blogi
09
huhti
mithril lit live

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Mikä on Mithril (MITH)?

Mithril on uusi tuttavuus kryptovaluuttojen markkinoilla. Jokainen Taru sormusten herrasta -trilogian ystävä tunnistaa varmasti nimen, mutta Mithril on kryptovaluuttana vielä varsin tuntematon. Se liittyy olennaisesti Lit-nimiseen mobiilisovellukseen.

Mikä on Mithril (MITH)?

Mithril (lyhenne: MITH) on klassinen ERC 20-token, joka on syntynyt Ethereum-alustalla järjestetystä ICO:sta. Teknisesti vastaavia tokeneita on jo satoja, kuten monet varmasti tietävät. Mithril on luonteeltaan lähempänä perinteistä kryptovaluuttaa. Sen ideana on palkita käyttäjiä heidän aktiivisuudestaan sosiaalisessa mediassa. Tässä kohtaa monet lukijoista ajattelevat Steem-kryptovaluuttaa, jolla palkitaan artikkeleiden kirjoittajia Steemit-palvelussa.

Mithril toimii samalla idealla Lit-nimisen mobiilisovelluksen sisällä. Sen avulla käyttäjiä palkitaan heidän generoimansa aktiivisuuden perusteella. Sana Mithril voi siis viitata itse sovelluskehitysprojektiin tai sitten MITH-lyhenteellä toimivaan kryptovaluuttaan. Käydään seuraavaksi läpi hieman projektin taustaa sekä Lit-sovellusta.

Mithril tulee Taiwanista

Mithril-projektin perustaja on taiwanilainen Jeffrey Huang. Kyseessä on musiikki- ja media-alan 45-vuotias monitoimimies. Hänen edellinen menestystarinansa on 17 media -niminen videostreaming-sovellus, jolla on yhteensä yli 60+ miljoonaa käyttäjää Taiwanin, Singaporen, Indonesian, Malesian ja Japanin markkinoilla.

Mithril-projekti on Huangin seuraava askel 17 mediasta kohti blockchain-teknologiaa. Sen tavoitteena on olla isossa kuvassa ”WeChat for the crypto generation.”. Kyseessä on varsin miehekäs tavoite, sillä kiinalainen WeChat on tällä hetkellä yli miljardin käyttäjän ”supersovellus”.

Mithril-projekti on vasta alkuvaiheessa, sillä sen ICO päättyi pari kuukautta sitten. Varsinaisesti projekti käynnistettiin white paperin mukaan vuoden 2017 lopulla. Roadmap näyttää seuraavalta:

mithril roadmap

Sen nimi Mithril on saanut inspiraationsa Taru sormusten herra -triologiasta tutusta elementistä, joka pelastaa mm. Frodon hengen. Mithril-projekti keskittyy tässä vaiheessa Lit-nimisen sovelluksen kehittämiseen, jonka sisällä Mithril-tokenia jaetaan käyttäjille.

Lit -sovellus on blockchain-Instagram

Mithril-projektin ensimmäinen askel on siis Lit-niminen sovellus, josta on olemassa ulkona jo beta-versio. Lisätietoja löydät osoitteesta lit.live.

Steemit-palvelu on ottanut ensimmäisen askeleen käyttäjien palkitsemisessa kryptovaluutoilla. Lit ei ole Jeffrey Huangin mielestä Steemit-palvelun kilpailija, vaan kyseessä on Instagramin blockchain-versio. Lit on käytännössä jatkoa edellä mainitulle 17 media -projektille.

mithril Lit

Mithril-projekti esittelee sen yhteydessä konseptin nimeltään social mining. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Lit-sovelluksen käyttäjä palkitaan Mithril-tokeneilla sosiaalisen median vaikutuksensa pohjalta. Jokainen Instagramia tai Facebookia käyttänyt ymmärtää varmasti konseptin idean karkeasti. Tarkka kaava tälle konseptille löytyy white paperista.

Mithril-tokeneita allokoidaan jaettavaksi tietty määrä tiettynä ajanhetkenä Lit-sovelluksessa. Tämän jälkeen käyttäjät rankataan heidän social media influence ­-statuksensa pohjalta. Hieman yksinkertaistettuna: mitä useampaan kertaan käyttäjän tekemä kuva/video on katsottu, sitä enemmän Mithril-tokeneita hän saa kyseisestä potista. Plussaa saa myös muiden käyttäjien tekemistä tykkäyksistä.

Mithril-tokenit jaetaan käyttäjille Ethereum älysopimusten avulla.

Mithril menestyy, jos Lit menestyy

Mithril-tokenin suosio ja mahdollinen kurssinousu riippuu edellä kuvatun Lit-mobiilisovelluksen menestyksestä. Se muistuttaa tältä osin ERC20-tokeneita, kuten Cindicator, Populous tai Basic Attention Token. Kaikki edellä mainitut tokenit eivät tarjoa teknisesti mitään uutta, vaan hyödyntävät samaa ERC20 -standardia kuin sadat muutkin tokenit. Kyseessä on käytännössä perinteinen softaprojekti, joka haluaa palan blockchain-kakusta yhdistämällä mukaan kryptovaluutan.

Kun puhutaan kryptovaluutoista kuten Bitcon, Nano tai Monero, niiden menestys pohjautuu käytettävään teknologiaan ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Ne ovat protokolla-tason ratkaisuja, ja varsinaiset loppukäyttäjän applikaatiot voivat olla mitä vain. Platform-tuotteet kuten Ethereum, NEO tai EOS ovat taas ekosysteemejä, joiden menestys riippuu mm. sovelluskehittäjien kiinnostuksesta hyödyntää ko. alustaa. Mithrilin ja edellä mainittujen muiden esimerkkien käyttöarvo riippuu sen sijaan yhden sovelluksen menestyksestä.

Mithril-projektin roadmap ei tarjoa tässä vaiheessa mitään merkittäviä kehitysaskeleita itse Lit-sovelluksen lisäksi. Mithril Vault on käytännössä shapeshift-palvelu, jossa käyttäjä voi vaihtaa MITH-tokenit helposti Bitcoineiksi tai Ethereumiksi. Perustaja Jeffrey Huangin visiossa kuluttajat kantavat parin vuoden sisällä mobiilissaan sovelluksia, joiden avulla he voivat näppärästi vaihtaa eri kryptovaluutat keskenään.

Huang tosin mainitsee tässä haastattelussa Mithril-projektin mahdollisesta tavoitteesta kehittää myös oma lohkoketju, mutta se ei kuulosta tässä vaiheessa erityisen realistiselta. Lit ei siis tällä hetkellä käytä lohkoketjuteknologiaa esimerkiksi kuvien ja videoiden tallentamiseen, vaan ainoa ero esim. Instagramiin on käyttäjien palkitseminen MITH-tokenilla.

Miten ostan MITH-tokenia?

MITH-token löytyy tällä hetkellä lähinnä aasialaisista pörsseistä. Äskettäin MITH-token on saatu myös Binancen listoille, joka on ehdottomasti paras ostopaikka. Pienempää volyymia löytyy myös Gate.io -pörssistä.

Mithril ostaminen tapahtuu seuraavasti:

  1. Osta Bitcoineja euroilla
  2. Avaa tili Binancelle
  3. Siirrä ostamasi Bitcoinit Binanceen
  4. Osta Bitcoineilla MITH-tokenia Binancesta
  5. Siirrä MITH-tokenit Binancesta turvallisempaan lompakkoon

Bitcoinkeskuksesta löytyy kattava aloittelijan opas Binance-pörssin käytöstä. Siinä on neuvottu talletuksen tekeminen, tilin avaaminen sekä muut toiminnot. Lue lisää Binance kokemuksia ja arvostelu -artikkelista. Suosittelemme tätä artikkelia henkilöille, joille kryptovaluuttojen osto ei ole vielä tuttua.

MITH on tällä hetkellä Ethereum-pohjainen ERC20-token, joten voit säilyttää sitä missä tahansa Ethereum-osoitteessa. Helppo vaihtoehto on Chromen lisäosana toimiva MetaMask-lompakko, jonka lisäksi tarvitset siirtoon MyEtherWallet-ohjelmaa.

Mahdollisen sijoittajan kannalta on tässä vaiheessa tärkeää seurata Lit-mobiilisovelluksen kehitystyötä. Roadmapin mukaan Lit release nähdään tämän vuoden toisella kvartaalilla. Jos MITH-tokenin hankinta kiinnostaa, niin seuraa myös tiedotteita sen julkaisusta edellä mainittuihin pörsseihin. Nämä yhdistettynä Lit-mobiilisovelluksen julkaisuun voivat vaikuttaa merkittävästi tokenin kurssiin.

Tässä vaiheessa MITH-tokenin menestysmahdollisuuksia on vaikea arvioida enempää. Jeffrey Huang on jo luonut yhden todella menestyvän mobiilisovelluksen lähes samalla idealla. Konsepti on hänelle tuttu, ja Mithril pystyy varmasti hyödyntämään myös 17 media -sovelluksen valtavaa käyttäjäpohjaa.

Projektin viralliset sivut löytyvät osoitteesta mith.io. Twitter-handle on @MithrilToken.

Jos projekti kiinnostaa enemmän, kannattaa katsoa alla oleva 42 minuutin mittainen Youtube haastattelu: Mithril – Hot New Social Media Coming to a Blockchain Near You.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *