Kryptovaluuttojen vuosi 2018

kryptovaluutat vuosi 2018

Vuosi 2018 on ollut täynnä mielenkiintoisia tapahtumia kryptovaluuttojen maailmassa. Se tullaan muistamaan ennen kaikkea kurssiromahduksista, mutta sekaan mahtuu myös paljon positiivisia uutisia. Tässä artikkelissa käydään läpi kuluneen vuoden merkittävimpiä tapahtumia.

Rekisteröidy Binancelle

Vuosi 2018 kelataan läpi kronologisessa järjestyksessä. Aloitetaan ensin tammikuusta, jolloin elettiin vuonna 2017 alkaneen altcoin-rallin viimeisiä hetkiä. Voit kelata myös koko vuoden tapahtumat läpi selaamalla Bitcoinkeskuksen uutiset-osiota sivulta 11 alkaen.

Tammikuu: altcoin-huuman viimeiset hetket

Tammikuu oli suoraa jatkoa vuonna 2017 alkaneelle kryptohuumalle. Bitcoinin kurssi oli noussut marras- ja joulukuun aikana peräti 20.000 dollariin asti. Vuoden vaihteessa Bitcoin oli jo laskenut 15.000 dollarin tasolle, mutta altcoin-ralli oli yhä täydessä vauhdissa. Bitcoinin markkinaosuutta kuvaava Bitcoin dominance -luku putosi joulukuun 17. päivän ja tammikuun 10. päivän aikana 65 prosentista 32 prosenttiin.

Lähes kaikkien kryptovaluuttojen (pl. Bitcoin) kurssi saavutti ATH-lukemat tammikuun 7. päivänä. Kryptovaluuttojen markkina-arvo saavutti silloin huippunsa, hieman yli 820 miljardia dollaria.  Tässä vaiheessa esim. Dogecoinin markkina-arvo lähenteli kahta miljardia dollaria.

doge meme
Doge-meemistä nimensä saanut Dogecoin oli parhaimmillaan lähes 2 mrd arvoinen valuutta.

Vuonna 2017 alkaneen ICO-buumin huippu osui myös tammikuulle, mutta tämä ralli jatkui varsin kovalla volyymilla koko kevään ajan.

Ensimmäinen romahdus nähtiin maanantaina 8. tammikuuta, kun Coinmarketcap-sivusto poisti Etelä-Korean pörssit  ilman ennakkovaroitusta kurssihinnoista. Tämän seurauksena markkina romahti 10-20 prosenttia yhdessä yössä, sillä hinnat olivat Etelä-Koreassa selvästi muuta maailmaa korkeammat.

Kyyti oli tämän jälkeen kylmää: tammikuun 17. päivänä kryptomarkkinan arvosta oli jo kadonnut lähes 40 prosenttia. Kyseessä oli todella kova paikka niille sijoittajille, jotka olivat hypänneet kelkkaan kurssihuipuissa.

Tammikuun puolivälissä nähtiin myös yksi vuoden merkittävimmistä tapahtumista: Bitconnectin romahdus. Kyseinen Ponzi-huijaus kaatui rajun kurssilaskun myötä omaan mahdottomuuteensa. Bitconnect oli toiminut markkinoilla vuodesta 2016 lähtien. Kyseessä oli verkkopalvelu, jossa käyttäjät saivat epärealistista tuottoa lainaamilleen Bitcoineille. Järjestelmä toimi Ponzi-huijauksen periaatteen mukaisesti niin kauan, kun uutta rahaa tuli sisään riittävästi.

Bitconnectin romahduksessa syntyi myös uusi legenda: Carlos Matos. Kyseisen henkilön lähes maaginen puhe Bitconnect-tilaisuudessa jää ikuisiksi ajoiksi krypto-scenen historiaan. Alla olevasta videosta on syntynyt lukemattomia remix-versiota sekä meemejä. Huikein hetki nähdään 2. minuutista alkaen, jolloin Matos nauraa hänen vaimonsa epäilylle siitä, että Bitconnect on huijaus.

Tammikuu oli täynnä huonoja uutisia valtamediassa sekä kryptomaailman julkaisuissa. Tether oli romahtamassa, Etelä-Korea bännäämässä kryptoja ja niin edelleen. Negatiivisia uutisia tuli ulos päivittäin, joista suurin osa oli myös selkeää FUD:a.

Kuun lopulla tehtiin myös historiaa varsin ikävällä tavalla, kun japanilainen Coincheck-pörssi joutui hakkeroinnin kohteeksi. Pörssistä hakkeroitiin 500 miljoonaa NEM-platformin XEM-kolikkoa, joiden kurssi oli tuohon aikaan noin yksi dollari. Kyseessä oli dollareissa mitattuna jopa Mt. Gox -romahdusta suurempi tapaus. Sen vaikutukset kryptomarkkinaan jäivät lopulta varsin vähäisiksi.

Helmikuu: suuri romahdus

Bitcoinin kurssi oli romahtanut tammikuun tapahtumien jälkeen jo 10.000 dollarin pintaan. Alamäkeä oli vauhdittanut tammikuun viime hetkinä julkaistu uutinen, jonka mukaan Yhdysvaltain futuuri- ja optiotreidausta valvolva CFTC haastoi Bitfinexin ja Tetherin oikeuteen.

Kryptomarkkinan alamäki jatkui helmikuun alussa entistä rajumpana. Pohja tuli vastaan 6. helmikuuta, jolloin Bitcoinin kurssi romahti 6000 dollarin pintaan. Koko kryptomarkkinan arvo oli tässä vaiheessa reilut 300 miljardia taalaa – romahdusta kuukauden takaisista huippulukemista oli yli 60 prosenttia.

Kurssit saivat uutta nostetta vain pari päivää myöhemmin, jolloin Yhdysvaltain senaatti piti tärkeän istunnon kryptovaluuttoihin liittyen. CFTC:n johtajasta, Christopher Giancarlosta, tuli samalla kryptosijoittajien suosikki. Hänen lausuntonsa kryptovaluutoista olivat todella positiivisia, ja Giancarlo mainitsi jopa termin HODL senaatin istunnossa.

Helmikuun alussa koettiin myös ensimmäiset ongelmat Binance-pörssin kanssa. Laitteistovika aiheutti toimintahäiriöitä, jonka jälkeen Binancen kimppuun tehtiin myös DDos- FUD-hyökkäysten sarja. Pörssi selvisi tilanteesta erinomaisesti erityisen hyvän kommunikoinnin ansiosta. Tapaus nosti perustaja Changpeng Zhaon yhdeksi kryptouniversumin kuuluisimmista henkilöistä.

Kuun puolivälissä tapahtui jälleen merkittävä hakkerointi. Tapahtumien keskiössä olivat BitGrail-pörssi sekä kryptovaluutta Nano. Tapaus aiheutti valtavan mediasodan pörssin perustaja Francesco “The Bomber” Firanon sekä Nano-tiimin välillä.

Kryptovaluuttojen markkina-arvo nousi helmikuun aikana 500 miljardiin dollariin. Bitcoinin kurssi kohosi myös yli 11.000 dollarin tasolle, joten helmikuu oli lopulta positiivinen kryptovaluutoille avausviikon romahduksesta huolimatta.

Helmikuussa tehtiin myös historiaa, kun Venezuela julkaisi Petro-nimisen kryptovaluutan white paperin. Kyseessä oli ensimmäinen valtion lanseeraama kryptovaluutta.

Maaliskuu: uusi laskukausi

Maaliskuussa ei nähty tammi- ja helmikuun kaltaisia kohu-uutisia, mutta kyseessä oli silti todella heikko jakso. Kryptovaluuttojen kurssit laskivat tasaisesti koko maaliskuun ajan päätyen yli 40 prosenttia pakkaselle.

Maaliskuun alussa spekuloitiin kovasti, oliko alkuvuoden kurssiromahdus yhden miehen syytä? Kyseessä oli Mt. Gox -pörssin konkurssipesän hoitaja Nobuaki Kobayashi, joka möi hallussaan olevia Bitcoineja tammi- ja helmikuun ajan. Myynnit ajoittuivat päivälleen niihin hetkiin, jolloin markkina romahti.

Kryptomarkkinan alamäkeä vauhditti myös Googlen ilmoittama mainoskielto. Facebook oli tehnyt vastaavan peliliikkeen jo helmikuussa. Virallisen linjauksen mukaan kyse oli käyttäjien suojelemisesta ICO-markkinoilla liikkuvia huijauksia vastaan. Facebookin ja Googlen linjaukset auttoivat osaltaan puhkaisemaan ICO-kuplaa, joka oli tässä vaiheessa hiipunut jo merkittävästi tammikuun huipusta.

Kryptovaluutat olivat myös puheenaiheena maaliskuun lopulla järjestetyssä G20-maiden huippukokouksessa. Muutamat positiiviset lausunnot saivat aikaan pientä nostetta, mutta tapahtumalla ei ollut lopulta suurempaa vaikutusta.

Coinbase teki myös merkittävän ilmoituksen maaliskuun lopulla. Kyseessä on yksi maailman suurimmista ja tunnetuimmista kryptovaluuttojen osto- ja myyntipalveluista. Coinbase ilmoitti lisäävänsä tuen Ethereum-pohjaisille ERC20-tokeneille.

Suurimmat spekulaatiot liittyivät koko alkuvuoden Ripplen XRP-tokeniin. Coinbasen huhuttiin ottavan XRP:n valikoimiinsa monta kertaa. Tämä ei kuitenkaan koskaan toteutunut.

Maaliskussa julkaistiin myös vuoden 2018 eniten huomiota saanut kirja: The Bitcoin Standard.

Huhtikuu-kesäkuu: tasaista menoa

Kryptomarkkinat heräsivät uuteen nousuun huhtikuun aikana. Bitcoinin kurssi kohosi huhtikuussa noin 7000 dollarista 9000 dollariin. Toukokuun ensimmäisellä viikolla rikottiin lähes 10.000 dollaria, mikä jäi koko loppuvuoden korkeimmaksi luvuksi.

Bitcoin rikkoi huhtikuun lopulla tärkeän trendilinjan, mikä loi uskoa uuteen kurssiralliin. Lähes kaikki tunnetut analyytikot olivat ennustaneet seuraavan kurssirallin alkavan viimeistään alkusyksyllä, joten suunta näytti olevan oikea.

Markkinoilla ei tapahtunut loppukevään ja alkukesän aikana mitään suurempaa. Kurssit kääntyivät toukokuun piikin jälkeen takaisin laskuun, mikä jatkui aina kesäkuun loppuun.

Moni muistaa toukokuun alusta Warren Buffettin lausahdukset, kun sijoitusguru vertasi Bitcoinia rotanmyrkkyyn.

warren buffett
Warren Buffett ei usko kryptovaluuttoihin.

Toukokuun puolivälissä järjestettiin myös valtava Consensus 2018 -tapahtuma, jonka odotettiin tuovan nostetta kryptovaluuttojen kurssiin. Mitään tällaista buustia ei kuitenkaan nähty, ja moni paikalla ollut kävijä myös kritisoi liian täyteen ahdettua tapahtumaa.

Kesällä 2018 nähtiin MainNet-käynnistyksiä useilta tunnetuilta projekteilta. EOS pääsi otsikoihin useampaan otteeseen, sillä projektin MainNetin käynnistys oli varsin kaoottinen.

Kesäkuu 2018 oli viimeinen todellinen ICO-kuukausi. Dollarimäärät olivat pudonneet yli 50 prosenttia tammikuun huippulukemista, mutta ICO:t keräsivät vielä kesäkuussa yli 900 miljoonaa taalaa. Heinäkuusta eteenpäin ICO-potit ovat pyörineet 200-400 miljoonan dollarin välillä per kuukausi.

Heinäkuu-elokuu: Verotus ja Bitcoin ETF

Heinäkuun alku oli täynnä kohuja Suomen kryptoscenessä. Verohallinto julkaisi uuden ohjeen virtuaalivaluuttojen verotuksesta. Kaiken lisäksi ohje oli tullut ulos jo toukokuun lopussa, mutta siitä tiedotettiin kunnolla vasta kuukautta myöhemmin.

Verohallinnon uusi päätös oli kova isku sijoittajille. Aiheesta on käyty jatkuvaa keskustelua ja lobbausta siitä lähtien mm. Facebook-ryhmissä. Bitcoinkeskus kirjoitti päätöksestä myös yksityiskohtaisen artikkelin. Epäreilu verotuspäätös sai myös yllättävää tukea vasemmiston kansanedustaja Anna Kontulalta.

Harva olisi uskonut kryptosijoittajien saavan tukea vasemmistoliiton suunnalta. Anna Kontulan avaus ei valitettavasti johtanut sen suurempiin toimenpiteisiin.

Heinäkuun lopulla nähtiin pitkästä aikaa reipasta kurssinousua. Sen takana oli elokuun 10. päivänä tehtävä päätös Bitcoin ETF:n sallimisesta Yhdysvaltain markkinoille. SEC ei ole hyväksynyt vielä tähän mennessä yhtään ETF-hakemusta, mutta VanEck SolidX Bitcoin Trust ETF -niminen hakemus on edelleen avoimena. SEC on lykännyt sitä kaksi kertaa, mutta hakemusta ei ole hylätty.

Bitcoinin kurssi kohosi heinäkuun lopulla yli 8000 dollariin ensimmäistä kertaa sitten toukokuun lopun. Bitcoin ETF:ää ei kuitenkaan hyväksytty, joten kurssit lähtivät reippaaseen laskuun elokuussa.

Tammikuussa romahtanut Bitconnect kuopattiin myös lopullisesti elokuun puoliväissä. BCC-kolikot olivat yhä hengissä parissa pienessä pörssissä, mutta elokuussa ne hävisivät markkinoilta lopullisesti.

Bitcoin Cashin sisäinen riitely alkoi nousta myös otsikoihin yhä enemmän ja enemmän elokuussa. Bitcoinista vuotta aiemmin forkattu kryptovaluutta alkoi jakaantua kahteen leiriin. Lopulta tilanne kärjistyi todelliseksi sisällissodaksi syksyn aikana.

Bitcoinin kurssi päätyi elokuun lopulla pienen rallin myötä noin 7000 dollariin. Koko kryptomarkkina oli tässä vaiheessa noin 230 miljardin arvoinen.

Syyskuu ja lokakuu: vuoden tylsimmät kuukaudet

Heinä- ja elokuu olivat Bitcoinin vahvaa aikaa. Bitcoinin markkinaosuus nousi 20 prosenttiyksikköä toukokuun alusta (36%) syyskuun alkuun (57%). Altcoin-bägit olivat siis todella heikossa hapessa, ja tilanne näytti seuraavalta 6. syyskuuta:

Kyseinen grafiikka ulottuu aina vuoteen 2013 saakka. Se kuvaa prosenttiosuutta altcoineista, jotka ovat yli 70% alempana kuin edellisen 240 päivän keskiarvo. Lukema oli syyskuun alussa hurjat 96,7 prosenttia.

Suomalaisittain merkittävä tapahtuma oli Coinmotion-palvelun uudistus. Sivusto sai uuden ilmeen syyskuussa, ja palveluun oli kesän aikana lisätty myös Litecoinin ostomahdollisuus. Loppuvuoden aikana mukaan saatiin myös kauan toivottu Ethereum.

Syys- ja lokakuu olivat yleisesti ottaen vuoden tylsimmät, sillä kryptomarkkina eteni käytännössä vaakasuoraan elokuun puolivälistä marraskuun puoliväliin.

Yksi syksyn merkittävimpiä tapahtumia oli stablecoin-markkinan selkeä kasvu. Bitcoinkeskus julkaisi syyskuun puolivälissä myös erillisen oppaan stablecoineihin liittyen. Markkinoita pitkään hallinnut Tether sai syksyn aikana useita kilpailijoita, jotka ovat kasvaneet joka kuukausi.

Kiinalainen louhintalaitteiden valmistaja Bitmain oli myös alkusyksyn suuria puheenaiheita. Bitmainin kohuttu IPO Hong Kongin pörssiin epäonnistui, ja lisäksi yhtiön valtavat Bitcoin Cash -omistukset tulivat julki. Bitmainin alamäki on jatkunut koko loppuvuoden, ja edellisessä uutiskatsauksessa kerrottiin jopa 50 prosentin lomautuksista.

Lokakuun puolivälissä nimi Nouriel Roubini tuli myös tutuksi jokaiselle kryptoharrastajalle. Kyseisen ekonomistin negatiiviset lausunnot Yhdysvaltain senaatin istunnossa poikivat viikkoja kestäneen Twitter-sodan.

nouriel roubini
Nouriel Roubini sai kryptokansan vihat niskoilleen.

Tähän jaksoon mahtuu myös merkittävä päivä, sillä Bitcoin täytti 31. lokakuuta kymmenen vuotta! Kyseessä oli vuosipäivä Satoshi Nakamoton julkaisemalle Bitcoinin white paperille. Joidenkin mielestä virallinen syntymäpäivän on vasta 3. tammikuuta 2019, jolloin Bitcoinin genesis block (lohkoketjun ensimmäinen lohko) sai alkunsa.

Marraskuu-joulukuu: Bitcoin Cash sisällissota ja suuri romahdus

Marraskuun alussa vietettiin perinteistä veropäivää, eli mediassa esiteltiin Suomen eniten tienanneet henkilöt vuodelta 2017. Tällä kertaa esiin nousi monille tuntematon nimi: Alexander Hanhikoski. Kyseinen nuori mies tienasi pääomatuloja yli 24 miljoonaa euroa, jotka tulivat käytännössä kaikki kryptovaluutoista.

Hanhikoski sijoitti Ethereumiin kurssin ollessa vain 0,3 dollaria per kolikko. Hän alkoi myydä omistuksiaan vuoden 2017 puolivälin tienoilla. Helsingin Sanomat teki äskettäin hyvän jutun Hanhikoskesta, jonka voit lukea täältä: https://www.hs.fi/talous/art-2000005945753.html

Marraskuun puolivälissä alkoi vihdoin tapahtua. Elokuussa alkanut markkinoiden tylsä jakso sai päätöksensä tylyllä tavalla, kun Bitcoinin kuukausia kestänyt 6200-6300 dollarin kurssi romahti. Kurssilasku ajoittui täsmälleen Bitcoin Cashin hard forkkiin, joten kyseessä tuskin oli sattuma.

Bitcoin romahti ensin 5500 dollariin 16. marraskuuta. Kymmenen päivää myöhemmin kurssit olivat alle 4000 dollarissa.

Bitcoin Cashin jakautui kahteen leiriin marraskuun puolivälissä. Bitmainin ja Roger Verin tukema Bitcoin ABC on saanut markkinoilta toistaiseksi tunnustuksen, ja se listataan lähes joka puolella nimellä Bitcoin Cash. ”Kapinalliset” tunnetaan nimellä Bitcoin SV, jonka keulahahmona on hyvin ristiriitainen Craig S. Wright.

Marraskuun lopulla markkina keskittyi lähinnä seuraamaan Bitcoin Cashin valtapeliä. Silloin vietettiin myös Bitcoinkeskuksen vuosipäivää.

Kryptomarkkinan pohja nähtiin joulukuun alussa, jolloin virallinen kurssi putosi alle 3300 dollarin. Näihin aikoihin peloteltiin myös Bitcoinin hashraten laskusuhdanteella.

Hashrate kuvaa Bitcoinin louhintakapasiteettia, eli kaikkien käytössä olevien louhintalaitteiden prosessointitehoa. Mitä enemmän Bitcoinia louhitaan, sen suurempi hashrate. Louhinta on myös hashraten kasvaessa koko ajan vaikeampaa, kun samoista palkkioista kilpailee koko ajan useampi louhija.

Hashrate nousee ja laskee pienellä viiveellä kurssien myötä. Lasku on suoraa seurausta Bitcoinin kurssin romahduksesta, sillä louhinta ei ole korkean sähkönkulutuksen vuoksi monille enää kannattavaa 3000-4000 dollarin hinnoilla. Kryptovaluuttojen kurssiromahdukset ovat ajaneet etenkin yksityiset louhijat tehokkaasti pois markkinoilta. Samalla myös pilvilouhinta on tullut kannattamattomaksi.

Joulukuun puolivälissä saatiin myös mielenkiintoisia uutisia kotimaasta. LocalBitcoins voitti Kauppalehden menestyjäluokituksen vuoden 2017 osalta. Kaiken lisäksi yhtiön nettotulos oli sen liikevaihtoa suurempi. Tämä selittyy Bitcoinin kovalla arvonnousulla kyseisen vuoden aikana. LocalBitcoins jätti käyttäjien maksamat palkkiot yhtiön tilille sijoituksena, jolloin niiden arvonnousu toi mukavan lisätulon.

Vuoden viimeiset viikot eivät ole sisältäneet suurempia kohuja. Ehkä mielenkiintoisinta on kryptovaluuttojen ja osakemarkkinoiden välinen suhde. Joulukuu on ollut historiallisesti todella huono kuukausi osakemarkkinoilla. Samaan aikaan kryptovaluutat ovat kirineet jopa 20-30% ylöspäin syvimmästä kuopasta.

Yhteenveto

Vuosi 2018 jää historiaan todella synkkänä ajanjaksona – jos asiaa kysytään kryptosijoittajilta. Monet tunnetut kryptovaluutat menettivät yli 95% arvostaan. Tilanne on aivan toinen, jos kurkistetaan pinnan alle.

Kryptovaluuttojen edellinen kurssinousu ei perustunut fundamentteihin. Marraskuun 2017 ja tammikuun 2018 välisenä aikana ei tapahtunut varsinaisesti mitään merkittävää, joka olisi selittänyt rajua liikehdintää. Kurssit nousivat aivan muista syistä.

Vuoden 2018 aikana kurssit ovat myös romahtaneet ilman todellisia perusteita. Bitcoinin fundamentit ovat parantuneet merkittävästi kuluneen vuoden aikana, vaikka sen kurssi onkin romahtanut yli 80 prosenttia.

Sama koskee myös monia muita kryptovaluuttoja sekä taustalla olevaa infrastruktuuria. Hajautetut pörssit, salamaverkko, stablecoinit ja monet muut innovaatiot ovat ottaneet merkittäviä askeleita. Lainsäädäntö on mennyt myös eteenpäin monissa maissa.

Vuoden 2018 aikana tapahtunut kehitys alleviivaa sitä tosiasiaa, että kryptovaluutat ovat tulleet maailmaan jäädäkseen. Tämä siitäkin huolimatta, että Bitcoin ”kuoli” kuluneen vuoden aikana 90 kertaa.

Bitcoin on “kuollut” jo satoja kertoja, jos uutisiin on uskominen.

Monien mielestä yksi vuoden 2018 parhaista artikkeleista julkaistiin vasta pari päivää sitten. Kyseessä on arvostetun Time-lehden juttu otsikolla Why Bitcoin matters for Freedom. Jos et ole vielä lukenut kyseistä artikkelia, niin korjaa tämä virhe nyt.

Uuteen vuoteen lähdettäessä on hyvä muistaa kaksi opetusta kuluneen vuoden ajalta:

  1. Kaikki ennustukset seuraavasta kurssirallista ja Bitcoinin kurssihuipuista menivät pieleen.
  2. BTFD eli Buy The Fucking Dip voi olla tuhoisa taktiikka.

Uutta kryptorallia ja Bitcoinin paluuta 10-15.000 dollariin ennustettiin tapahtuvaksi koko vuoden 2018 ajan. Monet analyytikot toistivat näitä lauseita vielä syys-lokakuussa. Kaikki ennusteet ovat menneet pahasti pieleen, ja todennäköisesti osumatarkkuus ei tästä parane myöskään tulevaisuudessa. Kukaan ei tiedä, onko Bitcoinin kurssi kolmen kuukauden päästä 2.000 vai 20.000 dollaria.

Oman mausteensa soppaan tuo myös osakemarkkinoiden kehitys. Jos joulukuussa nähty alamäki jatkuu todella synkkiin vesiin, sillä on varmasti jotain merkitystä myös kryptovaluuttamarkkinaan. Näyttäytyykö Bitcoin mahdollisesti turvasatamana vai vedetäänkö loputkin kryptosijoitukset pois markkinoilta takaisin käteiseen rahaan? Aika näyttää.

Todennäköisesti näemme vielä monta rallia ja romahdusta, ennen kuin kryptovaluutoista tulee todella valtavirtaa vuosikymmenen (?) taitteessa.

Vuoteen 2018 mahtui todella monta mieleenkiintoista uutista, joita ei tässä artikkelissa voitu käydä läpi. Jokainen kryptovaluuttaprojekti kävi läpi omia kasvukipujaan – osa paremmin, osa heikommin. Monet ICO:t menettivät arvonsa, moni louhintafirma meni konkurssiin ja useat sijoittajat möivät kryptovaluuttansa enemmän tai vähemmän paniikissa.

Vuoteen mahtui myös todella paljon hyviä ja hauskoja hetkiä. Toivottavasti vuosi 2019 tuo mukanaan paljon nostetta myös suomalaiseen kryptoskeneen!

Kuva: Flickr / Fortune Live Media,  Flickr / International Monetary Fund’s Photostream, Pixabay

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*