Kryptovaluuttapörssit
18
elo
nordnet kokemuksia | nordnet arvostelu

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Nordnet kokemuksia, arvostelu ja superrahasto

Nordnet on nykyisin tuttu nimi lähes kaikille aktiivisijoittaijlle. Yhtiön lanseeraama Superrahasto-tuote on saanut vuonna 2018 paljon huomioita etenkin piensijoittajien keskuudessa. Tässä artikkelissa käydään läpi Nordnet kokemuksia sekä yhtiön historiaa ja tuotteita. Myös Bitcoin-sijoittaminen onnistuu Nordnetin kautta! Löydät Nordnet hinnaston artikkelin lopusta.

Nordnetin historia

Nordnet on perustettu vuonna 1996. Se oli aikanaan yksi pohjoismaiden ensimmäisistä online-välittäjistä. Nordnet oli pohjolan pioneeri reaaliaikaisen osakkeiden, optioiden ja futuurien treidaamisessa.

Yhtiö lähti vahvaan kasvuun vuosituhannen vaihteessa. Nordnet AB listautui Tukholman pörssiin vuonna 2000 ja sai pankkilisenssin kaksi vuotta myöhemmin. Pankkitoiminta laajeni Ruotsista myös Norjaan sekä Tanskaan. Vuosien 2004-2008 välillä Nordnet laajensi toimintonsa myös Suomeen ja alkoi tarjota eläkesäästöpalveluita.

Vuonna 2010 Nordnet avasi ensimmäisenä Pohjoismaissa mobiilisovelluksen reaaliaikaista treidausta varten. Samoihin aikoihin suomalaisen eQ Bank sekä ruotsalainen Konsumentkredit sulautettiin Nordnetiin. Tämä mahdollisti yhtiölle siirtymisen myös kuluttajalainojen puolelle.

Vuosien 2013-2015 aikana Nordnet kehitti palveluitaan yhä kilpailukykyisemmiksi. Fokuksena oli etenkin piensijoittajien palvelut, ja tässä yhteydessä avattiin myös kuuluisat Superrahastot. Viime vuosina Nordnet on rikkonut jo 500.000 asiakkaan rajapyykin. Monilla suomalaisilla on nykyisin Nordnet kokemuksia, ja suurimmalla osalla erittäin positiivisia sellaisia.

Mikä on Nordnet?

Kuten yllä oleva historiikki kertoo, Nordnet on ollut markkinoilla jo yli 20 vuoden ajan. Se on ollut yksi online-kaupankäynnin pioneereista Pohjoismaissa ja kasvattanut suosiotaan tasaisesti.

Nordnet on siis osake- ja rahastovälittäjä. Moni piensijoittaja ostaa nykyisin osakkeita tai rahastoja myös oman verkkopankkinsa kautta. Nordnet on vaihtoehto omalle pankillesi. Miksi tilin avaaminen sitten kannattaa?

Nordnet tarjoaa ensinnäkin tuotteita, joita perinteiset pankit eivät tarjoa. Edellä mainitut Superrahastot ovat yksi hyvä esimerkki. Tämän lisäksi tarjolla ovat mm. Superluotto -palvelu sekä Shareville-yhteisö. Nordnetin kulut ovat myös perinteistä pankkia pienemmät.

Kryptovaluuttasijoittajalle Nordnet on loistava vaihtoehto – voit nimittäin sijoittaa ruotsalaiseen Bitcoin XBT -rahastoon. Monet perinteiset pankit eivät mahdollista tätä; esimerkiksi Danske Bank on poistanut äskettäin tuon sijoitusvaihtoehdon tarjonnastaan.

Avaa Nordnet-tili tästä

Tilin avaaminen onnistuu nopeasti verkkopankkitunnuksilla. Seuraavaksi käydään läpi muutamia Nordnetin tuotteita hieman tarkemmin.

Nordnet kokemuksia - smart rahastot

Nordnet kokemuksia – Superrahasto esittelyssä

Nordnet on noussut viime vuosina piensijoittajien suosioon Superrahasto -palvelulla. Mikä on Superrahasto, ja miksi kyseessä on niin hyvä tuote piensijoittajalle?

Superrahastot ovat kuluttomia ja passiivisia indeksirahastoja. Tarjolla on tällä hetkellä neljä eri tuotetta: Superrahasto Suomi, Norja, Tanska sekä Ruotsi. Rahastot sijoittavat kyseisen maan pörssien vaihdetuimpiin osakkeisiin. Suomalaiselle sijoittajalle Superrahasto Suomi on täysin kuluton, ja mukaan voi lähteä vain 15 euron kuukausisijoituksella!

Vastaavien rahastojen ongelmana ovat perinteisissä pankeissa korkeat hallinnointikulut. Samoin suorista osakeostoista veloitetaan välityspalkkioita. Nämä kulut tulevat piensijoittajalle niin kalliiksi, että sijoittamisessa ei ole mitään järkeä.

Superrahasto Suomi on lanseerattu helppona ja halpana ratkaisuna henkilölle, joka haluaa ottaa ensikosketuksen sijoitusmaailmaan. Mukaan pääsee jo parilla kympillä kuukaudessa, eivätkä tuotot sula hallinnointikuluihin. Joudut maksamaan ainoastaan valuuntavaihtokuluja siinä tapauksessa, jos sijoitat myös Superrahasto Ruotsi, Norja tai Tanska -tuotteisiin.

Nordnet tarjoaa tämän lisäksi myös kuukausisäästämistä ETF-rahastoihin alkaen vain 15 euron sijoituksista. Voit automatisoida talletuksen rahastoon esimerkiksi joka kuukausi palkkapäivän  yhteydessä.  Nordnet on tästä syystä erinomainen vaihtoehto piensijoittajalle.

Voit tutustua Superrahastoon tarkemmin tästä linkistä.

Nordnet Superrahasto

Nordnet Superluotto – lainaa sijoitusportfoliotasi vastaan

Nordnetin tarjoama Superluotto on yhtiön suosituista palveluista kokeneemmille sijoittajille. Superluoton ideana on tarjota lainaa pienillä kuluilla sijoitusportfoliota vastaan. Tämä mahdollistaa uusien sijoitusten tekemisen velkavivulla.

Lainaa on mahdollista saada omaa osakesalkkua vastaan myös perinteisestä pankista, mutta usein se on työn ja tuskan takana. Vakuusarvo on matala, ja pankin tarjoama laina on usein korkeakorkoista luottoa. Mukana ovat totta kai myös aloitusmaksut ja vastaavat kulut. Nordnetin Superrahastossa korko on parhaimmillaan vain 0,99% – kun lainotusasteen pitää riittävän matalana.

Superluotto on ominaisuus, joka on aktivoitava erillisellä hakemuksella. Siinä ei ole aloitus- tai kuukausimaksuja, ja korkoa maksetaan vain käytetyn luoton osalta. Näet koko ajan sinulla myönnetyn luoton, josta voit käyttää vain pienen osan tarpeesi mukaan. Käyttämättä olevasta luotosta ei aiheudu mitään kustannuksia. Voit myös vähentää lainakorot pääomatuloistasi verotuksessa.

Superluotto on erinomainen palvelu ja monella aktiivisella treidaajalla on Nordnet kokemuksia aiheesta. Sen voi ottaa käyttöön ilman kuluja milloin tahansa, ja luottoa voi hyödyntää ostopaikkojen tullessa oman tarpeen mukaan.

Superluotossa on myös riskejä, kuten kaikessa sijoittamisessa. Jos lainaa on ottanut maksimimäärän ja sijoitussalkun arvo tippuu rajusti osakemarkkinoiden romahtamisen myötä, joudut myymään sijoituksesi pahimpaan mahdolliseen aikaan lainotusasteen korjaamiseksi.

Velkavipua käyttäessä on erittäin tärkeää ymmärtää sen riskit ja varautua myös skenaarioon, joka tuntuu omassa mielessä lähes mahdottomalta.

Tutustu Superluottoon tarkemmin tästä linkistä.

Nordnet arvostelu - superluotto mainos

Nordnet ja Bitcoin XBT tracker

Nordnetin kautta on mahdollista sijoittaa myös kryptovaluuttoihin. Tällä hetkellä tarjonnassa on neljä erilaista kurssi-trackeria: Bitcoin (SEK & EUR) sekä Ethereum (SEK & EUR). Miten tällainen sijoitus sitten eroaa Bitcoinin ostamisesta omaan lompakkoon?

Bitcoin XBT tracker on helppo tapa sijoittaa kryptovaluuttoihin. Voit ostaa sitä haluamallisi summalla suoraan Nordnetin tililtä, eli luotettavalta palveluntarjoajalta. Käytännössä XBT trackerin kurssi seuraa identtisesti Bitcoinin kurssia, joten tuotossa ei ole mitään eroja. Sama juttu Ethereumin kanssa.

Jos sijoitat tällaiseen kurssi-trackeriin, sinun ei tarvitse avata tiliä kryptovaluuttapörssiin, suorittaa transaktiota eikä murehtia hakkeroinneista ja turvallisesta säilytyksestä. Sijoitat vain kurssia seuraavaan tuotteeseen.

Nordnet kokemuksia Bitcoin XBT tracker
Kuvassa Bitcoin XBT-trackerin kehitys – se vastaa hyvin tarkkaan Bitcoinin todellista kurssikehitystä.

Tällaisella sijoituksella on myös joitain negatiivisia puolia. Ensinnäkin, trackerilla käydään kauppaa vain pörssin aukioloaikoina. Ongelmaksi tulevat etenkin viikonloput, jolloin et pääse esimerkiksi myymään kurssihuipulla lähes kolmeen päivään. Tämä voi tarkoittaa kryptovaluuttojen maailmassa kymmenien prosenttien tappiota.  Tracker ei ole myöskään täysin ilmainen tuote, eli maksat joka vuosi siitä pientä preemiota.

Sijoita XBT-trackeriin Nordnetissa

Mukana on myös aina liikkeellelaskijariski. Nämä trackerit tarjoaa ruotsalainen XBT Provider. Jos yhtiö menisi jostain syystä nurin, siitä aiheutuisi luonnollisesti ongelmia trackerin omistajille.

Monet sijoittajat ostavat kultaa ja hopeaa fyysisinä kolikkoina, koska haluavat saada sijoituksensa pankkien ulkopuolelle pahan päivän varalle. Moni Bitcoin-sijoittaja voi nähdä asian samalla tavalla. Kun kolikot ovat omassa hallussasi, ne ovat käytettävissäsi 24/7.

Trackerin hankinta sopii parhaiten buy & hold -tyyppiseen sijoittamiseen. Se on myös hyvä tapa aloittaa sijoittaminen kryptovaluuttoihin aloittelijalle. Kokemuksen karttuessa voi sitten ottaa seuraavia askeleita. Nordnetin käyttö helpottaa myös verotuksessa.

Bitcoinkeskuksella on myös Nordnet kokemuksia XBT trackerista. Se on tosiaan yksi helppo ja suoraviivainen tapa saada salkkuun siivu Bitcoinia. Riippuu täysin henkilön sijoitusprofiilista, haluaako tämän option ennemmin kuin Bitcoin-hankinnan perinteisestä kryptovaluuttapörssistä.

Nordnet – Shareville ja sijoitusblogi

Rahastojen lisäksi voit tehdä Nordnetissa myös suoria osakeostoja hyvin kilpailukykyiseen hintaan. Nordnetista löytyy kaikki pien- ja ammattisijoittajan tarvitsemat palvelut.

Tämän lisäksi tarjolla on paljon hyödyllistä informaatiota osakemarkkinoista. Jokaisella asiakkaalla on pääsy Shareville-palveluun, jossa voit parantaa menestystäsi yhteisön voimalla. Voit seurata palvelussa menestyviä ammattisijoittajia ja luoda itsellesi vastaavan portfolion. Saat ilmoituksia reaaliajassa, kun seuraamasi henkilöt tekevät osakesijoituksia.

Nordnetin blogi on myös erittäin suosittu ja arvostettu informaatiolähde. Löydät jatkuvasti vinkkejä sijoituskohteista sekä uusia ideoita tuottojesi parantamiseen.

Nordnetin oma podcast nimeltään Rahapodi on myös erittäin suosittu. Se ilmestyy kerran viikossa, ja tarjolla on 30-60 minuuttia viihdyttävää keskustelua Suomen taloudesta. Rahapodia vetää Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi.

Edellä mainittujen linkkien lisäksi löydät myös hyödyllistä infoa Nordnetin Youtube-kanavalta.

Nordnet kokemuksia ja yhteenveto

Nordnet on vakiinnuttanut asemansa Pohjoismaisten sijoittajien suosikkina. Kyseessä on luotettava pankki, josta on vaikea löytää negatiivista sanottavaa. Nordnet tarjoaa kaikki ammattisijoittajan palvelut, mutta ennen kaikkea kyseessä on loistava valinta sijoitusuraansa aloittelevalle henkilölle.

Superrahasto- ja kuukausisäästöpalvelut vain parin kympin sijoituksella ovat loistava tapa tutustua sijoittamiseen pienellä riskillä. Ajan kuluessa portfoliota on helppo laajentaa, ja edellä mainittu Superluotto tarjoaa myös velkavipua sitä kaipaaville.

Nordnetia voi suositella lämpimästi kaikille sijoittamisesta kiinnostuneille. Kannattaa myös seurata edellä mainittuja some-kanavia ja tutkia Sharevillen tarjontaa.

Tutustu Nordnetiin tästä

Onko sinulla Nordnet kokemuksia – risuja tai ruusuja? Kirjoita niistä kommenttikenttään artikkelin alapuolelle.

Nordnet hinnasto

Nordnetin hinnasto on erittäin kilpailukykyinen markkinoiden muihin toimijoihin verrattuna. Et maksa salkustasi avaus- tai säilytysmaksuja, eli asiakkuuden hinta on siis 0 euroa.

Kaupankäyntikustannuksesi riippuvat tehtyjen kauppojen määrästä per kuukausi. Mitä aktiivisempi olet, sitä alhaisemmat ovat myös hinnat. Huomaa, että uutena asiakkaana käyt kaksi ensimmäistä kuukautta kauppaa edullisimmalla tasolla (koskee ensimmäistä avattavaa salkkua).

Nordnetin kaupankäyntipalkkio Suomessa on alimmillaan vain 0,06% (minimipalkkio 3 euroa). Tämän lisäksi on tarjolla erikoishinnastoja erityisen aktiivisille ja varakkaille sijoittaijlle.

Löydät yksityiskohtaisen ja ajan tasalla olevan hinnaston tästä linkistä.

Nordnet smart mainos


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit
16
joulu
Bitcoin ETF sijoituskohteena

Bitcoin ETF sijoituskohteena

Bitcoin ETF on noussut viime vuosina yhä suuremmaksi keskustelunaiheeksi. Syksyllä 2021 otettiin merkittävä askel eteenpäin, […]

Lue lisää
15
joulu
15.12. Uutiskatsaus: Markkinat, Ranska, Tulli, Orion Terminal, Nordnet

15.12. Uutiskatsaus: Markkinat, Ranska, Tulli, Orion Terminal, Nordnet

Kryptovaluuttamarkkinoilla on nähty pientä vuoristorataa, mutta Bitcoinin kurssi on silti samalla tasolla kuin viikko sitten. Myös […]

Lue lisää
26
joulu
Bitcoin sijoittaminen

Bitcoin sijoittaminen

BITCOIN SIJOITTAMINEN on todella suosittua etenkin nuorien sijoittajien keskuudessa. Bitcoiniin sijoittaminen onnistuu helposti erilaisilla instrumenteilla. […]

Lue lisää