Mikä on paras kryptovaluutta vuodelle 2019?

Bitcoin kurssikehitys

Mikä on paras kryptovaluutta vuodelle 2019? Tämä on kaikkia sijoittajia kiinnostava kysymys juuri. Oikea vastaus riippuu pitkälti sijoittajan kokemuksesta, riskiprofiilista, markkinatilanteesta sekä parista muusta asiasta. Tässä artikkelissa käydään läpi hieman potentiaalisia sijoituskohteita ja portfolioita.

Disclaimer: Nämä eivät ole sijoitusneuvoja – Bitcoinkeskus ei suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Sivuston tarkoituksena on tarjota informaatiota kryptovaluutoista kiinnostuneille. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut 90-99% kurssihuipustaan. 

Huomio! Tämä artikkeli on kirjoitettu 9.12.2018. Julkaisemme joulukuussa 2019 uuden version vuodelle 2020!

Yleisiä ohjeita

Kulunut vuosi on ollut täynnä ilon ja surun tunteita kaikille kryptosijoittajille. Kyseessä on ollut aikamoinen vuoristorata, ja markkinasykli on kuljettu kirjaimellisesti alusta loppuun. Moni kokematon sijoittaja lähti mukaan vuosi sitten helpon rahan toivossa. Nyt kelkasta on pudonnut miljoonia piensijoittajia, jotka ovat myyneet portfolionsa valtavilla tappiolla.

Kryptomarkkina on edelleen pieni, ja sitä manipuloidaan jatkuvasti. Rajuja nousuja sekä laskuja nähdään taatusti myös tulevaisuudessa. Miten sijoittaja voi varautua tällaiseen ralliin? Seuraavassa muutamia pointteja.

  • Mieti tarkkaan oma riskiprofiilisi, eli kuinka paljon olet maksimissaan valmis häviämään. Monen piensijoittajan portfoliossa on esim. osakkeita ja käteistä, joillakin myös kultaa ja hopeaa. Konservatiiset sijoittajat laittavat vain 1-2 prosenttia omaisuudestaan kryptoihin. Jo 10% siivua voi pitää jo todella rohkeana. Kryptovaluutat ovat todella riskialttiita sijoituskohteita, kuten kulunut vuosi on näyttänyt.
  • Kun mietit edellä mainittua kohtaan, niin muista tämä ohje: kokemattomat sijoittajat yliarvioivat aina oman riskinsietokykynsä. Sijoita ennemmin alle arvioimasi riskitason, kuin sen yli. Suurin osa tunnetuimmista kryptovaluutoista on hävinnyt vuonna 2018 jopa 90-99% arvostaan kurssihuippunsa jälkeen. Tällaiset tappiot ovat mahdollisia hyvinkin nopealla aikataululla, ja niihin on varauduttava etukäteen.
  • Bitcoin on 3500 dollarilla on parempi ostos, kuin Bitcoin 10.000 tai 20.000 dollarin kurssilla. Kryptot ovat nyt alennuksessa kaikilla teknisillä mittareilla. Tämä ei silti tarkoita, etteikö tänään ostamasi Bitcoin voi olla viikon päästä -50%. Vielä kuukausi sitten 6000 dollarin tasoa pidettiin yleisesti ottaen pohjana, mutta toisin kävi.
  • Eri arvioiden mukaan Bitcoinin pohja tulee lopullisesti vastaan 1000-2000 dollarin maastossa. Varaudu aina henkisesti uuteen laskukauteen, ostitpa sitten kryptoja milloin tahansa.
  • Jos olet lähdössä markkinoille kurssien pudotessa, voi olla fiksua ajoittaa ostot tiettyjen etappien väliin. Esimerkiksi tietty % sijoitettavasta pääomasta jätetään vielä muhimaan sen varalle, että kurssi tippuu uudelleen. Ja tämän jälkeen jätetään vielä 1-2 osaa jäljelle seuraavaa pudotusta varten. Kukaan ei tiedä, missä karhumarkkinan pohja tulee oikeasti vastaan. Muista, että monet sijoittajat ovat ostaneet dippiä jo 10.000 dollarin tasosta lähtien.
  • Tee suunnitelma jo ostohetkellä siitä, milloin kotiutat mahdollisia voittoja. Jos ostat yhden Bitcoinin 4000 dollarin tasolla, niin 6000 dollaria tarkoittaa jo +50% nousua portfoliossasi. Bitcoinin kursseja manipuloidaan jatkuvasti, ja edessä voi olla vaikkapa kuukausien mittainen jakso, jossa kurssi sahaa 3000-5000 dollarin välillä.
  • Jos aiot sijoittaa kryptovaluuttoihin yli 1000 euroa, suosittelen hankkimaan Ledger Nano S -lompakon niiden säilytykseen. Se ei ole mikään pakkohankinta, ja moni säilyttää kymmeniä tai jopa satoja tuhansia online-lompakoissa siitä huolimatta. Tämä on jokaisen sijoittajan itse valittava.

Tästä aiheesta löytyy myös kattava artikkeli Bitcoinkeskukselta: näin aloitat kryptovaluutan ostamisen. Siinä käydään läpi myös muita oleellisia asioita mm. taustatiedoista, joita on hyvä hallita.

Tunnetuimmat kryptovaluutat

Seuraavassa käydään läpi markkina-arvoltaan suurimpia kryptovaluuttoja. Löydät jokaisesta kryptovaluutasta laajemman oppaan Bitcoinkeskuksen kryptovaluutat-osiosta. Kannattaa käydä oppaat läpi jokaisen sijoitetuskohteen osalta, ja netti on täynnä myös lisäinformaatiota englanniksi. Tässä muutamia pointteja kryptovaluutoista aloittelevan sijoittajan kannalta.

Yleisesti ottaen on mahdotonta tietää, mikä kryptovaluutta nousee eniten tietyllä ajanhetkellä. Siihen vaikuttaa niin monta asiaa, eikä vähiten markkinoiden mahdollinen manipulointi. Kryptomarkkina liikkuu tällä hetkellä pitkälti samaan suuntaan, eli suurimmat kryptovaluutat nousevat tai laskevat yhtä aikaa. Yksittäisen kryptovaluutan kasvupotentiaalia voi arvioida tutkimalla mm. projektin tilaa, eli onko lähitulevaisuudessa tulossa jotain päivityksiä roadmapin perusteella. Voit lisäksi tutkia kyseisen valuutan arvoa suhteessa Bitcoiniin ja/tai dollareihin.

Tekninen analyysi on sitten kokonaan oma maailmansa. Toiset uskovat siihen vakaasti, mutta monien treidaajien mielestä trendilinjoilla ei ole mitään merkitystä kryptovaluuttojen markkinoilla.

Huom. Tämä artikkeli on kirjoitettu 9. joulukuuta 2018. Jos luet artikkelin kuukausia myöhemmin, alla oleva informaatio voi olla osittain vanhentunutta.

BITCOIN

Bitcoin on yleisen mielipiteen mukaan turvallisin kryptosijoitus, jos mikään kryptovaluuttasijoitus voi olla sellainen.

Koko markkina on liikkunut pian vuoden päivät käsi kädessä Bitcoinin tahtiin. Nousupäivinä altcoinit (eli muut pl. Bitcoin) keulivat hieman enemmän, mutta laskukausina Bitcoin pitää arvonsa hieman paremmin. Aloittelevalle kryptosijoittajalle pelkkä Bitcoin on ihan kelpo valinta. Todella moni aloittaa Bitcoinista, ja laajentaa portfoliotaan ajan kanssa, kun ymmärrys aiheesta kasvaa.

Bitcoin on tällä hetkellä huomattavasti paremmassa asemassa kuin vuosi sitten, vaikka kurssi osoittaakin muuta. Lightning Network, edistynyt lainsäädäntö, instituutioiden mukaantulo ym. tukevat vahvasti Bitcoinia. Kyseessä tulee olemaan vielä pitkään se kryptovaluutta, jota suurin osa sijoittajista ostaa ensimmäisenä.

Bitcoinin hyvä puoli on myös se, että sitä voi hankkia kotimaiselta Coinmotionilta. Tarjolla on suomalainen asiakaspalvelu, ja kyseessä on luotettava välittäjä. Bitcoinia saa helposti euroilla myös Coinbasesta, joka on todella suosittu välittäjä suomalaisten keskuudessa.

XRP

XRP (Ripple) on pitänyt viime aikoina arvonsa hieman paremmin muihin altcoineihin nähden ja noussut markkina-arvossa jo kakkoseksi. Kyseessä on ristiriitainen token, joka jakaa mielipiteet todella vahvasti. XRP:llä on valtava armeija fanieja takanaan sosiaalisessa mediassa, mutta toisaalta monet kryptomarkkinan OG:t pitävät sitä lähinnä huijauksena. Halveksunta XRP:tä kohtaan liittyy yleensä sen pankkimaailman kytköksiin.

Rippleen liittyy enemmän väärinkäsityksiä kuin mihinkään muuhun kryptovaluuttaan. Suosittelen vahvasti lukemaan Bitcoinkeskuksen oppaan läpi, jotta ymmärrys XRP-tokenin käyttökohteesta selviää. Positiivisena puolena on Ripplen operointi pankkimaailmassa, jossa XRP-tokenilla on myös jotain käyttöä. Lisäksi Ripplellä on edellä mainittu fanijoukko, joka auttaa boostaamaan sen kurssia nousukaudella. Negatiivisena puolena on valtava potti tokenia sen perustajien taskussa, eli kyseessä on todella keskitetty ratkaisu.

XRP löytyy nykyisin myös suomalaisen Coinmotionin valikoimista, joista sitä on helppo ostaa euroilla.

ETHEREUM

Ethereum on platform-kategorian projekti, jonka natiivivaluuttana toimii Ether -niminen token. Sen suosio räjähti vuonna 2017 alkaneesta ICO-buumista, mutta Etherin arvo on sulanut ICO-kuplan puhkeamisen myötä hurjaa vauhtia.

Ethereum on alusta älysopimuksille, ICO:lle ja dApps-sovelluksille. Kuten ICO-buumi osoitti, tällainen projekti menestyy, jos sillä on joku käyttäjien haluama ominaisuus. Tällä hetkellä Ethereum kärsii vanhentuneesta tekniikasta, ja se on paperilla pahasti jäljessä 3. sukupolven ratkaisuja, kuten EOS.

Kaikkien platformien/ekosysteemien sijoittamisessa täytyy ajatella sijoittavansa Androidiin, Windowsiin tai iOS:ään. Niiden arvo nousee, jos kyseiselle alustalle luodaan sovelluksia, jotka tulevat suosituiksi. Suosivatko sovelluskehittäjät jatkossa Ethereumia vai jotain sen kymmenistä kilpailijoista?

Ethereumin bonuksena on valtava tunnettuus ja pitkä ikä. Se on platform-kategorian Bitcoin, jolla on takanaan paljon tukijoita ja sovelluskehittäjiä. Ethereum on monille sijoittajille ensimmäinen altcoin, jota ostetaan Bitcoinin lisäksi.

Suomalaisen sijoittajan kannalta on hienoa, että kotimainen Coinmotion lisäsi Ethereumin aivan äskettäin valikoimiinsa. Etheriä saa ostettua euroilla myös Coinbasesta.

STELLAR LUMENS

Stellaria voisi kutsua lähes Ripplen forkiksi, sillä ne jakavat yhteisen historian mm. perustajan osalta. Stellar pyrkii tekemään hieman samoja asioita pankkimaailman ulkopuolella, eli kyseessä on nopeat fiat/kryptosiirrot tarjoava ratkaisu mm. yhteisöille ja yrityksille. Stellar on tullut tunnetuksi myös IBM-yhteistyöstään.

Stellar Lumens (XLM) on pitänyt arvonsa muuta altcoin-markkina paremmin syksyn 2018 syöksyssä. Monien sijoittajien mielestä XLM ja XRP tarjoavat muihin vaihtoehtoihin verrattuna reaalimaailman käyttökohteen.

Jos miettii mahdollista bull-markkinaa, niin Stellarin hyötynä on sen ”penniosake”-status. Piensijoittajat rakastavat tällaisia kryptoja, joita saa tuhansia kappaleita parilla sadalle eurolla. Niiden nousupotentiaali nähdään suurempana.

Stellar löytyy nykyisin myös suomalaisen Coinmotionin valikoimista, joista sitä on helppo ostaa euroilla. XLM-tokenia saa ostettua euroilla myös Coinbasesta.

bitcoin cash

BITCOIN CASH / BITCOIN SV

Bitcoin Cash on ollut viime aikoina kovan myllerryksen kohteena. Kyseessä on elokuussa 2017 Bitcoinista forkattu kryptovaluutta, joka on pyrkinyt asemoimaan itsensä markkinoilla Bitcoinin korvaajaksi. Nyt Bitcoin Cash on puolestaan hajonnut kahtia, ja käynnissä on todellinen sisällissota.

Bitcoin SV -leirin keulahahmo Craig Wright on uhonnut julkisesti hyökkäyksillä Bitcoin Cashin lohkoketjuun. Tällä hetkellä tilanne on erittäin epävakaa, ja näkisin sijoittamisen kumpaan tahansa Bitcoin Cashin haaraan suurena riskinä aloittelevalle sijoittajalle. Tällä hetkellä kyseinen kryptovaluutta sopii paremmin ammattimaisille sijoittajille, jotka ymmärtävät sen riskit.

Uudessa Bitcoin Cash -oppaassa selvitetään nykytilaa tarkemmin. Helpoin paikka ostaa Bitcoin Cashia euroilla on Coinbase.

EOS

EOS on yksi ns. kolmannen sukupolven platformeista, eli kyseessä on uudempi painos Ethereumista. EOS tarjoaa skaalautuvuutta aivan eri malliin, ja kyseessä on myös historian suurimman ICO-potin kerännyt projekti.

EOS jakaa XRP:n tavoin todella paljon mielipiteitä. Projektin taustajoukoissa oleva Brock Pierce on joidenkin mielestä Bitcoin-Jeesus ja toisten mielestä alan suurimpia huijareita. Jokainen tehköön omat tutkimuksensa asiasta – materiaalia Piercen seikkailuista löytyy kyllä netin täydeltä.

Mielestäni EOS on selvästi edellä muita 3. sukupolven platformeja, mitä tulee julkisuuteen, fanijoukkoihin jne. Tästä kertoo myös aivan älytön potti rahaa ICO:ssa. Lisäksi aiemmin Steemin ja BitSharesin perustanut Dan Larimer on monien fanittajien mielestä alan suurin guru.

Jos kryptomarkkina lähtee nousuun, EOS:n takaa löytyy todella paljon suosiota ja shillaajia sosiaalisessa mediassa, jotka piiskaavat kurssia nousuun. EOS on valtavan suosittu projekti etenkin Aasiassa. Helpoin paikka ostaa EOS-tokenia euroilla on Coinbase.

LITECOIN

Litecoin on yksi vanhimmista kryptovaluutoista, jonka tunnuslauseena on ollut pitkään: ”If Bitcoin is digital gold, Litecoin is digital silver”. Monet pitävät Bitcoinin koodiin pohjautuvaa Litecoinia ikään kuin Bitcoinin pikkuveljenä. Käytännössä kyse on transaktiot hieman nopeammin suorittava versio Bitcoinista.

Litecoinin perustaja Charlie Lee on yksi kryptomaailman pidetyimmistä henkilöistä. Tai oli ainakin joulukuuhun 2017 asti, jolloin hän luopui Litecoin-omistuksistaan ja möi ison kasan sopivasti kurssihuipussa. Tästä on seurannut valtava julkinen ryöpytys sosiaalisessa mediassa, ja Leetä on syytetty pump & dump -operaatiosta.

Tällä valuutalla on vuosien historian myötä valtava kannattajajoukko. Youtubesta löytyy todella paljon kryptomaailman OG-osastoa, jotka sijoittavat Litecoiniin. Suomessa mm. Blokkimedia on hehkuttanut paljon Litecoinia vuoden 2018 alkupuolella. Litecoinin maailmanvalloituksesta on puhuttu todella pitkään, ja laaja kannatuspohja on sijoittajan kannalta aina positiivinen asia.

Litecoinin kohdalla on syytä miettiä seuraavaa: jos/kun Bitcoin saa salamaverkkoteknologian käyttöön (laajenee hurjaa tahtia), niin mihin vaihtoehtoja, kuten Bitcoin Cash ja Litecoin, todella tarvitaan?

Kotimainen Coinmotion lisäsi Litecoinin kesällä valikoimiinsa. Litecoinia saa ostettua euroilla myös Coinbasesta.

Seuraavassa muutama sana myös muista top 20 -kryptovaluutoista:

TRON
– Kolmannen sukupolven platform, eli kilpailija mm. EOS:lle. Valtava hype vuosi sitten, ja TRONin taustalla on todella iso fanijoukko. Todella monet amatöörisijoittajat lähtivät mukaan tähän valuuttaan edellisen buumin aikana.

CARDANO
– Kolmannen sukupolven platform. Selvästi EOS:n ja TRON:n takana kehitystyössä. Perustaja Charles Hoskinson on todella pidetty mies ja kryptomaailman OG. Jostain syystä Cardano on jatkuvasti ollut nimenomaan piensijoittajien fanittama, vaikka sen teknologia on vielä keskeneräinen.

MONERO
– Privaattikryptojen selkeä ykkönen. Tosin, markkina-arvo pudonnut rajusti vuoden takaisesta, jolloin Monero pyöri top kympissä. Transaktioiden salaus on selkeä käyttökohde esim. Bitcoiniin, Litecoiniin tai Bitcoin Cashiin verrattuna.

IOTA
– Valtavan hypen saanut ”Internet of Things” -projekti, johon on liittynyt todella paljon ristiriitoja. Ei suositeltava valinta aloittelevalle sijoittajalle.

NEM
– Yksi monista platformeista, mutta saa todella paljon vähemmän ”ruutuaikaa” somessa verrattuna aiemmin mainittuihin.

binancekuva

BINANCE COIN
– Yksi parhaiten arvonsa säilyttänyt altcoin tänä vuonna. Kyseessä on siis Binance-pörssin oma kolikko, jolle on selkeä käyttökohde Binancen treidauspalkkioissa. Voi hieman nähdä sijoituksena Binance-pörssiin.

DASH
– Dashin voi nähdä privaattikrypton ja Litecoinin risteytyksenä. Sai viime vuonna paljon julkisuutta Max Keiserin avulla, ja Dash on ilmeisesti todella suosittu Etelä-Amerikassa.

ETHEREUM CLASSIC
– Ethereum Classic on aito ja alkuperäinen lohkoketju, josta Ethereum on aikoinaan haarautunut. Kyseessä on huomattavasti tuntemattomampi ja pienemmän suosion saanut versio Ethereumista.

NEO
– Kiinalaisten kovasti hehkuttama platform, jonka arvo on sulanut järkyttävästi vuoden 2018 aikana. Pidettiin vuoden 2018 alussa Ethereumin ykköskilpailijana.

ZCASH
– Moneron lisäksi tunnetuin privaattikrypto, jolla on pitkä historia.

Jos joku kryptovaluutta alkoi kiinnostaa enemmän, löydät lisätietoa Bitcoinkeskus.comin Kryptovaluutat-osiosta. Sieltä löytyy kymmeniä esittelyitä myös monista eri projekteista, joita ei tässä mainittu.

Erilaisia sijoitusportfolioita

Millaisen sijoitusprofiilin nykyisestä markkinasta voisi sitten rakentaa? Tässä muutamia esimerkkejä, joita löytyy markkinoilta varmasti miljoonia kappaleita.

Vaihtoehto 1: Bitcoin

Yleisin tapa aloittaa kryptosijoittaminen on hankkia Bitcoinia. Sitä on helppo ostaa ja säilöä, ja suomalaisille on myös tarjolla Coinmotionin kautta käyttötukea kotimaisella kielellä.

Koko kryptomarkkina etenee enemmän tai vähemmän Bitcoin-vetoisesti. Jos kryptot ovat nousussa, niin tämäkin portfolio kasvaa. Jos kryptot laskevat, niin Bitcoin säilyttää todennäköisesti hieman paremmin arvonsa. Bitcoin on yksinkertainen tapa ottaa ensimmäinen askel kryptovaluuttojen maailmaan. Myös maailman suurimmat sijoittajat ostavat portfolioonsa pääasiassa Bitcoinia.

Vaihtoehto 2: Wanhat ja tunnetut valuutat

Seuraava askel on yleensä portfolion laajentaminen muutamiin tunnettuihin kryptovaluuttoihin. Tämä tarkoittaa käytännössä Ethereumia sekä Litecoinia. Ei ole sattumaa, että suomalainen Coinmotion on lisännyt nimenomaan nämä kaksi altcoinia valikoimiinsa.

Ethereum ja Litecoin ovat todistaneet paikkansa markkinoilla jo todella pitkään. Lisäksi niitä on helppo ostaa euroilla, ja käytännössä kaikki lompakot tukevat kyseisiä kryptoja. Monet lisäävät tähän kastiin myös Moneron sekä Bitcoin Cashin, mutta näistä jälkimmäinen on tosiaan tällä hetkellä turbulenssin keskellä.

Tyypillinen portfolio voisi olla. 60% Bitcoin, 15% Ether, 15% Litecoin ja 10% Monero. Tämä portfolio on vielä sen verran yksinkertainen, ettei se vaadi aktiivista huolenpitoa.

Vaihtoehto 3: Mahdollisimman suuri markkinaosuus

Kolmas askel noin 3-5 eri krypton portfoliosta on laajentaminen tusinaan eri kryptovaluuttaan. Tämän laajennuksen ideana on pyrkiä saamaan mahdollisimman suuri siivu koko kryptovaluuttojen markkinasta.

Esim. kymmenen suurimman kryptovaluutan (pl. Tether) markkinaosuus on tällä hetkellä 83% koko kryptomarkkinasta. Jos portfoliosi sisältää nämä kryptovaluutat karkeasti markkinaosuuksien mukaisessa suhteessa, sen arvo liikkuu lähes 1:1 suhteessa ylös ja alas koko kryptomarkkinan kanssa.

Tämän portfolion idea on seuraava: uskot koko kryptovaluuttamarkkinan menevän eteenpäin, mutta et halua veikata, mikä suurista kryptovaluutoista nousee parhaiten. Kun sijoitat sopivassa suhteessa top 10 tai top 15 -kryptovaluuttoihin, portfoliosi etenee aika pitkälti koko markkinan mukaan.

Tämä portfolio vaatii jo suht. aktiivista hoitamista, jotta siitä saa parhaan tuoton irti. Edellä mainittu Bitcoin Cash -tapaus on tilanne, jossa sijoittaja voi haluta poistaa kyseisen valuutan portfoliostaan riskien keventämiseksi.

Jos portfoliosta haluaa konservatiivisen, Bitcoinin voi pitää sen sisällä samassa suhteessa, kuin se on koko kryptomarkkinaan (tällä hetkellä noin 55%). Jos haluaa enemmän painotusta altcoineihin, tuota suhdetta voi pudottaa alemmas.

Vaihtoehto 4: Ammattimainen portfolio

Viimeinen vaihtoehto on sitten ammattimaisesti tehty portfolio, joka sisältää käsin poimittuja kryptovaluuttoja itse valituissa suhteissa. Tietyt tunnetut kryptovaluutat on skipattu kokonaan, ja mukana voi olla myös top 50 tai top 100 ulkopuolella olevia kryptovaluuttoja.

Tämä portfolio vaatii jatkuvaa huolenpitoa, eikä sitä voi rakentaa, ennen kuin eri kryptovaluutoista on riittävät tiedot. Tämän portfolion rakenne voi olla käytännössä mitä vain. Monilla ammattilaisilla ei ole esim. Bitcoinia lainkaan, jos he uskovat nousumarkkina alkavan. Tällä hetkellä Bitcoin-painoa on todennäköisesti lisätty. Mukana voi myös olla todella kovia gämbläyksiä ja ICO-sijoituksia.

Loppusanat

Bitcoinkeskus ei suosittele yleisellä tasolla sijoittamaan kryptovaluuttoihin, jos niiden uutisointia ei ole aikaa seurata. Tällä hetkellä käydään mm. keskustelua virtuaalivaluuttojen verotuksesta, johon tuli vasta uudet pykälät viime kesänä.

Kaksi ensimmäistä portfoliota ovat aloittelijalle sopivia. Jos aikaa alan seuraamiseen on rajoitetusti ja haluaa vain kokeilla sijoittamista kryptoihin, on fiksua pitää portfolio kryptojen määrän osalta pienenä. Kun mennään vaihtoehtoihin kolme ja neljä, mukaan tulee heti lisää liikkuvia osia. Esimerkiksi useat tähän kategoriaan kuuluvista kryptovaluutoista ovat suorittaneet ns. token swapin tänä kesänä. Jos sijoittaja ei ole seurannut uutisia ja tehnyt vaadittuja toimenpiteitä, hänen omistamansa kryptot ovat muuttuneet arvottomiksi.

Lopuksi: jos haluat tietää, mitä ammattisijoittajat tekevät, katso alla oleva video. Se valottaa hyvin pinnan alla toimivaa OTC-markkinaa, jossa tehdään maailman suurimmat kryptokaupat.

Coinmotion


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*