Kryptovaluuttapörssit
18
maalis
nordnet kokemuksia

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Nordnet kokemuksia: Näin ostat kryptoja

Nordnet on Pohjoismaiden johtava sijoitusalusta. Bitcoinkeskuksen tiimillä on Nordnet kokemuksia yli kuuden vuoden ajalta. Voit sijoittaa kryptovaluuttoihin Nordnetissa tracker-sertifikaattien ja osakkeiden avulla. Kryptojen ostamisessa on Nordnetissa sekä hyviä että huonoja puolia.

Mikä on Nordnet?

Nordnet on Pohjoismaiden johtava sijoitusalusta. Nordnet on vuonna 1996, ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Nordnet on listattuna myös Tukholman pörssissä (ticker: SAVE).

Nordnet on toiminut Suomessa vuodesta 2005 lähtien. Se on saavuttanut suomalaisten keskuudessa valtavan suosion, sillä Nordnetilla on jo 550.000 suomalaista asiakasta! Sillä on Pohjoismaissa yhteensä noin 1,8 miljoonaa asiakasta.

Voit sijoittaa Nordnetissa osakkeisiin, rahastoihin, valuuttoihin, hyödykkeisiin ja krypto-trackereihin. Voit myös avata osakesäästötilin ja ehdoiltaan poikkeuksellisen hyvän sijoitusvakuutuksen.

Palvelu on tullut monille tutuksi Youtubesta ja podcast-alustoilta Nordnetin Rahapodin kautta. Kannattaa ehdottomasti seurata Nordnetin Youtube-kanavaa. Moni sijoittaja on myös Sharevillen jäsen, joka on Nordnetin oma Social Trading -alusta.

Tässä artikkelissa tarkastellaan Nordnetin toimintoja kryptovaluuttojen näkökulmasta. Jos haluat lukea laajemman oppaan, jossa käydään Nordnetin muut palvelut, plussat, miinukset ja niin edelleen, klikkaa tästä: Nordnet infopaketti sijoittajalle.

Huom. Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Nordnet kokemuksia

Bitcoinkeskuksen tiimillä on Nordnet kokemuksia yli kuuden vuoden ajalta. Nordnet on tuttu kaikille tiimiläisille ja myös suurin piirtein jokaiselle yhteistyökumppanille. Suurin syy tähän lienee se, että kaikilla käyttäjillä on on niin paljon positiivista sanottavaa Nordnetista. Sana kiertää nopeasti! Ei mikään ihme, että Nordnetiin luottaa jo yli puoli miljoonaa suomalaista.

Jotkut ulkomaiset palvelut voivat olla tarjonnaltaan ja kuiluiltaan helpompia, mutta verotuksen helppous on todella iso tekijä monille. Moni tykkää myös ajatuksesta niputtaa kaikki asiat yhden katon alle. Osakesäästötili on tosi suosittu palvelu Nordnetissa, ja useampi tiimimme jäsen pohtii myös Nordnetin sijoitusvakuutuksen avaamista.

Bitcoinkeskus on myös tehnyt Nordnetin kanssa yhteistyötä jo keväästä 2019 lähtien. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko Antti Hyppänen on vierailut säännöllisesti Nordnetin blogissa ja raportoinut kryptomaailman tapahtumista. Yhteistyö on sujunut erinomaisesti, ja kaikki Nordnetin yhteyshenkilöt ovat erittäin miellyttävää porukkaa!

Bitcoinkeskuksella on erittäin positiivisia kokemuksia Nordnetista ja voimme suositella palvelua kaikille suomalaisille sijoittajille.

Tutustu Nordnetiin tästä
(mainoslinkki)

Tilin avaaminen on Nordnetiin helppoa, eikä se maksa mitään. Kannattaa tutustua ja katsoa sopiiko palvelu sinun tarpeisiisi myös kryptosijoittajana. Seuraavaksi käydään läpi tarkemmin Nordnetin kryptotarjontaa.

Kryptovaluutat Nordnetissa

Voit sijoittaa kryptovaluuttoihin Nordnetissa tracker-sertifikaattien ja osakkeiden kautta. On kuitenkin tärkeä ymmärtää, että Nordnetista ei voi ostaa ns. aitoja kryptoja. Et voi ostaa esimerkiksi bitcoineja, jotka voisit kotiuttaa omaan Bitcoin-lompakkoosi.

Kryptoihin sijoittaminen tapahtuu Nordnetissa arvopapereiden avulla. Tarjolla on seuraavat vaihtoehdot:

 • Tracker-sertifikaatti
 • Osakkeet
 • ETF:t (teoriassa)

Alla on kuva Nordnetin sivuilta hakusanalla Bitcoin.

nordnet bitcoin

Tarjonta vaihtelee kryptovaluutan mukaan. Bitcoinista on tarjolla kymmeniä erilaisia vaihtoehtoja, ja Ethereumista löytyy myös paljon trackereita ja ETF-tuotteita. Esimerkiksi Aave-kryptovaluutalle löytyy yksi tracker-sertifikaatti.

Käydään seuraavaksi läpi eri sijoitusvaihtoehdot tarkemmin. En vertaile vielä tässä kohtaa hyviä ja huonoja puolia verrattuna aidon kryptovaluutan ostamiseen, vaan tuo vertailu tehdään myöhemmin tässä artikkelissa.

Tracker-sertifikaatit

Tracker-sertifikaatit ovat nimensä mukaisesti kryptovaluutan kurssia seuraavia tuotteita. Tunnetuin niistä on todennäköisesti ruotsalaisen XBT Providerin Bitcoin XBT. Se on ollut treidattavissa jo vuodesta 2015 lähtien.

Alla on kuva Bitcoin XBT:stä Nordnetin sivuilta.

nordnet bitcoin xbt tracker

Jos haluat ostaa vain kurssia seuraavan tuotteen, on valintasi tracker-sertifikaatti. Jos tarjolla on useita trackereita, on hyvä vertailla niiden avaintietoesitteitä ja katsoa sieltä kulut. Esimerkiksi XBT Providerissa on 2,5 % vuosittainen kulu.

Haluat sijoittajana myös varmistua siitä, että liikkeelle laskija on vakavarainen yhtiö, ja että tuotteella käydään aktiivisesti kauppaa (likviditeetti).

Osakkeet

Nordnetissa on kymmeniä erilaisia ”krypto-osakkeita”. Tämä määritys ei ole absoluuttisen tarkka, ja moni yhtiö voi toimia vain osittain kryptosektorissa. Suomalaisille kaksi tunnetuinta osaketta ovat todennäköisesti Microstrategy ja Coinbase.

Microstrategy (kuvassa) on tullut tunnetuksi Michael Saylorin kautta. Yhtiö holdaa tällä hetkellä yli 170.000 bitcoinia, joiden markkina-arvo on samaa luokkaa kuin Microstrategyn koko markkina-arvo.

nordnet microstrategy

Moni kutsuukin Microstrategya de facto Bitcoin ETF:ksi. Yhtiöllä ei ole mitään aikomusta myydä omistuksiaan.

Coinbase on Yhdysvaltojen suurin kryptovaluuttapörssi. Se on ensimmäinen kryptopörssi, joka listautui Nasdaqiin. Tämä tapahtui keväällä 2021.

Coinbasen kurssi seuraa myös hyvin vahvasti Bitcoinin ja koko kryptomarkkinan kehitystä. Mitä enemmän kryptojen kurssit nousevat, sitä enemmän ne kiinnostavat sijoittajia. Ja Coinbase tekee puolestaan tiliä sijoittajien kaupankäyntipalkkioilla.

Microstrategyn ja Coinbasen lisäksi suosittuja ovat myös Bitcoin-louhintafirmat, kuten Marathon Digital.

ETF:t

Nordnetissa on listattuna Bitcoinista pari kymmentä ETF-tuotetta Yhdysvalloista ja Kanadasta. Näihin ei ole kuitenkaan mahdollista sijoittaa. Tämä johtuu vuonna 2018 tulleesta lakimuutoksesta, mikä estää kaupankäynnin amerikkalaisilla ETF/ETP-rahastoilla Suomessa.

Nordnet listaa tuotteet siksi, koska osalla yhtiön asiakkaita on niitä yhä portfoliossaan ajalta ennen lakimuutosta. Se ei nimittäin pakottanut olemassa olevia holdaajia myymään positioitaan.

nordnet etf bitcoin

Toivottavasti tarjontaan saadaan pian myös eurooppalaisia ETF:ä, mutta tämä vaihtoehto on toistaiseksi pois käytöstä.

Tästä aiheesta löytyy myös laajempi artikkeli Bitcoinkeskuksesta: Mikä on Bitcoin ETF?

Kryptojen ostaminen Nordnetista: Plussat ja miinukset

Kryptojen ostamisessa on Nordnetissa sekä hyviä että huonoja puolia. Käydään nämä läpi seuraavaksi.

Plussat

 • Asiointi: Voit sijoittaa kryptoihin yhden ja saman platformin kautta eikä tarvitse avata tilejä uusiin palveluihin.
 • Helppous: Sinun ei tarvitse tehdä transaktioita kryptoila tai asentaa kryptolompakkoa.
 • Turvallisuus: Nordnet toimii tarkan regulaation alaisuudessa, eikä sinun ei tarvitse murehtia lompakkosi hakkerointia tai kryptopörssien hakkerointeja.
 • Verotus: Nordnet lähettää tiedot kaupoistasi suoraan verottajalle, joten sinun ei tarvitse hoitaa verolaskelmaa itse.
 • Suomen kieli: Nordnetin käyttöliittymä on suomenkielinen, ja asiakaspalvelu auttaa myös suomeksi.

Miinukset

 • Valikoima: Nordnetissa on valtava määrä sijoitustuotteita, mutta kryptojen valikoima on hyvin rajallinen.
 • Omistusoikeus: Kryptojen yksi tärkeimmistä myyntivalteista on mahdollisuus hallita varojasi kryptolompakossa, jossa sinulla on niistä 100 % kontrolli.
 • Teknologia: Jos omistat kryptoja Nordnetissa, et voi käyttää esim. hajautettuja finanssipalveluita (DeFi), pelata blockchain-pelejä jne.
 • Kulut: Tracker-sertifikaattien vuosikuluista muodostuu pitkän ajan kuluessa merkittävä ero verrattuna aitojen bitcoinien holdaamiseen.
 • Kaupankäynti: Kryptomarkkina on auki 24/7/365, mutta Nordnetissa voit käydä kauppaa vain pörssin aukioloaikoina.

Jokaisen sijoittajan täytyy vertailla hyviä ja huonoja puolia keskenään. Toiset arvostavat enemmän asioinnin ja helppouksen verotusta. Toisille on tärkeintä itse teknologia ja aitojen kryptojen holdaaminen.

Jos Nordnetin plussat ovat mielestäsi miinuksia suuremmat, suosittelen avaamaan tilin ja tutustumaan palveluun!

Avaa Nordnet-tili tästä
(mainoslinkki)

Nordnet-asiakkuuden hinta on 0 euroa, eli palvelussa ei ole tilinavausmaksua tai vuosimaksuja. Maksat kuluja vain, jos käyt kauppaa.

Moni sijoittaja hajauttaa myös omistuksiaan. Voit esimerkiksi sijoittaa 20 % bitcoineista Nordnetin kautta, 20 % suomalaisen pörssin kautta ja pitää 60 % omassa lompakossa. Valinnan ei tarvitse koskaan olla ”joko tai”. Nordnetin tracker tai osake voi olla yksi osa kryptoportfoliota.

Aiheesta löytyy myös video Bitcoinkeskuksen Youtube-kanavalla!

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot.Sijoittajan tulee huomioida, että historiallinen tai simuloitu kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.