Paras kryptovaluuttapörssi

Mikä on markkinoiden paras kryptovaluuttapörssi? Tältä sivulta löydät vastauksen! Listaamme kaikki markkinoiden tunnetuimmat ja luotettavimmat toimijat sekä kerromme pörssien eroista. Tarjolla on sekä kotimaisia että ulkomaisia vaihtoehtoja, jotka sopivat hieman eri henkilöille.

Alla oleva taulukko tarjoaa erinomaisen yhteenvedon parhaista kryptovaluuttapörsseistä. Olemme listanneet markkinoiden luotettavat ja laadukkaat toimijat paremmuusjärjestykseen. Ranking muodostuu palvelusta kokonaisuutena, ja se heijastaa erityisesti suomalaisten suosikkeja.

Klikkaa Avaa tili -painiketta niin pääset suoraan rekisteröitymislomakkeelle. Löydät lähes kaikista palveluista myös yksityiskohtaisen aloittelijan oppaan Kauppapaikat-kategoriasta. Bitcoinkeskus suosittelee näitä oppaita aloitteleville käyttäjille. Löydät yksityiskohtaiset ohjeet palveluiden käytöstä. Löydät taulukon alapuolelta lisätietoa parhaista kryptovaluuttapörsseistä.

Paras kryptovaluuttapörssi – rankinglista

Tämä lista sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

KauppapaikkaInfoArvosana      Linkki
Luotettava markkinajohtaja
Todella laaja valikoima
SEPA-siirrot ja debit-kortti
Futuurit, lainat ja staking
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2007
Laaja kryptovalikoima
Suosittu Social Investing
Osakkeet, indeksit, raaka-aineet
Avaa tili
Finanssivalvonnan alainen
Suomenkielinen sivusto
Tarjonta laajentunut
KK-säästö & korkotili
Avaa tili
Finanssivalvonnan alainen
Todella helppokäyttöinen
Suomenkielinen sivusto
Tarjonta laajentunut
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Todella laaja valikoima
Steikkaus (staking)
Coinbase Pro
Avaa tili
Sopii aloittelijalle
Laaja tarjonta
Visa debit-kortit
Kutsukoodilla dcii0ry91 $25 CRO-tokenia!
Avaa tili
Treidaajien rakentama
Futuurit, osakkeet ym.
KYC ei pakollinen
Spot-puolen tarjonta
Avaa tili
Mahtava altcoin-valikoima
KuCoin Token etuja
KYC ei pakollinen
SEPA-siirrot puuttuvat
Avaa tili
Euroopan johtava pörssi
Myös osakkeet & kulta
Neteller & Skrill -talletus
Bitpanda Pro
Avaa tili
Monipuolinen treidausalusta
Turbo & Social trading
KYC ei pakollinen
SEPA-siirrot puuttuvat
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2013
Tukee SEPA-siirtoja
Laaja valikoima + vipu
Ei paras käyttöliittymä
Avaa tili
Hyvä valikoima
Paljon promootioita
KYC ei pakollinen
SEPA-siirrot puuttuvat
Avaa tili
Laadukas treidausalusta
Nollakulut kk-maksulla
KYC ei pakollinen
SEPA-siirrot puuttuvat
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2014
Laadukas treidausalusta
Tukee SEPA-siirtoja
Ei sovi aloittelijoille
Avaa tili
Sopii aloittelijoille
Eurojen reaaliaikainen siirto
Ei kryptojen kotiutusta
Rajallinen tarjonta
Avaa tili
Suomalainen palvelu
Osta vaikka käteisellä
Ei suositella aloittelijalle
Pörssin palvelut puuttuvat
Avaa tili

eToro disclaimer: 67 % sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Kryptovaluuttojen arvo saattaa vaihdella paljon, ja näin ollen ne eivät sovi kaikille sijoittajille. Kaupankäyntiä kryptovaluutoilla ei valvota EU-säädöskehyksen puitteissa.

Miten määritellään paras kryptovaluuttapörssi?

Parhaan kryptovaluuttapörssin määritelmä ei ole aivan yksinkertainen asia. Kyseessä on kokonaisuus, josta voidaan nostaa esiin oleellisia tekijöitä kohderyhmästä riippuen.

Kryptovaluuttasijoittajat voidaan jakaa kahteen selkeään kategoriaan: aloittelijat sekä aktiivikäyttäjät. Raja on näiden välillä hieman häilyvä, ja moni voi kuulua niiden välimaastoon. Ero ryhmien välillä tulee siitä, millaisia ominaisuuksia käyttäjät kaipaavat.

Aloitteleville käyttäjille on tärkeintä luotettavuus ja helppokäyttöisyys. Tämä kohderyhmä tyytyy myös useimmiten Bitcoinin ostamiseen, jolloin tarjonnalla ei ole niinkään merkitystä. Aloittelijat haluavat mahdollisimman helpon käyttöliittymän ja usein myös omalla äidinkielellään.

Aktiivikäyttäjät sekä ammattilaiset haluavat ennen kaikkea laajan tarjonnan ja pienet kulut. Tämä ryhmä haluaa sijoittaa moniin eri kryptovaluuttoihin ja käy kauppaa aktiivisesti. Hieman monimutkaisempi käyttöliittymä tai englannin kieli eivät ole ongelma.

Binance - paras kryptovaluuttapörssi
Binance on monien mielestä paras kryptovaluuttapörssi.

Moni markkinoilla oleva kryptovaluuttapörssi on ottanut fokuksen toiseen näistä kohderyhmistä. Aloittelijoille suunnatuissa palveluissa on yksinkertainen ja selkeä käyttöliittymä, pienempi tarjonta sekä usein myös korkeammat kulut.

Aktiivikäyttäjille suunnatut pörssit tarjoavat huomattavasti laajempaa tarjontaa. Näistä löytyy myös perinteisen spot-kaupan lisäksi fuutuureja, vivutusta sekä steikkausta. Suomen kieltä tai suomenkielistä asiakaspalvelua ei tällaisista pörsseistä löydy.

Moni kryptosijoittaja aloittaa ensin Bitcoinista ja aloittelijoille suunnatuista pörsseistä. Kun kokemusta ja mielenkiinto kasvaa, siirrytään vaativampiin kauppapaikkoihin. Käydään seuraavaksi läpi suosittuja vaihtoehtoja molemmista kategorioista.

Paras kryptovaluuttapörssi aloittelijoille

Onko hakusessa paras kryptovaluuttapörssi aloittelevalle käyttäjälle? Seuraavassa ovat meidän poimintamme markkinoilta. Nämä pörssit soveltuvat henkilölle, joka tekee ensimmäiset Bitcoin-ostonsa.

Paras kryptovaluuttapörssi suomalaisille - Coinmotion

Coinmotion

Coinmotion on Suomen suurin kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Sen taustalla oleva yhtiö Coinmotion Oy (entinen Prasos Oy) on perustettu jo vuonna 2012. Palvelua pyörittävät pitkän linjan Bitcoin-ammattilaiset.

Tämä kauppapaikka tarjoaa helpon, luotettavan ja turvallisen tavan hankkia ensimmäiset bittirahasi. Coinmotionista löydät Bitcoinin lisäksi myös muita suosittuja kryptovaluuttoja, kuten Ethereum ja Litecoin. Vuoden 2021 aikana tarjonta laajenee yli kymmeneen kryptovaluuttaan.

Coinmotion on Suomen finanssivalvonnan hyväksymä ja säätelemä virtuaalivaluuttojen tarjoaja. Tämän lisäksi yhtiöllä on koko Euroopan tasolla harvinainen maksulaitoksen toimilupa. Tämän vuoksi Coinmotion-tililtäsi on mahdollista maksaa myös laskuja!

Tutustu Coinmotioniin tästä

Northcrypto

Northcrypto on niin ikään suomalainen kryptovaluuttojen kauppapaikka. Se tuli markkinoille keväällä 2019. Northcrypto on kasvattanut nopeasti suosiotaan ja kerännyt hyvin luotettavan maineen. Palvelu on Coinmotionin tapaan Suomen finanssivalvonnan hyväksymä ja säätelemä.

Tämä kauppapaikka eroaa Coinmotionista muutamin eri tavoin. Karkeasti sanottuna, Northcrypto on toiminnoiltaan yksinkertaisempi ja kuluiltaan halvempi. Löydät Northcryptosta myös Bitcoinin lisäksi mm. Litecoinin ja Ethereumin. Pääset siis hyvin alkuun kryptovaluuttasijoituksissasi.

Northcrypton käyttöliittymä toimii Coinmotionin tavoin suomen kielellä. Molemmista pörsseistä löytyy myös nopea ja ystävällinen asiakaspalvelu suomeksi. Northcryptolla on myös hyvin toimiva mobiilisovellus, joka kiinnostaa monia. Onko Northcrypto paras kryptovaluuttapörssi suomalaisille? Ota selvää!

Tutustu Northcryptoon tästä

Bitpanda

Bitpanda on edellä mainittujen suomalaispörssien eurooppalainen vastine. Bitpandaa pidetään yleisesti Euroopan johtavana pörssinä. Se on toiminut jo vuodesta 2014 lähtien ja palvelee nykyisin yli miljoonaa asiakasta. Kokoluokka on yli 10x suurempi verrattuna suomalaisiin toimijoihin.

Tämän pörssin käyttöliittymä on myös suunniteltu aloittelijoille. Bitpanda on hyvin selkeä ja helppokäyttöinen kauppapaikka. Bitcoinin lisäksi tarjolla on myös pari kymmentä suosittua kryptovaluuttaa ml. kuumimmat DeFi-tokenit.

Bitpandan etuna on laajemman tarjonnan lisäksi monipuoliset talletusmuodot. Se on yksi harvoista pörsseistä, johon voi tallettaa rahaa Skrill- ja Neteller-lompakoilla. Bitpandalla voi sijoittaa myös jalometalleihin! Haittapuolena kotimaisiin vaihtoehtoihin on englannin kielen puute.

Tutustu Bitpandaan tästä

Paras kryptovaluuttapörssi aktiivisijoittajalle

Käydään seuraavaksi läpi muutama laadukas valinta aktiivisijoittajan käyttöön. Markkinoilla on useita hyviä vaihtoehtoja, jotka eroavat toiminnoiltaan ja tarjonnaltaan. Kannattaa tutustua useampaan eri palveluun ja katsoa, mikä miellyttää itseä eniten. Näiden joukosta löytyy varmasti paras kryptovaluuttapörssi.

Binance

Binance nousi 2019-2020 markkinoiden kiistattomaksi ykköseksi. Syksyllä 2017 markkinoille tullut pörssi on kasvattanut suosiotaan räjähdysmäisesti. Binancella on nykyisin kymmeniä miljoonia asiakkaita ympäri maailmaa. Pörssi on myös liikenteeltään ja volyymiltaan omaa luokkaansa.

Binancen suosio ei ole tullut sattumalta. Sen vahvuuksiin kuuluvat todella laaja tarjonta sekä jatkuvasti kasvavat lisäominaisuudet. Binance listaa todella nopeasti uusia ja suosittuja altcoineja tarjoten niille myös useita valuuttapareja.

Kryptovaluuttojen lisäksi, Binance on ns. täyden palvelun talo. Pörssistä löytyy markkinoiden kattavin tarjonta steikkauksesta eli staking-optioista. Voit tienata passiivista tuloa kymmenille eri valuutoille. Tämän lisäksi johdannaiset, lainat, Launch Pad, oma DEX, Binance debit-kortti ja paljon muuta!

Tutustu Binanceen tästä

paras kryptovaluutta pörssi eToro
eToro-palvelun etusivu

eToro

Joidenkin mielestä eToro ei ole kryptovaluuttapörssi, ja tavallaan tämä on myös totta. Kyseessä on ennen kaikkea osakkeiden treidauksesta tunnettu palvelu. eTorolla on jo 10 miljoonaa asiakasta ympäri maailmaa. Se on todella suosittu ja tunnettu palvelu etenkin Euroopassa.

Kryptovaluutat tulivat palveluun mukaan vuonna 2017. Nykyisin eTorolta löytyy pari kymmentä suosituinta kolikkoa. Tarvittaessa valuutat saa myös palvelusta ulos omaan lompakkoon, toisin kuin moni ymmärtää. Tämä virhekäsitys kannattaa siis korjata.

eToron etuna on se, että saat yhdestä paikkaa kryptovaluutat, osakkeet, indeksit, raaka-aineet ja paljon muuta. Lisäksi supersuosittu Social Trading erottaa sen kilpailijoista. Tämä palvelu sopii aktiivisijoittajalle, joka haluaa kryptovaluutat ja osakkeet yhdestä ja samasta paikkaa.

Tutustu eToroon tästä
eToro disclaimer: 75 % sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Kryptovaluuttojen arvo saattaa vaihdella paljon, ja näin ollen ne eivät sovi kaikille sijoittajille. Kaupankäyntiä kryptovaluutoilla ei valvota EU-säädöskehyksen puitteissa.

Kraken

Kraken on yksi markkinoiden vanhimpia ja tunnetuimpia pörssejä. Kyseessä on amerikkalainen kauppapaikka, joka on perustettu jo vuonna 2011. Krakenin perustaja Jesse Powell on yksi Bitcoin-skenen tunnetuimpia hahmoja.

Kraken aloitti toimintansa Bitcoin-pörssinä, mutta palvelu on laajentunut vuosien mittaan merkittävästi. Nykyään tarjonta kattaa kymmeniä kryptovaluuttoja ja riittää vaativampaankin makuun. Krakenin kulut ovat myös Binancen tasolla, eli pörssi soveltuu ammattimaiseen kaupankäyntiin.

Pörssi tarjoaa myös markkinoiden parhaat turvallisuusasetukset. Voit säätää kaksivaiheisen autentikoinnin eri toimintoihin, käyttää master-avainta sekä erillistä lukitusta kaikkiin tilin asetuksiin. Kaupankäynnistä löytyy myös vivutus, ja Krakenin oma staking-osasto tarjoaa vuosituottoa sitä kaipaaville.

Tutustu Krakeniin tästä

Paras kryptovaluuttapörssi – yhteenveto

Paras kryptovaluuttapörssi on aina makuasia, minkä lisäksi on huomioitava kohderyhmä. Aloittelijat ja ammattikäyttäjät kaipaavat erilaisia ominaisuuksia. Tältä sivulta löydät varmasti oman suosikkisi, kuuluitpa sitten kumpaan ryhmään tahansa.

Perinteisten pörssien rinnalle ovat nousemassa myös hajautetut kauppapaikat eli DEXit. Niissä käyttäjä voi treidata suoraan tiettyjä tokeneita omasta lompakostaan. Etuna on kolmannen osapuolen puuttuminen, mutta tarjonnasta joutuu usein tinkimään.

Hajautetut kauppapaikat ovat tulleet jäädäkseen, ja suurimpien DEXien (Uniswap) volyymit ovat kohonneet jo top 5 -pörssien tasolle. Perinteiset kauppapaikat pitävät silti pintansa vielä pitkään. Etenkin aloittelevat käyttäjät kaipaavat helppoutta sekä asiakaspalvelun tukea.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.