Bitcoinkeskuksen ainutlaatuinen ranking paljastaa, mikä on paras kryptovaluutta juuri nyt! Ranking toimii hyvänä ohjenuorana etenkin sellaiselle henkilölle, joka on sijoittamassa kryptovaluuttoihin ensimmäistä kertaa. Taulukon alapuolelta löydät tarkemmat kuvaukset käytetyistä parametreista.


Yleistä: rankingista on jätetty tarkoituksella pois subjektiivisia asioita, esimerkiksi annetaanko parempi arvosana Proof of Work vai Proof of Stake -konsensusalgoritmista. Listaus perustuu vain numeroina mitattaviin arvoihin. Hintaa, volatiliteettia ja volyymia tarkastellaan usean kuukauden jaksolta, jolloin yhden päivän muutokset eivät heilauta rankingia.

Ranking perustuu seuraaviin asioihin:

  • Price (hinta): mitä halvempi kryptovaluutta on suhteessa sen viime kuukausien keskiarvohintaan, sen parempi arvosana. Kryptovaluutan hinta on merkittävä tekijä ostopäätöksen osalta. Absoluuttista hintaa oleellisempi on kurssin taso suhteessa keskihintaan. Jos kurssi on huomattavasti keskiarvoa alempana, tarjolla on normaalia parempi ostopaikka.
  • Popularity (suosio): mitä enemmän sosiaalisen median seuraajia, sen parempi arvosana. Suurempi suosio tarkoittaa kiinnostusta markkinoilla, mikä puolestaan tarkoittaa useampaa potentiaalista ostajaa.
  • Age (ikä): mitä vanhempi kryptovaluutta, sen parempi arvosana. Vanhat kryptovaluutat ovat todistaneet toimivuutensa, kun taas uusien projektien ympärillä on paljon enemmän epävarmuustekijöitä.
  • Volatility (volatiliteetti): mitä tasaisempi kryptovaluutan kurssi on, sen parempi arvosana. Mitä suurempia nousuja ja romahduksia kurssi tekee, sen vaarallisempi kyseinen kryptovaluutta on sijoittajalle.
  • Turnover (volyymi): mitä suurempi päivittäinen volyymi, sen parempi arvosana. Suuri volyymi tarkoittaa likvidiä markkinaa ja mahdollisuutta ostaa ja myydä myös suurempia summia hinnan kärsimättä.

Jos kryptovaluuttaranking kiinnostaa enemmän, ota yhteyttä info[at]bitcoinkeskus.com

Mikä on kryptovaluuttaranking?

Kryptovaluuttaranking pistää tunnetut kryptovaluutat järjestykseen viiden eri parametrin perusteella: hinta, suosio, kryptovaluutan ikä, volatiliteetti sekä päivävaihto.

Mikä parametri vaikuttaa rankingiin eniten?

Tämän hetken kurssi eli hinta vaikuttaa eniten. Huomaa, että kurssia verrataan edellisten kuukausien keskiarvoon, ja tämä lukema suhteutetaan muiden kryptovaluuttojen vastaavaan lukemaan.

Miksi kryptovaluuttoja verrataan keskenään?

Koska absoluuttinen arvo ei kerro vielä mitään. Olennaista on tietää, onko kryptovaluutta A:n arvo X korkea vai matala verrattuna muiden kryptovaluuttojen vastaavaan arvoon.

Miten usein ranking muuttuu?

Ranking päivitetään kerran päivässä.

Millä perusteella rankingin kryptovaluutat on valittu?

Rankingiin on valittu tunnetuimmat ja kiinnostavimmat kryptovaluutat.

Coinmotion


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.