Uutiset
08
joulu
litecoin

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Litecoin uusiin ATH-lukemiin – positiivinen kasvu jatkuu

Litecoin on ollut pari päivää alamaissa muiden altcoinien tavoin. Kryptovaluuttojen markkina on keskittänyt täyden voimansa Bitcoiniin, mikä painoi kaikki maailman vaihtoehtoiset bittirahat pakkasen puolelle. Tänään markkinatilanne on kääntynyt päinvastaiseksi. Bitcoin on laskenut huippulukemista yli 10 prosenttia, ja monet sijoittavat ovat tehneet cashoutin takaisin altcoinien puolelle.

Rekisteröidy Binancelle

Markkinatilanteen muutos on saanut aikaan uusia ATH-lukemia mm. monien himoitsemalle ADA:lle sekä Litecoinille.  Litecoinin hintaa on nostanut omalta osaltaan uutiset Steam-palveluun liittyen. Valve ilmoitti eilen luopuvansa Bitcoinista maksuvälineenä sen holtittoman volatiliteetin sekä järjettömien transaktiokustannusten vuoksi. Tämä on jälleen yksi esimerkki siitä, että Bitcoinia on tällä hetkellä vaikea käyttää oikeastaan yhtään mihinkään.

Tarjolla on kuitenkin huomattavasti parempia vaihtoehtoja, kuten juuri Litecoin. ”Digitaalisen hopean” perustaja Charlie Lee olikin tänään hyvällä tuulella Twitter-tilillään:

Bitrefill-palvelu on itse asiassa tuonut Bitcoinit takaisin Steam-alustalle. Bitrefillin sivujen kautta voit ostaa tietyn eurosumman arvoisia vouchereita Bitcoineilla, jotka kelpaavat sitten Steamiin valuutaksi. Näin saat käytettyä Bitcoinia Steamissa, kun kolmas taho kantaa riskin valuutan volatiliteetista sekä siirtokustannuksista.

Bitrefill on tänään lisännyt tuen myös Litecoinille. Palvelun avulla voi ostaa lahjakorttien lisäksi esim. puheaikaa tiettyjen operaattorien liittymiin.

Pari päivää sitten on saatu myös uutisia uudesta USB-louhijasta, jonka ennakkotilaukset ovat alkaneet.

Moonlander 2 on tietokoneen USB-paikkaan sopiva äärimmäisen pieni louhija, jonka louhintateho on 5 MH/s ja sähkönkulutus vain 5w. Nykyisillä Litecoinin hinnoilla tikku tuottaa vain viiden dollarin luokkaa kuukaudessa, mutta LTC-kolikon hinta on kohonnut viimeisen vuoden aikana jo 40-kertaiseksi. Jos viisi taalaa kertoo kymmenellä tai viidellä kymmenellä, niin kuukausitulot alkavat olla jo mukavaa luokkaa useilla eri tikuilla.

Tällä hetkellä yksi Moonlander 2 -louhija maksaa 69,95€ bitshopper.de -sivuston kautta.

Litecoin kasvaa tällä hetkellä todella positiivisesti kahden jättiläisen (Bitcoin, Ethereum) varjossa. Vaikka LTC onkin markkina-arvoltaan vasta sijalla kuusi, se on käytännössä palkintopallilla, kun mietitään merkittävimpiä kryptovaluuttoja. Tästä kertovat hyvin hetki sitten julkaistut tilastot Litecoiniin liittyen.

Litecoinin päiväkohtaiset transaktiot ovat nousseet uusiin ennätyslukemiin, 69K. Vertailun vuoksi Bitcoin prosessoi eilen 409K ja Ethereum 751K transaktiota. Litecoin on kuitenkin selvästi edellä haastajiaan; Dash 13K ja Bitcoin Cash 27K jäävät kauas taakse. Litecoinin transaktiot ovat kasvaneet viidessä viikossa 190 prosenttia.

Twitterin puolella Litecoin mainitaan 7.000 kertaa päivässä. Bitcoinin 155K ja Ethereumin 18K ovat kaukana edellä, mutta pahin kilpailija Dash saa vain 1.000 mainintaa. Litecoinin maininnat ovat kasvaneet marraskuun alusta 217%, mikä on eniten suurimmista kryptovaluutoista.

Entä sitten Litecoinin aktiiviset osoitteet? Tämä on lukema, joka kertoo todellisten käyttäjien lukumäärän. Bitcoinilla on ollut viimeisen 24h aikana aktiivisia osoitteita hurjat 971K kappaletta. Ethereumilla niitä on 463K. Bitcoinin lukumäärä 150K on todella korkea, kun sitä vertaa pahimpiin kilpailijoihin. Dash ja Bitcoin Cash ovat tällä hetkellä 47K-55K lukemissa.

Litecoinia on mahdollista ostaa nykyisin käytännössä kaikista suurimmista pörsseistä. Myös suurimmat lompakot, kuten Coinbase, tukevat nykyään Litecoinia. Suosittu kryptovaluutta ilmestyy myös vuoden 2018 aikana suomalaisten suosimaan Coinmotion-palveluun. Litecoinin reaaliaikainen kurssi:

Artikkelin kuva: Wikipedia Commons


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.