Northcrypto kokemuksia ja arvostelu

northcrypto arvostelu | northcrypto kokemuksia

Mikä on Northcrypto? Kyseessä on vuonna 2019 markkinoille tullut kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Northcrypto on suomalainen yritys, eli kyseessä on kilpailija kotimaan markkinoita pitkään hallinneelle Coinmotion-palvelulle. Tämä artikkeli on Northcrypto arvostelu ja käyttöopas. Kerromme myös mielellämme Northcrypto kokemuksia.

Rekisteröidy Binancelle

Northcrypto palvelun esittely

Northcrypto on vuonna 2018 perustettu lohkoketjuteknologian parissa toimiva yritys. Kyseessä on siis ”kryptotalven” aikana perustettu palvelu, joten tekijöiltä löytyy varmasti uskoa sen menestykseen myös tulevaisuudessa. Northcryptoa kehitettiin ahkerasti noin puolen vuoden ajan ennen palvelun julkaisua.

Sivuston perustajilta löytyy taustaa tietotekniikasta, verkkomarkkinoinnista ja rahoitusalalta. Northcrypto mainitsee hallituksen jäsenikseen kolmikon Ville Runola, Miikka Laukkanen ja Tyko Karjalainen. Ensin mainittu Runola toimii yhtiön toimitusjohtajana.

Northcrypton tavoitteena on yksinkertaistaa kryptovaluuttojen ostoprosessi turvallisuudesta tinkimättä. Kyseessä on etenkin aloittelijoille ja peruskäyttäjille suunnattu palvelu, joka lienee markkinoiden helppokäyttöisin.

Sivusto avautui virallisesti 8. maaliskuuta 2019. Kyseessä on siis varsin uusi palvelu, joten netistä ei löydy kovinkaan paljoa käyttäjien kokemuksia tai arvosteluita. Jos Sinä olet tutustunut palveluun, kerro kokemuksesi kommenttina tämän artikkelin jälkeen!

Northcrypto rekisteröinti

Uuden tilin avaaminen Northcrypto-palveluun onnistuu helposti ja nopeasti. Pääset suoraan rekisteröintilomakkeelle klikkaamalla alla olevasta painikkeesta.

Avaa Northcrypto tili

Tilin avaamista varten syötetään nimi ja osoitetiedot sekä sähköpostiosoite. Tämän jälkeen siirrytään toiseen vaiheeseen, jossa tapahtuu tilin tunnistautuminen henkilötunnuksen sekä pankkitunnusten avulla.  Vastaava toimenpide tehdään kaikissa verkkopalveluissa, jossa suoritetaan pankkisiirtoja. Kyseessä on siis täysin normaali KYC-prosessi.

northcrypto reggaus

Kun olet suorittanut tunnistautumisen, ruudulla pitäisi tulla ilmoitus onnistuneesta operaatioista. Erillistä tilin varmennusta sähköpostiosoitteen kautta ei tarvitse suorittaa. 

Northcrypto-tilin käyttöönotto on kaikin puolin helppo ja sujuva kokemus! Jos kohtaat minkäänlaisia ongelmia palvelun käytössä, saat Northcryptolta kellon ympäri nopeaa tukea suomen kielellä.

Northcrypto talletus

Seuraavaksi voidaan tehdä talletus Northcrypto-tilillesi. Jos et ole jo valmiiksi Oma tili -näkyässä, klikkaa sivuston päävalikosta käyttäjä-ikonia ja valitse Oma tili.

Ruudullasi on tämän jälkeen lista käytössä olevista valuutoista. Vihreä talletus ja punainen kotiutusnappi vievät sinut ko. valuuttaa koskevalle talletus- ja kotiutussivulle.

Northcrypto talletus

Klikkaa Euro-rivin talleta-nappia. Kun talletat Northcryptoon ensimmäistä kertaa, sinun on syötettävä ensin pankkitilisi numero IBAN-muodossa. Talletukset ja kotiutukset hyväksytään vain tämän tilin kautta.

Northcryptolla oli 2019 ja 2020 tarjolla vain tavallinen SEPA-talletus, joka on sekin erittäin nopea talletusmuoto. Helmikuussa 2021 palveluun saatiin myös välittömät pankkitalletukset. Kun klikkaat vihreää Talleta-nappia, saat nyt ruudullesi valinnan välittömästä talletuksesta tai tavallisesta SEPA-talletuksesta.

Northcrypto välitön talletus

Välitön talletus on tarkoitettu tässä vaiheessa suomalaisille asiakkaille. Northcryptohan palvelee nykyisin myös asiakkaita monista muista Euroopan maista.

Välitön talletus tehdään norjalaisen Neonomics-palveluntarjoajan avulla. Saat rahat heti tilillesi ja kryptovaluuttojen ostaminen onnistuu välittömästi. Tilisiirtojen perumisen estämiseksi Northcrypto estää kotiutukset käyttäjätililtä, kunnes siirto on saapunut heidän tililleen. Välittömät siirrot onnistuvat tällä hetkellä Danske Bankin. OP:n, POP Bankin, Oma SP:n, Säästöpankin ja S-Pankin asiakkaille.

Voit myös käyttää perinteistä tilisiirtoa. Talletus tehdään aivan samoin kuin kotimainen tilisiirtokin, eli IBAN-tilinumeroa ja viitenumeroa käyttäen. Bitcoinkeskuksen testaamat talletukset olivat perillä seuraavana pankkipäivänä alle 24 tunnin sisällä pankkisiirrosta.

Kryptovaluuttojen osto ja myynti Northcryptossa

Kun olet tehnyt talletuksen tilillesi, voit siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa. Artikkelin kirjoitushetkellä (05/2020) Northcryptosta voit ostaa Bitcoinia, Litecoinia sekä Ethereumia. Tarjonta todennäköisesti laajenee tulevaisuudessa, ja päivitämme artikkelia tilanteen muuttuessa.

Klikkaa päävalikosta Osta & Myy -linkkiä, niin ruudulle avautuu simppeli lomake kaupankäyntiä varten.Northcrypto arvostelu | osto ja myynti

Voit vaihtaa tällä sivulla eurosi Bitcoineiksi, Litecoineiksi tai Etheriksi. Syötä Myytävä määrä -kenttään haluamasi summa euroissa, jonka jälkeen Ostettava määrä -laatikkoon päivittyy yllä olevassa esimerkissä Bitcoinien lukumäärä.

Kun klikkaat vihreää Tee kauppa -painiketta, myynti/ostotapahtuma suoritetaan välittömästi. Saat myös ruudulle ilmoituksen Kauppa suoritettiin onnistuneesti.

Kryptovaluuttojen myynti tapahtuu täysin vastaavalla tavalla. Vaihdat vain myyntipuolelle Bitcoinit ja ostopuolelle Eurot ja painat kaupanteko-painiketta. Voit myös vaihtaa kryptovaluuttoja keskenään, eli voit myydä vaikkapa Litecoinisi ja ostaa Etheriä tai myydä Bitcoinit ja ostaa Litecoineja.

Bitcoinkeskuksella on vain positiivisia Northcrypto kokemuksia osto- ja myyntitoiminnoista. Ne pelaavat erittäin sujuvasti ja ripeästi kellon ympäri.

Northcrypto kulut

Northcrypton kulurakenne on varsin selkeä: kaikista kaupoista velotetaan 1% kulu. Tämä tieto on voimassa artikkelin kirjoitushetkellä, joten kannattaa tarkistaa aina ajantasaiset kulut itse sivustolta. Löydät linkin Kulut Northcrypton sivun alalaiden linkeistä.

Talletuksista ei peritä luonnollisesti mitään kuluja. Northcrypto ilmoittaa myös talletusten kohdalla verkolta vaadittavat vahvistukset jokaiselle kryptovaluutalle. Tällä hetkellä lukemat ovat Bitcoin 2, Litecoin 6 ja Ethereum 30. 

Nostoista perittävät kulut ovat tällä hetkellä: pankkisiirrot 1 €, Bitcoin 0,0005 BTC, Litecoin 0,001 LTC ja Ethereum 0,01 ETH.

Kryptovaluuttojen lähetys ja vastaanotto

Northcrypto on suunnattu aloitteleville kryptosijoittajille. Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan erinomainen palvelu henkilölle, joka haluaa ostaa kryptovaluuttoja ensimmäistä kertaa.

Aloitteleva käyttäjä voi hyvin myös säilyttää ostamansa kryptovaluutan Northcrypto-palvelussa. Jos ostettu summa on suuri tai haluat hajauttaa sijoituksiasi, voit myös siirtää kryptovaluuttasi säilytykseen esim. omaan Ledger Nano X -lompakkoosi.

Siirtojen tekeminen on hyvin helppoa. Klikkaa päävalikosta käyttäjä-ikonia ja valitse Oma tili. Pääset palvelun pääsivulle, jossa ovat listattuna omistamasi valuutat. Klikkaa punaista Nosta-painiketta Bitcoinin, Litecoinin tai Ethereumin perässä.

Saat tämän jälkeen ruudulle kuvassa näkyvän laatikon.

Nosto tililtä

Syötä Osoite-kenttään se osoite, johon haluat kryptovaluuttaa siirtää. Muista aina siirtää Bitcoinit vain toiseen Bitcoin-osoitteeseen ja Litecoinit puolestaan Litecoin-osoitteeseen! Siirroista veloitetaan aina kiinteä kulu, jotka oli listattu edellisessä kappaleessa.

Noston jälkeen saat ruudulle ilmoituksen, että siirto on vahvistettava vielä sähköpostiin lähetetyn linkin kautta. Vastaava turvaproseduuri on käytössä lähes kaikissa pörsseissä.

Kun olet vahvistanut transaktion sähköpostistasi, se näkyy Oma tili -> Nostot -sivulla. Siirto näkyy ensin Odottavat nostot -listassa. Kun Northcrypto on prosessoinut nostosi, se siirtyy Suoritetut nostot -tilaan.

Odottavat siirrot

Jos haluat tallettaa palveluun kryptovaluuttaa, sekin onnistuu helposti. Klikkaa päävalikosta käyttäjä-ikonia ja valitse Oma tili. Pääset pääsivulle, jossa on listattuna kaikki omistamasi valuutat. Klikkaa nyt vihreää Talleta -painiketta.

Saat tämän jälkeen ruudullesi osoitteen, johon kryptovaluutta on siirrettävä. Kopioi osoite leikepöydälle ja suoria transaktio kyseiseen osoitteeseen. Transaktio näkyy tämän jälkeen Oma tili -> Talletukset -sivulla, kun käyttämäsi palvelu on prosessoinut sen. Talletus hyvitetään tilillesi, kun siirrolla on vaadittavat vahvistukset.

Northcrypto vs Coinmotion

Northcrypton lanseeraus on ollut virkistävä muutos Suomen kryptoskeneen. Prasos Oy:n pyörittämä Coinmotion on ollut tähän asti ainoa toimija markkinoilla, jossa on tarjolla suomenkielinen käyttöliittymä ja käyttötuki.

Tutustu Northcryptoon tästä

Kuten artikkelissa on todettu jo pariin kertaan, Northcrypto on suunnattu aloitteleville käyttäjille. Se ei tarjoa mitään erikoista kryptosijoittajille, joilla on jo tilit avattuna markkinoiden tunnetuimpiin palveluihin (esim. Binance ja Coinbase).

Northcrypton vahvuutena on äärimmäisen simppeli käyttöliittymä. Kyseessä on netin ainoa kryptovaluuttojen osto- ja myyntipalvelu, josta ei tarvitsisi edes kirjoittaa käyttöopasta. Myös kryptovaluutoista vähän perillä oleva henkilö osaa varmasti käyttää palvelua, jonka kulut ovat myös maltilliset.

Northcrypto kokemuksia | Northcrypto vs Coinmotion
Northcrypto on helppokäyttöinen palvelu, joka sopii kaikille kryptovaluutoista kiinnostuneille.

Moni suomalainen vertaa Northcypto-palvelua ensimmäisenä sen suomalaiseen kilpailijaan, eli Coinmotioniin. Vaikka Coinmotion on aloittelijoille sopiva palvelu, niin Northcrypto on vieläkin yksinkertaisempi ja helpompi käyttää. Toisaalta tämä tarkoittaa myös sitä, että ominaisuuksia on hieman vähemmän.

Northcrypton kulut ovat myös pienemmät (kiinteä 1%). Käytännössä ostohinnoilla voi olla suurempi tai pienempi ero riippuen siitä, mikä käytettävissä oleva Bitcoinin kurssi on kyseisellä ajanhetkellä.

Coinmotionin etuna on laajempi valikoima, sillä tarjolla on nykyisin myös XRP ja Stellar Lumens Northcrypton valikoiman lisäksi. Molemmista palveluista saa tukea todella nopeasti suomen kielellä, mikä on tärkeää etenkin aloitteleville käyttäjille. Coinmotionista löytyvät myös rajahintainen toimeksianto sekä stop-määräys, joilla on merkitystä aktiivisemmille sijoittajille.

Northcrypto on lyhyestä iästään huolimatta osoittanut luotettavuutensa, joten tässä suhteessa eroa ei ole. Northcrypto ja Coinmotion ovat myös molemmat Finanssivalvonnan hyväksymiä ja rekisteröimiä virtuaalivaluuttojen toimijoita Suomessa.

Northcrypto kokemuksia ja arvostelu

Northcrypto on toiminut markkinoilla vasta keväästä 2019 lähtien. Kyseessä on siis nuori toimija, joka kehittyy jatkuvasti. Northcrypto vaikuttaa myös kuuntelevan asiakkaitaan ja kehittävän palvelua heidän toiveidensa mukaisesti. Yhtiön mukaan käyttäjämäärät ovat olleet kesän aikana reippaassa kasvussa, mikä on hyvä merkki.

Kesällä 2019 saatiin pari merkittävää uudistusta liittyen mobiililaitteisiin. Northcrypto julkaisi toukokuussa iOS-applikaation (kuvassa) sekä hieman myöhemmin Android-version. Mobiilisovellukset ovat nykyään tärkeä palvelu monille käyttäjille. Myös kryptovaluuttoja hallitaan yhä enemmän omalla mobiililaitteella läppärin sijaan.

Mobiiliversio

Northcrypton mobiilisovellukset ovat perinteisen palvelun tapaan hyvin helppokäyttöisiä ja toimivia. Ne tarjoavat mm. verkkosivuja paremmat työkalut kurssien seuraamiseen sekä oman portfolion hallintaan. Kyseinen sovellus kannattaa ehdottomasti ladata, jos käytät palvelua aktiivisesti!

Kesällä 2020 julkaistiin myös Apple Watch -sovellus, jonka voit ladata Applen omasta sovelluskaupasta. Sen avulla voit seurata kryptovaluuttojen kurssivaihteluita omasta Apple-rannekellostasi.

Yhteenveto

Northcrypto on tällä hetkellä ottamassa askeleita myös Suomen ulkopuolelle, mikä on positiivinen merkki yrityksen ambitioista. Sivusto on käännetty jo suomen kielen lisäksi myös ruotsiksi, saksaksi, englanniksi ja espanjaksi. Northcrypton kasvu tuo varmasti mukanaan myös uusia ominaisuuksia ja entistä parempaa palvelua.

Bitcoinkeskuksella on toistaiseksi vain positiivisia Northcrypto kokemuksia. Palvelu on toiminut ongelmitta heti julkistamisestaan lähtien, ja asiakaspalvelu vastaa myös kysymyksiin ripeästi. Northcrypto on simppeli ja varmasti toimiva vaihtoehto piensijoittajalle. Hyvin toimivat mobiilisovellukset ovat myös plussaa!

Rekisteröidy Northcryptolle nyt

Seuraa Northcryptoa Twitterissä handlella @northcryptocom. Saat yhteyden palveluun suoraan sähköpostilla osoitteella support [at] northcrypto.com.

Artikkelikuva: mentatdgt from Pexels

Alla on muutamia yleisimpiä kysymyksiä palveluun liittyen.

Onko Northcrypto suomalainen?

Kyllä. Northcrypto on vuonna 2018 perustettu suomalainen yritys. Sivusto toimii myös suomeksi, minkä lisäksi tarjolla on osaava suomenkielinen asiakaspalvelu.

Onko Northcrypto luotettava?

Northcrypto on ollut markkinoilla vasta maaliskuusta 2019 lähtien. Toistaiseksi palvelusta ei ole kuulunut mitään negatiivista, joten Northcrypto on toiminut tähän asti luotettavasti.

Onko Northcrypto turvallinen?

Northcrypto on turvallinen kauppapaikka, eikä sen toiminnan aikana ole ilmennyt tietoturvaongelmia. Voit aina siirtää kryptovaluutat halutessasi myös vieläkin turvallisempaan lompakkoon.

Onko Northcrypto ilmainen?

Tilin avaus ei maksa mitään, eikä palvelussa ole kuukausi- tai vuosimaksua. Talletuksista ja kotiutuksista peritään pieni kulu, samoin kuin kaupankäynnistä. Löydät nämä tiedot Kulut-sivulta.

Onko Northcrypto parempi kuin Coinmotion?

Northcrypto sekä Coinmotion soveltuvat erinomaisesti aloitteleville sijoittajille. Coinmotionin tarjonta on hieman laajempi, mutta Northcrypto on yksinkertaisempi käyttää. Myös kulurakenteissa on pieniä eroja.

Mitä kryptovaluuttoja voin ostaa Northcryptolta?

Palvelussa ovat tällä hetkellä tarjolla Bitcoin, Ethereum sekä Litecoin.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*