Perustiedot
07
joulu
ledger stax

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Ledger Stax opas – asennus, käyttö ja turvallisuus

LEDGER STAX on täysin uusi kylmälompakko (hardware-lompakko) ranskalaiselta Ledgeriltä, joka on alan johtava yhtiö. Ledger Stax on Ledgerin uusi lippulaivamalli. Se tuo ensimmäistä kertaa markkinoille mahtavan kokoisen kosketusnäytön! Tämä artikkeli on Ledger Stax opas. Saat tässä vaiheessa yleistietoa laitteesta, ja myöhemmin tarkan asennus- ja käyttöoppaan, kunhan Bitcoinkeskuksen toimistolle saadaan Ledger Stax toimitettua!

Yleistä Ledger Stax -lompakosta

Ledger Stax on ranskalaisen Ledgerin valmistama kryptovaluuttalompakko. Ledger on markkinoiden tunnetuin ja suosituin hardware-lompakoiden valmistaja. Ledger Stax julkistettiin virallisesti 6. joulukuuta vuonna 2022. Samassa yhteydessä avattiin myös ennakkotilaukset. Lompakon toimitukset alkavat tämänhetkisten tietojen mukaan maaliskuussa 2023.

Alla on lyhyt esittelyvideo Staxista.

Ledger Stax on tyypiltään hardware-lompakko, josta käytetään myös nimitystä kylmälompakko (cold wallet). Tällaisessa lompakossa privaattiavaimet säilytetään offlinessa eli poissa internetistä. Astetta heikompaa turvaa tarjoaa hot wallet eli nettiin jatkuvasti yhteydessä oleva lompakko. Tähän kategoriaan kuuluvat käytännössä kaikki muut lompakot, kuten esim. mobiililompakot ja online-lompakot.

Jos haluat oppia lisää eri lompakkotyyppien eduista ja haitoista tutustu Bitcoinkeskuksen kattavaan lompakko-oppaaseen. Emme käy tässä artikkelissa tarkemmin läpi esimerkiksi Ledger Staxin toimintoja verrattuna mobiililompakoihin.

Kenelle kylmälompakko (hardware-lompakko) on sitten sopii? Se sopii aivan jokaiselle sijoittajalle, kunhan portfolion koko on vähintään pari tuhatta euroa. Muussa tapauksessa 100-200 euron sijoitus pelkkään lompakkoon ei kannata. Hardware-lompakon käyttö vaatii myös hieman teknistä osaamista asennuksen ja ohjelmistopäivitysten aikana.

Ledger Stax vs. Nano X vs. Nano S Plus

Ledger Stax on Ledgerin uusi lippulaivatuote. Se korvaa malliston huipulla vuonna 2019 julkaistun Ledger Nano X -lompakon. Näiden kahden lisäksi mallistosta löytyy myös Ledger Nano S Plus. Jos omistat Ledgerin vanhempia malleja – ei hätää. Ne ovat edelleen täysin toimivia ja turvallisia!

Vertaillaan seuraavaksi Ledger Staxia Nano X ja Nano S Plus -malleihin. Alla olevassa kuvassa näet kuvan kaikista Ledgerin lompakoista.

ledger stax vertailu

Aloitetaan ensin vertailemalla Nano X ja Nano S Plus -malleja. Niiden erona ei ole käytännössä muuta kuin hinta ja Bluetooth-yhteys. Nano S Plus on kytkettävä mobiililaitteeseen tai tietokoneeseen kaapelilla, mutta Nano X mahdollistaa Bluetooth-yhteyden. Ulkoisesti laitteet ovat lähes identtisiä.

Mallien hinnat ovat artikkelin kirjoitushetkellä seuraavat: Stax 279€, Nano X 159€ ja Nano S Plus 89€. Kaikki Ledgerin mallit tukevat yli 1000 eri kryptovaluuttaa ja NFT:tä. Ne ovat myös yhteensopivia yli 50 muun valmistajan lompakon kanssa sekä yhtä turvallisia teknisestä näkökulmasta.

Hanki Ledger Stax tästä   Hanki Nano X tästä    Hanki Nano S Plus tästä

On erittäin tärkeää ostaa Ledger aina valmistajan virallisilta sivuilta. Näin varmistut siitä, ettei ostamaasi tuotetta ole käsitelty millään tavoin.

Ledger Stax on ensimmäinen E Ink -kosketusnäytöllä varustettu malli. Sen ulkonäkö eroaa tämän vuoksi selvästi aiemmista. Ledger Staxin näyttö on suurin piirtein luottokortin kokoinen ja tarjoaa 400×672 pikselin resoluution. Laitetta on mahdollista ladata langattomasti, ja lukitusnäyttöön voi asettaa NFT-taidetta.

Kenelle Ledger Stax sitten sopii? Se on suunnattu etenkin aktiivikäyttäjille, joiden täytyy vahvistaa transaktioita päivittäin. Silloin usi kosketusnäyttö pääsee oikeuksiinsa. Jos otat Ledgerin esiin laatikon pohjalta vain kerran kuukaudessa, pärjäät todennäköisesti hyvin myös vanhemmilla malleilla.

Ledger Stax asennus

Tämä osio artikkelista päivitetään keväällä 2023, kun Bitcoinkeskus saa uuden Stax-lompakon käsiinsä! Ensimmäiset toimitukset tapahtuvat alustavasti maaliskuussa.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.