Opas: mikä on Monaco Card?

monaco card token

Monaco on yksi vuoden 2017 ICO-buumin aikana syntyneistä kryptovaluutoista. Kyse on tarkalleen ottaen Monaco Card -nimisestä maksukortista, johon Monaco-niminen token myös liittyy. Tässä artikkelissa käydään läpi Monacon toimintaidea.

Coinmotion banneri

Monaco on ERC20 -standardin mukainen token

Asetetaan ensin Monaco oikeaan kategoriaan kryptovaluuttojen maailmassa. Kyseessä on Ethereumin ERC20 -standardiin perustuva token. Monaco ei ole siis kryptovaluutta sanan varsinaisessa merkityksessä, kuten esimerkiksi Bitcoin tai Litecoin. Se on yksi sadoista tokeneista, jotka on luotu Ethereum-platformin sisälle viimeisen parin vuoden aikana. Monacolla ei siis ole omaa lohkoketjua, louhintaa tai mitään muutakaan erikoista teknologiaa.

Tämä tarkoittaa sitä, että voit säilyttää Monaco-tokenia missä tahansa Ethereum-osoitteessa aivan kuten muitakin ERC20-standardin tokeneita (Tron, Populous, Basic Attention Token jne). Tokenit syntyvät Ethereum-ekosysteemiin käytännössä ICO:n kautta. Kyseessä on digitaalinen joukkorahoituskampanja, jossa henkilöt sijoittavat projektiin varojaan ja saavat aikanaan vastineeksi tokeneita. Monacon ICO järjestettiin kesällä 2017, ja siinä kerättiin yhteensä 25 miljoonaa euroa.

MCO-lyhennettä käyttävä Monaco on access token ja utility token hieman näkökulmasta riippuen. Monacolla on käyttöä vain Monaco Card -maksukorttiin liittyen. Sen tarkempiin käyttötapoihin palataan hieman myöhemmin tässä artikkelissa.

Monaco – Sveitsiläistä osaamista

Projektin takana on Monaco Technology GmbH -niminen yhtiö, jonka kotipaikka on Sveitsissä. Monacolla on myös toimipisteet Hong Kongissa ja Singaporessa. Yhtiö on perustettu vuonna 2016 ja ICO järjestettiin siis kesällä 2017.

Monacon tavoitteena on tuoda kryptovaluutat kuluttajien arkeen helppokäyttöisen mobiilisovelluksen sekä maksukortin avulla. Monacon valttina on tällä hetkellä pykälien mukainen yhteistyö Visan kanssa.

Tämä tuli esiin tammikuussa 2018, jolloin Visa pudotti WaveCrest-nimisen operaattorin myöntämät kortit pois sen verkosta. WaveCrest oli rikkonut Visan mukaan sen sääntöjä, ja ilmoitus oli aikamoinen pommi Monacon kilpailijoille kuten Bitwala ja TenX. Monacon valitsema tie on ollut selvästi sen kilpailijoita hitaampi, mutta pidemmän päälle varmasti oikea ratkaisu.

Monien mielestä Monacon yksi vahvuuksista on erittäin pätevä ja kokenut tiimi. Tämä on yksi merkittävä tekijä myös uusien ICO-projektien kannattavuuden analysoinnissa. Tällä hetkellä yhtiö työllistää noin 30 henkilöä. Toimitusjohtajana toimii Monacon perustaja, Kris Marszalek. Alla oleva video kertoo lisää Monacon avainhenkilöistä.

Monaco on saanut yhtiönä avoimen maineen sosiaalisessa mediassa. Se tiedottaa jatkuvasti haasteista sekä positiivisista asioista ja kommunikoi aktiivisesti esim. Bitcointalk-foorumilla ja Redditissä.

Miten Monaco Card sitten käytännössä toimii, ja miten Monaco token sopii kuvioon?

Monaco Card – maksa ostoksesi kryptovaluutoilla

Monaco on siis Visa -brändin alla toimiva maksukortti, mikä erottaa sen muista alan kilpailijoista. Yhtiö sai marraskuussa 2017 Visa Program Manager -statuksen. Käytännössä kyse on debit-kortista, mutta Monaco Card on teknisesti ottaen prepaid-kortti. Ero on siinä, että debit-kortti on linkitetty pankkitiliin, kun taas prepaid-kortille täytyy ensin ladata rahaa.

Monaco Card toimii käytännössä kuin mikä tahansa debit-kortti, mutta se käyttää pankkitilisi saldon sijasta kryptovaluuttoja. Tässä mukaan tulee erillinen mobiilisovellus, jonka avulla käyttäjä voi tallettaa omalle tililleen useita eri kryptovaluuttoja. Mukana ovat ainakin Bitcoin, Litecoin, Ethereum sekä Binance-yhteistön kautta tuleva Binance Coin. Ja tietenkin yhtiön lanseeraama Monaco-token.

Monaco debit-kortti konvertoi maksusuorituksen hetkellä kryptovaluutan fiat-valuutaksi ilman kuluja. Tämä on merkittävä asia, sillä nykyään valuutanvaihdosta peritään useiden prosenttien kokoisia kustannuksia per transaktio. Tämän lisäksi Monaco-kortin tilaaminen on ilmaista, eikä siinä ole vuosi- tai kuukausimaksuja.

Kulut kortista tulevat olemaan luokkaa 1,5-2% per transaktio, joista käyttäjä tulee samaan vielä osan takaisin.

Parempi kortti Monaco-tokenin avulla

Monaco-token tulee kuvaan maksukortin hankinnan yhteydessä. Tällä hetkellä Monaco tarjoaa neljä eritasoista maksukorttia, joista Midnight Blue -niminen vaihtoehto on ilmainen. Voit hankkia kortin ilman maksua ja käyttää sitä vapaasti.

Ruby Steel -tason korttiin vaaditaan 50 Monaco tokenia. Saat tuplasti korkeammat rajat valuutanvaihdolle sekä automaattinostoille ja 1% cashback-ominaisuuden. Precious Metal -korttiin vaaditaan 500 MCO-tokenin hodlaaminen. Se tarjoaa mm. LoungeKey™ -ominaisuuden, jonka avulla pääset mm. satoihin eri lounge-tiloihin lentokentillä.

Monaco Card

Korkein taso on varattu 50.000 Monaco-tokenin omistajille, ja kortteja valmistetaan vain rajattu määrä. Kolme ylintä tasoa vaativat käyttäjää siirtämään Monaco-tokenit lukitukseen kuuden kuukauden ajaksi.

Monaco-tokenia tarvitaan siis perustasoa parempien maksukorttien hankkimiseksi. Tämän lisäksi cashbackit maksetaan ilmeisesti Monaco-tokenien muodossa.

Artikkelin kirjoitushetkellä jonossa on reilut 68.000 käyttäjää, joten kortit eivät ole vielä saatavilla. Jos Monaco Card kiinnostaa edes hiukan, voi olla fiksua liittyä jonotuslistalle jo tänään. Voit tilata oman korttisi tästä linkistä – saat bonuksena 10 dollarin edestä valuuttaa Monaco-tilillesi!

Tilaajia oli vielä joulukuun alussa 30.000 kappaletta, joten määrä kasvaa tasaista vauhtia. Tämä siitä huolimatta, että Monaco ei ole käyttänyt vielä penniäkään korttinsa markkinointiin. Voit lukea lisää korteista osoitteessa mona.co/cards.

Miten ostan Monaco (MCO) -tokenia?

Monaco -tokeneita ostat helposti suositusta Binance-pörssistä. Jos Binance ei ole sinulle vielä tuttu, niin lue ohjeet tilin avaamisesta tästä linkistä. Tällä hetkellä yli 40% Monaco -tokenin vaihdosta on Binancessa, joten sieltä saat todennäköisesti parhaan hinnan osto- ja myyntihetkellä.

Koska Monaco token on Ethereumin ERC20 -standardin mukainen, voit säilyttää sitä missä tahansa Ethereum-osoitteessa. Voit hallita tokeneita esim. helppokäyttöisen MetaMask -ohjelmalla ja siirtää niitä sitten eri tileille MyEtherWallet -sivuston avulla.

Entä sitten Monaco -token sijoituskohteena? Monacon reaaliaikainen kurssi:

 

Parhaimmillaan Monaco-token on käynyt 25 dollarin tasolla, joten nykyinen noin 8 taalan kurssi on siihen nähden varsin matala.

Artikkelin kirjoitushetkellä eletään helmikuun viimeistä päivää. Maaliskuu on alustavien tietojen mukaan ajankohta, jolloin ensimmäiset Monaco-kortit menevät beta-testaajille. Lisäksi Monaco tulee tekemään ilmoituksia 13-15.3 järjestettävässä Asia Money 20/20 -tapahtumassa.

Jos Monaco-kortit nousevat suureen suosioon, se tarkoittaa hyvin todennäköisesti MCO-tokenin hinnannousua. Kuten edellä on kerrottu, korkeamman levelin Monaco-kortteihin vaaditaan tietty MCO-tokeneiden omistustaso. Näin ollen jokainen kortin haluava henkilö joutuu ostamaan tokeneja markkinoilta, minkä lisäksi ne lukitaan kuuden kuukauden ajaksi. Tämä johtaa siis kysynnän kasvuun sekä tarjonnan vähenemiseen.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että kyseessä on hidas prosessi, joka on nyt jo venynyt yli aiempien lupausten. Monaco starttaa ensin Singaporesta ja Aasiasta, jonka jälkeen Eurooppa on mukana päivänä X. Jos Monaco token kiinnostaa sijoitusmielessä, voi olla fiksua odottaa ensin korttien tuloa markkinoille.

Löydät tästä linkistä PDF-tiedoston, jossa on tuorein Q & A Monacon Discord-kanavalta. Monaco Card on aktiivinen sosiaalisessa mediassa, joten pysyt kärryillä uutisista seuraamalla esim. yhtiön Twitter– ja Reddit-kanavia. Yhtiön viralliset sivut löytyvät osoitteesta mona.co. Katsasta myös Monacon virallinen Youtube-kanava.

Lisätietoa näistä lähteistä: What is Monaco Coin?, Monaco Card Beginners Guide, Monaco – Fundamental analysisBeginner’s Guide to Monaco: Cryptocurrency Visa Cards

Kuva: kuvakaappaus tästä videosta.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*