Litecoin kurssi

Litecoin kurssi löytyy tältä sivulta! Litecoinin kurssia seuraataan Suomessa aktiivisesti euroissa, joten listaamme myös EUR-kurssin USD-kurssin lisäksi. Löydät artikkelista myös perustietoa Litecoinista, historiallisen kurssikehityksen sekä suosituksemme parhaisiin ostopaikkoihin.

Parhaat kauppapaikat Litecoinin ostamiseen:

coinmotion logo 2022
starat
  • Finanssivalvonnan alainen.
  • Suomenkielinen palvelu.
  • Oma debit-kortti.
OSTA NYT
Northcrypto logo 2022
starat
  • Finanssivalvonnan alainen.
  • Suomenkielinen palvelu.
  • Helppokäyttöisin sivusto.
OSTA NYT
binance logo
starat
  • Luotettava markkinajohtaja.
  • Futuurit, lainat ja staking.
  • SEPA-siirrot ja debit-kortti.
OSTA NYT

Litecoin kurssi euro ja dollari

Litecoin kurssi euro & dollari -valuutoissa löytyy alla olevasta laatikosta. Litecoinin kurssin seuraajien kannattaa tallettaa sivu kirjanmerkkeihin, niin pääset nopeasti käsiksi tuoreeseen kurssidataan.

Käymme seuraavaksi läpi Litecoinin kurssikehitystä sen historian ajalta. Saat myös perustietoa Litecoinista ja vastaamme tietysti kysymykseen, miten Litecoin arvo muodostuu.

Litecoin euro kurssihistoria

Litecoin euro kurssihistoria on mielenkiintoista katseltavaa. Litecoinin pitkä historia tkee siitä yhden markkinoiden tunnetuimmista kolikoista heti Bitcoinin jälkeen. Sen lyhenne eli ticker on pörsseissä LTC.

Litecoinin kurssihistoriaa on saatavilla jopa vuoteen 2013 saakka. Sen kurssi oli tuolloin vain reilut kolme dollaria. Litecoin euro -kurssi saavutti ensimmäisen todellisen huippunsa Bitcoinin vanavedessä vuoden 2013 alussa. Tuolloin Litecoinin kurssi kipusi jopa 30 dollariin.

Tästä alkoi pitkä ja vaikea jakso, sillä Litecoin kurssi laski vuoden 2014 aikana takaisin kolmen euron pintaan ja oli näillä paikkeilla jopa vuoden 2017 alussa.

Keväällä 2017 alkoi tapahtua, sillä kurssi kohosi huhtikuussa yli 10 dollarin ja toukokuussa 2017 se nousi jo yli 30 taalaan. Vuosi 2017 oli Litecoinin kannalta jatkuvaa ja tasaista nousua. Sen kurssi kohosi yleisen kryptomarkkinan nousun siivellä, jonka vetureina toimivat Bitcoin ja Ethereum.

Joulukuun alussa Litecoin euro kurssi rikkoi jo 100 dollaria ja nousi uskomattomalla tavalla aina 375 dollariin vain kahdessa viikossa. Joulukuun alku vuonna 2017 oli altcoin-huuman hurjaa aikaa, ja tuolloin monet kryptovaluutat moninkertaistivat arvonsa hyvin lyhyessä ajassa.

Alla olevasta grafiikasta löytyy Litecoin euro kurssi vuodesta 2017 alkaen.

litecoin euro historia

Vuoden 2018 alussa koko kryptomarkkinan kupla puhkesi, mutta Litecoin piti lopulta arvonsa paljon kilpailijoitaa paremmin. Suurin osa kolikoista putosi 95% tai jopa 99% joulukuun 2018 loppuun mennessä. Litecoinin kurssipohjaksi muodostui noin 22 dollaria.

Vuosi 2019 oli Litecoinille erinomainen. Sen hinta kohosi huomattavasti kilpailijoita paremmin, minkä syynä oli osaltaan syksyllä 2019 tapahtunut Litecoin halving. Kurssi lähes viisinkertaistui vuoden 2019 keväällä noin 30 dollarista lähes 150 dollariin.

Vuoden 2021 kryptoralli nosti myös Litecoinin aina uusiin ATH-lukemiin saakka! Litecoin euro kurssi rikkoi toukokuun 10. päivänä 2021 peräti 412 dollarin rajan. Siitä lähtien Litecoin on ollut enemmän tai vähemmän alamäessä, vaikka kurssi hetkellisesti kävikin 280 dollarissa vielä vuoden 2021 lopulla.

Miten Litecoin arvo muodostuu?

Litecoin arvo muodostuu miten? Tämä kysymys kiinnostaa jokaista Litecoin-sijoittajaa. Mitä asiat toimivat Litecoinin arvon ajureina ja mitkä voivat puolestaan haitata sen raketointia? Käydään näitä pointteja läpi seuraavaksi.

Ensin on ymmärrettävä Litecoinin perusteet. Jos haluat tutustua niihin tarkemmin, lue tämä Bitcoinkeskuksen kattava opas aiheesta.

Litecoin on Bitcoinin tavoin puhdas valuutta. Se ei ole älysopimusalusta kuten Ethereum, eikä se ole myöskään yhden apin sisällä toimiva poletti tai token. Litecoinilla on oma lohkoketjunsa ja se käyttää louhintaa.

Litecoin arvo kasvaa Bitcoinin tavoin ihmisten kiinnostuksen pohjalta. Litecoin tarvitsee kasvaakseen henkilöitä, jotka haluavat käyttää Litecoinia maksuvälineenä tai vain holdata sitä Bitcoinin tavoin.

Tässä kohtaa Litecoin ja Bitcoin eroavat älysopimusalustoista, joiden tokeneita käytetään steikkaukseen sekä erilaisten applikaatioiden transaktiomaksuihin. Litecoinissa ei ole steikkausta eikä myöskään omaa DeFi-ekosysteemiä.

Sijoittajan on tässä mielessä paljon helpompi arvioida Litecoinin arvon muodostumista. Seuraa esimerkiksi statistiikkaa aktiivisten osoitteiden määrästä. Myös verkon transaktioiden määrä pitäisi olla pitkän ajan kuluessa kasvussa.

Litecoin tulevaisuus

Litecoin tulevaisuus näyttää valoistalta, vai näyttääkö? Asiantuntijat ovat sen tulevaisuudesta montaa mieltä. Fakta on kuitenkin se, että viime vuosien kehitys ei ole ollut valuutan kannalta suotuisaa.

Litecoin on ollut suurimman osan historiaansa yksi kryptomarkkinan top 10 -valuuttoja. Sen asema on kuitenkin heikentynyt vuosi vuodelta 2020-luvulla. Tämä siitä huolimatta, vaikka Litecoinin hinta kohosi kesällä 2021 uusiin ATH-lukemiin. Niin kohosi kuitenkin kaikkien muidenkin valuuttojen kurssit. Suurin osa Litecoinia enemmän.

Tällä hetkellä LTC on kryptojen rankingin sijalla 15 ja Litecoin kurssi on myös laahannut karhumarkkinan mukana alaspäin. Perustaja Charlie Lee (kuvassa) on myös hävinnyt julkisuudesta, eikä Litecoinista pahemmin sosiaalisessa mediassa puhuta. Mistä tämä johtuu?

Litecoin kurssi - Charlie Lee

Litecoin oli suosionsa huipulla ennen älysopimusalustojen vallankumousta. Tämä tarkoittaa Ethereumia, Cardanoa, Solanaa jne. Älysopimusalustat sekä niiden päälle rakennetut DeFi- ja NFT-sovellukset ovat nousseet viime vuosina valtavaan suosioon.

Sinänsä Litecoinissa ei ole mitään vikaa, mutta sillä ei ole tällä hetkellä enää samaa etua halpojen transaktioiden toteuttajana. Litecoin on vain valuutta. Niin kauan kun kryptoja ei käytetä laajemmin maksamiseen, Litecoin tulevaisuus on mysteeri. Tämän lisäksi kolikolla omat rajoitteensa tulevat teknologian puolelta.

Litecoin tulevaisuus ei siis näytä erityisen valoisalta. Kesällä 2022 julkaistu MimbleWimble-päivitys tuo sentään kaivattuja privaattiominaisuuksia. Tämä on kuitenkin saanut osan pörsseistä pudottamaan Litecoinin listoiltaan.

Litecoin syntyi jo vuonna 2011. Tuolloin käytössä oli lähinnä Proof of Work eli louhintaa vaativa konsensusalgoritmi. Viime vuosina markkinoita ovat hallinneet Proof of Stake -kryptovaluutat. Ne tarjoavat paljon nopeammat ja halvemmat transaktiot kuin Litecoin. Tämä on myös syönyt Litecoinin suosiota.

Litecoin kurssi potentiaali

Litecoin kurssi potentiaali on seuraavaksi kästeltävä aihe. Äskeisessä kappaleessa jo sivuttiinkin potentiaalia. Litecoinin kurssin kehityssuunta ei kieltämättä näytä hyvälle. Edessä on monia esteitä, mutta ei tämä ”Bitcoinin pikkuveli” ole sentään vielä tuhoon tuomittu.

Litecoinia myytiin vuosikausia ajatuksella, että Bitcoin on digitaalista kultaa ja Litecoin digitaalista hopeaa. Tämä narratiivi toimikin todella hyvin. Litecoin oli vielä viisi vuotta sitten hyödyllinen maksuväline ja piti arvonsa myös mainiosta.

Edellisessä kappaleessa mainittu Proof of Stake -järjestelmien nousu on kuitenkin muuttanut kentän. Litecoin vaatii fyysistä louhintaa, ja sen lohkoaika on 2,5 minuuttia. Usein pörssit vaativat jopa 10–20 varmistusta (confirmation) ennen transaktion hyväksyntää. Tämä tarkoittaa sitä, että Litecoin-siirrot ovat hitaita. Halpoja ne sentään ovat.

litecoin kurssi etusivu
Kuvassa Litecoin.comin etusivu.

Markkinoilta löytyy paljon vaihtoehtoja, joiden avulla siirrot onnistuvat 10–20 sekunnissa ja lähes nollakuluilla. Myös Bitcoinin salamaverkko tarjoaa käytännössä ilmaiset ja reaaliaikaiset siirrot. Mihin Litecoinia tarvitaan tässä yhtälössä?

Litecoinin etuna on valuutan pitkä ikä ja siitä tuleva luotettavuus. Sille löytyy myös automaatteja ympäri maailmaa kehittyvissä maissa. Litecoin kurssi tuskin koskaan romahtaa esim. ulos top 10 -listasta, mutta kilpailu sen ympärillä on kyllä kovaa.

Litecoin kurssi ei ole mielestämme tulevien vuosien kovimpia nousijoita.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *