Perustiedot
22
touko
litecoin ostaminen

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Litecoin (LTC) ostaminen

Litecoin ostaminen on helppoa ja turvallista kotimaisen Coinmotion-palvelun kautta. Ennen Litecoinin ostoa, sinun täytyy varmentaa Coinmotion-tilisi ja suorittaa sinne talletus euroilla.

Litecoin on yksi markkinoiden vanhimmista kryptovaluutoista. Litecoin on yhä suosittu sijoituskohde kryptovaluuttojen maailmassa. Kylmälompakko on turvallisin säilytystapa Litecoinille.

Litecoin (LTC) ostaminen: lyhyt ohje

Litecoin ostaminen on helppoa ja turvallista kotimaisen Coinmotion-palvelun kautta. Litecoinin osto onnistuu vaivattomasti euroilla, eikä sinun ole pakko ostaa yhtä kokonaista Litecoinia. Voit sijoittaa halutessasi esimerkiksi 10 euroa Litecoiniin.

Litecoin osto tapahtuu Coinmotionista seuraavasti:

  • Avaa käyttäjätili Coinmotioniin
  • Suorita henkilöllisyyden varmentaminen pankkitunnuksilla
  • Talleta euroja debit-kortilla tai SEPA-pankkisiirrolla
  • Osta Litecoinia (LTC) haluamallasi euromäärällä
  • Säilytä ostamasi Litecoinit Coinmotionissa tai siirrä ne omaan lompakkoosi

Alla on kuva Coinmotion.com -verkkosivulta.

Litecoin ostaminen Coinmotionista

Litecoin löytyy myös Northcrypton tarjonnasta, joka on toinen suomalainen kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Northcrypto on Coinmotionin tavoin Suomen finanssivalvonnan reguloima. Tämä takaa sen, että molemmat ovat turvallisia palveluita käyttää.

Jos kaipaat pelkän spot-kaupan lisäksi futuureja, vipua tai muita ammattimaisia treidaustyökaluja, suosittelemme Binancea. Binance on markkinoiden johtava kryptovaluuttapörssi, joka palvelee globaalisti yli 120 miljoona asiakasta.

Binancen tarjoaa yli 350 erilaista kryptovaluttaa ja erittäin matalat kulut. Suomenkielistä käyttöliittymää tai asiakaspalvelua ei kuitenkaan ole tarjolla. Tästä syystä suosittelemme aloittelijoita tutustumaan ensin kotimaisiin toimijoihin.

Päävalikon Kauppapaikat-linkistä löydät tarkemmat oppaat tässä artikkelissa mainituista pörsseistä ja muista potentiaalisista kauppapaikoista. Litecoin sijoittaminen onnistuu nykyisin kaikissa markkinoiden tunnetuimmissa pörsseissä.

Litecoin (LTC) ostaminen: yksityiskohtainen ohje

Ennen Litecoinin ostoa, sinun täytyy varmentaa Coinmotion-tilisi ja suorittaa sinne talletus euroilla. Löydät tarkemmat ohjeet henkilötietojen varmentamisesta sekä talletuksen tekemisestä Bitcoinkeskuksen Coinmotion-oppaasta. Suosittelemme tätä opasta henkilöille, joille kryptovaluuttojen ostaminen ei ole ennestään tuttua.

Saat seuraavaksi ohjeet, miten Litecoinin ostaminen tapahtuu Coinmotionin mobiilisovelluksella. Mobiiliapin voi ladata sekä Applen että Googlen sovelluskaupoista.

Avaa kaupankäyntinäkymä

Avaa Coinmotionin appi mobiililaitteellasi ja kirjaudu palveluun sisään. Klikkaa tämän jälkeen sovelluksen päävalikosta Kaupankäynti-ikonia.

coinmotion mobiili valikko

Mobiililaitteen näytölle avautuu seuraavaksi kryptovaluuttojen ostolomake.

Osta Litecoinia (LTC)

Coinmotionin Kaupankäynti-sivulla on valittu oletuksena Bitcoin ostettavaksi kryptovaluutaksi. Klikkaa alla olevaan kuvaan merkittyä alasvetovalikkoa ja vaihda kryptovaluutaksi Litecoin.

Sivun oikeassa reunassa oleva nuoli-ikoni vaihtaa ostossa käytettäväksi valuutaksi eurojen (EUR) sijasta Litecoinin (LTC). Klikkaa tätä painiketta, jos haluat ostaa tietyn summan Litecoineja, esimerkiksi 2,5 LTC. Muussa tapauksessa syötä summa euroissa.

litecoin ostaminen coinmotion

Klikkaa Osta-painiketta vahvistaaksesi oston. Litecoinit näkyvät muutamassa sekunnissa tilisi saldossa. Saat myös ilmoituksen onnistuneesta ostosta näytöllesi.

Coinmotionin mobiilisovelluksessa voi ostaa Litecoinia euroilla. Jos haluat vaihtaa muita kryptovaluuttoja Litecoiniin (esim. Bitcoin -> Litecoin), tämä swappi täytyy suorittaa selainversion puolella eli kirjaudu palveluun osoitteessa coinmotion.com.

Mikä on Litecoin?

Litecoin on yksi markkinoiden vanhimmista kryptovaluutoista. Se on perustettu jo vuonna 2011. Litecoinin perustaja on Charlie Lee, joka oli 2016–2018 yksi skenen tunnetuimmista henkilöistä. Lee on kadonnut viime vuosina otsikoista ja keskittynyt täysin Litecoinin kehitystyöhön.

Jos Bitcoin on digitaalista kultaa, Litecoin on digitaalista hopeaa. Tämä on suosittu vertailu Bitcoinin ja Litecoinin välillä. Joku voisi kutsua Litecoinia myös ”Bitcoinin pikkuveljeksi”. Nämä kryptovaluutat ovat teknisesti lähes kopioita toisistaan.

Alla on kuva Litecoin.org -sivustolta.

litecoin

Litecoin pohjautuu hyvin pitkälti Bitcoinin koodiin. Perustaja Charlie Lee teki Litecoinista 4x nopeamman ja varannoltaan 4x suuremman kryptovaluutan. Litecoinin lohkoaika on siten 2,5 minuuttia, ja Litecoinin kokonaisvaranto on yhteensä 84 miljoonaa LTC.

Kyseessä on Bitcoinin tavoin Proof of Work -konsensusalgoritmia käyttävä kryptovaluutta. Litecoinin louhinta-algoritmi on kuitenkin erilainen Bitcoiniin verrattuna, joten sitä ei voi louhia samoilla ASIC-laitteilla.

Litecoin oli projektin alkuvuosina todella suosittu kryptovaluutta nopeiden ja halpojen transaktioiden suorittamiseen. Sen lohkoketju on yhä varsin käytetty, mutta Litecoin on kadonnut viime vuosina lähes täysin sosiaalisen median otsikoista.

Myös Bitcoinin salamaverkko on kasvattanut suosiotaan valtavasti. Se tarjoaa käytännössä reaaliaikaiset ja ilmaiset transaktiot. Suurin kysymys Litecoinin kannalta on se, että onko tälle kryptovaluutalle vielä todellista käyttöä 2020-luvulla?

Lue lisää projektin historiasta ja teknologiasta Bitcoinkeskuksen Litecoin-oppaasta.

Litecoin sijoituskohteena

Litecoin on yhä suosittu sijoituskohde kryptovaluuttojen maailmassa. Vaikka projektin suosio on laskenut merkittävästi huippuvuosista, LTC pitää pintansa yhtenä top 15 -kryptovaluutoista. Jos Litecoin sijoittaminen kiinnostaa sinua, tässä muutamia pointteja mietittäväksi.

  • Projektin pitkä ikä
  • Tarjonta suomalaisissa kauppapaikoissa
  • Käyttökohteet
  • Sosiaalisen median suosio

Litecoinin suurimpia vahvuuksia on sen pitkä ikä. Kryptovaluuttojen maailmassa ei ole Bitcoinin lisäksi montaa projektia, jotka ovat pitäneet pintansa markkinoilla yli kymmenen vuotta. Litecoin on osoittautunut luotettavaksi sijoituskohteeksi, jonka kurssi on myös noussut pitkässä juoksussa.

Suomalaisen kryptosijoittajan on myös helppo ostaa Liteconia. LTC löytyy sekä Coinmotionin että Northcrypton valikoimasta. Molemmat ovat turvallisia, helppokäyttöisiä sekä Finanssivalvonnan reguloimia kauppapaikkoja.

Potentiaaliset käyttökohteet ovat Litecoinin suurimpia ongelmia. Kryptovaluutoilla maksaminen ei ole viisasta juuri missään päin maailmaa verotuksellisista syistä. Tämän lisäksi nopeita transaktioita tarjoaa niin moni muukin valuutta.

Litecoin kuuluu samaan kategoriaan kuin esimerkiksi Dash ja Dogecoin, joilla oli paljon enemmän käyttöä 5–6 vuotta sitten. Kryptopörssien ja lompakoiden tarjonta oli rajallista, eikä nopeita platformeja ollut vielä markkinoilla. Nykyisin tilanne on täysin toinen.

Älysopimusalustojen rynnistys markkinoille on muuttanut pelikentän ratkaisevasti. Uudet projektit ovat saaneet tuekseen satoja miljoonia dollareita riskirahaa, mikä mahdollistaa isot markkinointipanostukset. Lisäksi NFT:t, metaversumit, DeFi, jne. kiinnostavat selvästi Litecoinia enemmän.

Litecoinin potentiaali ei ole sijoituskohteena missään nimessä paras mahdollinen. Institutionaalisia sijoittajia tämä valuutta ei myöskään houkuttele, sillä iso raha valuu ennemmin Ethereumin kaltaisiin kryptovaluuttoihin, jotka tarjoavat vuosituottoa steikkaukselle.

Jos haluat seurata sijoituksesi jälkeen Litecoinin kurssikehitystä, laita tämä sivu kirjanmerkkeihin: Litecoinin kurssi.

Litecoinin turvallinen säilytys

Kylmälompakko on turvallisin säilytystapa Litecoinille. Kylmälompakko eli hardware-lompakko on fyysinen laite, joka muistuttaa hieman USB-tikkua. Se voidaan yhdistää USB-kaapelilla tietokoneeseen tai Bluetoothin avulla mobiililaitteeseen.

Markkinoiden suosituin kylmälompakko on Ledger Nano X. Osta Ledger tästä linkistä turvallisesti valmistajan sivujen kautta. Laitteen hinta on noin 150 euroa.

Litecoinia voi säilyttää myös ilmaislompakoissa. Sille löytyy tukea suosituimmista lompakkosovelluksista, joita ovat mm. Exodus, Trust Wallet ja Coinomi. Löydät lisää lompakkovaihtoehtoja litecoin.org -sivustolta.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.