Uutiset
03
joulu
iota

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Microsoft, Fujitsu ja muita jättiläisiä IOTA:n partneriksi – kurssi nousussa

IOTA on yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista altcoineista. Sen takana on IOTA Foundation -niminen säätiö, joka on peräisin saksasta. Kyseessä on voittoa tavoittelematon organisaatio, jota on verrattu Linux Foundation -säätiöön. IOTA käyttää muista kryptovaluutoista poikkeavaa teknologiaa, joka mahdollistaa mm. täysin kuluttomat siirrot.

Rekisteröidy Binancelle

IOTA:n kurssi on lähtenyt kovaan nousuun viime päivinä sen julkistettua yhteistyön Microsoftin, Fujitsun sekä parin kymmenen muun instituution kanssa. Yhteisprojektin tarkoituksena on avata datan markkinapaikan pilottiversio, joka voi mullistaa tulevaisuudessa käytössämme olevan teknologian hyödyntämisen. Voit kokeilla tätä markkinapaikkaa osoitteessa datum.iota.org.

Yhteistyökumppaneiden koko lista on varsin vaikuttava: Accenture Labs, Agder Energi, Alliander, Alpiq-GridSense, APG SGA, Enexis Group, EPM, Blocklab (part of Port of Rotterdam), Bosch, City of Trondheim, City of Torino, Deutsche Telekom Innovation Labs, DNV GL, Assurance, Elering, Engie Lab, EWE, Farmforce, Fujitsu, ISMB, ICE Lab, Microsoft, Movimento (Delphi), Nordic Impact, NTNU, Orange, Oslo Business Region, Poyry, Samsung Artik, Schneider Electric, Sopra Steria, TINE, Trianel, TUM, Universidad Nacional de Colombia, University in Oslo.

IOT on lyhennys sanoista Internet-Of-Things – esineiden internet. Se tarkoittaa käytännössä internetin laajentumista laitteisiin ja koneisiin, joita voidaan ohjata, mitata ja sensoroida internet-verkon yli. Tällaisten laitteiden määrä kasvaa lähitulevaisuudessa räjähdysmäisesti. Televisio on hyvä esimerkki laitteesta, joka on nykyisin kytkettynä jatkuvasti internetiin. Esineiden internet tarkoittaa myös datan räjähdysmäistä kasvua. IOTA-projektin ideana on luoda teknologia, jolla tätä dataa voidaan ostaa ja myydä.

Voit kokeilla tätä käytännössä edellä mainitun markkinapaikan avulla. Kuluttaja voi tulevaisuudessa myydä laitteidensa dataa yrityksille ja saada tästä itselleen IOTA-tokenin, joka voidaan konvertoida euroiksi tai palveluiksi. Mitä tämä data voi olla? Esimerkiksi paikannustieto puhelimestasi tai informaation siitä, kuinka usein lataat sähköautoasi. Mitä tv-kanavia katsot tai millä pesuohjelmalla peset pyykkisi. Ehkä talosi katolla on sääanturi, jonka keräämää dataa voit myydä eri tahoille.

Monien mielestä IOTA on yksi lupaavimmista kryptovaluutoista juuri nyt. Suosituimmat kryptovaluuttapörssit IOTA:n ostoon ovat tällä hetkellä Binance sekä Bitfinex. IOTA:n kurssi on ollut vahvassa nousussa Microsoft-uutisten jälkeen. Kurssi oli vielä viikko sitten 0,75-0,80$ tasolla, mutta tänään se on rikkonut jo paikoin 2,00$ -kurssin. IOTA reaaliaikainen kurssi:

Tällä hetkellä ostettava valuutta on mIOTA eli mega IOTA, joita on laskettu liikkeelle 2 779 530 283 kappaletta. IOTA:n erikoisuus on se, että kyseistä valuuttaa ei voida louhia. Sen teknologia eroaa myös muista kryptovaluutoista, sillä IOTA:n takana ei ole lohkoketjua. IOTA:n selkärankana on teknologia nimeltään Tangle, joka eroaa fundamentaalisesti lohkoketjuteknologiasta.

Kuten alla oleva kuva havainnollistaa, teknologia eroaa oleellisesti transaktioiden vahvistamisen osalta. Blockchain-teknologiassa transaktiot kasataan yhteen lohkoon, jotka sen jälkeen ketjutetaan peräkkäin. Tanglessa validointi tapahtuu rinnakkaisissa prosesseissa. IOTA:n mukaan järjestelmä nopeutuu käyttäjämäärän lisääntyessä – lohkoketjuteknologiassa taas tilanne on päin vastainen.

Tangle vs Blockchain. Kuva: iotasupport.com

Jos kaikki tämä kuulostaa huikelta ja erilaiselta verrattuna esimerkiksi Bitcoiniin, niin asia on juuri näin. IOTA on aivan erilainen teknologia, jonka käyttömahdollisuudet ovat rajattomat. Bitcoin on vain ja ainoastaan kryptovaluutta, eikä mitään muuta. On mielenkiintoista nähdä, millaisen arvon mIOTA saa lähitulevaisuudessa.

IOTA-projekti on tällä hetkellä ehdottomasti top5-kryptovaluutta tai token, kun katsotaan potentiaalia lähitulevaisuudessa. Suosittelen lukemaan lisää osoitteesta iota.org ja iotasupport.com, jos tämä teknologia kiinnostaa enemmän. IOTA-tokeneita voi ostaa tällä hetkellä helposti Bitcoineilla Bitfinex-pörssistä. Lähitulevaisuudessa IOTA on varmasti osa monen muunkin pörssin valikoimaa.

Tämän sivuston artikkeleissa muistutetaan lukijaa kryptovaluuttoihin liittyvistä riskeistä. IOTA on vielä asia erikseen, sillä sen lompakko ei ole todellakaan aloittelijoille suunnattu. Jos edes harkitset sijoittamista, niin lue ensin tämä Reddit-viesti ja siihen liittyvät kommentit. Kyseinen käyttäjä hukkasi 30.000 dollarin edestä rahaa, koska käytti väärin lompakon osoitteita.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *