Kryptovaluuttapörssit
08
touko
kvarnx kokemuksia

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Kvarn X kokemuksia: Yli 50 krypton valikoima!

Kvarn X on suomalainen kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Bitcoinkeskukselle on kertynyt Kvarn X kokemuksia palvelun ensimetreistä lähtien.

Uuden käyttäjätilin avaaminen on helppoa ja nopea toimenpide. Eurojen talletus tapahtuu Kvarn X-tilille pankkisiirrolla. Kvarn X:stä voi ostaa yli 50 erilaista kryptovaluuttaa. Kvarn X kulut ovat erittäin kilpailukykyiset suomalaisiin kauppapaikkoihin verrattuna.

Voit tallettaa palveluun myös kryptovaluuttaa omasta lompakostasi. Kvarn X tarjoaa ensimmäisenä suomalaisena palveluna asiakkailleen myös steikkausta. Kvarn X ei ilmoita tietojasi verottajalle automaattisesti. Turvallisuus on Kvarn X:ssä huippuluokkaa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Kvarn X on mielenkiintoinen tulokas Suomen markkinaan!

Mikä on Kvarn X?

Kvarn X on suomalainen kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Kvarn X tuli markkinoille vuonna 2023, eli kyseessä on uusi tulokas Suomen markkinoilla. Kvarn X on rekisteröity Suomessa virtuaalivaluuttojen tarjoajaksi, ja sen toimintaa valvoo Suomen Finanssivalvonta.

Kvarn X:n taustalla on suomalainen Kvarn Capital Oy, joka on perustettu vuonna 2022. Sen perustajat ovat kryptoskenen ja sijoitusmaailman konkareita. Kvarn Capital Oy tarjoaa palveluita institutionaalisille sijoittajille.

Vuonna 2023 avattu Kvarn X on kuluttajille suunnattu palvelu. Kvarn X on kasvattanut nopeasti suosiotaan laajan kryptovalikoimansa vuoksi. Sillä on hyvä maine kryptosijoittajien keskuudessa jo nyt.

Kvarn X listaa yli 50 erilaista kryptovaluuttaa, minkä ansiosta sen kryptovalikoima on Pohjoismaiden kattavin. Laaja tarjonta yhdistettynä mataliin kuluihin on ehdottomasti Kvarn X:n vahvuus.

Tämä artikkeli on Kvarn X kokemuksia ja arvostelu. Se on suunnattu käyttäjille, joilla ei ole aiempaa kokemusta palvelusta. Artikkelissa käydään läpi Kvarn X-tilin avausprosessi ja palvelun tärkeimmät toiminnot.

Kvarn X kokemuksia

Bitcoinkeskukselle on kertynyt Kvarn X kokemuksia palvelun ensimetreistä lähtien. Osa tiimimme jäsenistä on testannut palvelua jo syksystä 2023. Toistaiseksi kokemuksemme ovat pääosin positiivisia.

Parasta Kvarn X:ssä on kryptovaluuttojen tarjonta. Yli 50 kryptovaluuttaa riittää todella pitkälle. Plussaa saa etenkin Solanan ostomahdollisuus, mikä on tähän asti puuttunut suomalaisista palveluista. Tarjolla on myös varsin uusia kryptoja, kuten Aptos ja Sui.

Kulutaso on toinen iso plussa. Kvarn X:n kulut ovat korkeimmallakin tasolla matalammat kuin muissa suomalaisissa kauppapaikoissa. Tiimimme jäsenet pääsivät myös nopeasti toiselle levelille, jolloin kulut tippuvat jo 0,6 prosenttiin.

Kvarn X:n käyttöliittymä on selkeä, ja palvelu toimii hyvin sekä mobiiliapilla että tietokoneen ruudulta. Alla on kuvakaappaus Kaupankäynti-sivulta tietokoneen selaimella katsottuna. Yläreunassa näkyvästä kurssilistauksesta pääsee suoraan TradingView-palveluun, mikä on bonus teknisen analyysin ystäville.

kvarnx desktop

Entä sitten heikkoudet? Kvarn X on ominaisuuksiltaan vielä hieman raakile. Esimerkiksi kotiuttaminen on vielä kankea prosessi, eikä ole mahdollista kuin kahdelle kryptovaluutalle. Muitakin ominaisuuksia puuttuu mobiiliapista.

Palveluun kirjautuminen voi ärsyttää aktiivista treidaajaa. Pankkitunnusten käyttö on hyvä asia tietoturvan kannalta, mutta se tekee kirjautumisesta kankean prosessin. Lisäksi appi loggaa käyttäjän ulos turhan herkästi. Käyttäjät ovat nykyisin tottuneet kirjautumaan parissa sekunnissa biometrisellä tunnistautumisella.

Kaipaamme myös mahdollisuutta syöttää ostoissa tarkan eurosumman.

Onko sinulla Kvarn X kokemuksia? Kerro kommenttisi ja auta tekemään artikkelista hyödyllisempi Bitcoinkeskuksen lukijoille!

Kvarn X-tilin rekisteröinti

Uuden käyttäjätilin avaaminen on helppo ja nopea toimenpide. Klikkaa alla olevaa linkkiä aloittaaksesi rekisteröintiprosessin.

Avaa Kvarn X-tili tästä

Valitse ensin asiakastyypiksi henkilöasiakas. Tämän jälkeen sinut ohjataan kirjautumissivulle.

Klikkaa pankkitunnistautuminen-painiketta ja valitse sen jälkeen mobiilivarmenne tai oma pankkisi. Seuraa ohjeita ruudulla ja suorita kirjautuminen pankkitunnuksillasi.

kvarnx kirjautuminen

Seuraavaksi syötetään omat yhteystiedot ja vahvistetaan puhelinnumero. Lopuksi käydään läpi asiakkaan tunnistautumisprosessi eli KYC. Sinulta kysytään muutamia tietoja mm. liittyen odotettuun treidausvolyymiin ja talletuksiin. Vastaavat tiedot kerätään kaikissa kryptopörsseissä.

Kun olet suorittanut KYC-prosessin, sinut ohjataan sisään käyttäjätilillesi. Saat myös sähköpostiisi viestin tilin luomisesta muutaman minuutin kuluessa.

Kvarn X eroaa kilpailevista palveluista siten, että rekisteröintivaiheessa ei luoda käyttäjätunnusta ja salasanaa. Kirjautuminen palveluun tapahtuu aina pankkitunnuksilla.

Rekisteröinnin jälkeen kannattaa ladata Kvarn X-mobiiliappi. Löydät sen Applen ja Googlen sovelluskaupoista. Koska suurin osa lukijoistamme käyttää kryptopalveluita mobiililaitteella, tämä opas on tehty mobiiliapin näkökulmasta.

Voit käyttää palvelua halutessasi myös tietokoneen selaimella tai mobiililaitteen selaimella ilman erillistä sovellusta.

Eurojen talletus ja kotiutus Kvarn X:ssä

Eurojen talletus tapahtuu Kvarn X-tilille pankkisiirrolla. Talletus debit-kortilla tai muilla maksutavoilla ei ole toistaiseksi mahdollista.

Voit tehdä siirron palveluun kahdella eri tavalla:

  1. Reaaliaikainen talletus
  2. Normaali SEPA-siirto

Löydät molemmat talletustavat avaamalla päävalikon mobiiliapin oikeasta ylänurkasta.

kvarn menu

Reaaliaikainen talletus on nopeampi vaihtoehto, ja se on toteutettu Klarnan avulla.

Voit tehdä myös normaalin SEPA-talletuksen, joka näkyy tyypillisesti tilillä muutamissa tunneissa (viimeistään 1-3 pankkipäivän aikana). Ole huolellinen pankkitalletusta tehdessä, että syötät viestikenttään oikean koodin. On suositeltavaa käyttää copy-paste -toimintoa.

Eurojen kotiutus tapahtuu valitsemalla Nosto yllä olevassa kuvassa näkyvästä valikosta. Tämän jälkeen syötät vain summan euroissa ja hyväksyt siirron. Nosto tehdään automaattisesti sille pankkitilille, jonka olet syöttänyt rekisteröintivaiheessa.

Kryptovaluuttojen ostaminen Kvarn X:stä

Kvarn X:stä voi ostaa yli 50 erilaista kryptovaluuttaa. Palvelun valikoima sisältää kaikki markkinoiden tunnetuimmat kryptot, ja se laajenee jatkuvasti. Tarjonta riittää varmasti tyypillisen kryptosijoittajan tarpeisiin.

Löydät Kvarn X:stä mm. seuraavat suomalaisten suosikkikryptot:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Solana (SOL)
  • XRP (XRP)
  • Cardano (ADA)
  • Dogecoin (DOGE)
  • Aave (AAVE)
  • Polkadot (DOT)

Kryptojen ostaminen tapahtuu Kaupankäynti-sivulta, johon pääset mobiiliapin ylävalikosta. Näet kaupankäyntisivulla listan Kvarn X:n tarjonnassa olevista kryptovaluutoista.

Etsi haluamasi krypto ja klikkaa sen nimeä. Näet seuraavaksi painikkeet: Tiedot, Osta ja Myy. Klikkaa Osta-painiketta päästäksesi ostolomakkeelle. Tiedot-painikkeesta voit tarkastella kurssigrafiikkaa ja muita tietoja ko. kryptovaluutasta.

Alla on kuva Kvarn X:n ostolomakkeesta.

kvarn kryptovaluutan ostaminen

Erona muihin kauppapaikkoihin on Kvarn X:ssä salkun valinta. Voit luoda halutessasi useita eri kryptosalkkuja eli kryptoportfolioita.

Kvarn X:ssä osto tehdään syöttämällä määrä eurojen sijasta oston kohteena olevassa kryptovaluutassa. Et voi siis suorittaa ostoa esimerkiksi tasan 100 eurolla. Ostolomake näyttää sinulle minimi- ja maksimimäärän ostolle. Näet myös kaupankäyntikulut.

Klikkaa lopuksi Osta-painiketta vahvistaaksesi kaupan. Oston jälkeen kryptovaluutat näkyvät välittömästi tililläsi.

Kvarn X kulut

Kvarn X kulut ovat erittäin kilpailukykyiset suomalaisiin kauppapaikkoihin verrattuna. Kvarn X käyttää kolmitasoista kulurakennetta, jossa kulut putoavat treidausvolyymin kasvaessa. Jo lähtötaso (Taso 3) on kulujen osalta hyvin edullinen.

Näet Kvarn X:n kulut alla olevasta taulukosta.

TasoKulutEhdot
Taso 1 0,4 % Kaupankäyntivolyymi yli 100 000 euroa edeltävän 180 päivän aikana.
Taso 2 0,6 % Kaupankäyntivolyymi 10 001-100 000 euroa edeltävän 90 päivän aikana.
Taso 3 0,8 % Kaupankäyntivolyymi 0-10 000 euroa edeltävän 90 päivän aikana.

Piensijoittajien on hyvä huomioida 1 euron minimikulu. Jos teet alle sadan euron ostoja, kulusi ovat minimiveloituksen vuoksi yli prosentin.

Kvarn X ei peri kuluja euroilla tehdyistä talletuksista eikä kotiutuksista. Palvelussa ei ole myöskään kuukausi- tai vuosimaksuja eikä muita tilinhoitopalkkioita.

Kvarn X kryptovaluuttojen talletus ja kotiutus

Voit tallettaa palveluun myös kryptovaluuttaa omasta lompakostasi. Tämä tapahtuu klikkaamalla mobiiliapin ylävalikosta Siirrot. Tämän jälkeen ruudullesi avautuu lista Kvarn X:n tukemista kryptovaluutoista.

Etsi listalta kryptovaluutta, jota haluat palveluun tallettaa. Alla olevassa kuvassa on tehty haku sanalla Bitcoin.

kvarnx kryptovaluutta talletus

Näet ruudulla lompakkosi osoitteen Kvarn X-palvelussa. Klikkaa neliön muotoista kopiointipainiketta ja liitä osoite oman lompakkosi lähetyskenttään. Älä koskaan yritä syöttää osoitteita käsin! Siirtojen kesto vaihtelee käytetyn kryptovaluutan mukaan.

Kvarn X:stä on mahdollista kotiuttaa vain Bitcoinia ja Ethereumia. Maksimäärät siirroille ovat 0,5 BTC ja 5,0 ETH. Jos haluat tehdä kotiutuksen, sinun on ensin aktivoitava toiminto asiakaspalvelun kautta.

Palveluun syötetään turvallisuussyistä vain yksi hyväksytty osoite per kryptovaluutta. Nosto-osoitteiden luominen ja varmennus kestää arkipäivisin enintään 24 tuntia. Voit muuttaa osoitetta asiakaspalvelun kautta.

Kotiutukset tehdään Siirrot-sivun kautta.

Kvarn X:n steikkaus (staking)

Kvarn X tarjoaa ensimmäisenä suomalaisena palveluna asiakkailleen myös steikkausta. Kvarn X toi steikkauksen valikoimiinsa huhtikuussa 2024.

Steikkaus eli staking liittyy Proof of Stake -konsensusta käyttäviin kryptovaluuttoihin. PoS-verkon validaattorit lukitsevat kryptovaluuttaa saadakseen oikeuden lohkoketjun validointiin. Palkkioina steikkauksesta maksetaan tyypillisesti 1–10 prosentin vuosikorkoa.

Kvarn tarjoaa aluksi Ethereumin steikkausta, mutta yhtiön verkkosivujen mukaan myös Cardano, Solana ja Near Protocol ovat luvassa lähitulevaisuudessa. Etenkin Solanan ja Nearin steikkauspalkkiot ovat selvästi korkeammat Ethereumiin verrattuna.

Steikkauksen teknisestä toteutuksesta vastaa tanskalainen Northstake. Kyseessä on Tanskan finanssivalvonnan reguloima yhtiö, joka tarjoaa palveluita institutionaalisille sijoittajille. Alla on Northstaken X-postaus yhteistyöstä Kvarnin kanssa.

Ethereumin steikkauksesta maksetaan tällä hetkellä noin 3,4 prosentin vuosikorkoa. Korko on vaihdellut vuonna 2024 noin 3,2 ja 3,9 prosentin välillä. Voit tarkastella ajantasaista dataa beaconcha.in -sivustolta. Kvarn ottaa tuotoista 30 prosentin komission, joten asiakkaalle jäisi nykyisellä korkotasolla hieman yli kahden prosentin tuotto.

Tutustu steikkauksen ohjeisiin, sääntöihin ja riskeihin huolellisesti ennen sen aloittamista. Älä steikkaa varoja, joita harkitset myyväsi lähiaikoina, sillä steikkauksen lukitus poistuu arviolta 1–4 viikon kuluessa. Et voi myydä tai siirtää tokeneita, jotka ovat steikattuna.

Kvarn X verotus

Kvarn X ei ilmoita tietojasi verottajalle automaattisesti. Sinun täytyy pitää itse huolta siitä, että syötät joka vuosi tarvittavat tiedot veroilmoitukseen.

Kvarn X tarjoaa kuitenkin kattavat raportit verottajaa varten. Jos teet kaikki kryptotreidisi Kvarn X:ssä, saat tiedot todella vaivattomasti Raportit-sivulta.

Suurin osa aktiivisijoittajista käy kauppaa useissa eri palveluissa. Tässä tapauksessa tarvitset käyttöösi erillisen kryptovero-ohjelmiston, johon voit syöttää kaikki treidisi. Ohjelmisto luo tämän jälkeen veroraportin automaattisesti.

Bitcoinkeskus suosittelee Divlyä. Divly on suomenkielinen palvelu, joka tukee Suomen verotuksessa käytettävää hankintameno-olettamaa. Saat 20 % alennuksen palvelusta koodilla BITCOINKESKUS20 – kannattaa hyödyntää!

divly

Divly ei tue toistaiseksi Kvarn X:n transaktioraportin tuontia, mutta toivottavasti tilanteeseen saadaan pian muutos. Sitä ennen voit syöttää Kvarn X:ssä tehdyt kaupat Divlyyn käsin.

Kvarn X turvallisuus

Turvallisuus on Kvarn X:ssä huippuluokkaa. Tämä näkyy jo heti palveluun kirjautumisessa, joka tapahtuu pankkitunnusten avulla. Kvarn X on ainoa suomalaisista kauppapaikoista, joka toimii ilman käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Pankkitunnusten käytössä on monia hyviä puolia. Käyttäjätunnusten ja salasanojen hukkaaminen on yksi yleisimmistä syistä tilien hakkeroinneille. Lisäksi moni käyttää laiskuuttaan samaa (heikkoa) salasanaa useissa palveluissa.

Pankkitunnuksia käyttämällä ei tarvitse myöskään huolehtia kaksivaiheisesta autentikoinnista. Huono puoli käyttäjän kannalta on kirjautumisprosessin kankeus verrattuna biometriseen tunnistautumiseen.

Kvarn X:n kryptovarat säilyttää Fireblocks, joka on yksi maailman johtavia säilytysratkaisujen tarjoajia. Fireblocksia käyttää lähes kaksi tuhatta alan yritystä.

Kvarn X on myös rekisteröitynyt virtuaalivaluuttojen tarjoajaksi Suomessa. Sen toimintaa valvoo muiden kotimaisten palveluiden tavoin Suomen Finanssivalvonta.

Kvarn X yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että Kvarn X on mielenkiintoinen tulokas Suomen markkinaan! Palvelu on ollut paljon esillä etenkin Facebook-ryhmissä, ja nimi on varmasti tullut tutuksi jo kymmenille tuhansille suomalaisille.

Kvarn X tekee disruptiota Suomen markkinaan tarjoamalla sekä laajemman tarjonnan että matalammat kulut verrattuna nykyisiin toimijoihin. Tämä onkin todennäköisesti toimivat taktiikka markkinaosuuden saamiseksi.

Palvelusta on näkynyt julkisilla foorumeilla vielä vähän kommentteja. Tämä on hyvä merkki, sillä netissä kommentointia tehdään pääasiassa silloin, kun jokin on vialla. Kvarn X vaikuttaisi toimivan teknisesti hyvin ja toimittavan sen mitä lupaa.

Kvarn X saa varmasti asiakkaita aktiivisijoittajista, jotka olisivat ennen avanneet tilin Binanceen tai Crypto.comiin laajemman tarjonnan vuoksi. Moni preferoi kotimaisia toimijoita turvallisuuden ja suomen kielen vuoksi.

Tutustu Kvarn X:ään nyt!

Kvarn X on aktiivinen myös sosiaalisessa medissa. Ota ainakin X-tili @KvarnX seurantaan, niin pysyt ajan tasalla uusista tapahtumista.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.