Uutiset
07
tammi
ode nft

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

NFT-julkaisu Universal Music Finlandin artistilta Odelta

Universal Music Finlandin sekä Katutaso Äänitteen alla toimiva artisti Ode (@odevirallinen) julkaisee NFT (Non-Fungible Token) kokoelman ”#NEOMALMI”. Se koostuu kuudesta futuristiseen Malmiin sijoittuvasta teoksesta. Malmia tuntevat tunnistavat teoksista mm. yökerho Lucky Ladyn neonkyltin.

Kokoelma hyödyntää Solanan lohkoketjua ja se on julkaistu Solsea NFT-kauppapaikalle.

Teokset ovat tuotettu yhteistyössä Formlös Oy:n kanssa, joka on reaaliaikaista grafiikkaa sekä XR-tekniikkaa hyödyntävä startup-yritys.

NFT:t on tehty sivutuotteena ”Lähiois on Ongelmii” -sinkun Spotify-promojen sekä muun mainonnan ohella. Niiden tekoa varten on luotu oma virtuaalimaailma Unreal Engine -pelimoottorilla, jonka sisällä on työskennelty virtuaalikameralla. Neomalmi-kaupunki voi siis laajentua tulevaisuudessa ja sen tarina kehittyä tulevien NFT-droppien myötä.

Teoksilla on oma harvinaisuus-ranking, joka määritty saatavilla olevien kappalemäärien mukaan. Teosten nimet ja kokonaismäärät:

  • #0001 Ethereum Heat 6kpl
  • #0002 Sorcerer Supreme 8kpl
  • #0003 Blazing Rooftops 10kpl
  • #0004 Neomalmi Noir 12kpl
  • #0005 Neomalmi Goblin 14kpl
  • #0006 Neomalmi Velvet 16kpl

ode solsea

Teokset #0001 – #0003 sisältävät 20-30 sekunnin pätkiä tulevan albumin työn alla olevista kappaleista. Teoksien hinnat ovat julkaisun yhteydessä 0,05 – 1,00 SOL (noin 5-150 € /kpl riippuen Solanan kurssista).

Ode uskoo, että NFT:n julkaiseminen musiikin ohella voisi luoda uuden tavan tukea artisteja ja heidän työtään. Etenkin nyt, kun koronapandemia on estänyt live-keikat, jotka ovat olleet tärkeä tulonlähde monelle muusikolle.

Suosittu NFT-vaikuttaja ja pioneeri @gmoneynft on kertonut uskovansa, että NFT:t tulevat olemaan avain kryptovaluuttojen mainstream-adoptioon.

Kuinka ostaa NFT Solsea-kauppapaikalta:

  1. Tarvitset ensimmäiseksi Solsealle yhteensopivan kryptovaluuttalompakon. Tällä hetkellä vaihtoehdot ovat Phantom Wallet, Solflare tai Sollet. Suosituin näistä on Phantom Wallet. Solflare on hyvä vaihtoehto, jos haluat käyttää Android-puhelinta.
  2. Seuraavaksi tarvitset lompakkoosi Solana-kryptovaluuttaa. Sitä voi ostaa Phantom-lompakosta luottokortilla Phantom Payn kautta (lompakon deposit-toiminta). Voit myös ostaa Solanaa kryptovaluuttapörssistä ja lähettää ne omaan Phantom-lompakkoosi. Solanaa löytyy esim. suositusta Binance-pörssistä.
  3. Muista, että tarvitset Solanaa myös hieman transaktiomaksuihin. Nämä ovat Solanalla erittäin pienet, mutta hyvä varautua siihen muutamilla lisäeuroilla. Tutustu tarvittaessa Solsean FAQ-osioon.
  4. Nyt voit yhdistää lompakkosi Solsea-kauppapaikalle ja luoda oman käyttäjätunnuksesi. Tämän jälkeen voit hankkia NFT:tä!

Haluatko tutustua tarkemmin NFT-maailmaan? Tsekkaa Bitcoinkeskuksen kattavat oppaat mm. NFT-taiteesta, NFT-peleistä sekä metaversumista!


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!