Northcrypto arvostelu ja kokemuksia

northcrypto

Suomen kryptoskenessä tapahtuu mielenkiintoisia asioita, sillä kotimaan markkinoita pitkään hallinnut Coinmotion on saanut vuonna 2019 kilpailijan. Kyseessä on Northcrypto -niminen sivusto, joka tarjoaa kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelua suomen kielellä. Tämä artikkeli on Northcrypto arvostelu ja käyttöopas. Kerromme myös kokemuksia palvelun käytöstä.

Northcrypto arvostelu – uusi tulokas markkinoilla

Northcrypto on vuonna 2018 perustettu lohkoketjuteknologian parissa toimiva yritys. Kyseessä on siis ”kryptotalven” aikana perustettu palvelu, joten tekijöiltä löytyy varmasti uskoa sen menestykseen myös tulevaisuudessa. Northcryptoa on kehitetty ahkerasti noin puolen vuoden ajan ennen palvelun julkaisua.

Sivuston perustajilta löytyy taustaa tietotekniikasta, verkkomarkkinoinnista ja rahoitusalalta. Northcrypto mainitsee hallituksen jäsenikseen kolmikon Ville Runola, Miikka Laukkanen ja Tyko Karjalainen. Ensin mainittu Runola toimii yhtiön toimitusjohtajana.

Northcrypton tavoitteena on yksinkertaistaa kryptovaluuttojen ostoprosessi turvallisuudesta tinkimättä. Kyseessä on etenkin aloittelijoille ja peruskäyttäjille suunnattu palvelu, joka lienee markkinoiden helppokäyttöisin.

Sivusto avautui virallisesti 8. maaliskuuta 2019. Koska kyseessä on näin uusi palvelu, netistä ei löydy vielä kokemuksia tai arvosteluita. Jos Sinä olet tutustunut palveluun, kerro kokemuksesi kommenttina tämän artikkelin jälkeen!

Northcrypto rekisteröityminen

Uuden tilin avaaminen Northcrypto-palveluun onnistuu helposti ja nopeasti. Pääset suoraan rekisteröintilomakkeelle klikkaamalla tästä linkistä.

Tilin avaamista varten syötetään nimi, osoitetiedot sekä oma henkilötunnus. Tätä tarvitaan toisessa vaiheessa, jossa suoritetaan tunnistautuminen pankkitunnusten avulla. Vastaava toimenpide tehdään kaikissa verkkopalveluissa, jossa suoritetaan pankkisiirtoja. Kyseessä on siis täysin normaali KYC-prosessi.

northcrypto rekisteröinti onnistunut

Kun olet suorittanut tunnistautumisen, ruudulla pitäisi näkyä yllä oleva kuva. Klikkaa Oma tili -painiketta, niin pääset eteenpäin. Erillistä tilin varmennusta sähköpostiosoitteen kautta ei tarvitse suorittaa.

Northcrypto talletus

Seuraavaksi voidaan tehdä talletus Northcrypto-tilillesi. Jos et ole jo valmiiksi Oma tili -näkyässä, klikkaa sivuston päävalikosta käyttäjä-ikonia ja valitse Oma tili.

Ruudullasi on tämän jälkeen lista käytössä olevista valuutoista. Vihreä talletus ja punainen kotiutusnappi vievät sinut ko. valuuttaa koskevalle talletus- ja kotiutussivulle.

northcrypto oma tili

Klikkaa Euro-rivin talleta-nappia. Kun talletat Northcryptoon ensimmäistä kertaa, sinun on syötettävä ensin pankkitilisi numero IBAN-muodossa. Talletukset ja kotiutukset hyväksytään vain tämän tilin kautta.

Saat tämän jälkeen ruudulle informaation pankkitalletuksesta. Mene verkkopankkiisi ja suorita SEPA-siirto annetun tili- ja viitenumeron avulla. 

Northcrypto siirtyi lokakuussa 2019 saksalaisen WEG Bankin asiakkaaksi. Tämä on tervetullut muutos asiakkaille, sillä se mahdollistaa täysin kuluttomat talletukset. Samalla myös nostojen kulut puolittuivat yhteen euroon.

Talletus tehdään aivan samoin kuin kotimainen tilisiirto, eli IBAN-tilinumeroa ja viitenumeroa käyttäen. Bitcoinkeskuksen testaamat talletukset olivat perillä seuraavana pankkipäivänä alle 24 tunnin sisällä pankkisiirrosta.

Bitcoinin osto ja myynti Northcrypto -palvelussa

Kun olet tehnyt talletuksen tilillesi, voit siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa. Tällä hetkellä (10/2019) Northcryptosta voi hankkia Bitcoinia sekä Litecoinia. Tarjonta todennäköisesti laajenee tulevaisuudessa, ja päivitämme artikkelia tilanteen muuttuessa.

Klikkaa päävalikosta Osta & Myy -linkkiä, niin ruudulle avautuu simppeli lomake kaupankäyntiä varten.

northcrypto osto ja myynti

Voit vaihtaa tällä sivulla eurosi Bitcoineiksi tai Litecoineiksi. Syötä Myytävä määrä -kenttään haluamasi summa, jonka jälkeen Ostettava määrä – laatikkoon päivittyy Bitcoinien lukumäärä.

Kun klikkaat vihreää Tee kauppa -painiketta, myynti/ostotapahtuma suoritetaan välittömästi. Saat myös ruudulle ilmoituksen Kauppa suoritettiin onnistuneesti.

Kryptovaluuttojen myynti tapahtuu täysin vastaavalla tavalla. Vaihdat vain myyntipuolelle Bitcoinit ja ostopuolelle Eurot ja painat kaupanteko-painiketta.

Northcrypto kulut

Northcrypton kulurakenne on varsin selkeä: kaikista kaupoista velotetaan 1% kulu. Tämä tieto on voimassa artikkelin kirjoitushetkellä, joten kannattaa tarkistaa aina ajantasaiset kulut itse sivustolta. Löydät linkin Kulut Northcrypton sivun alalaiden linkeistä.

Talletuksista ei peritä luonnollisesti mitään kuluja. Nostoista perittävät kulut ovat tällä hetkellä: pankkisiirrot 1 €, Bitcoin 0,0005 BTC, Litecoin 0,001 LTC ja Ethereum 0,01 ETH.

Kryptovaluuttojen siirto Northcrypto-palvelussa

Northcrypto on suunnattu aloitteleville kryptosijoittajille. Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan erinomainen palvelu henkilölle, joka haluaa ostaa Bitcoinia (tai Litecoinia) ensimmäistä kertaa.

Aloitteleva käyttäjä voi hyvin myös säilyttää ostamansa kryptovaluutan Northcrypto-palvelussa. Jos ostettu summa on suuri tai haluat hajauttaa riskiä muuten vain, voit myös siirtää kryptovaluuttasi säilytykseen esim. omaan Ledger Nano X -lompakkoosi.

Siirtojen tekeminen on hyvin helppoa. Klikkaa päävalikosta käyttäjä-ikonia ja valitse Oma tili. Pääset palvelun pääsivulle, jossa ovat listattuna omistamasi valuutat. Klikkaa punaista Nosta-painiketta Bitcoinin (tai Litecoinin) perässä.

Saat tämän jälkeen ruudulle alla olevassa kuvassa näkyvän laatikon.

northcrypto nosto uusi

Syötä Osoite-kenttään se osoite, johon haluat kryptovaluuttaa siirtää. Muista aina siirtää Bitcoinit vain toiseen Bitcoin-osoitteeseen ja Litecoinit puolestaan Litecoin-osoitteeseen! Siirroista veloitetaan aina kiinteä kulu, joka on 0,0005 Bitcoinia tai 0,001 Litecoinia. 

Noston jälkeen saat ruudulle ilmoituksen, että siirto on vahvistettava vielä sähköpostiin lähetetyn linkin kautta. Vastaava turvaproseduuri on käytössä lähes kaikissa pörsseissä.

Kun olet vahvistanut transaktion sähköpostistasi, se näkyy Oma tili -> Nostot -sivulla. Siirto näkyy ensin Odottavat nostot -listassa. Kun Northcrypto on prosessoinut nostosi, se siirtyy Suoritetut nostot -tilaan.

northcrypto odottavat

Jos haluat tallettaa palveluun kryptovaluuttaa, sekin onnistuu helposti. Klikkaa päävalikosta käyttäjä-ikonia ja valitse Oma tili. Pääset pääsivulle, jossa on listattuna kaikki omistamasi valuutat. Klikkaa nyt vihreää Talleta -painiketta Bitcoinin tai Litecoinin perässä.

Saat tämän jälkeen ruudullesi osoitteen, johon kryptovaluutta on siirrettävä. Kopioi osoite leikepöydälle ja suoria transaktio kyseiseen osoitteeseen.

Transaktio näkyy tämän jälkeen Oma tili -> Talletukset -sivulla, kun käyttämäsi palvelu on prosessoinut sen. Talletus hyvitetään tilillesi, kun siirrolla on 6 vahvistusta Bitcoin-verkossa. Tämä tarkoittaa noin 60 minuuttia.

Northcrypto vs kilpailijat

Northcrypton lanseeraus on ollut virkistävä muutos Suomen kryptoskeneen. Prasos Oy:n pyörittämä Coinmotion on ollut tähän asti ainoa toimija markkinoilla, jossa on tarjolla suomenkielinen käyttöliittymä ja käyttötuki.

Kuten artikkelissa on todettu jo pariin kertaan, Northcrypto on suunnattu aloitteleville käyttäjille. Se ei tarjoa mitään erikoista kryptosijoittajille, joilla on jo tilit avattuna markkinoiden tunnetuimpiin palveluihin (esim. Binance ja Coinbase).

Northcrypton vahvuutena on äärimmäisen simppeli käyttöliittymä. Kyseessä on netin ainoa kryptovaluuttojen osto- ja myyntipalvelu, josta ei tarvitsisi edes kirjoittaa käyttöopasta. Myös kryptovaluutoista vähän perillä oleva henkilö osaa varmasti käyttää palvelua, jonka kulut ovat myös maltilliset.

naiset-laptop
Northcrypto on helppokäyttöinen palvelu, joka sopii kaikille kryptovaluutoista kiinnostuneille.

Moni suomalainen vertaa Northcypto-palvelua ensimmäisenä sen suomalaiseen kilpailijaan, eli Coinmotioniin. Vaikka Coinmotion on aloittelijoille sopiva palvelu, niin Northcrypto on vieläkin yksinkertaisempi ja helpompi käyttää. Toisaalta tämä tarkoittaa myös sitä, että ominaisuuksia on hieman vähemmän.

Northcrypton kulut ovat myös pienemmät (kiinteä 1%). Käytännössä ostohinnoilla voi olla suurempi tai pienempi ero riippuen siitä, mikä käytettävissä oleva Bitcoinin kurssi on kyseisellä ajanhetkellä.

Coinmotionin etuna on laajempi valikoima, sillä Bitcoinin ja Litecoinin lisäksi tarjolla on nykyisin myös Ethereum ja Ripplen XRP. Molemmista palveluista saa tukea todella nopeasti suomen kielellä, mikä on tärkeää etenkin aloitteleville käyttäjille. Coinmotionista löytyvät myös rajahintainen toimeksianto sekä stop-määräys, joilla on merkitystä aktiivisemmille sijoittajille.

Northcrypto kokemuksia ja arvostelu

Northcrypto on toiminut markkinoilla vasta reilun puolen vuoden ajan (10/2019). Kyseessä on siis nuori toimija, joka kehittyy jatkuvasti. Northcrypto vaikuttaa myös kuuntelevan asiakkaitaan ja kehittävän palvelua heidän toiveidensa mukaisesti. Yhtiön mukaan käyttäjämäärät ovat olleet kesän aikana reippaassa kasvussa, mikä on hyvä merkki.

Kesällä 2019 saatiin pari merkittävää uudistusta liittyen mobiililaitteisiin. Northcrypto julkaisi toukokuussa iOS-applikaation (kuvassa) sekä hieman myöhemmin Android-version. Mobiilisovellukset ovat nykyään tärkeä palvelu monille käyttäjille. Myös kryptovaluuttoja hallitaan yhä enemmän omalla mobiililaitteella läppärin sijaan.

northcrypto-mobiili

Northcrypton mobiilisovellukset ovat perinteisen palvelun tapaan hyvin helppokäyttöisiä ja toimivia. Ne tarjoavat mm. verkkosivuja paremmat työkalut kurssien seuraamiseen sekä oman portfolion hallintaan. Kyseinen sovellus kannattaa ehdottomasti ladata, jos käytät palvelua aktiivisesti!

Turvallisuuden lisäämiseksi toivomme palvelun ottavan pian käyttöön myös 2FA:n eli kaksivaiheisen autentikoinnin.

Tällä hetkellä Northcrypto valmistelee uuden kryptovaluutan lisäämistä palveluunsa. Kun tarjonta laajenee, päivitämme myös tämän oppaan sisältöä. Northcrypto rekisteröidään syksyn 2019 aikana myös finanssivalvontaan uuden lainsäädännön mukaisesti.

Northcryptosta jäi positiivinen kuva Bitcoinkeskuksen testien perusteella. Palvelu toimii kuten pitääkin heti julkaisunsa jälkeen, ja asiakaspalvelu vastaa nopeasti kysymyksiin. Northcrypto on simppeli ja toimiva vaihtoehto piensijoittajalle / aloittelijalle, joka haluaa ostaa ja säilyttää Bitcoinia tai Litecoinia.

>> Tutustu Northcryptoon tästä linkistä

Seuraa Northcryptoa Twitterissä handlella @northcryptocom. Saat yhteyden palveluun suoraan sähköpostilla osoitteella support [at] northcrypto.com.

Artikkelikuva: mentatdgt from Pexels

Alla on muutamia yleisimpiä kysymyksiä palveluun liittyen.

Onko Northcrypto suomalainen?

Kyllä. Northcrypto on vuonna 2018 perustettu suomalainen yritys. Sivusto toimii myös suomeksi, minkä lisäksi tarjolla on osaava suomenkielinen asiakaspalvelu.

Onko Northcrypto luotettava?

Northcrypto on ollut markkinoilla vasta keväästä 2019 lähtien. Toistaiseksi palvelusta ei ole kuulunut mitään negatiivista, joten Northcrypto on toiminut tähän asti luotettavasti.

Onko Northcrypto turvallinen?

Northcrypto on yhtä turvallinen kuin kryptovaluuttapörssit keskimäärin. Kaikissa pörsseissä on pieni riski hakkeroinneille tai muille hyökkäyksille. Voit halutessasi siirtää kryptovaluutat ostosi jälkeen entistä turvallisempaan lompakkoon.

Onko Northcrypto ilmainen?

Tilin avaus ei maksa mitään, eikä palvelussa ole kuukausi- tai vuosimaksua. Talletuksista ja kotiutuksista peritään pieni kulu, samoin kuin kaupankäynnistä. Löydät nämä tiedot Kulut-sivulta.

Onko Northcrypto parempi kuin Coinmotion?

Northcrypto sekä Coinmotion soveltuvat erinomaisesti aloitteleville sijoittajille. Coinmotionin tarjonta on hieman laajempi, mutta Northcrypto on yksinkertaisempi käyttää. Myös kulurakenteissa on pieniä eroja.

Mitä kryptovaluuttoja voin ostaa Northcryptolta?

Palvelussa ovat tällä hetkellä tarjolla Bitcoin sekä Litecoin.

Coinmotion


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*