Uutiset
26
huhti

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Kvarn X lisäsi Ethereumin steikkauksen tarjontaansa

Kvarn X on vuonna 2023 Suomen markkinoille tullut kryptojen kauppapaikka. Kyseessä on kolmas kotimainen palvelu Coinmotionin ja Northcrypton lisäksi. Kvarn X on rekisteröity Suomessa virtuaalivaluuttojen tarjoajaksi, ja sen toimintaa valvoo Suomen Finanssivalvonta.

Kvarn X on saanut suosiota laajan kryptotarjontansa vuoksi. Tällä viikolla Kvarn X:n valikoimaan on tullut myös Ethereum staking! Näin aiheesta postasi eilen Kvarn X:n tanskalainen partneri, Nortstake, joka hoitaa steikkauksen teknisen toteutuksen.

Northstake on Tanskan finanssivalvonnan reguloima yhtiö, joka tarjoaa kryptovaluuttoihin liittyviä palveluita instituutioille.

Staking on ensimmäistä kertaa tarjolla kotimaisissa kauppapaikoissa. Sen suosio on kasvanut valtavasti vuoden 2022 jälkeen, kun Ethereumista tuli Proof of Stake -kryptovaluutta. Myös Kvarn X tarjoaa aluksi Ethereumin steikkausta.

Steikkaus tapahtuu Kvarn X:ssä seuraavasti:

  1. Osta Ethereumia tai siirrä ETH-tokeneita Kvarn X -tilillesi omasta lompakostasi
  2. Klikkaa Omistukset-välilehteä
  3. Valitse haluamasi ETH-tokenien määrä
  4. Hyväksy käyttöehdot ja käynnistä steikkaus

Steikkauksen aikana ETH-tokenisi ovat lukittuja, eli et voi myydä tai siirtää niitä. Kvarn X käsittelee uudet lukituskäskyt joka tiistai. Tämän jälkeen steikkaamasi ETH alkaa kerätä staking-palkkioita. Niiden maksu tapahtuu viikottain.

Lukituksen poistot käsitellään joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina. Huomaa, että varojen vapautuminen tilillesi voi kestää 1-4 viikkoa. Älä siis steikkaa sellaisia kryptovaroja, joita harkitset myyväsi lähiaikoina. Tutustu myös steikkauksen käyttöehtoihin ja riskeihin.

Ethereum-verkko palkitsee steikkaajia juuri nyt 3,4 prosentin vuosituotolla. Alla olevassa grafiikassa näkyy steikkaustuoton kehitys vuodesta 2023 lähtien. Kalenterivuoden 2024 aikana tuotto on vaihdellut 3,2–3,9 prosentin välillä. Voit tarkastella ajantasaista dataa beaconcha.in-sivustolta.

eth staking rewards

Kvarnin verkkosivujen mukaan indikatiivinen tuotto on 2,5–4,0 prosentin välillä, mutta yhtiö ei anna tästä mitään takuuta. Kvarn perii staking-tuotoista lisäksi 30 % komission staking-ehtojen mukaisesti. Asiakkas saisi tämän hetken luvuilla luokkaa 2,2–2,3 prosentin tuoton tililleen.

Vertailun vuoksi, amerikkalaisjätti Coinbase maksaa 2,49 prosentin tuottoa Ethereum-steikkauksesta, eli luvut ovat samalla ball parkilla.

Ethereumin steikkaus houkuttelee pääasiassa instituutioita ja suuremman kokoluokan sijoittajia maltillisen vuosituottonsa vuoksi. Muilla PoS-alustoilta on tarjolla huomattavasti korkeampaakin tuottoa.

Stakingrewards.com -sivuston mukaan Solanan steikkaus maksaa tällä hetkellä 7,4 % vuosituottoa ja Near Protocol peräti 9,6 %. Kvarn X aikoo laajentaa staking-valikoimaansa lähitulevaisuudessa myös näihin kryptovaluuttoihin sekä Cardanoon.

Steikkaus on erinomainen lisäys Kvarn X:n laajan kryptovalikoiman (yli 50 kryptoa) rinnalle. Tutustu palveluun tästä linkistä. Bitcoinkeskuksesta löytyy myös kattava Kvarn X -esittely, jossa on käyty läpi palvelun tärkeimmät toiminnot, tilin avaaminen jne.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.