Uutiset
20
tammi
tether USDT

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Onko Tether kryptomarkkinoiden suurin uhka?

Kulunut viikko on ollut raskasta aikaa kryptosijoittajille. Markkinat romahtivat pahemmin kuin pitkään aikaan, mikä aiheutti paniikkia etenkin kokemattomien sijoittajien joukossa. Useat eri uutislähteet ovat myös luukuttaneet negatiivisia (ja perättömiä) uutisia liittyen Kiinan ja Etelä-Korean mahdolliseen kryptokieltoon. Oman osansa kaaokseen toi myös Bitconnect-palvelu, jonka romahdus tuhosi pari päivää sitten monien sijoittajien varallisuutta kymmenien miljoonien dollareiden arvosta.

Rekisteröidy Binancelle

Tämän viikon tapahtumat ovat olleet epämiellyttävä kokemus jokaiselle kryptosijoittajalle. Markkinoilta hävisi savuna ilmaan noin 300 miljardia dollaria vain neljän päivän aikana (13-17. tammikuuta). Suurimmat kryptovaluutat romahtivat yli 40 prosenttia, ja moni altcoin putosi tammikuun huipuista jopa 70-80 prosenttia.

Artikkelin kirjoitushetkellä näyttää siltä, että kryptomarkkinat alkavat toipua tästä kaaoksesta. Bitconnect-palvelun romahdus näyttäisi olevan myös vain yksittäinen tapahtuma, jolla ei ollut laajempaa vaikutusta Bitcoin-markkinaan. Etelä-Koreaan ja Kiinaan liittyvä FUD-masinointi ei jaksa enää kiinnostaa ihmisiä, kun totuus on tullut selville. Kaikki ei ole kuitenkaan kryptouniversumissa kohdallaan.

Tether-kryptovaluutta on alkanut huolestuttaa yhä laajempaa joukkoa sijoittajia. Tether, ja siihen kiinteästi liittyvä Bitfinex-pörssi, nousivat edellisen kerran otsikoihin joulukuun alussa. Krypto-salapoliisina tunnettu nimimerkki Bitfinexed sai aikaan laajempaa kohua löydöillään, johon Bitfinex ja Tether vastasivat pr-konsultin avulla.

Vain hetkeä myöhemmin kyseiset yhtiöt pistivät lakimiehet asialle ja haastoivat Bitfinexed-nimimerkin takana olevan henkilön oikeuteen. Maaliskuussa 2017 Bitfinex haastoi myös yhdysvaltalaisen Wells Fargo -pankin oikeuteen sen lopetettua tilisiirrot Bitfinexin välillä. Näistä haasteista ei ole sen koommin kuultu mitään.

Salaperäinen nimimerkki Bitfinexed on jatkanut Tetherin ja Bitfinex-pörssin grillausta, ja viime päivien tapahtumat ovat saaneet yhä useamman henkilön huolestumaan. Tether-printteri on nimittäin sylkenyt uusia USDT-virtuaalikolikoita hämmästyttävää tahtia.

Uutta Tetheriä on tullut virtuaalisesta painokoneesta ulos seuraavasti:

 • 20.1.2017 : $ 100.000.000 USDT
 • 19.1.2017 : $ 100.000.000 USDT
 • 18.1.2017 : $ 100.000.000 USDT
 • 17.1.2017 : $ 100.000.000 USDT
 • 16.1.2017 : $ 100.000.000 USDT
 • 15.1.2017 : $ 100.000.000 USDT
 • 14.1.2017 : $ 50.000.000 USDT

Lista on hurjaa luettavaa edellisen viikon ajalta. Uutta Tetheriä on tullut markkinoille 100 miljoonan dollarin edestä päivä toisensa jälkeen.

Mistä tässä Tether-printtauksessa on sitten kyse, ja miksi se huolestuttaa ihmisiä?

Tetherin (USDT) rooli kryptomaailmassa on hyvin poikkeava muihin valuuttoihin verrattuna. Sen ideana on toimia Yhdysvaltain dollarin virtuaalisena versiona. Tether on tästä johtuen sidottu 1:1 suhteella dollariin. Toisin sanoen, jokaista liikkeelle laskettua Tetheriä kohden pitäisi löytyä yksi Yhdysvaltain dollari Tether-yrityksen pankkitililtä.

Mihin Tetheriä sitten tarvitaan?

Toiminta Yhdysvaltain dollarin kanssa on varsin monimutkaista puuhaa miljoonien erilaisten säädösten, KYC-prosessien, rahanpesulakien jne. kanssa. Jos kryptovaluuttapörssi sallii ainoastaan siirrot Tetheriin, se välttää paljon paperityötä. Moni aktiivinen treidaaja suosii myös Tetheriä, kun haluaa vaihtaa esimerkiksi Bitcoininsa väliaikaisesti dollareihin. Tämä on hyvin tyypillinen peliliike silloin, kun kryptovaluutoista saadut voitot halutaan “kotiuttaa”. Bitcoin -> dollari (tai euro) -kotiutuksen sijaan voidaan suorittaa Bitcoin -> Tether -vaihdos, joka on ko. tilanteessa huomattavasti fiksumpi ratkaisu.

Vaihtamalla kryptovaluutan fiat-rahaan, saadut voitot joutuvat monissa maissa (kuten Suomessa) verotuksen piiriin. Vaikka tätä ongelmaa ei olisi, niin fiat-vaihto on hidasta ja sisältää myös omat kulunsa. Bitcoin -> Tether -vaihto ratkaisee tämän ongelman. Tetherin siirto omaan lompakkoon on käytännössä ilmaista, joten treidaaja voi kotiuttaa Tetheriä hyödyntäen kryptovoitot de facto dollareiksi.

Tetherillä on siis merkittävä rooli ammattitreidaajien sekä monien maailman suurimpien pörssien toiminnassa.

tether USDT
Kuva Tetherin kotisivulta, joka löytyy osoitteesta tether.to

Yhä suurempi joukko sijoittajia on alkanut epäillä Tetherin sekä Yhdysvaltain dollarin todellista suhdetta. Asiasta on kohuttu viime päivinä erityisen paljon, koska uusia Tethereitä on printattu ulos niin valtavia määriä (katso yo. lista). Kryptosalapoliisi Bitfinexed on myös huomauttanut useaan kertaan, että Bitcoinin kurssi on ”sattumalta” lähtenyt nousuun välittömästi uuden Tether-satsin ilmaannuttua markkinoille.

Käytännössä ko. henkilö syyttää Bitfinex-pörssiä Bitcoinin kurssin manipuloimisesta Tethereillä. Eikä tässä vielä kaikki. Tethereillä, jotka on laskettu markkinoille täysin tyhjästä, eli ilman dollaritakausta.

Tässä kohtaa moni lukija varmasti ajattelee: ”Eikös tämä ole helppo tarkistaa? Tether-yhtiö varmasti näyttää tilinsä saldon joka vuosi, jolloin kaikki näkevät siellä olevat dollarit?”. Kunpa asia olisikin näin. Huoli Tetherin todellisesta arvosta johtuu nimenomaan siitä, että Tetherin takana oleva yritykseltä ei ole saatu vieläkään luotettavaa, kolmannen osapuolen suorittamaa, auditointia. Kukaan ei siis tiedä varmuudella, kuinka monta dollaria Tetherin takana oikeasti on.

Tetherin perustaja Craig Sellars (joka on entinen Bitfinex-pörssin avainhenkilö) kommentoi asiaa näin pari päivää sitten:

Ongelma on siinä, että moni sijoittaja ei luotta tällä hetkellä Sellarsin sanaan. Kolmannen osapuolen suorittamaa, luotettavaa, auditointia on odotettu yli kolme vuotta. Ja odotetaan edelleen.

Moni aloitteleva sijoittaja ei tiedä edes mikä Tether on, eikä ole kuullut tämän artikkelin sisällöstä. Moni ei myöskään kuullut Bitconnect-varoituksista – ikävä kyllä. Jos krypto-Sherlockin roolissa toimiva nimimerkki Bitfinexed on oikeassa ja Tetherin käyttö kasvaa lähitulevaisuudessa nykyistä tahtia, lopputuloksena on todennäköisesti iso katastrofi. Jos Tether paljastuu suuren luokan kusetukseksi, seuraukset olisivat todennäköisesti tätä luokkaa:

 • Ilman pankkitoimintaa olevat pörssit (Binance, KuCoin) suurissa ongelmissa tai jopa kaatuvat (+ erityisesti Tetheriin liitoksissa oleva Bitfinex)
 • Kryptomarkkinan arvo romahtaa (80-90% ?)
 • Kaaos Bitcoin-johdannaisten markkinoilla (ETF, futuuri jne.)
 • Monien suursijoittajien portfoliot pyyhittäisiin pois

Kyseessä olisi sen kokoluokan kupru, että viranomaiset puuttuisivat peliin. Kryptot päätyisivät todennäköisesti bänniin, ennen kuin markkinat saataisiin kunnollisen säätelyn alle.

Onko yllä oleva skenaario pelottelua tai liioittelua? Onko Tether suuri kupla, joka voi räjäyttää kryptomarkkinat milloin tahansa? Näihin kysymyksiin ei ole olemassa vastauksia – vain spekulaatioita.

Tilanne on tietyllä tapaa absurdi, sillä kryptovaluuttojen ideana on ollut pako keskuspankkien vallan alta. Krypto-anarkistit halusivat vaihtoehdon fiat-rahalle, jota luodaan keskuspankkien toimesta täysin tyhjästä. Nyt kryptomarkkinoiden ytimessä oleva Tether on vastaavien syytösten ympäröimänä. Onko Bitcoinin kurssinousun takana ”Tether-keskuspankin” tyhjästä luoma fiat-valuutan digitaalinen korvike?

Bitcoinkeskus.comin tarkoituksena on kertoa ajankohtaisia uutisia sekä levittää tietoa kryptovaluuttojen maailmasta. Sivuston tarkoituksena ei ole houkutella ketään sijoittamaan säästönsä kryptovaluuttoihin, mutta toisaalta ideana ei ole myöskään pelotella turhaan. Tether-tapaus on tällä hetkellä vaikeasti arvioitava, sillä mitään konkreettista todistusaineistoa dollari-takauksen puuttumiselle ei ole.

Toistaiseksi kyse on vain epäilyistä. Ongelma on kuitenkin siinä, että epäilyjä ei ole Tether-yhtiön puolesta kumottu – syystä tai toisesta. Kolmannen osapuolen auditointia odotellaan edelleen, joten Tether-printterin tuotokset aiheuttavat jatkossakin hermostumista kryptosijoittajien joukossa.

Yksi asia on varmaa: Bitfinexed ei jätä tapausta rauhaan.

Mitä tavallisen sijoittajan pitäisi ajatella tästä kaikesta? Todistusaineiston puuttuessa tilanteesta on vaikea vetää mitään lopullisia johtopäätöksiä. Mielestäni jokaisen sijoittajan kannattaa kuitenkin pohtia koko kuviota hartaasti. Mitä jos Tether onkin kupla, joka puhkeaa. Säilytätkö itse päivittäin kryptovaluuttaa Tetherissä? Mitä jos markkinat romahtaisivat 80% tai 90% nykytasosta?

Bitcoinkeskus suosittelee jokaista lukijaa tekemään omat tutkimuksensa ja johtopäätöksensä tästä asiasta. Tärkeintä on tällä hetkellä tiedostaa se, että näiden digitaalisten dollareiden printtaaminen huolestuttaa yhä kasvavaa joukkoa. Kolikolla on toisaalta aina kääntöpuoli. Monet sijoittajat pitävät krypto-Sherlockin (Bitfinexed) toimintaa edesvastuuttomana huuteluna ilman kunnollisia todisteita.

Pahimassa tapauksessa epävarmuus Tetherin ympärillä voi jatkua vielä vuosia. Osa sijoittajista on varmasti päättänyt unohtaa koko asian, ja laskee tapauksen olevan osa sadoista eri riskitekijöistä, jotka uhkaavat kryptosijoittajan omaisuutta. Toiset taas ovat pienentäneet krypto-portfolionsa riskiä tapauksen johdosta. Jokaisen sijoittajan on syytä tehdä oma ratkaisunsa. Suosittelen ainakin seuraamaan tapauksen ympärillä käytävää keskustelua, niin tiedät missä mennään.

Jos haluat lukea tapauksesta lisää, voit aloittaa tästä osoitteesta: medium.com/@bitfinexed

Pari artikkelia aiheesta löytyy osoitteista crypto-faucets.in sekä bitcoin.com. Suosittelen lukemaan myös tämän Tony Arcierin tuoreen jutun (19. tammikuuta).

Kuva: kuvakaappaus tether.to -sivulta


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

8 kommenttia

 1. Jos Tether paljastuu suuren luokan kusetukseksi, seuraukset olisivat todennäköisesti tätä luokkaa:
  Ilman pankkitoimintaa olevat pörssit (Binance, Bitfinex, KuCoin jne.) kaatuvat
  Kryptomarkkinan arvo romahtaa 80-90%
  Täysi kaaos Bitcoin-johdannaisten markkinoilla (ETF, futuuri jne.)
  Monien suursijoittajien portfoliot pyyhittäisiin pois.
  – MIKSI??
  – en näe perustetta romahtamiselle. Ainoastaan Tetherin arvo tipahtaisi 0,00000xx arvoon
  ja vaikutus markkinoihin, portfolioon, salkkuusi olisi vain Tetherin osuuden verran.
  Toki hetkellisesti vaikutus olisi suurempi, koska moni ei tiedä mikä tämä Tether on
  ja painaisi paniikkinappulaa.
  Itse näkisin tilaisuudessa suuren alennusmyynnin. Tosin ne sijoittajat, jotka ovat siirtäneet
  rahansa Tetheriin huomaavat markkinoiden nouseen tavoittamattomiin.

  1. Kiitos palautteesta Mietiskelijä!

   En ole nyt aivan varma, oletko ymmärtänyt Tetherin käyttötarkoituksen. Kyseessä on siis dollarin korvike, johon suursijoittajat pistävät rahansa ”parkkiin” silloin kun päivän treidit on tehty ja positiot suljettu. Tether on käytännössä selkäranka kaikille suurille pörsseille kuten Binance, joilla ei ole USD-pankkitoimintaa.

   Tethereitä käyttävät lähinnä sellaiset tahot, jotka ymmärtävät tasan tarkkaan, mikä valuutan funktio on. Tetherit eivät ole virtuaalisia kolikoita, vaan niiden takauksena pitäisi löytyä 1:1 suhteessa dollareita. Ideana on siis pistää rahat parkkiin Yhdysvaltain dollariin ilman, että rahat siirretään oikeisiin dollareihin. Mutta tämä dollarin virtuaaliversio on totta vain siinä tapauksessa, että Tether on todellakin tuettuna sentilleen 1:1 suhteessa oikeilla dollareilla. Jos tämä takaus onkin ilmaa tai puuttuu suurelta osin, niin lopputuloksena olisi kaaos. Suursijoittajien portfoliot haihtuisivat suurelta osin ilmaan, koska rahat ovat parkissa kryptovaluutassa, jonka arvo romahtaisi.

   Kaikki Tetherin holdaajat yrittäisivät nopeasti kaupata ne Bitcoineiksi, mutta kuka Bitcoinin omistava vaihtaisi valuuttansa Tetheriin? Ei kukaan. Kaupassa on oltava aina kaksi osapuolta – ostaja ja myyjä.

   Tetherin poikkeuksellisesta roolista johtuen sen luottamuksen romahtamisella olisi varmasti laajoja vaikutuksia koko kryptomarkkinaan. Miten laajoja – sitä ei kukaan voi tietää.

   Tänään on tullut taas uusi kommentti siitä, että Tetherin tilit ovat kunnossa:
   https://twitter.com/WhalePanda/status/955428513229754368

   Herää edelleen kysymys, että miksi yhtiö ei suostu kunnolliseen auditointiin kaikkien huhujen poistamiseksi. Vastaavia ”todisteita” annettiin myös Mt Gox -palvelun tilasta vai hetki ennen pörssin romahtamista. Harvalle sijoittajalle yhden henkilön ”katsoin tilit ja kyllä ne rahat oli siellä” -kommentti vastaa kuitenkaan auditointia.

   Kuten artikkelissa todettiin, niin mitään todistusaineistoa Tetherin vilunkipelistä ei siis ole olemassa. Fakta on kuitenkin se, että asiasta huolestuneiden sijoittajien joukko kasvaa päivä päivältä. Toivottavasti asiaan saataisiin pian selvyys ja Tetherin tilit ovat lupausten mukaisesti kunnossa!

   1. Tai minulla heräsi kysymys, että etkö Sinä ymmärrä Tetherin osuutta markkinoihin ja vastaustani?

    Sinä kirjoitit:
    ..Kaikki Tetherin holdaajat yrittäisivät nopeasti kaupata ne Bitcoineiksi, mutta kuka Bitcoinin omistava vaihtaisi valuuttansa Tetheriin? Ei kukaan. Kaupassa on oltava aina kaksi osapuolta – ostaja ja myyjä…
    Ja minä juuri kirjoititn tätä samaa eri sanankääntein:
    … Tosin ne sijoittajat, jotka ovat siirtäneet rahansa Tetheriin huomaavat markkinoiden nouseen tavoittamattomiin….

    Mutta summa summarun:
    Olen (ja aika moni muukin) sitä mieltä, että vaikka tetherillä ei olisi senttiäkään takana dollareita ja sen myötä
    katoaisi/muuttuisi arvottomaksi, ei sillä olisi kuin hetkellinen pieni vaikutus markkinoihin. Tuolle väittämällesi 80-90% romahdukselle tetherin ”paljastuessa” huijaukseksi ei ole mitään perusteita.

    Eihän nyt kukaan täyspäinen muutenkaan pidä kiinni, kun max minuutteja, treidatessaan.

    1. Kiitos kommentistasi!

     Kannattaa tietysti huomioida se, että Tether on vain palapelin yksi pala. Aivan olennainen osa mahdollista (huom. nimenomaan mahdollista, koska nyt on ilmassa vain epäilyjä) isoa sotkua on Bitfinex-pörssi, joka on volyymiltaan todella suuri. Bitfinexistä tulee ulos kummallisia tapahtumia lähes päivittäin; suuria talletuksia on kadonnut eikä asiakaspalvelu vastaan jne. Tilanteen vakavuuden arviointi on kuitenkin haastavaa, sillä jokaisella maailman pörssillä on jatkuvasti hieman vastaavia ongelmia.

     Tuon Tetherin vaikutuksen markkinoihin näemme vasta sitten, jos USDT joskus poksahtaa. Bitcoinin kurssi on pudonnut alkuvuoden aikana yli 70% tasolle sen huipuista. Jos vertaat tähän, niin esim. 80% dippi Tether/Bitfinexin-romahduksen myötä voisi olla mahdollinen.

     Toivottavasti mitään tällaista ei ole luvassa, ja kryptovaluuttojen kurssit lähtevät alkutalven jälkeen taas oikeaan suuntaan.

 2. Mitä tarkoittaa tekstissä ”…Ilman pankkitoimintaa olevat pörssit (Binance, Bitfinex, KuCoin jne.)…” Ainakin Binancesta ja Bitfinexistä saa fiat valuutaan pankkiin pankkisiirrolla. En tiedä pörssiä jolla olisi VIRALLISTA pankkitoimintaa. Toinen asia on tuo Tetherin määrä markkinoilla, Cryptovaluuttamarkkinoiden kokonaisarvo on tällä hetkellä n. 450 miljardia $ ja Tetherin määrä tällä hetkellä n. 2,2-2.4 miljardia eli n 5 promillea cryptojen kokonaimarkkina-arvosta. Vaikka koko Tetherin arvo nollautuisi sen arvo on pienempi kuin cryptomarkkinoiden volatiliteetti päivässä. Vaikka olettekin puhtaita amatöörejä niin kannattaisi edes hieman hieman tutkia aihetta paremmin mistä kirjoittaa. Tuolla Bitfinexissä noita Tethereitä on käytetty sell/buy wall:ina joilla on ohjailtu BTC:n ja myös joidenkin muiden kryptojen ja ICOn hintatasoa mutta SE on cryptomailmassa ”Business as usual” .

  1. Kiitos palautteesta Eero! Pörssit kuten Binance ja KuCoin eivät pelaa lainkaan fiat-valuutoilla.

   Tuo markkina-arvoista käytävä keskustelu on niin pitkä, että se ei mahtuisi pariin artikkeliin. Kannattaa muistaa, että kryptovaluuttojen markkina-arvo on vain teoreettinen luku: liikkeelle lasketut koliko * viimeisin maksettu hinta. Miljardit kolikot on airdropattu ilmaiseksi , ja niistä maksetaan jotain nyt, mutta kolikoiden todellinen dollariarvo on aivan jotain muuta. Tetherin vaikutus markkinoihin selviää paremmin volyymisaraketta tutkimalla. Bitcoinin markkina-arvon nostaminen 100 miljoonalla ei vaadi 100 miljoonaa dollaria, vaan murto-osan siitä. Tämän vuoksi Tetherin näennäisesti pienellä markkina-arvolla on todellisuudessa paljon suurempi vaikutus.

   Tetheristä liikkuu tällä hetkellä lukemattomia eriliaisia teorioita. Toinen ääripää on tuo mainitsemasi vaikutus nolla, ja toinen ääripää on ydinpommi kryptomarkkinoilla. On mahdoton tietää, mitä tarkalleen tapahtuisi. Tai miten viranomaiset reagoisivat tapahtuneeseen. Voi myös hyvin olla, että Tether jatkaa kuten ennenkin ja löytää jostain auditoinnin tileilleen. Toistaiseksi kryptomarkkinat näyttävät ainakin luottavan siihen, että 1:1 suhde dollariin pitää. Toivottavasti asia on myös näin!

 3. Hyviä ajatuksia, mutta kirjoittaja taitaa antaa vähän liikaa painoarvoa Tetherille. Tetherin romahdus iskisi kovaa toki heihin jotka siihen ovat rahaa laittaneet mutta en usko että se lähellekään 80-90% vaikuttaisi muihin. Tuskin edes kovin paljoa vaikuttaisi muihin ollenkaan. Toki voin olla väärässä mutta näin itse näen tämän asian.

  1. Kiitos kommentistasi Roope!

   Asiaa voi lähestyä näin: Bitcoin on romahtanut uusimman lamansa myötä 60% kurssihuipusta. Tämä siis ilman Tetherin kaatumista. Monet odottivat kurssin jatkavan matkaansa 5000-6000$ tasoon, mikä olisi tarkoittanut 70-75% pudotusta. Olisiko esim. Tetherin aiheuttama 80% romahdus tästä vinkkelistä paljon? Tetherreport.com -sivuston tutkimukset kertovat seuraavaa:
   – ”48.8% of BTC’s price rise in the period studied occurred in the two-hour periods following the arrival of 91 different Tether grants to the Bitfinex wallet.”
   – ”If there is questionable activity, the author believes a 30-80% reduction in BTC price could be forecast.”

   Kryptojen romahdukseen vaikuttaisi paljon myös markkinpsykologia. Jos Tether olisi täynnä ilmaa, niin moni uskoisi koko kryptomarkkinan olevan silloin rajusti ylihinnoiteltu. Lisäksi mukaan tulisi Bitfinex-pörssin mahdollinen kaatuminen ja viranomaisten reagointi jne. Mahdoton sanoa mitä tarkalleen tapahtuisi.

   Kryptojen markkina-arvo on vain viimeisin hinta * kolikoiden määrä. Todellinen arvo on jotain muuta, ja markkinaa voidaan manipuloida huomattavasti pienemmillä summilla kuin 1:1. Eli Bitcoinin 100 miljoonan arvonnousuun ei tarvita 100 miljoonan edestä Tetheriä.

   Artikkelin (sekä uudemman version: http://bitcoinkeskus.com/tether-romahdus-usdt-bitfinex-cftc-haaste/) tarkoitus on tuoda esiin todella nopeasti kasvava huoli Tetherin tilanteesta. Bitconnect-palvelusta varoiteltiin samalla tavalla kuukausien ajan, kunnes se lopulta vei mukanaan tuhansien sijoittajien omaisuuden. Nyt on korkea aika herätä pohtimaan Tetherin tilannetta ja mahdollisia vaikutuksia. Jokainen voi sitten tehdä omat johtopäätöksensä ja tutkia asiaa lisää. Materiaalia kyllä netistä löytyy – puolesta ja vastaan!

   Koko kohu voi myös osoittautua turhaksi tai Tetherin mahdollinen kaatuminen merkitykseltään pieneksi. Jos näin käy, niin se on varmasti hyvä juttu koko kryptomaailmalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.