suuntaa Binance-pörssiin, jossa tehdään tällä hetkellä yli 65% kaupoista. Request Network löytyy myös pienellä likviditeetillä KuCoin-pörssistä. Koska kyseessä on ERC20-token, voit säilyttää sitä missä tahansa Ethereum-lompakossa. Suosittuja vaihtoehtoja ovat MetaMask / Ledger Nano S ja siirtoihin MyEtherWallet.

Projektin viralliset sivut ovat osoitteessa request.network. Twitter-handle on @RequestNetwork ja Reddit-kanava löytyy osoitteesta reddit.com/r/requestnetwork. Pääset hyvin kärryille projektin nykytilasta kahlaamalla läpi Request Networkin kä viralliset blogipäivitykset osoitteesta blog.request.network.

Löydät lisätietoa seuraavista lähteistä: introducing the Request Network, Request Network whitepaper, why use Request, analysis of Request Network, beginners guide to Request NetworkRequest Network / REQ – Payments Solutions on the Blockchain, Is Request Network the most interesting project in crypto?


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.