KuCoin arvostelu ja kokemuksia

kucoin kokemuksia arvostelu

KuCoin on yksi maailman suosituimmista kryptovaluuttapörsseistä. Vuonna 2017 perustettu yhtiö on noussut nopeasti kryptosijoittajien suosioon ylivertaisella tarjonnallaan.

Rekisteröidy Binancelle

KuCoin on peräisin Hong Kongista, joka toimii todella monen kryptovaluuttayhtiön kotipaikkana. KuCoin on perustettu vuonna 2017. Se saavutti startup-yritysten unicorn-statuksen nopeammin kuin mikään yhtiö historiassa. Unicorn tarkoittaa miljardin dollarin arvoista startup-yritystä, ja KuCoin saavutti tämän rajapyykin alle neljässä kuukaudessa!

Kyseessä on siis todella menestyvä ja suosittu pörssi. Uusia kryptovaluuttoja lisätään lähes päivittäin, mikä on asiakkaiden mieleen. Esim. kuluneen kahden viikon aikana KuCoin on lisännyt listoilleen 21 uutta kryptovaluuttaa!

Rekisteröinti KuCoinille

Tilin avaaminen KuCoinille tapahtuu helposti ja nopeasti. Klikkaa tästä itsesi KuCoin-pörssin etusivulle. Valitse tämän jälkeen ylälaidasta Sign Up -linkki, jonka jälkeen syötät lomakkeelle vain salasanan ja sähköpostiosoitteen. Seuraavaksi saat aktivointilinkin sähköpostiisi, ja tilisi on valmis käytettäväksi!

Kun kirjaudut sisään ensimmäistä kertaa, päädyt oman tilisi yleisnäkymään (Account -> Overview). Klikkaa sivun valikosta Google 2-step, joka on tilin kaksivaiheinen autentikointi.

Tarvitset tätä varten puhelimeesi Google Authenticator appsin – jos sinulla ei sitä vielä ole. Kyseinen ominaisuus on oltava ehdottomasti päällä kaikissa käyttämissäsi kryptovaluuttapörsseissä. 2FA:n avulla kukaan ei voi kirjautua tilillesi eikä suorittaa kotiutusta ilman erillistä koodia.

Tärkeää! Kun otat 2FA:n käyttöön tallenna varmuuskoodi varmaan paikkaan. Tarvitset sitä, jos puhelimesi katoaa tai rikkoutuu. Toinen hyvä tapa on lisätä koodi samalla erilliseen backup-puhelimeen.

Talletukset ja kotiutukset

KuCoinilla ei ole pankkisiirtoa tai luottokorttitalletusta. Sinun täytyy siirtää pörssiin jotain siellä käytettävää kryptovaluuttaa. Voit esimerkiksi ostaa Bitcoineja Coinmotionista tai Coinbasesta, joihin voit tallettaa rahaa pankkisiirrolla. Tämän jälkeen vain siirrät Bitcoinit KuCoin-tilillesi, ja voit ostaa mitä tahansa pörssin eri kryptovaluutoista.

Kun haluat tehdä talletuksen, klikkaa KuCoinin päävalikosta Assets. Pääset tämän jälkeen yleisnäkymään, jossa näet kaikkien tilisi kryptovaluuttojen saldon. Voit etsiä tältä sivulta haluamasi kryptovaluutan ja klikata sen perässä olevaa Deposit-linkkiä. Tai klikkaa sivun valikosta Deposit ja etsi haluamasi kryptovaluutta.

kucoin talletus

Tämän jälkeen saat ruudulle osoitteen talletusta varten (yllä oleva kuva). Suorita seuraavaksi talletus kyseiseen osoitteeseen käyttämästäsi palvelusta, ja varat ovat pian KuCoin-tililläsi! Talletuksen kesto riippuu käyttämästäsi kryptovaluutasta sekä verkon ruuhkasta. KuCoinin käsittelyajat ovat varsin nopeita, joten parhaimmillaan kyse on vain minuuteista.

Kotiutus tapahtuu täysin samalla tavalla. Klikkaat valikosta Withdrawal ja valitset haluamasi kryptovaluutan. Sen jälkeen vain syötät osoitteen kotiutusta varten, kotiutettavan määrän sekä koodin Google Authentiactor -appsista.

KuCoin käsittelee kotiutukset tavallisesti puolen tunnin sisällä. Tämän jälkeen kotiutuksen kesto riippuu käyttämästäsi kryptovaluutasta.

Miten ostan kryptovaluuttaa KuCoinilta

KuCoin on kryptovaluuttapörssi, jossa käydään kauppaa käyttäjien välillä. Yksi haluaa myydä ja toinen ostaa, joten kauppahinta määräytyy kysynnän sekä tarjonnan perusteella. Klikkaa ylävalikosta Markets, niin pääset ostoksille.

Tämän jälkeen päädyt perussivulle, jossa näet tabit BTC, ETH, NEO, USDT, KCS ja BCH. Nämä tarkoittavat kryptovaluuttoja Bitcoin, Ethereum, NEO, Tether, KuCoin Shares ja Bitcoin Cash. Voit siis ostaa muita kolikoita näillä kryptovaluutoilla.

Jos tililläsi on esim. Bitcoineja, niin valitse BTC-tabilta haluamasi kolikko ja klikkaa Coin-sarakkeesta XXX/BTC -linkkiä. Tämän jälkeen pääset pörssinäkymään, jossa voit tehdä ostoksia. Klikkaa alla olevaa kuvaa, niin saat näkymän koko pörssistä (avautuu uuteen ikkunaan).

kucoin order book

Tämän jälkeen syötät haluamasi hinnan ja määrän sivun oikeassa alanurkassa olevaan laatikkoon (katso yllä oleva kuva). Pörssissä kauppaan vaikuttaa hinnan lisäksi ostettava määrä. Esimerkki: jos haluaisit ostaa 20 kpl NEO-kryptovaluuttaa, niin näet yllä olevasta order bookista myyntilaidan olevan varsin ohut (katso punaisella olevaa riviä, jossa on hinta 0,01219682 ja kappalemäärä 1,000000).

Jos haluat ostaa 20 kpl NEO-kryptovaluuttaa ja pistät halvimman mahdollisimman hinnan (0,01219682 Bitcoinia), saat yhden kappaleen. Jos olet valmis maksamaan 0,01219683 Bitcoinia saat vähän yli 2,1 kappaletta (1,0 + seuraavan rivin 1,107765 kappaletta). Ja niin edelleen.

Nyt sinulla on kaksi vaihtoehtoa:
1) Jos haluat tehdä kaupat heti, syötä ostolaatikkoon sellaisen hinta, jolla 20 kpl NEO-kolikkoa tulee täyteen. Yllä olevan esimerkkikuvan mukaan sinun pitää laittaa hinnaksi ainakin 0,01219978, jotta saat ostettua tarpeeksi.

2) Jos et halua maksaa kuin tietyn hinnan, niin syötä kyseinen hinta, määräksi 20 kpl NEO-kolikkoa ja pistä ostopyynti vetämään. Tämän jälkeen ostopyyntisi jää avoimena näkyviin (order history). Jos kauppoja tule riittävän nopeasti, voit perua ostopyynnin ja asettaa uuden hinnan.

Samalla periaatteella toimivat käytännössä kaikki pörssit. Helppo ja nopea tapa on vain iskeä korkea hinta, niin saat kolikkosi heti taskuun. Tällä tavalla maksat hieman enemmän – riippuen haluamastasi määrästä. Pienillä määrillä markkinaosto ei ole ongelma. Toinen vaihtoehto on pyytää haluamasi hintaa ja odotella, haluaako joku maksaa sen.

Kryptovaluuttojen myyminen tapahtuu täysin vastaavalla tavalla. Valitse haluamasi hinta ja klikkaa lomakkeelle myytävä määrä. Huomioi tässäkin markkinan volyymi. Katso order bookista ostotarjoukset ja vertaa niitä myymääsi kappalemäärään. Voit laskea miten alas sinun on laitettava hintasi, jos haluat saada kaupat aikaan heti. Toinen vaihtoehto on jättää tarjous sisään ja odotella, että joku maksaa pyytämäsi hinnan.

Voit suorittaa KuCoinissa myös pikasostoja sekä -myyntejä aiemmalta Asset-sivulta. Pikavalinta näyttää tämän hetkisen markkinahinnan, jolloin voit pistää kolikot ostoon (tai myyntiin) sen perusteella.

KuCoin kokemuksia

KuCoin on ollut toistaiseksi yksi parhaiten toimivista pörsseistä. Tämä siitäkin huolimatta, että sen suosio on ollut rajussa kasvussa. KuCoinin käsittelyajat ovat lyhyitä, joten kotiutusten ja talletusten tekeminen sujuu ripeästi.

Löydät sivuston ylävalikosta Help-linkin, minkä kautta pääset Helpdeskin puolelle, jos haluat ottaa yhteyttä KuCoiniin.

Jos sivustolla on teknisiä ongelmia, niistä informoidaan yleensä eri kanavia pitkin. Suosittelen seuraamaan jokaista pörssiä sekä ostamaasi kryptovaluuttaa sosiaalisessa mediassa. KuCoin Twitter sekä Reddit -sivut ovat hyviä tietolähteitä ongelmatilanteissa. Jos muillakin käyttäjillä on sama ongelma, esim. talletus ei tullut perille, niin vika yleensä korjataan kaikille nopeasti. Kannattaa siis katsoa onko kyseessä laajempi ongelma ensin vai pelkästään sinua koskeva.

KuCoin on todella aktiivinen pörssi. Uusia kryptovaluuttoja lisätään lähes joka päivä, ja KuCoin tiedottaa näistä jatkuvasti myös sosiaalisessa mediassa. Yleensä uuden krypotvaluutan julkaisun yhteydessä järjestetään kilpailu, jossa voi voittaa hyvällä tuurilla mukavia palkintoja.

Voit tällä hetkellä suorittaa kotiutuksia KuCoinilta ilman KYC-prosessin läpikäymistä eli henkilöllisyyden varmentamista. Lähitulevaisuudessa päiväkohtaiseksi rajaksi tulee todennäköisesti 2 Bitcoinia / päivä Binancen tavoin.

Mikä on KuCoin Shares kryptovaluutta?

KuCoin-pörssin erikoisuus on KuCoin Shares -kryptovaluutta. Se on nimensä mukaisesti virtuaalinen osake, joka maksaa myös osinkoa! Voit siis tienata passiivista tuloa.

KuCoin, kuten kaikki muutkin pörssit, tienaa elantonsa treidauspalkkioilla. Pörssit ottavat pienen siivun jokaisesta asiakkaiden tekemästä kaupasta (KuCoinilla 0,1%). Tämän jälkeen KuCoin jakaa ison osan näistä treidauspalkkioista takaisin asiakkailleen.

Tässä kohtaa mukaan tulee KuCoin Shares -kryptovaluutta. Treidauspalkkiot jaetaan KuCoin Shares -kryptovaluutan omistajille siinä suhteessa, miten paljon ko. valuuttaa omistat koko potista. Jos omistat vaikkapa 0,1% kaikista KuCoin Shares -kryptovaluutoista, saat joka päivä tilillesi 0,1% KuCoinin treidauspalkkioista.

Yksi KuCoin Shares maksaa tällä hetkellä 5,8$. Jos omistat 1000 KuCoin Shares -kolikkoa, tienaat päivässä osinkoina hieman alle 0,80 dollarin edestä kryptovaluuttaa. Voit laskea päiväansiosi täältä: https://kucoinshares.com/

Summat voivat tuntua pieneltä, mutta viime vuonna monet tunnetut kryptovaluutat nostivat arvoaan 10-100 kertaisiksi. Yhden dollarin arvoinen päivätienesti voi hyvin olla vuoden päästä jopa 10 dollarin arvoinen. Pientenkin summien kerääminen passiivisella tulolla voi olla ajan myötä tuottoisaa puuhaa.

Tämän lisäksi yhden KuCoin Shares -kryptovaluutan arvo todennäköisesti nousee, jos KuCoin menestyy pörssinä. Nyt sen arvo on alle 6 dollaria, mutta vuoden päästä se voi hyvin olla kymmeniä dollareita. Jos siis uskot KuCoin-pörssin menestykseen, niin kyseisen kryptovaluutan holdaaminen voi palkita parilla eri tavalla.

KuCoinin turvallisuus

Parannat omaa tietoturvaasi aktivoimalla heti alussa 2FA:n eli kaksivaiheisen autentikoinnin, kuten artikkelin alussa ohjeistettiin.

KuCoin on toistaiseksi hoitanut tietoturvansa hyvin, mutta pidä aina mielessä: kaikki kryptovaluuttapörssit ovat alttiita hakkeroinneille. Bitcoinkeskus ei suosittele pitämään kryptovaluuttoja missään pörssissä. Ostojen jälkeen varat on syytä siirtää turvallisempaan lompakkoon, jossa voit säilyttää niitä pitkäaikaisesti. Lue lisää eri lompakkovaihtoehdoista tästä artikkelista.

Edellä mainittu KuCoin Shares maksaa osinkoa vain siinä tapauksessa, että kyseinen valuutta on KuCoin -tililläsi. Tämä on tietysti riski, mikä on jokaisen sijoittajan itse punnittava.

KuCoin soveltuu parhaiten sijoittajille, joita kiinnostavat markkinoille tulevat kryptovaluutat. KuCoin listaa uusia virtuaalivaluuttoja lähes joka päivä!

Jos sinulla ei ole vielä tiliä KuCoin -pörssissä, voit avata sen tästä linkistä.

Lue myös: Binancen arvostelu.

Kauppapaikka Info Arvosana       Linkki
Luotettava markkinajohtaja
Todella laaja valikoima
Pankkisiirrot & luottokortti
Futuurit, lainat ja staking
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2007
Erinomainen kryptovalikoima
Hyödyllinen Social Trading
Myös osakkeet, kulta, jne.
Avaa tili
Nopeat pankkisiirrot
Suomenkielinen tuki
Sopiva aloittelijalle
KK-säästö & korkotili
Avaa tili
Luotettava kotimainen
Todella helppokäyttöinen
Suomenkielinen tuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Toiminnassa yli 10v
Nopeat pankkisiirrot
Todella laaja valikoima
Ruuhka-aikoina ongelmia
Avaa tili
Euroopan johtava pörssi
Laaja valikoima
Neteller & Skrill -talletus
Korkeat kulut
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Tukee pankkisiirtoja
Laaja valikoima + vipu
Ei paras käyttöliittymä
Avaa tili
Laadukas treidausalusta
Nollakulut kk-maksulla
Sopii ammattitreidaajalle
Ei aloittelijoille
Avaa tili
Helppokäyttöinen palvelu
Jopa 150:1 vivutus
Nopea käyttötuki
Uusi toimija markkinoilla
Avaa tili
Valtava valikoima
Uudet & suositut kolikot
Paljon promootioita
Vähän kokemuksia
Avaa tili
Valikoiman laajuus
Kilpailuja somessa
KuCoin Shares tuo osinkoa
Pieni volyymi
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2014
Laaja valikoima
Tukee pankkisiirtoja
Ei sovi aloittelijoille
Avaa tili
Todella helppo ja nopea
Eurojen reaaliaikainen siirto
Ei kryptojen kotiutusta
Supportin huono maine
Avaa tili
Suomalainen palvelu
Osta vaikka käteisellä
Ei suositella aloittelijalle
Pörssin palvelut puuttuvat
Avaa tili

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*