Northcrypto kokemuksia ja arvostelu

northcrypto arvostelu | northcrypto kokemuksia

Mikä on Northcrypto? Kyseessä on suomalainen kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Northcrypto on palvellut asiakkaita jo keväästä 2019 lähtien. Tämä artikkei on Northcrypto arvostelu sekä aloittelijan käyttöopas. Kerromme myös Northcrypto kokemuksia.

Rekisteröidy Binancelle

Opas löytyy myös videomuodossa Bitcoinkeskuksen Youtube-kanavalta!

Northcrypton yritysesittely

Northcrypto on lohkoketjuteknologian parissa toimiva yritys. Se on perustettu vuonna 2018. Varsinainen kryptovaluuttojen kauppapaikka avasi ovensa keväällä 2019.

Sivuston perustajilta löytyy taustaa tietotekniikasta, verkkomarkkinoinnista ja rahoitusalalta. Northcrypto mainitsee hallituksen jäsenikseen kolmikon Ville Runola, Miikka Laukkanen ja Tyko Karjalainen. Ville Runola toimii yhtiön toimitusjohtajana.

Northcrypto haluaa yksinkertaistaa kryptovaluuttojen ostoprosessin turvallisuudesta tinkimättä. Kyseessä on etenkin aloittelijoille sopiva palvelu, joka lienee markkinoiden helppokäyttöisin.

Northcrypto on saanut luotettavan maineen suomalaisten keskuudessa. Nykyisin palvelu on laajentunut myös muuaalle Eurooppaan. Sivusto on käännetty suomen lisäksi myös saksan, ruotsin, englannin ja espanjan kielelle. Samalla myös kryptovaluuttojen tarjonta sekä palvelun ominaisuudet ovat parantuneet.

Onko sinulla Northcrypto kokemuksia? Auta tekemään artikkelista hyödyllisempi uusille lukijoille kirjoittamalla omat kokemuksesi kommenttikenttään!

Northcrypto rekisteröinti

Uuden tilin avaaminen Northcrypto-palveluun onnistuu helposti ja nopeasti. Pääset suoraan rekisteröintilomakkeelle klikkaamalla alla olevasta painikkeesta.

Avaa Northcrypto tili

Tilin avaamista varten syötetään nimi- ja osoitetiedot sekä sähköpostiosoite.

Tämän jälkeen siirrytään toiseen vaiheeseen, jossa tapahtuu tilin tunnistautuminen henkilötunnuksen sekä pankkitunnusten avulla. Vastaava toimenpide tehdään kaikissa verkkopalveluissa, jossa suoritetaan pankkisiirtoja. Kyseessä on siis täysin normaali prosessi.

Alla on kuva tunnistautumisvaiheesta.

northcrypto reggaus

Kun olet suorittanut tunnistautumisen, ruudulle tulee ilmoitus onnistuneesta operaatioista. 

Northcrypto-tilin käyttöönotto on kaikin puolin helppo ja sujuva kokemus! Jos kohtaat minkäänlaisia ongelmia palvelun käytössä, saat Northcryptolta kellon ympäri nopeaa tukea suomen kielellä.

Northcrypto talletus

Seuraavaksi voidaan tehdä talletus Northcrypto-tilillesi. Jos et ole jo valmiiksi Oma tili -näkyässä, klikkaa sivuston päävalikosta käyttäjä-ikonia ja valitse Oma tili.

Ruudullasi on tämän jälkeen lista käytössä olevista valuutoista. Vihreä talletus ja punainen kotiutusnappi vievät sinut ko. valuuttaa koskevalle talletus- ja kotiutussivulle.

Northcrypto talletus

Klikkaa Euro-rivin talleta-nappia. Kun talletat Northcryptoon ensimmäistä kertaa, sinun on syötettävä pankkitilisi numero IBAN-muodossa. Talletukset ja kotiutukset hyväksytään vain tämän tilin kautta.

Northcryptolla oli aluksi tarjolla vain tavallinen SEPA-talletus, joka on sekin erittäin nopea talletusmuoto. Helmikuussa 2021 palveluun saatiin myös välittömät pankkitalletukset. Kun klikkaat vihreää Talleta-nappia, saat ruudullesi valinnan välittömästä talletuksesta tai tavallisesta SEPA-talletuksesta.

Northcrypto välitön talletus

Välitön talletus on tarkoitettu tässä vaiheessa suomalaisille asiakkaille. Northcryptohan palvelee nykyisin myös asiakkaita monista muista Euroopan maista.

Välitön talletus tehdään norjalaisen Neonomics-palveluntarjoajan avulla. Saat rahat heti tilillesi ja kryptovaluuttojen ostaminen onnistuu välittömästi. Tilisiirtojen perumisen estämiseksi Northcrypto estää kotiutukset käyttäjätililtä, kunnes siirto on saapunut heidän tililleen. 

Voit myös käyttää tavallista SEPA-siirtoa. Talletus tehdään aivan samoin kuin kotimainen tilisiirto, eli IBAN-tilinumeroa ja viitenumeroa käyttäen. SEPA-siirrot ovat usein perillä jo samana pankkipäivänä. 

Kryptovaluuttojen osto ja myynti Northcryptossa

Kun olet tehnyt talletuksen tilillesi, voit siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa. Tällä hetkellä Northcryptosta voi ostaa viittä eri kryptovaluuttaa: Bitcoinia, Litecoinia, Ethereumia, Aavetta sekä Chainlinkia. Tarjonta todennäköisesti laajenee tulevaisuudessa.

Klikkaa päävalikosta Osta & Myy -linkkiä, niin ruudulle avautuu simppeli lomake kaupankäyntiä varten.Northcrypto arvostelu | osto ja myynti

Voit vaihtaa tällä sivulla eurosi mihin tahansa kryptovaluuttaan. Syötä Myytävä määrä -kenttään haluamasi summa euroissa, jonka jälkeen Ostettava määrä -laatikkoon päivittyy yllä olevassa esimerkissä Bitcoinien lukumäärä.

Kun klikkaat vihreää Tee kauppa -painiketta, myynti/ostotapahtuma suoritetaan välittömästi. Saat myös ruudulle ilmoituksen Kauppa suoritettiin onnistuneesti.

Kryptovaluuttojen myynti tapahtuu täysin vastaavalla tavalla. Vaihdat vain myyntipuolelle Bitcoinit ja ostopuolelle Eurot ja painat kaupanteko-painiketta. Voit myös vaihtaa kryptovaluuttoja keskenään, eli voit myydä vaikkapa Litecoinisi ja ostaa Etheriä tai myydä Bitcoinit ja ostaa Litecoineja.

Bitcoinkeskuksella on vain positiivisia Northcrypto kokemuksia osto- ja myyntitoiminnoista. Ne pelaavat erittäin sujuvasti kellon ympäri.

Northcrypto kokemuksia – palvelun kulut

Northcrypton kulurakenne on varsin selkeä: kaikista kaupoista velotetaan 1% kulu.

Talletuksista ei peritä mitään kuluja. Northcrypto ilmoittaa kryptovaluuttatalletusten kohdalla verkolta vaadittavat vahvistukset. Tällä hetkellä lukemat ovat: Bitcoin 2, Litecoin 6, Ethereum 20, Aave 20 ja Chainlink 20. Keskimääräiset siirtojat ovat näin ollen 20 min. Bitcoin, 15 min. Litecoin ja 5 min. Ethereum-tokeneille.

Nostoista perittävät kulut ovat tällä hetkellä: pankkisiirrot 1 €, Bitcoin 0,0005 BTC, Litecoin 0,001 LTC, Ethereum 0,005 ETH, Chainlink 0,5 LINK ja Aave 0,1 AAVE.

Yllä olevat tiedot ovat voimassa artikkelin kirjoitushetkellä. Voit tarkistaa aina ajantasaiset kulut sivustolta. Löydät linkin kuluihin Northcrypto.comin alabannerin linkeistä.

Kryptovaluuttojen lähetys ja vastaanotto

Northcrypto on suunnattu aloitteleville kryptosijoittajille. Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan erinomainen palvelu henkilölle, joka haluaa ostaa kryptovaluuttoja ensimmäistä kertaa.

Aloitteleva käyttäjä voi myös säilyttää ostamansa kryptovaluutan Northcrypto-palvelussa. Jos ostettu summa on suuri tai haluat hajauttaa sijoituksiasi, voit myös siirtää kryptovaluuttasi säilytykseen esim. omaan Ledger Nano X -lompakkoosi.

Siirtojen tekeminen on helppoa. Klikkaa päävalikosta käyttäjä-ikonia ja valitse Oma tili. Pääset palvelun pääsivulle, jossa ovat listattuna omistamasi valuutat. Klikkaa punaista Nosta-painiketta haluamasi kryptovaluutan perässä.

Saat tämän jälkeen ruudulle kuvassa näkyvän laatikon.

Nosto tililtä

Syötä Osoite-kenttään se osoite, johon haluat kryptovaluuttaa siirtää. Siirroista veloitetaan kiinteä kulu, jotka oli listattu edellisessä kappaleessa.

Noston jälkeen saat ruudulle ilmoituksen, että siirto on vahvistettava vielä sähköpostiin lähetetyn linkin kautta. Tsekkaa postilaatikkosi ja kuittaa kotiutus vielä sitä kautta.

Kun olet vahvistanut transaktion, se näkyy sivulla Oma tili -> Nostoo. Siirto on ensin Odottavat nostot -listassa. Kun Northcrypto on prosessoinut nostosi, se siirtyy Suoritetut nostot -tilaan.

Odottavat siirrot

Jos haluat tallettaa palveluun kryptovaluuttaa, sekin onnistuu helposti. Klikkaa päävalikosta käyttäjä-ikonia ja valitse Oma tili. Pääset pääsivulle, jossa on listattuna kaikki omistamasi valuutat. Klikkaa nyt vihreää Talleta -painiketta.

Saat tämän jälkeen ruudullesi osoitteen, johon kryptovaluutta on siirrettävä. Kopioi osoite leikepöydälle ja suoria transaktio kyseiseen osoitteeseen. Transaktio näkyy tämän jälkeen Oma tili -> Talletukset -sivulla, kun käyttämäsi palvelu on prosessoinut sen. Talletus hyvitetään tilillesi, kun siirrolla on vaadittavat vahvistukset.

Northcrypto vs Coinmotion

Northcrypton lanseeraus on ollut virkistävä muutos Suomen kryptoskeneen. Coinmotion oli pitkään ainoa kauppapaikka, jossa on tarjolla suomenkielinen käyttöliittymä ja käyttötuki.

Kuten artikkelissa on todettu jo pariin kertaan, Northcrypto on suunnattu aloitteleville käyttäjille. Se ei tarjoa mitään erikoista kryptosijoittajille, joilla on jo tilit avattuna markkinoiden tunnetuimpiin palveluihin (esim. Binance ja Coinbase).

Northcrypton vahvuutena on äärimmäisen simppeli käyttöliittymä. Kyseessä on netin ainoa kryptovaluuttojen osto- ja myyntipalvelu, josta ei tarvitsisi edes kirjoittaa käyttöopasta. Myös kryptovaluutoista vähän perillä oleva henkilö osaa varmasti käyttää palvelua, jonka kulut ovat myös maltilliset.

Northcrypto kokemuksia | Northcrypto vs Coinmotion
Northcrypto on helppokäyttöinen palvelu, joka sopii kaikille kryptovaluutoista kiinnostuneille.

Moni suomalainen vertaa Northcypto-palvelua ensimmäisenä sen suomalaiseen kilpailijaan, eli Coinmotioniin. Vaikka Coinmotion on aloittelijoille sopiva palvelu, niin Northcrypto on vieläkin yksinkertaisempi ja helpompi käyttää. Toisaalta tämä tarkoittaa myös sitä, että ominaisuuksia on hieman vähemmän.

Northcrypton kulut ovat myös pienemmät (kiinteä 1%). Käytännössä ostohinnoilla voi olla suurempi tai pienempi ero riippuen siitä, mikä käytettävissä oleva Bitcoinin kurssi on kyseisellä ajanhetkellä.

Coinmotionin etuna on laajempi valikoima. Coinmotionista löytyy myös rajahintainen toimeksianto sekä stop-määräys. Näillä ominaisuuksilla on merkitystä aktiivisemmille sijoittajille.

Molemmista palveluista saa tukea todella nopeasti suomen kielellä, mikä on tärkeää etenkin aloitteleville käyttäjille. 

Northcrypto on lyhyestä iästään huolimatta osoittanut luotettavuutensa, joten tässä suhteessa eroa ei ole. Northcrypto ja Coinmotion ovat myös molemmat Finanssivalvonnan hyväksymiä ja rekisteröimiä virtuaalivaluuttojen toimijoita Suomessa.

Northcrypto huijaus

Kryptovaluuttojen maailmaan mahtuu valitettavasti myös paljon erilaisia huijauksia. Northcrypto huijaus on yksi isoimmista urbaanilegendoista. Tämä saattaa saada etenkin aloittelevan kryptosijoittajan hämilleen. Bitcoinkeskus voi kaikkien iloksi vahvistaa, ettei Northcrypton suhteen ole syytä huoleen.

Northcrypto on asianmukaisesti rekisteröity ja sen toimintaa valvoo Suomen Finanssivalvonta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että yhtiön avainhenkilöt, toimintatavat sekä varallisuus ovat käyty tarkasti läpi kolmannen osapuolen toimesta.

Asiakkaiden tallettamat varat ovat korkeiden kriteerien mukaisesti oikein suojattu ja yhtiön keskeiset henkilöt täyttävät finanssiviranomaisten asettamat luotettavuusvaatimukset. Suomalaisasiakkaat voivat siis avata tilin ja tallettaa varoja ilman pelkoa huijatuksi tulemisesta.

Tutustu Northcryptoon tästä

Northcrypton toimitusjohtaja Ville Runola on esiintynyt aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Palvelulla on hyvä maine koko sen historian ajalta, ja näin ollen myös Bitcoinkeskus voi suositella Northcryptoa varteenotettavana vaihtoehtona.

Northcrypto verotus

Kryptovaluuttojen verotus on aihe, joka hämmentää usein aloittelevia sijoittajia. Pitääkö jokaisesta treidistä maksaa verot? Saako verottaja tiedot kryptovaluuttakaupoistani automaattisesti? Jos aihe kiinnostaa tarkemmin, kannattaa tutustua Bitcoinkeskuksen vero-oppaaseen.

Northcrypto verotus ei eroa periaatetasolla muista kauppapaikoista. Jokainen Northcryptolla suoritettu kauppa on verotettava tapahtuma, ja sijoittajan on itse huolehdittava kirjanpidosta ja mahdollisten voittojen raportoinnista. On syytä muistaa, että verotuksen kohteena ovat krypto-euro -kauppojen lisäksi myös krypto-krypto -kaupat.

Esimerkki.

  • Ostat 10000 eurolla yhden bitcoinin 1.1.2020
  • Myyt tämän bitcoinin euroiksi 6.1.2020 kurssilla 15000 euroa. Voittoa kertyy 5000 euroa, josta maksat verot.
  • Vaihtoehto: euromyynnin sijaan, vaihdat tämän bitcoinin sadaksi (100) litecoiniksi 6.1.2020 kurssilla 150 eur @ litecoin. Saat siis 15000 euron edestä litecoineja. Voittoa kertyy sama 5000 euroa, josta maksat verot.

Northcrypto ei lähetä kaupankäynnin tietoja automaattisesti verottajalle kuten esim. Nordnet. Sinun on raportoitava mahdolliset myyntivoittosi verottajalle itse. Pidä kirjaa kaupoistasi esim. käyttämällä suomalaisten suosimaa Koinly-palvelua.

Northcrypto kokemuksia ja arvostelu

Northcrypto on toiminut markkinoilla keväästä 2019 lähtien. Kyseessä on siis kohtalaisen nuori toimija, joka kehittyy jatkuvasti. Northcrypto vaikuttaa myös kuuntelevan asiakkaitaan ja kehittävän palvelua heidän toiveidensa mukaisesti. Ei ihme, että somesta löytyy paljon positiivisia Northcrypto kokemuksia. 

Northcrypto on ottamassa askeleita myös Suomen ulkopuolelle, mikä on positiivinen merkki yrityksen ambitioista. Northcrypton kasvu tuo varmasti mukanaan myös uusia ominaisuuksia ja entistä parempaa palvelua.

Huomaa, että Northcrypto löytyy myös mobiilisovelluksena sekä Androidille että iOS-laitteille. 

Mobiiliversio

Northcrypton mobiilisovellukset ovat perinteisen palvelun tapaan hyvin helppokäyttöisiä ja toimivia. Ne tarjoavat mm. verkkosivuja paremmat työkalut kurssien seuraamiseen sekä oman portfolion hallintaan. Kyseinen sovellus kannattaa ehdottomasti ladata, jos käytät palvelua aktiivisesti!

Kesällä 2020 julkaistiin myös Apple Watch -sovellus, jonka voit ladata Applen omasta sovelluskaupasta. Sen avulla voit seurata kryptovaluuttojen kurssivaihteluita omasta Apple-rannekellostasi.

Bitcoinkeskuksella on toistaiseksi vain hyviä Northcrypto kokemuksia. Palvelu on toiminut ongelmitta heti julkistamisestaan lähtien, ja asiakaspalvelu vastaa myös kysymyksiin ripeästi. Northcrypto on simppeli ja varmasti toimiva vaihtoehto piensijoittajalle. Hyvin toimivat mobiilisovellukset ovat myös plussaa!

Rekisteröidy Northcryptolle nyt

Seuraa Northcryptoa Twitterissä handlella @northcryptocom. Saat yhteyden palveluun suoraan sähköpostilla osoitteella support [at] northcrypto.com.

Artikkelikuva: mentatdgt from Pexels

Alla on muutamia yleisimpiä kysymyksiä palveluun liittyen.

Onko Northcrypto suomalainen?

Kyllä. Northcrypto on vuonna 2018 perustettu suomalainen yritys. Sivusto toimii myös suomeksi, minkä lisäksi tarjolla on osaava suomenkielinen asiakaspalvelu.

Onko Northcrypto luotettava?

Northcrypto on ollut markkinoilla vasta keväästä 2019 lähtien. Toistaiseksi palvelusta ei ole kuulunut mitään negatiivista, joten Northcrypto on toiminut tähän asti luotettavasti.

Onko Northcrypto turvallinen?

Northcrypto on yhtä turvallinen kuin kryptovaluuttapörssit keskimäärin. Kaikissa pörsseissä on pieni riski hakkeroinneille tai muille hyökkäyksille. Voit halutessasi siirtää kryptovaluutat ostosi jälkeen entistä turvallisempaan lompakkoon.

Onko Northcrypto ilmainen?

Tilin avaus ei maksa mitään, eikä palvelussa ole kuukausi- tai vuosimaksua. Talletuksista ja kotiutuksista peritään pieni kulu, samoin kuin kaupankäynnistä. Löydät nämä tiedot Kulut-sivulta.

Onko Northcrypto parempi kuin Coinmotion?

Northcrypto sekä Coinmotion soveltuvat erinomaisesti aloitteleville sijoittajille. Coinmotionin tarjonta on hieman laajempi, mutta Northcrypto on yksinkertaisempi käyttää. Kulujen osalta Northcrypto on näistä kahdesta edullisempi.

Mitä kryptovaluuttoja voin ostaa Northcryptolta?

Palvelussa ovat tällä hetkellä tarjolla Bitcoin, Ethereum sekä Litecoin.

Onko Northcryptolla mobiiliappi?

Kyllä on. Northcrypton mobiiliappi löytyy sekä iOS:lle että Androidille.

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*