Kryptovaluuttapörssit
21
syys
kucoin kokemuksia arvostelu

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

KuCoin kokemuksia, arvostelu ja käyttöopas

KuCoin on yksi maailman suurimmista kryptovaluuttapörsseistä. Palvelu on tunnettu etenkin laajasta altcoin-valikoimastaan. Tämä artikkeli on KuCoin arvostelu ja käyttöopas. Kerromme artikkelissa myös meidän KuCoin kokemuksia.

Yleistietoa KuCoinista

KuCoin on ollut jo vuosia yksi markkinoiden suurimmista ja tunnetuimmista kauppapaikoista. Sen spot- sekä johdannaisvolyymi on viiden suurimman joukossa, kun verrataan globaalisti tunnettuihin brändeihin. Voidaan huoletta todeta, että KuCoin on sementoinut vahvan aseman markkinoilla.

Pörssi perustettiin syksyllä 2017 vuosien pohjatyön jälkeen. KuCoin lanseerasi samassa yhteydessä oman KuCoin Tokenin (tunnettiin aiemmin nimellä KuCoin Shares), jonka ICO järjestettiin syyskuussa 2017. Pörssi nousi laajempaan suosioon vuoden 2018 taitteen altcoin-huumassa.

KuCoin on ollut alusta asti altcoin-treidaajien suosikki. Pörssin tarjonnasta löytyy paljon harvinaisia kolikoita. Yhtiöllä on jo reilut 20 miljoonaa asiakasta (tilanne 9/2022), satoja treidauspareja sekä käytössä toista kymmentä eri fiat-valuuttaa. KuCoin-palvelu on myös käännetty 18 eri kielelle.

Alla on esittelyvideo pörssistä parin vuoden takaa.

KuCoin lanseerasi vuonna 2021 myös oman lohkoketjunsa, KCC:n. Kilpailevista pörsseistä mm. Binance, Huobi ja Crypto.com ovat tehneet saman peliliikkeen. KCC tarjoaa myös yhden käyttökohteen lisää KuCoin Tokenille.

Onko sinulla KuCoin kokemuksia? Auta tekemään artikkelista hyödyllisempi ja kirjoita mielipiteesi artikkelin alla olevaan kommenttikenttään!

KuCoin rekisteröinti

Tilin avaus KuCoin-pörssiin on helppo toimenpide. Klikkaa alla olevaa linkkiä, niin pääset suoraan palvelun etusivulle.

KuCoin rekisteröinti

Klikkaa oikeasta ylänurkasta Sign Up -painiketta, niin rekisteröintilomake avautuu.

kucoin rekisteröinti

Prosessi on todella nopea ja yksinkertainen. Tarvitset tilin avaamiseen vain sähköpostiosoitteen ja salasanan. Syötä ensin Email-kenttään oma sähköpostiosoiteesi ja klikkaa Send Code -painiketta. Saat välittömästi mailiisi varmistuskoodin, joka syötetään seuraavaan laatikkoon.

Voit vaihtoehtoisesti suorittaa rekisteröinnin myös puhelinnumeron avulla.

Valitse tämän jälkeen salasana ja klikkaa Sign Up -painiketta. Siinä kaikki! Sinut ohjataan rekisteröinnin jälkeen palveluun sisään.

tervehdys

Saat ruudullesi yllä olevan tervetuliaisviestin. Pääset tekemään suoraan talletuksen, minkä lisäksi voit lunastaa tervetuliaislahjan. Tämä bonus riippuu ensitalletuksen suuruudesta. Tarjoukset voivat vaihdella ajan myötä.

Voit sulkea huoletta tämän Welcome-ikkunan ja tutustua pörssiin rauhassa ennen talletusta.

KuCoin talletus

KuCoin kuuluu ryhmään kryptovaluuttapörssejä, joissa ei vaadita KYC-prosessia. Muita vastaavia ovat mm. PrimeXBT sekä Phemex. Tämä mahdollistaa nopean rekisteröinnin sekä anonymiteetin, mitkä ovat tärkeitä osalle käyttäjistä.

KuCoinille on mahdollista suorittaa vapaaehtoinen KYC. Sen avulla saa korkeammat kotiutusrajat sekä 100x vivun käyttöön futuuritreidauksessa. Ilman KYC:ta voit kotiuttaa 5 BTC / päivässä, mikä riittää useimmille varsin hyvin.

Haittapuolena on suorien pankkisiirtojen sekä fiat-valuuttojen puuttuminen. Et voi tehdä KuCoinille suoraan SEPA-talletusta etkä kotiuttaa euroja omalle pankkitilillesi.

Suurin osa aktiivikäyttäjistä tallettaa palveluun bitcoinia tai stablecoineja (esim. USDT), joilla voidaan hankkia sitten eksoottisia kolikoita. Klikkaa ensin päävalikosta lompakkoikonia.

kucoin menu

Pääset seuraavaksi Assets Overview -sivulle, joka on yleisnäkymä eri tileistäsi. KuCoinilla on käytössä erikseen Main Account, Trading Account, Futures Account ja Pool-X Account. Main Account on ns. tavallinen kryptolompakko, josta varat siirretään spotti- tai futuurikauppaa varten muihin lompakoihin.

Klikkaa sivulla näkyvää Deposit-nappia. Saat ruudulle lomakkeen sekä alasvetovalikon, josta voit hakea haluamasi kryptovaluutan.

kucoin talletusKuvassa on lomake Tether (USDT)-talletusta varten. Huomaa, että KuCoin tukee mm. Ethereum (ERC20), Tron (TRC20) sekä KCC-verkossa liikkuvia tokeneita. Myös muidenkin kryptovaluuttojen kohdalla on eri verkkovaihtoehtoja. Pidä huoli siitä, että käytät oikeaa talletustapaa.

Suorita lopuksi talletus annettuun osoitteeseen omasta lompakostasi.

Bitcoinkeskuksella on pelkästään positiivisia KuCoin kokemuksia valuuttasiirroista. Ne käsitellään erittäin nopeasti sekä talletus- että kotiutusvaiheessa.

Kryptovaluutan ostaminen euroilla

Mainitsimme äsken, että KuCoin ei tue suoria pankkiyhteyksiä. Pörssistä on silti mahdollista ostaa kryptovaluuttoja euroilla. Vastaava käytäntö on muillakin ”ei-KYC-pörsseillä”. Suosittu tapa on tehdä osto debit- tai luottokortilla.

Luottokortin käyttö on suosittua etenkin piensijoittajien keskuudessa, joten osalle käyttäjistä tämä voi olla luonnollinen tapa tallettaa. Klikkaa päävalikosta Buy Crypto ja valitse Fast Trade. Ruudulle avautuu seuraava lomake.

kucoin fiat

Koska suoria fiat-yhteyksiä ei ole käytössä, niin eurotalletus kortilta ei onnistu. Sinun on ostettava jotain tiettyä kryptovaluuttaa. Kannattaa ostaa suoraan esim. USDT-stablecoinia, jolla voi sitten ostaa haluamaansa altcoinia. Voit katsoa vaihtoparit jo valmiiksi, niin tiedät mitä kryptovaluuttaa tarvitset ostamiseen.

SEPA- ja Apple Pay -talletukset toimivat kolmannen osapuolen toimijoiden kautta. Kulut sekä minimitalletukset vaihtelevat palveluntarjoajien kesken. Voit myös joutua rekisteröitymään eri palveluihin, joten ole tarkkana näiden kanssa.

Jos haluat tallettaa ja kotiuttaa SEPA-pankkisiirtoja käyttäen, suosi esim. kotimaista Coinmotionia. Voit hankkia Coinmotionista euroilla bitcoineja ja lähettää ne helposti KuCoin-tilillesi. Löydät Coinmotionista esittelyn sivuston Kauppapaikat-valikosta.

Kotiutus KuCoin-tililtä

Kotiutus KuCoin-tililtä on hyvin helppo ja ripeä prosessi. Kuten edellä on jo mainittu, eurosiirrot pankkitilille eivät ole mahdollisia. Kotiutus tehdään siis kryptovaluutoilla.

Klikkaa jälleen päävalikosta lompakkoikonia, niin pääset tilien yleisnäkymään. Valitse tällä kertaa valkoinen Withdraw-painike.

kucoin kotiutus

Huomaa, että kotiutukset tehdään Main Account -saldoista. Siirrä siis kolikkosi ensin muilta tileiltä Main Accountin puolelle. Tämä käydään läpi hetken päästä kryptovaluuttojen ostovaiheessa.

Lähes jokainen pörssi toimii nykyisin siten, että kotiuttaminen ei onnistu ennen 2FA:n eli kaksivaiheisen autentikoinnin käyttöönottoa. KuCoin ilmoittaa myös vastaavasta estosta, kun olet tekemässä ensimmäistä kotiutusta.

kucoin kotiutus ilmoitus

Tämä on erittäin hyvä käytäntö. Klikkaa Edit-painikkeita ja seuraa ruudun ohjeita, niin saat 2FA:n käyttöön. Prosessi tapahtuu täysin samoin kuin muissakin pörsseissä. Tarvitset 2FA:ta varten Google Authenticator -mobiilisovelluksen. Muista myös ottaa backup-koodi talteen!

Trading Password on kuusinumeroinen koodi, jota kysytään mm. kaupanteon yhteydessä ja kotiutusvaiheessa. Pidä huoli siitä, että valitset koodin, jonka muistat, vaikka unissasi. Kun 2FA ja Trading Password on asetettu, kotiutus onnistuu.

USDT kotiutus

Kotiutuslomake on varsin yksinkertainen. Valitse haluamasi kryptovaluutta (tässä esimerkissä USDT) ja lompakkosi osoite. Pidä taas huoli siitä, että kotiutat oikeaan verkkoon (Network). Syötä lopuksi summa ja halutessasi kommenttiteksti. Remark-kentän voi myös jättää tyhjäksi.

Kun klikkaat Confirm-nappia, pääset varmistussivulle. KuCoin pyytää edellä asetettua Trading Password -koodia, 2FA-koodia sekä sähköpostivarmennusta.

Kotiutukset käsitellään normaalisti todella nopeasti.

Kryptovaluutan siirto treidaustilille

Käydään seuraavaksi läpi kryptovaluuttojen treidaus KuCoinilla. Miten saat vaihdettua bitcoinisi tai stablecoinisi kuumaan altcoiniin? Ennen sitä on tehtävä varallisuuden siirto Main Account -> Trading Account.

Klikkaa ensin päävalikosta Assets ja valitse Main Account. Jos olet tehnyt talletuksen, se näkyy täällä.

main account

Jokaisen kryptovaluutan kohdalla löytyy Operation-sarakkeesta Deposit, Withdraw sekä Transfer. Joistain löytyy myös Lend-vaihtoehto. Deposit on talletus, Withdraw on kotiutus ja Transfer on siirto treidaustilille. Klikkaa siis Transfer valitsemasi kryptovaluutan kohdalla.

Ruudulle avautuu simppeli lomake siirtoa varten.

transfer

Klikkaamalla sinistä Available Amount -summaa valitset helposti kaikki käytössä olevat varat. Muussa tapauksessa, syötä haluttu summa ja klikkaa Confirm.

Siirretyt kolikot näkyvät välittömästi Trading Account -tililläsi.

kucoin trading account

Trading Account -tilillä on vain kaksi vaihtoehtoa jokaisen kryptovaluutan kohdalla: Trade sekä Transfer. Trade-linkki avaa listan eri vaihtopareista ja Transfer-valinnalla voit siirtää kolikkosi takaisin Main Account -tilille esim. kotiutusta varten.

Kryptovaluutan treidaus KuCoinilla

Nyt kun treidaustililläsi on kryptovaluuttaa, voit käydä sillä kauppaa. Valitse Trading Account -näkymästä suoraan haluttu treidauspari, kuten yllä olevassa esimerkissä on mainittu. Usein treidauspareja on kuitenkin niin paljon, että on helpompi mennä suoraan pörssin puolelle.

trade-valikko

Klikkaa päävalikosta Trade ja valitse Spot Trading. Tämä on ”normaali” kaupankäynti eli kryptovaluuttojen osto- ja myyminen toiseen valuuttaan. Margin Trading on sitten johdannaiskauppaa ja vivun käyttöä.

Nyt ruudullasi on KuCoinin pörssinäkymä. Sen käyttöliittymä on varsin tyypillinen, kun verrataan alan muihin toimijoihin. Tarjolla on kurssigrafiikka sekä paljon erilaisia työkaluja TradingView-upotuksen kautta.

pörssi

Vasemmassa alanurkassa näet treidaushistorian sekä tilisi saldon (Main Account & Trading Account). Oikealla näkyy puolestaan Order Book eli tilauskirja, viimeisimmät treidit ym. Oikeassa alanurkassa on lomake ostoja varten.

Klikkaa päävalikosta KuCoin-logon vieressä olevaa painiketta. Saat esiin listan sadoista eri valuuttapareista. Syötä hakukenttään kolikon pörsseissä käytetty lyhenne (ticker). Esimerkissä ollaan hankkimassa STACKS-kolikkoa, jonka lyhenne on STX.

haku trade

Sivun oikeassa alanurkassa on osto- sekä myyntilomake. Saat sen auki syöttämällä Trading Password -koodisi.

Voit tehdä kauppaa Limit- tai Market-vaihtoehdoilla. Jos olet kokematon käyttäjä, niin valitse Market. Sillä vaihtoehdolla kaupat tehdään välittömästi markkinahinnalla. Sinun tarvitsee vain syöttää kolikoiden määrä, jotka haluat ostaa tai myydä.

Kun olet käynyt kauppaa, voit halutessasi siirtää kolikot takaisin Main Account -tilille ja kotiuttaa ne omaan lompakkoosi.

KuCoinin kulut

KuCoin on kulujen osalta erittäin kilpailukykyinen pörssi. Se on syystäkin todella suosittu kauppapaikka aktiivitreidaajien keskuudessa. Löydät tietoa kuluista klikkaamalla päävalikosta pyöreää ikonia, jossa on nimikirjaimesi.

kucoin kulut

Valitse avautuvasta valikosta Trading Fees. Päädyt sivulle, jossa esitellään eri KuCoinin VIP-tasot sekä niiden edut. Kulut spottikaupassa ovat vain 0,1 % (Maker ja Taker) jo perustasolla eli VIP 0 -levelillä. Tämä on ehdottomasti markkinoiden parhaimmistoa.

Jos holdaat tililläsi KuCoin Tokenia ja maksat kulut niillä, saat heti 20 prosentin alennuksen. Kulut putoavat silloin 0,08 prosenttiin!

KuCoinilta löytyy VIP-tasoja aina levelille 12 saakka. Korkeimmilla tasoilla Maker feet putoavat alle nollan. Myös maksimikotiutukset nousevat tuhansiin bitcoineihin per päivä. Saavutat VIP-tasoja joko treidausvolyymin tai KuCoin Token -holdaamisen kautta.

KuCoin Token

Käydään lyhyesti läpi myös KuCoin Token. Kyseessä on pörssin oma token, joka tuli markkinoille ICO:n yhteydessä syksyllä 2017. Se tunnettiin pitkään nimellä KuCoin Shares. Ticker on yhä sama eli KCS.

KuCoin Tokenin perusidea on sama kuin esim. Binance Coinilla ja FTX-pörssin tokenilla. Tämä mainittiin jo edellisessä kappaleessa. Kun holdaat pörssin omaa tokenia ja maksat sillä treidauskulut, saat mukavan alennuksen.

KuCoin tarjoaa tämän lisäksi aivan erityisiä etuja. Pörssi jakaa nimittäin 90 % treidauspalkkioista takaisin käyttäjille.

kucoin dividend

Tuotoista 40 % jaetaan referral-bonuksina ja peräti 50 % osinkona KuCoin Tokenin holdaajille. Minimäärä on osinkojen saamiseksi on artikkelin kirjoitushetkellä (7/2021) 6 KCS. Mitä enemmän KCS-tokeneita holdaat, sen suuremman siivun saat jaetuista osingoista.

KCS on saanut myös uuden käyttökohteen KCC-lohkoketjussa. Se toimii KuCoinin oman lohkoketjun natiivivaluuttana. KuCoin Token on kasvanut siis Binance Coinin tavoin suurempaan rooliin kuin alun perin oli suunniteltu.

KuCoin Tokenia ei listaa mikään muu tunnetuista pörsseistä KuCoinin lisäksi. Tämä on tyypillistä pörssitokenien kohdalla. Kilpailijat eivät halua suotta tukea KuCoin Tokenia omalla alustallaan.

KuCoin kokemuksia ja yhteenveto

Tässä artikkelissa on käyty läpi KuCoinin tärkeimmät ominaisuudet. Se toimii oppaana kokemattomalle käyttäjälle. Pörssistä löytyy myös pitkä lista muitakin toimintoja, joita ei artikkelissa sivuttu. Löydät niistä lisätietoa esim. KuCoinin viralliselta Youtube-kanavalta.

KuCoinista löytyy myös suosittu lainapalvelu, Pool-X-Earn sekä vivutetut tokenit (leveraged tokens). Johdannaismarkkinoiden tarjonta on myös todella laaja: Futures Lite, Futures Pro ja Futures Brawl. Tähän päälle harvinaisia altcoineja, joita ei muista pörsseistä löydy.

Tarjolla on alan standardien mukaisesti myös laadukas mobiilappi.

mobiiliappi

KuCoinista on vaikea keksiä pahaa sanottavaa. Meillä on myös positiivisia KuCoin kokemuksia usean vuoden ajalta. Kaikki toimii kuten pitääkin, ja valuuttasiirrot käsitellään myös hyvin nopeasti.

Tämä pörssi ei ole kuitenkaan se kauppapaikka, josta aivan amatööri ostaa ensimmäiset bitcoininsa euroilla. Siihen rooliin sopivat paremmin esim. kotimaiset Coinmotion ja Northcrypto. Vahva tunnistus (KYC), suomen kieli sekä nopeat SEPA-siirrot sopivat aloittelijoille.

KuCoin sopii parhaiten aktiivisijoittajille, jotka etsivät portfolioonsa harvinaisempia altcoineja. Se on kulujen ja tarjonnan puolesta erinomainen vaihtoehto Binancelle.

Tutustu KuCoiniin nyt!

Lopuksi vielä tärkeä huomio. KuCoin järjestää jatkuvasti erilaisia promootioita. Seuraa pörssin virallista Twitter-tiliä @kucoincom, niin pysyt ajan tasalla. Tili @KuCoinUpdates listaa myös erilaisia promootioita.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *