Kryptovaluuttapörssit
29
maalis

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

KuCoin kokemuksia: Altcoin-treidaajan valinta!

KuCoin on yksi maailman suurimmista kryptovaluuttapörsseistä. Bitcoinkeskuksella on KuCoin kokemuksia vuoden 2018 alusta saakka. Tilin avaus KuCoin-pörssiin on helppo ja nopea toimenpide. Voit tallentaa KuCoiniin euroja SEPA-siirrolla. Kryptojen talletus on myös todella helppoa.

Voit ostaa suosituimpia kryptovaluuttoja nopeasti KuCoinista euroilla. KuCoinissa treidaus tapahtuu erilliseltä Trading-tililtä. Kuumimmat meemikolikot ja harvinaiset kryptovaluutat löydät KuCoinin pörssistä. KuCoin on kulut ovat vain 0,1 prosenttia. KuCoinista löytyy treidauksen lisäksi myös paljon muitakin toimintoja.

Yhteenvetona voidaan todeta, että KuCoin on hyvä vaihtoehto altcoinien aktiiviselle treidaajalle.

Yleistietoa KuCoinista

KuCoin on yksi maailman suurimmista kryptovaluuttapörsseistä. Se perustettiin syksyllä 2017 vuosien pohjatyön jälkeen. KuCoin nousi valtavaan suosioon vuosien 2017 ja 2018 taitteessa nähdyssä altcoin-huumassa. Pörssi on ollut alusta asti altcoin-treidaajien suosikkialusta.

KuCoin lanseerasi vuonna 2017 myös oman kryptovaluuttansa, KuCoin Shares (KCS), joka tunnetaan nykyisin nimellä KuCoin Token. KuCoin Tokenia holdaamalla saat mm. 20 prosentin alennuksen treidauskuluista.

KuCoinilla on nykyisin yli 30 miljoonaa asiakkaita, ja pörssi tukee kaikkia suurimpia fiat-valuuttoja. KuCoinin verkkosivusto on myös käännetty 18 eri kielelle.

Pörssin kryptotarjonta on yksi markkinoiden laajimmista. Artikkelin kirjoitushetkellä KuCoinissa on 774 kryptovaluuttaa, mikä on yli puolet enemmän kuin markkinajohtaja Binancessa.

KuCoin lanseerasi vuonna 2021 myös oman lohkoketjunsa, KCC:n. Kilpailevista pörsseistä mm. Binance, Huobi ja Crypto.com ovat tehneet saman peliliikkeen. KCC tarjoaa myös yhden käyttökohteen lisää KuCoin Tokenille.

KuCoin kokemuksia

Bitcoinkeskuksella on KuCoin kokemuksia vuoden 2018 alusta saakka. Monet tiimimme jäsenistä avasivat tilin KuCoinille tammikuussa 2018, kun käynnissä oli yksi kryptohistorian suurimmista altcoin-buumeista.

KuCoin nousi valtavaan suosioon vuonna 2018 kahdesta syystä:

 1. Palvelu ei kaatunut suuren käyttäjämäärän alla
 2. Sen altcoin-tarjonta oli ylivertainen.

KuCoinin suosio on pysynyt vahvana vuosien mittaan juuri näistä syistä. Sen tarjonta on tänäkin päivänä todella laaja, minkä lisäksi pörssi reagoi nopeasti markkinan tapahtumiin ja listaa käyttäjiä kiinnostavat kolikot.

KuCoinin hyvänä puolena oli pitkään sen käyttö anonyymisti eli ilman KYC-prosessia. Nykyisin tämä ei ole enää mahdollista. Kevyt tunnistautuminen tapahtuu kuitenkin nopeasti, ja tiimimme jäsenet ovat käyttäneet pörssiä pääasiassa USDT-talletuksilla ja kotiutuksilla.

Pörssissä on hyvin likviditeettiä USDT-pareilla myös harvinaisempiin kryptoihin, eikä palvelulla ole käytännössä koskaan teknisiä ongelmia. Meidän kokemuksemme KuCoinista ovat olleet positiivisia.

KuCoin rekisteröinti

Tilin avaus KuCoin-pörssiin on helppo ja nopea toimenpide. Klikkaa alla olevaa linkkiä, niin pääset suoraan rekisteröintilomakkeelle.

Avaa KuCoin-tili tästä

Näet kuvan rekisteröitilomakkeesta alla. Voit myös klikata sivun yläreunasta Sign Up -painiketta, niin rekisteröintilomake avautuu.

kucoin rekisteröinti

Prosessi on todella nopea ja yksinkertainen. Tarvitset tilin avaamiseen vain sähköpostiosoitteen. Klikkaa lopuksi Create Account and Claim Reward -painiketta.

Seuraavaksi sinulta kysytään vahvistuskoodia, joka lähetetään sähköpostiisi. Syötä vahvistuskoodi päästäksesi eteenpäin. KuCoin tilisi on nyt luotu!

Huom. Suosittelemme seuraavaksi asentamaan KuCoinin mobiiliapin. Voit ladata sen ilmaiseksi Applen tai Googlen sovelluskaupasta. Tarvitset appia seuraavassa vaiheessa KYC-prosessin läpiviemiseen. Myös tämä opas on tehty KuCoinin mobiiliapin näkökulmasta, sillä suurin osa lukijoistamme käyttää kryptopörssejä älypuhelimella.

KuCoin ja henkilöllisyyden varmentaminen

KuCoin on ottanut käyttöön pakollisen henkilöllisyyden varmentamisen eli KYC-prosessin. Tämä on nykyisin vaatimus kaikissa suosituissa pörsseissä. Alkuvuosina KuCoinia pystyi käyttämään anonyymisti ilman henkilöllisyyden vahvistamista.

Kun kirjaudut pörssiin ensimmäistä kertaa, sinua pyydetään vahvistamaan henkilöllisyytesi. KuCoin pyytää heti suorittamaan varmentamisen palvelun mobiiliapissa tarjoamalla QR-koodin. Voit skannata sen puhelimellasi, jolloin sinut ohjataan varmasti oikeaan paikkaan Applen tai Googlen sovelluskaupassa.

Lataa mobiilisovellus, kirjaudu sisään ja jatka prosessia apissa.

Henkilöllisyyden varmentaminen tapahtuu ripeästi. Sinun täytyy ottaa kuva passistasi, jonka jälkeen KYC-prosessi suoritetaan loppuun älypuhelimesi kameran avulla. Koko toimenpide on valmis noin viidessä minuutissa.

KuCoinilla on verifioinnissa useita eri tasoja. Jos haluat tehdä talletuksen pörssiin kryptoilla, sinun ei tarvitse suorittaa vaativinta varmennusta. Korkein varmennustaso vaaditaan SEPA-siirtojen tekemiseen.

Talletus KuCoinille euroilla

Voit tallentaa KuCoiniin euroja SEPA-siirrolla. Aloita klikkaamalla mobiiliapin päävalikosta Assets (katso alla oleva kuva).

kucoin menu assets

Seuraavaksi saat näytöllesi sivun, jossa listataan kaikki omistamasi eurot ja kryptovaluutat. Voit tehdä tältä sivulta talletuksia ja kotiutuksia. Klikkaa seuraavaksi Deposit -nappia.

Näet talletussivulla kaksi välilehteä: Crypto ja Fiat. Valitse näistä Fiat, jos haluat tallettaa euroja. Pääset seuraavaksi alla olevaan näkymään.

kucoin talletus eur

Yllä olevassa kuvassa näet talletussivun, kun Fiat on valittuna. Valitse tämän jälkeen valuutaksi EUR. KuCoin tarjoaa eurotalletuksiin vaihtoehdoiksi Advcash ja SEPA-siirto. SEPA-siirto on paras ja halvin vaihtoehto, mutta se vaatii tililtäsi korkeimman tason varmennuksen. Muussa tapauksessa voit käyttää Advcash-palvelua.

Talletus KuCoinille kryptovaluutoilla

Kryptojen talletus on myös todella helppoa. Klikkaa ensin alavalikosta Assets ja valitse Deposit – aivan kuten eurotalletuksessa. Hae seuraavaksi Crypto-välilehdeltä haluamasi kryptovaluutta. Kannattaa tallettaa suoraan USDT-stablecoinia, sillä se on yleisin treidauspari pörssin puolella.

Kun valitset USDT:n (tai minkä tahansa muun kryptovaluutan), sinua pyydetään valitsemaan ensin verkko. Tämä on erittäin tärkeää. Kaikki tunnetuimmat kryptovaluutat liikkuvat nimittäin useissa eri verkoissa. Voit tallettaa esim. USDT-tokeneita KuCoinille peräti 13 eri verkossa.

Jos et ole varma mitä verkkoa käyttää, kysy apua tai tee pieni testitalletus varmistaaksesi, että siirtosi näkyy KuCoin-tilillä. Kun olet valinnut verkon, saat ruudullesi talletuslomakkeen. Alla olevassa esimerkissä ollaan tallettamassa USDT-tokeneita Ethereum-verkossa (ERC20).

kucoin talletus krypto

Address-rivillä näet osoitteen talletusta varten. Tee siirto tähän osoitteeseen, niin varat siirtyvät KuCoin-tilillesi. Kopioi osoite klikkaamalla pientä vihreää neliötä osoiterivin lopussa.  Jos käytössäsi on mobiililaite, voit myös skannata QR-koodin.

Voit valita Deposit To -kohdasta Trading Account, jos haluat varojen menevän suoraan treidaustilillesi. Min Deposit -riviltä näet minimitalletuksen määrän. Älä yritä lähettää pienempää summaa. Deposit Confirmation kertoo vaadittavien vahvistusten määrän lohkoketjussa, ennen kuin varat näkyvät tililläsi.

Kryptovaluuttojen osto KuCoinista (Fast Trade)

Voit ostaa suosituimpia kryptovaluuttoja nopeasti KuCoinista euroilla. KuCoinissa on aloittelijoille sopiva pikaosto-toiminto eli Fast Trade. Fast Trade tarjoaa pari kymmentä yleisintä kryptovaluuttaa, joten sen tarjonta riittää varmasti useimmille käyttäjille.

Jos haluat ostaa harvinaisempia kryptovaluuttoja, sinun täytyy siirtyä pörssin puolelle. Tämä prosessi käydään läpi kahdessa seuraavassa luvussa.

Aloita klikkaamalla mobiiliapin alavalikosta Assets.

kucoin menu assets

Assets-sivulta voit tarkastella omistamiasi kryptovaluuttoja. Klikkaa ylävalikosta Buy Crypto -painiketta. Seuraavaksi ruudullesi avautuu Fast Trade -ostolomake. Siinä on oletuksena valittu Buy eli ostotoiminto.

Valitse alasvetovalikosta haluamasi kryptovaluutta ja syötä summa euroissa. Alla olevassa esimerkkikuvassa ollaan ostamassa Bitcoinia 100 eurolla.

kucoin fast trade

Jos haluat vaihtaa yksiköt euroista kryptovaluuttaan, klikkaa kuvaan merkittyä ympyräikonia, jossa on kaksi pientä vihreää nuolta. Tarvitset tätä vaihtoehtoa, jos haluat ostaa tarkan määrän kryptovaluuttaa, esimerkiksi tasan 0,01 BTC.

Klikkaa lopuksi mustaa Buy-painiketta niin pääset vahvistamaan oston ja valitsemaan maksutavan. Jos olet tehnyt aiemmin eurotalletuksen, voit maksaa tilisi eurosaldolla.

Jos haluat myydä kryptoja helposti KuCoinissa, se tapahtuu samalla tavalla. Valitset vain Fast Trade -sivulta Sell-välilehden.

KuCoinin Funding ja Trading -tilit

KuCoinissa treidaus tapahtuu erilliseltä Trading-tililtä. Tarkoituksena on erottaa treidaukseen käytettävät varat, joka on hyödyllistä esimerkiksi vivuttamisessa. Näin voit paremmin hallita omia riskejäsi.

Talletukset tehdään oletuksena Funding-tilille, mutta voit tehdä talletukset myös suoraan Trading-tilille. Jos Trading-tilisi on tyhjä ja haluat treidata pörssin puolella, siirrä sinne varoja.

Klikkaa ensin mobiiliapin alavalikosta Assets niin pääset sivulle, jossa hallitaan Funding-tilin varoja. Klikkaa seuraavaksi Transfer-nappia niin pääset varojen siirtolomakkeelle.

kucoin asset transfer

Yllä olevassa kuvassa ollaan siirtämässä 50 USDT-tokenia eli Tether-stablecoinia Trading-tilille. Suurin osa treidauksesta tehdään USDT-pareilla, joten tarvitset Tetheriä harvinaisempien kryptojen treidaukseen.

Klikkaa lopuksi Confirm niin varasi siirtyvät Trading-saldoon. Voit siirtää ne milloin tahansa takaisin Funding-tilille.

Kryptojen treidaus KuCoin-pörssissä

Kuumimmat meemikolikot ja harvinaiset kryptovaluutat löydät KuCoinin pörssistä. Ennen treidausta sinun on siirrettävä varoja Trading-tilillesi. Tämä prosessi on kuvattu edellisessä kappaleessa.

Klikkaa tämän jälkeen päävalikosta Trade. Ruudullesi avautuu pörssinäkymästä Spot-treidaus, jossa on oletuksena BTC eli Bitcoin. Klikkaa vastemmasta ylänurkasta BTC/USDT, niin näytöllesi avautuu hakulomake. Voit etsiä siitä haluamasi valuuttaparin.

kucoin pörssi

Huomaa, että oletuksena on valittuna Limit-osto. Kun klikkaat kyseistä alasvetovalikkoa, voit valita Market-vaihtoehdon. Se sopii paremmin aloittelijoille. Markkinaostolla kauppa tehdään välittömästi sen hetkisellä markkinahinnalla.

Pörssin puolella on tarjolla lukuisia eri toimintoja, joita emme käy tarkemmin läpi tässä. Jos olet aloitteleva käyttäjä, pysy Spot-treidauksen puolella. Jos olet aktiivinen treidaaja, haluat varmasti käyttää isoa tietokoneen monitoria kaupankäyntiin. Mobiiliapilla treidaus voi tuntua hankalalta.

Open Orders -näkymästä näet avoimet toimeksiantosi ja Order History näyttää toteutuneet kaupat.

KuCoinin kulut

KuCoin on kulut ovat vain 0,1 prosenttia. Tämä tarkoittaa alinta VIP-tasoa spot-kaupassa. KuCoinin kulut ovat samaa tasoa kuin kilpailijoilla. Löydät tietoa kuluista Asetukset-valikosta, johon pääset klikkaamalla vasemman ylänurkan pyöreää käyttäjäikonia mobiiliapin Home-näkymästä.

Seuraavaksi ruudullesi avautuu valikko, jossa näet vaihtoehdot:

 • Trading Fee Level
 • Pay Fees with KCS

Trading Fee Level -sivulta näet KuCoinin kulut ja oman VIP-tasosi. Mitä enemmän treidaat, sitä pienemmät kulut. Tämän lisäksi kulut eroavat spot- ja futuurikaupassa. Löydät tältä sivulta myös talletuksia ja kotiutuksia koskevat kulut.

Jos klikkaa Pay Fees with KCS, voit maksaa kulut KuCoinin omalla KCS-tokenilla. Sinulla täytyy olla ko. tokeneita tilisi saldossa. KCS-tokenilla maksaessasi saat kuluista 20 prosentin alennuksen! Kulusi putoavat näin ollen 0,1 prosentista 0,08 prosenttiin.

KuCoinin muut toiminnot

KuCoinista löytyy treidauksen lisäksi myös paljon muitakin toimintoja. Monet lisätoiminnoista eivät ole tarjolla mobiiliapissa, joten kannattaa tutustua niihin selainversion kautta. Pääset näihin toimintoihin KuCoinin päävalikosta.

Tarjolla on mm. seuraavia lisäpalveluita:

 • KuCoin Earn: Tienaa korkotuloa kryptovaluutoillesi
 • Futuurit: Todella monipuolinen futuuri- ja johdannaismarkkina
 • Staking: Steikkaa kryptovaluuttoja KuCoinin kautta korkotuottoa vastaan
 • KuCoin Learn: Paljon hyödyllistä materiaalia aloittelijoille
 • Trading bot: Voit rakentaa KuCoiniin oman treidausbottisi
 • KCC: KuCoinin oma lohkoketju
 • KuCoin Token: Sijoita KuCoinin omaan tokeniin saadaksesi alennuksia treidauskuluista ja muita etuja

Yllä oleva lista on vain pintaraapaisu kaikista palveluista. Kuten näkyy, KuCoin on todella monipuolinen pörssi.

Yhteenveto KuCoinista

Yhteenvetona voidaan todeta, että KuCoin on hyvä vaihtoehto altcoinien aktiiviselle treidaajalle. Pörssillä on takanaan jo pitkä historia, ja se palvelee nykyisin jo yli 30 miljoonaa käyttäjää. KuCoin on myös varmasti yksi markkinoiden aktiivisin pörssi mitä tulee erilaisiin kilpailuihin. Kannattaa ehdottomasti seurata sen X-tiliä.

KuCoin ei ole paras vaihtoehto aloittelevalle sijoittajalle, joka haluaa helpot ja sujuvat SEPA-talletukset ja ostaa lähinnä markkinoiden tunnetuimpia kryptoja. Suosittelemme tällaisille henkilöille kotimaisia vaihtoehtoja (Coinmotion & Northcrypto). Voit toimia niissä Suomen kielellä, minkä lisäksi tunnistautuminen on helppoa pankkitunnuksilla.

KuCoin on erinomainen vaihtoehto kokeneemmalle treidaajalle, joka haluaa päästä käsiksi markkinoiden kuumimpiin kryptoihin. KuCoinin valikoima ei nimittäin lopu kesken.

Pörssin kulurakenne on myös erittäin kilpailukykyinen. Aktiivitreidaajat nousevat nopeasti korkeammille VIP-tasoille ja saavat hyvin matalat treidauskulut. Mielestämme KuCoin on kilpailukykyinen vaihtoehto esimerkiksi ByBitille ja Binancelle.

Tutustu KuCoiniin nyt

Seuraa pörssin virallista Twitter-tiliä @kucoincom, niin pysyt ajan tasalla. Tili @KuCoinUpdates listaa myös erilaisia promootioita.

Päivitys 28.3.2024: KuCoin-pörssi on saanut syytteen Yhdysvaltain viranomaisilta. Tällä prosessilla ei ole vaikutusta pörssin päivittäiseen toimintaan.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *