Paras kryptovaluuttapörssi

Mikä on markkinoiden paras kryptovaluutta pörssi? Tältä sivulta löydät vastauksen! Listaamme kaikki markkinoiden tunnetuimmat ja luotettavimmat toimijat sekä kerromme pörssien eroista. Tarjolla on sekä kotimaisia että ulkomaisia vaihtoehtoja, jotka sopivat hieman eri henkilöille.

Kryptovaluutta pörssi rankinglista

Miten paras kryptovaluutta pörssi määritellään? Miten osaan valita juuri oikean kymmenistä potentiaalisista vaihtoehdoista? Bitcoinkeskus on seurannut kryptovaluuttasektoria jo vuodesta 2017 lähtien. Seuraamme alan kehitystä päivittäin ja pörsseihin liittyviä uutisia.

Olemme paketoineet kaiken tämän informaation alla olevaan rankinglistaan. Taulukko tarjoaa erinomaisen yhteenvedon parhaista kryptovaluuttapörsseistä. Ranking koostuu luotettavista ja suosituista toimijoista, ja se heijastaa etenkin suomalaisten suosikkeja.

Klikkaa Avaa tili -painiketta, niin pääset suoraan kyseisen pörssin rekisteröitymislomakkeelle. Huomaa, että Bitcoinkeskuksesta löytyy myös yksityiskohtaiset aloittelijan oppaat Kauppapaikat-kategoriasta! Saat niistä tarkemmat ohjeet palveluiden käytöstä.

Tämä lista sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Paras kryptovaluutta pörssi ranking:

KauppapaikkaInfoArvosana      Linkki
Luotettava markkinajohtaja
Todella laaja valikoima
SEPA-siirrot ja debit-kortti
Futuurit, lainat ja staking
Avaa tili
Finanssivalvonnan alainen
Suomenkielinen sivusto
Lisäturvaa Holvin avulla
KK-säästö & korkotili
Avaa tili
Finanssivalvonnan alainen
Todella helppokäyttöinen
Suomenkielinen sivusto
Tarjonta laajentunut
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Todella laaja valikoima
SEPA-siirrot ja PayPal-kotiutus
NFT-kauppapaikka ym.
Avaa tili
Sopii hyvin aloittelijalle
Todella laaja tarjonta
Visa debit-kortit
Kutsukoodilla dcii0ry91 $25 CRO-tokenia!
Avaa tili
Treidaajien rakentama
Futuurit, osakkeet ym.
KYC ei pakollinen
Spot-puolen tarjonta
Avaa tili
Mahtava altcoin-valikoima
KuCoin Token etuja
KYC ei pakollinen
SEPA-siirrot puuttuvat
Avaa tili
Euroopan johtava pörssi
Myös osakkeet & kulta
Neteller & Skrill -talletus
Bitpanda Pro
Avaa tili
Monipuolinen treidausalusta
Turbo & Social trading
KYC ei pakollinen
SEPA-siirrot puuttuvat
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2013
Tukee SEPA-siirtoja
Laaja valikoima + vipu
Ei paras käyttöliittymä
Avaa tili
Laadukas treidausalusta
Nollakulut kk-maksulla
KYC ei pakollinen
SEPA-siirrot puuttuvat
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2014
Laadukas treidausalusta
Tukee SEPA-siirtoja
Ei sovi aloittelijoille
Avaa tili
Sopii aloittelijoille
Eurojen reaaliaikainen siirto
Ei kryptojen kotiutusta
Rajallinen tarjonta
Avaa tili

Miten paras kryptovaluuttapörssi sitten määritellään?

Parhaan kryptovaluuttapörssin määritelmä ei ole aivan yksinkertainen asia. Kyseessä on kokonaisuus, josta voidaan nostaa esiin oleellisia tekijöitä kohderyhmästä riippuen.

Kryptovaluuttasijoittajat voidaan jakaa kahteen selkeään kategoriaan: aloittelijat sekä aktiivikäyttäjät. Raja on näiden välillä hieman häilyvä, ja moni voi kuulua niiden välimaastoon. Ero ryhmien välillä tulee siitä, millaisia ominaisuuksia käyttäjät kaipaavat.

Aloitteleville käyttäjille on tärkeintä luotettavuus ja helppokäyttöisyys. Tämä kohderyhmä tyytyy myös useimmiten Bitcoinin ostamiseen, jolloin tarjonnalla ei ole niinkään merkitystä. Aloittelijat haluavat mahdollisimman helpon käyttöliittymän ja usein myös omalla äidinkielellään.

Aktiivikäyttäjät sekä ammattilaiset haluavat ennen kaikkea laajan tarjonnan ja pienet kulut. Tämä ryhmä haluaa sijoittaa moniin eri kryptovaluuttoihin ja treidaa aktiivisesti. Hieman monimutkaisempi käyttöliittymä tai englannin kieli eivät ole ongelma.

Moni kryptosijoittaja aloittaa ensin Bitcoinista ja aloittelijoille suunnatuista pörsseistä. Kun kokemusta ja mielenkiinto kasvaa, siirrytään vaativampiin kauppapaikkoihin. Käydään seuraavaksi läpi suosittuja vaihtoehtoja molemmista kategorioista.

Suomalainen kryptovaluutta pörssi

Onko sinulla hakusessa suomalainen kryptovaluutta pörssi? Tämä ei ole ongelma, sillä markkinoilta löytyy kaksi luotettavaa ja kotimaista kauppapaikkaa!

Coinmotion Oy tunnettiin pitkään nimellä Prasos Oy. Se on toiminut jo vuodesta 2012. Yritystä pyörittävät pitkän linjan Bitcoin-ammattilaiset. Coinmotion on sementoinut asemansa Suomessa luotettavana toimijana jo vuosia sitten.

Coinmotionin tarjonta ei yllä vielä globaalien jättiläisten tasolle, mutta se riittää hyvin suurimmalle osalle sijoittajista. Bitcoinin ja Ethereumin lisäksi voit ostaa mm. Ripplen XRP-tokenia, Aavetta sekä USD stablecoinia + monia muita suosittuja kryptovaluuttoja.

suomalainen kryptovaluutta pörssi

Koska kyseessä on suomalainen kryptovaluutta pörssi, Coinmotion on Finanssivalvonnan valvoma ja säätelemä. Tämä on ehdottomasti asiakkaiden kannalta positiivinen asia. Tiukka regulaatio varmistaa sen, että asiakasvarat ovat turvassa kaikissa olosuhteissa.

Coinmotionin lisäksi Suomesta löytyy toinenkin luotettava toimija. Northcrypto on vuonna 2019 avattu suomalainen kryptovaluutta pörssi. Se on saanut myös todella luotettavan ja helppokäyttöisen maineen.

Northcrypton valikoimasta löytyy niin ikään markkinoiden suosituimmat kolikot, kuten Bitcoin ja Ethereum. USD Coin eli USDC stablecoin on myös tarjolla, sekä esimerkiksi Chainlink ja Polygonin MATIC-token.

Myös Northcrypto on Suomen Finanssivalvonnan reguloima. Tämä varmistaa sen, että palvelu on turvallinen ja luotettava käyttää. Northcryptossa asiointi hoituu aina suomen kielellä kuten myös Coinmotionissa.

Mikä on paras suomalainen kryptovaluutta pörssi? Me suosittelemme kokeilemaan molempia! Tilin avaaminen on helppoa ja ilmaista. Testaa miltä käyttöliittymä ja mobiilisovellukset sinusta tuntuvat. Löydät palveluista myös kattavat käyttöoppaat Bitcoinkeskuksesta.

Paras Bitcoin pörssi

Entä sitten paras Bitcoin pörssi – mistä sellainen löytyy? Tämä määritelmä alkaa olla nykyään hieman vanhanaikainen. Vielä 2016–2017 aikoihin moni tunnettu pörssi tarjosi vain Bitcoinin ostomahdollisuutta. Myös aiemmin mainittu Coinmotion oli tuolloin Bitcoin-kauppapaikka.

Nykyisin tilanne on muuttunut. Kaikki suositut kryptovaluuttojen kauppapaikat tarjoavat Bitcoinin lisäksi myös muiden kryptojen ostomahdollisuutta. Paras Bitcoin pörssi on siis käytännössä sama asia kuin paras kryptovaluutta pörssi.

Esimerkiksi yllä olevan rankinglistan vaihtoehdot tarjoavat sekä Bitcoinia että muita tunnettuja kryptovaluuttoja.

Tarjoaako joku pörssi sitten erityisen halpoja Bitcoin-ostoja tai Bitcoin-siirtoja? Juuri tällä hetkellä esim. markkinajohtaja Binance tarjoaa Bitcoin-treidausta ilman kuluja! Alla on kuva Binancen etusivusta.

Paras Bitcoin pörssi on Binance

Vastaavia kampanjoita voi löytyä myös muilta pörsseiltä ajan kanssa. Yleisesti ottaen treidauskulut ovat samat valuutasta riippumatta. Eli Bitcoinin osto maksaa aivan yhtä paljon kuin Ethereumin osto.

Jos olet kiinnostunut ostamaan vain Bitcoinia ja haluat esim. siirtää oston jälkeen varat omaan Bitcoin-lompakkoon, sinua kiinnostaa Bitcoin-siirtojen kulut. Jokainen Bitcoin-transaktio maksaa tietyn verran, sama koskee myös muitakin kryptovaluuttoja. Siirtohinnoissa voi olla eroja pörssien kesken.

Osalla pörsseistä voi olla kiinteä hinta (x BTC / siirto), osa voi vaihdella niitä verkon trafiikin mukaan. Näet kotiutuksen kustannukset joka kerta siirtoa suorittaessa. Kannattaa vertailla eri kauppapaikkoja ja tutkia missä on paras kulutaso.

Suomalainen Bitcoin pörssi

Monia sijoittajia kiinnostaa tietysti myös paras suomalainen Bitcoin pörssi. Tässä kysymyksessä voidaan palata edellisen kappaleen pointteihin. Paras Bitcoin pörssi on käytännössä sama asia kuin paras kryptovaluuttapörssi, sillä kaikki tunnetut kauppapaikat tarjoavat Bitcoinin lisäksi muitakin vaihtoehtoja.

Mainitsimme aiemmin kotimaisen Coinmotionin sekä Northcrypton. Nämä ovat luotettavia, suosittuja ja helppokäyttöisiä kauppapaikkoja. Kumpi on sitten parempi suomalainen Bitcoin pörssi? Eli nyt mietitään henkilöä, joka haluaa sijoittaa vain Bitcoiniin.

Tällä hetkellä paras vaihtoehto lienee Northcrypto, sillä se on kokonaiskulujen kannalta edullisempi. Northcrypton kiinteä 1 % kaupankäyntikulu on halvempi, mutta Coinmotionin siirrot ulos ovat puolestaan edullisempia. Todennäköisesti Northcrypto on hieman halvempi piensijoittajalle, joka ei saa volyymialennuksia ja haluaa siirtää bitcoinit usein omaan lompakkoon.

Coinmotion tarjoaa toisaalta Holvi-palvelun, johon bittirahat voi tallettaa aikalukon taakse. Tämä sopii sijoittajalle, joka haluaa säilyttää kolikkonsa palveluntarjoajan hallussa.

Miten löytää luotettava Bitcoin kauppapaikka

Pohditaan sitten hieman otsikon kysymys: miten löytää luotettava Bitcoin kauppapaikka? Olemme jo hieman sivunneet aihetta aiemmin, mutta käydään nyt läpi vielä luotettavuusnäkökulmaa. Mikä tekee Bitcoin kauppapaikasta luotettavan?

Monille ensimmäinen asia on kotimaisuus. Suomalaiset luottavat helpommin suomalaiseen pörssiin kuin ruotsalaiseen tai kiinalaiseen. Norjalaisten suosiossa ovat myös norjalaiset pörssit. Joka maassa on yleensä muutama Bitcoin kauppapaikka, jotka ovat erityisesti ko. kansallisuuden ykkösvalintoja.

Suomalaisille edellä mainitut Coinmotion ja Northcrypto ovat ne luotettavimmat valinnat. Tiukka regulaatio ja Finanssivalvonnan säätely tuo myös turvaa. Entä jos haluaa siirtyä matalampien kulujen tai vaikkapa Bitcoin-futuurien pariin ulkomaille?

Yksi hyvä mittari luotettavuudelle on palvelun ikä. Kannattaa suosia pörssejä, jotka ovat olleet alalla jo vähintään viisi vuotta. Amerikkalaiset Kraken ja Coinbase ovat palvelleet asiakkaita esimerkiksi jo kymmenen vuoden ajan. Markkinajohtaja Binance täytti myös äskettäin viisi vuotta.

Toinen selkeä mittari on se, ovatko asiakkaat menettäneet koskaan varoja hakkerointien vuoksi. Edellä mainitut pörssit ovat tässä suhteessa esimerkillisiä. Asiakasvarojen menetykset ovat tulleet viime vuosina todella harvinaisiksi ja käytännössä hävinneet kokonaan suurimpien toimijoiden keskuudesta.

Tällä sivulla oleva rankinglista on hyvä lähtökohta, kun hakusessa on luotettava Bitcoin kauppapaikka. Muista aina tehdä omat tutkimuksesi ja kysy myös muiden mielipiteitä ja kokemuksia!

Paras krypto pörssi – yhteenveto vaihtoehdoista

Otetaan lopuksi yhteenveto aiheesta paras krypto pörssi. On vaikea nimetä yksiselitteisesti parasta krypto pörssiä. Se riippuu jokaisen omista tarpeista sekä vaatimuksista.

Oletko aloitteleva sijoittaja? Onko suomen kieli sinulle tärkeää? Kaipaatko laajan valikoiman sijaan turvallista ja luotettavaa toimijaa, jonka käyttöliittymä ja asiakaspalvelu löytyy suomen kielellä?

Aktiivitreidaaja tarvitsee erilaisia palveluita. Jos haluat sijoittaa harvinaisempiin kryptovaluuttoihin, se rajaa myös kauppapaikkojen valikoimaa. Vain Bitcoiniin sijoittavalle merkitystä on myös siirtokuluilla ulospäin, jos käytössä on oma lompakko.

Ei kannata myöskään unohtaa käyttöliittymän suunnittelua. Tietyt pörssit miellyttävät tiettyjä kuluttajia enemmän kuin toiset. Osalle krypto pörssi on toimittava täysin mobiililla, toinen taas suosii perinteistä läppäriä.

Suosittelemme käymään tämän sivun rankinglistan läpi ja tutustumaan Bitcoinkeskuksen kattaviin oppaisiin. Voit muodostaa siten oman mielipiteesi aiheesta.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.