Litecoin kurssi

Tältä sivulta löytyy aina ajan tasalla oleva Litecoin kurssi. Jos etsit hyvää ja selkeää paikkaa tsekata päivittäinen Litecoin reaaliaikainen kurssi, niin laita tämä sivu kirjanmerkkeihin välittömästi! Löydät myös muuta hyödyllistä infoa Litecoinista sekä sen hintakehityksestä viime vuosina. Litecoinin kurssia tarkastellaan yleensä aina dollareissa, mutta me listaamme myös suomalaisille sopivan eurokurssin.

Parhaat kauppapaikat Litecoinin ostamiseen:

coinmotion logo 2022
starat
  • Finanssivalvonnan alainen.
  • Suomenkielinen palvelu.
  • Korkotili & debit-kortti.
OSTA NYT
Northcrypto logo 2022
starat
  • Finanssivalvonnan alainen.
  • Suomenkielinen palvelu.
  • Helppokäyttöisin sivusto.
OSTA NYT
binance logo
starat
  • Luotettava markkinajohtaja.
  • Futuurit, lainat ja staking.
  • SEPA-siirrot ja debit-kortti.
OSTA NYT

Litecoin kurssi reaaliajassa – USD ja EUR

Alla olevasta laatikosta löytyy Litecoin kurssi reaaliajassa. Näet ajantasaisen kurssin sekä euroissa että dollareissa.

 

 

Haluatko hankkia Litecoinia? Litecoin on yksi markkinoiden vanhimmista kryptovaluutoista Bitcoinin jälkeen. Se on todella suosittu sijoituskohde ja Litecoinia pidetään myös luotettavana valintana. Suosittelemme hankkimaan Litecoinia suomalaisesta Coinmotionista, joka on turvallinen valinta myös aloittelijalle. Se on helppo ja nopea palvelu Litecoinin ostoon. Tsekkaa tarvittaessa meidän Coinmotion kokemuksia ja opas.

Jos sinua kiinnostaa myös muiden kryptovaluuttojen kurssit, löydät Bitcoinkeskuksesta ajantaiset hintatiedot jopa tuhansista kryptovaluutoista. Tsekkaa tästä Bitcoin kurssi sekä lista myös kaikista kryptovaluutoista. Jos olet kiinnostunut Litecoinin kurssikehityksestä viime vuosina, niin jatka lukemista. Käymme seuraavaksi läpi sitä tarkemmin.

Litecoin kurssikehitys viime vuosina

Litecoinin kurssikehitys on ollut viime vuosina mielenkiintoista katseltavaa. Sijoittajan kannalta kehitys on tosin huolestuttava, sillä Litecoinin hinta näyttäisi olevan tasaisesti laskussa.

Miltä tuntuisi ostaa Litecoinia alle neljän dollarin kurssihintaan? Tämä oli tilanne vuoden 2017 alussa, jolloin Litecoinin kurssi oli vain muutamia dollareita! Keväällä 2017 alkoi tapahtua, sillä kurssi kohosi huhtikuussa yli 10 dollarin ja toukokuussa 2017 se nousi jo yli 30 taalaan. Vuosi 2017 oli Litecoinin kannalta jatkuvaa ja tasaista nousua. Sen kurssi kohosi yleisen kryptomarkkinan nousun siivellä, jonka vetureina toimivat Bitcoin ja Ethereum.

Joulukuun alussa Litecoin kurssi rikkoi jo 100 dollaria ja nousi uskomattomalla tavalla aina 375 dollariin vain kahdessa viikossa. Joulukuun alku vuonna 2017 oli altcoin-huuman hurjaa aikaa, ja tuolloin monet kryptovaluutat moninkertaistivat arvonsa hyvin lyhyessä ajassa.

Alla olevasta grafiikasta löytyy Litecoin kurssikehitys vuosina 2017-2022.

litecoin kurssi 2017-2022

Joulukuuun 2017 kurssihuippuun liittyy paljon dramatiikkaa. Valuutan perustaja Charlie Lee ilmoitti myyneensä kaikki Litecoin-omistuksensa tuohon aikaan. Leen tarkoituksena oli jäävätä itsensä kuumana käyvästä keskustelusta projektin ympärillä. Monet sijoittajat syyttivät miestä dumppaamisesta kurssihuipulla ja olivat katkeria kurssin laskettua nopeasti.

Syytökset Charlie Leetä kohtaan olivat sinänsä turhia, sillä Litecoinin arvo romahti aivan kuten kaikkien muidenkin. Vuoden 2018 alussa koko kryptomarkkinan kupla puhkesi, ja Litecoin piti lopulta arvonsa paljon kilpailijoitaa paremmin. Suurin osa markkinasta putosi 95% tai jopa 99% joulukuun 2018 loppuun mennessä. Litecoinin kurssipohjaksi muodostui noin 22 dollaria.

Vuosi 2019 oli Litecoinille erinomainen. Sen hinta kohosi huomattavasti kilpailijoita paremmin, minkä syynä oli osaltaan syksyllä 2019 tapahtunut Litecoin halving. Kurssi lähes viisinkertaistui vuoden 2019 keväällä noin 30 dollarista lähes 150 dollariin. Lopulta Litecoinin halving-ralli hyytyi ja kurssi lasketteli syksyn 2019 kuten muukin kryptomarkkina.

Vuoden 2021 kryptoralli nosti myös Litecoinin aina uusiin ATH-lukemiin saakka! Litecoin kurssi rikkoi toukokuun 10. päivänä 2021 peräti 412 dollarin rajan. Siitä lähtien Litecoin on ollut enemmän tai vähemmän alamäessä, vaikka kurssi hetkellisesti kävikin 280 dollarissa vielä vuoden 2021 lopulla.

Litecoin tulevaisuus

Miltä Litecoin tulevaisuus näyttää? Asiantuntijat ovat tästä montaa mieltä. Fakta on kuitenkin se, että viime vuosien kehitys ei ole ollut valuutan kannalta suotuisaa.

Litecoin on ollut suurimman osan historiaansa yksi kryptomarkkinan top 10 -valuuttoja. Sen asema on kuitenkin heikentynyt vuosi vuodelta 2020-luvulla. Tämä siitä huolimatta, vaikka Litecoinin hinta kohosi kesällä 2021 uusiin ATH-lukemiin. Niin kohosi kuitenkin kaikkien muidenkin valuuttojen kurssit. Suurin osa Litecoinia enemmän.

Tällä hetkellä (7/2022) Litecoin on kryptojen rankingin sijalla 20. Perustaja Charlie Lee (kuvassa) on myös hävinnyt julkisuudesta, eikä Litecoinista pahemmin sosiaalisessa mediassa puhuta. Mistä tämä johtuu?

Charlie Lee

Litecoin oli suosionsa huipulla ennen älysopimusalustojen vallankumousta. Tämä tarkoittaa Ethereumia, Cardanoa, Solanaa jne. Älysopimusalustat sekä niiden päälle rakennetut DeFi- ja NFT-sovellukset ovat nousseet viime vuosina valtavaan suosioon.

Sinänsä Litecoinissa ei ole mitään vikaa, mutta sillä ei ole tällä hetkellä erityisen paljon käyttöä. Litecoin on vain valuutta. Niin kauan kun kryptoja ei käytetä laajemmin maksamiseen, Litecoineja ei tarvita mihinkään. Tämän lisäksi omat rajoitteensa tulevat teknologian puolelta.

Litecoin tulevaisuus ei siis näytä erityisen valoisalta. Kesällä 2022 julkaistu MimbleWimble-päivitys tuo kaivattuja privaattiominaisuuksia. Tämä on kuitenkin saanut osan pörsseistä pudottamaan Litecoinin listoiltaan.

Litecoin syntyi jo vuonna 2011. Tuolloin käytössä oli lähinnä Proof of Work eli louhintaa vaativa konsensusalgoritmi. Viime vuosina markkinoita ovat hallinneet Proof of Stake -kryptovaluutat. Ne tarjoavat paljon nopeammat ja halvemmat transaktiot kuin Litecoin. Tämä on myös syönyt Litecoinin suosiota.

Litecoin ennuste

Millainen on Bitcoinkeskuksen Litecoin ennuste muutaman vuoden päähän? Äskeisessä kappaleessa jo sivuttiinkin hieman tätä aihetta. Litecoin ennuste ei kieltämättä näytä hyvälle. Edessä on monia esteitä, mutta ei tämä ”Bitcoinin pikkuveli” ole sentään vielä tuhoon tuomittu.

Litecoinia myytiin vuosikausia ajatuksella, että Bitcoin on digitaalista kultaa ja Litecoin digitaalista hopeaa. Tämä narratiivi toimikin todella hyvin. Litecoin oli vielä viisi vuotta sitten hyödyllinen maksuväline ja piti arvonsa myös mainiosta.

Edellisessä kappaleessa mainittu Proof of Stake -järjestelmien nousu on kuitenkin muuttanut kentän. Litecoin vaatii fyysistä louhintaa, ja sen lohkoaika on 2,5 minuuttia. Usein pörssit vaativat jopa 10–20 varmistusta (confirmation) ennen transaktion hyväksyntää. Tämä tarkoittaa sitä, että Litecoin-siirrot ovat todella hitaita. Halpoja ne sentään ovat.

Markkinoilta löytyy paljon vaihtoehtoja, joiden avulla siirrot onnistuvat 10-20 sekunnissa ja lähes nollakuluilla. Myös Bitcoinin salamaverkko tarjoaa käytännössä ilmaiset ja reaaliaikaiset siirrot. Mihin Litecoinia tarvitaan tässä yhtälössä?

Litecoinin etuna on valuutan pitkä ikä ja siitä tuleva luotettavuus. Sille löytyy myös automaatteja ympäri maailmaa kehittyvissä maissa. Litecoin voi teoriassa nousta yksittäisten valtioiden maksuvälineeksi, mutta kilpailu sen ympärillä on kyllä kovaa.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *