Litecoin kurssi

litecoin kurssi

Tältä sivulta löytyy aina ajan tasalla oleva Litecoin kurssi. Jos etsit hyvää ja selkeää paikkaa tsekata päivittäinen Litecoin reaaliaikainen kurssi, niin laita tämä sivu kirjanmerkkeihin välittömästi! Löydät myös muuta hyödyllistä infoa Litecoinista sekä sen hintakehityksestä viime vuosina. Litecoinin kurssia tarkastellaan yleensä aina dollareissa, mutta me listaamme myös suomalaisille sopivan eurokurssin.

Litecoin reaaliaikainen kurssi – USD ja EUR

 

 

 

 

Haluatko hankkia Litecoinia? Litecoin on yksi markkinoiden vanhimmista kryptovaluutoista Bitcoinin jälkeen. Se on todella suosittu sijoituskohde ja Litecoinia pidetään myös luotettavana valintana. Suosittelemme hankkimaan Litecoinia suomalaisesta Coinmotionista, joka on turvallinen valinta myös aloittelijalle. Se on helppo ja nopea palvelu Litecoinin ostoon. Tsekkaa tarvittaessa meidän Coinmotion kokemuksia ja opas.

Jos sinua kiinnostaa myös muiden kryptovaluuttojen kurssit, niin löydät Bitcoinkeskuksesta ajantaiset hintatiedot tuhansista kryptovaluutoista. Tsekkaa tästä Bitcoin kurssi (lista myös kaikista kryptovaluutoista), Ripple XRP kurssi sekä Ethereum kurssi. Jos olet kiinnostunut Litecoinin kurssikehityksestä viime vuosina, niin jatka lukemista. Käymme seuraavaksi läpi sitä tarkemmin.

Litecoin kurssi vuosina 2017-2020

Haluaisitko ostaa Litecoinia alle neljän dollarin kurssihintaan? Tämä oli tilanne vuoden 2017 alussa, jolloin Litecoinin kurssi oli vain muutamia dollareita! Keväällä 2017 alkoi tapahtua, sillä kurssi kohosi huhtikuussa yli 10 dollarin ja toukokuussa se nousi jo yli 30 taalaan. Vuosi 2017 oli Litecoinin kannalta jatkuvaa ja tasaista nousua. Sen kurssi kohosi yleisen kryptomarkkinan nousun siivellä, jonka vetureina toimivat Bitcoin ja Ethereum.

Joulukuun alussa Litecoin kurssi rikkoi jo 100 dollaria ja nousi uskomattomalla tavalla aina 375 dollariin vain kahdessa viikossa. Joulukuun alku vuonna 2017 oli altcoin-huuman hurjaa aikaa, ja tuolloin monet kryptovaluutat moninkertaistivat arvonsa hyvin lyhyessä ajassa.

Litecoinin kurssihuippuun liittyy myös paljon dramatiikkaa. Valuutan perustaja Charlie Lee ilmoitti myyneensä kaikki Litecoin-omistuksensa tuohon aikaan. Leen tarkoituksena oli jäävätä itsensä kuumana käyvästä keskustelusta projektin ympärillä. Monet sijoittajat syyttivät miestä dumppaamisesta kurssihuipulla ja olivat katkeria kurssin laskettua nopeasti. Alla olevassa kuvassa on Litecoinin kurssikehitys vuodesta 2017 alkaen (lähde: Coinmarketcap).

Litecoinin historiallinen kurssikehitys

Syytökset Charlie Leetä kohtaan olivat sinänsä turhia, sillä Litecoinin arvo romahti aivan kuten kaikkien muidenkin. Vuoden 2018 alussa koko kryptomarkkinan kupla puhkesi, ja Litecoin piti lopulta arvonsa paljon kilpailijoitaa paremmin. Suurin osa markkinasta putosi 95% tai jopa 99% joulukuun 2018 loppuun mennessä. Litecoinin kurssipohjaksi muodostui noin 22 dollaria.

Vuosi 2019 oli Litecoinille erinomainen. Sen hinta kohosi huomattavasti kilpailijoita paremmin, minkä syynä oli osaltaan syksyllä 2019 tapahtunut Litecoin halving. Kurssi lähes viisinkertaistui vuoden 2019 keväällä noin 30 dollarista lähes 150 dollariin. Lopulta Litecoinin halving-ralli hyytyi ja kurssi lasketteli syksyn 2019 kuten muukin kryptomarkkina.

Litecoinin kurssi nousi lähes 85 dollariin ennen maaliskuun 2020 romahdusta, jolloin koronaviruksen aiheuttama kriisi sai aikaan rajun laskun kaikilla maailman markkinoilla. Tuolloin kurssi putosi noin 32 dollariin, josta se toipui nopeasti reilun 50% nousuun. Litecoin kurssi on pyörinyt kesästä 2018 lähtien suurimman osan aikaa 30-50 dollarin välimaastossa.

Perustietoa Litecoinista

Litecoin on yksi markkinoiden vanhimmista kryptovaluutoista, jotka ovat elossa ja voivat hyvin. Se on huomattavasti vanhempi kuin mikään muu top 10 -kryptovaluutta. Litecoinin historia alkaa jo vuonna 2011, eli vain kaksi vuotta Bitcoinia myöhemmin. Pian juhlitaan kryptovaluuttojen maailmassa todella harvinaista 10-vuotisjuhlaa!

Valuutan perustaja on Charlie Lee, joka nousi vuoden 2017 lopulla yhdeksi kryptomaailman tunnetuimmista henkilöistä. Tähän liittyi osaltaan edellä kuvattu draama, kun Lee möi kaikki LTC-kolikkonsa. Hän on yhä Litecoinin puhemies, tärkeä osa sen kehitystä ja mukana myös Litecoin-säätiön hallituksessa. Alla on kuva Litecoinin perustajasta parin vuoden takaa.

Charlie Lee

Litecoin perustettiin vuonna 2011 kevyemmäksi ja nopeammaksi versioksi Bitcoinista. Tähän viittaa myös sen nimi: “Light Coin” eli Litecoin. Ei ole sattumaa, että Litecoineja luodaan tasan neljä kertaa Bitcoinia enemmän (21*4 eli 84 miljoonaa kappaletta), minkä lisäksi lohkoaika on neljä kertaa nopeampi (10 / 4 = 2,5 minuuttia). Litecoin-siirrot ovat myös erittäin halpoja. Voidaankin sanoa, että valuutta on onnistunut tavoitteessaan mainiosti.

Koska valuuttaa on luotu neljä kertaa Bitcoinia enemmän, sillä on myös selkeä vaikutus yksikköhintaan. Joidenkin mielestä Litecoin kurssi pitäisi olla noin 4:1 suhteessa Bitcoiniin tästä johtuen.

Toinen syy Litecoinin perustamisessa oli halu saada aikaan erilainen louhinta-algoritmi. Niin sanotut ASIC-laitteet alkoivat uhata Bitcoinin louhintaa jo aikaisessa vaiheessa. Litecoinille luotiin erilainen louhinta-algoritmi, joten sen louhinta oli pitkään kannattavaa myös perinteisellä laitteistolla. Nykyisin markkinoille on tullut myös Litecoin ASIC-louhijoita, jotka ovat hyvin tehokkaita, mutta toki kalliita, laitteita.

Litecoinin tavoitteena on lisätä tulevaisuudessa mukaan myös privaattiominaisuuksia. Tämä voikin olla tarpeen, sillä sen alkuperäisellä idealla on todella paljon kilpailua. Vuonna 2020 Litecoin ei ole enään nopea ja halpa kuin Bitcoiniin verrattuna. Markkinoilta löytyy huomattavasti nopeampia kryptovaluuttoja, jotka ovat lähes ilmaisia siirtää. Litecoinin kovin kilpailija perinteisten valuuttojen kisassa on ehdottomasti Bitcoin Cash.

Litecoin kurssi on kuitenkin pitänyt pintansa kovasta kilpailusta huolimatta. Se on joutunut antamaan hieman periksi kryptovaluuttojen kovimmassa kärjessä, mutta Litecoin kuuluu edelleen tiukasti kryptovaluuttojen top 10 -sijoille.

Kuva: Eivind Pedersen from Pixabay

Mikä on Litecoin?

Litecoin on vuonna 2011 syntynyt kryptovaluutta. Se on käytännössä kevyempi versio Bitcoinista, eli halvempi ja nopeampi valuutta lähettää. Lue lisää tästä Litecoin-oppaasta.

Miten Litecoinin virallinen kurssi muodostuu?

Litecoinilla käydään kauppaa tietyllä kurssilla eri pörssissä. Virallinen kurssi muodostetaan painotettuna keskiarvona pörssien kursseista. Mitä suurempi pörssi, sen suurempi painoarvo sen kurssilla on. Löydät Litecoinin virallisen kurssin tältä sivulta.

Miksi Litecoinin kurssi on noussut ja romahtanut niin rajusti?

Kaikkien kryptovaluuttojen kurssit liikkuvat ylös ja alas huomattavati rajummin kuin perinteisten sijoitusinstrumenttien. Tämä johtuu siitä, että kryptovaluutat ovat vielä hyvin pieni markkina, jossa yksittäinen toimija voi romahduttaa kursseja hyvin nopeasti.

Miksi Litecoin on niin paljon halvempi kuin Bitcoin?

Litecoineja luodaan neljä kertaa enemmän kuin bitcoineja, eli yhteensä 84 miljoonaa kappaletta (21m * 4). Tämä vaikuttaa luonnollisesti yksikköhintaan. Jotkut analyytikot uskovat, että Litecoinin kurssi nousee tulevaisuudessa vastaamaan tätä suhdetta 4:1.

Mistä voin ostaa Litecoinia?

Litecoinia voit ostaa helposti, nopeasti ja turvallisesti suomalaisesta Coinmotion-palvelusta.

Onko Litecoin hyvä sijoitus juuri nyt?

Jos sinun täytyy kysyä tämä kysymys, et todennäköisesti ole valmis vielä sijoittamaan kryptovaluuttoihin. Tutustu ensin perustietoihin ja ymmärrä, mistä kryptovaluuttojen arvo muodostuu.

Hyvä nyrkkisääntö on nyös verrata kurssia 200 päivän keskiarvoon. Jos Litecoinin kurssi on matalampi kuin 200 päivän keskiarvo, se on todennäköisesti halpa ostos juuri nyt.

 

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*