blogi
27
kesä
kryptoporssit

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Kryptovaluutta pörssi on kryptojen markkinapaikka

Kryptovaluuttapörssi on tärkeä paikka jokaiselle kryptosijoittajalle. Pörssit ovat kryptojen markkinapaikkoja. Ne tarjoavat mahdollisuuden ostaa ja myydä satoja eri kolikoita. Voit myös säilyttää ostamasi kryptovaluutat pörsseissä. Tässä artikkelissa käydään läpi perusasioita oikean kryptovaluuttapörssin valintaan.

Rekisteröidy Binancelle

Kryptovaluutta kaupankäynti ei ole vaikeaa

Kryptovaluutta kaupankäynti voi tuntua monelle aloittelijalle oudolta asialta. Mistä kryptovaluuttoja oikein ostetaan? Miten niitä täytyy säilyttää? Miten vältän huijaukset? Moni pohtii esimerkiksi tällaisia kysymyksiä.

Kaupankäynti kryptovaluutoilla oli varsin haastavaa puuhaa vielä kymmenen vuotta sitten. Luotettavia kauppapaikkoja oli vain kourallinen. Nykyisin tilanne on täysin toinen. Myös Suometa löytyy useampi kryptovaluutta pörssi, jotka ovat Finanssivalvonnan säätelemiä. Tällaisia ovat mm. Coinmotion sekä Northcrypto.

Alla on kuva Coinmotionin etusivusta.

coinmotion kokemuksia arvostelu käyttöopas

Löydät suomalaispörssien tarkemmat esittelyt Kauppapaikat-valikosta.

Entä sitten varsinainen ostotapahtuma? Kryptovaluutan ostaminen on todella helppoa puuhaa. Jokainen nettipankkia ja mobiilisovelluksia käyttänyt henkilö osaa ostaa ja myydä kryptoja. Etenkin suomalaiset kauppapaikat ovat erittäin helppokäyttöisiä.

Kryptovaluutta treidaus tapahtuu suorittamalla palveluun ensin tilisiirto euroilla. Tämän voi tehdä joko pankkisiirrolla tai luottokortilla. Sitten voit vaihtaa euroasi haluamaasi kryptovaluuttaan. Siinä kaikki!

Ostotapahtuman jälkeen voit hyödyntää kryptovaluutta pörssin säilytyspalvelua ja pitää kolikot tililläsi. Tämä on etenkin aloittelijoille sopiva vaihtoehto. Kokeneemmat käyttäjät voivat siirtää kryptot myös omaan lompakkoon. Tämä on suositeltavaa etenkin suurempien summien kohdalla.

Kryptovaluutan myynti tapahtuu yhtä helposti kuin ostaminenkin. Pari klikkausta hiirellä, ja bittirahasi on konvertoitu takaisin euroiksi.

Kryptovaluuttojen kaupankäynnistä voi saada täysin väärän kuvan valtamedian uutisoinnin perusteella. Tämä johtuu siitä, että otsikoihin nostetaan klikkejä tuovat jutut hakkeroinneista ym. tapahtumista. Kryptojen treidaus onnistuu nykyisin turvallisesti ja luotettavasti suomalaisissa palveluissa.

Valitse luotettava kryptovaluutta pörssi

Miten valita luotettava kryptovaluutta pörssi? Tämä on yksi kryptosijoittajan ensimmäisistä ja yleisimmistä kysymyksistä. Vaihtoehtoja kun markkinoilla riittää. Miten aloitteleva sijoittaja pystyy välttämään erilaiset huijaukset?

Kuten edellisessä kappaleessa mainitsimme, markkina on muuttunut valtavasti kymmenessä vuodessa. Luotettavan kryptovaluuttapörssin löytäminen ei ole nykyisin vaikeaa. Ongelmia tulee yleensä silloin, kun sijoittajat ryntäävät uusiin palveluihin esim. bonusten tai muiden etujen perässä.

Paras tapa on lähteä liikkeelle suomalaisista palveluista. Coinmotion ja Northcrypto ovat Finanssivalvonnan reguloimia ja toimivat myös suomen kielellä. Ongelmatilanteissa on siis helppo keskustella omalla äidinkielellä.

Alla on kuva Northcrypton etusivulta.

northcrypto-uusi

Moni haluaa kuitenkin sijoittaa sellaisiin kryptovaluuttoihin, joita ei kotimaisten palveluntarjoajien listoilta löydy. Miten löydän sitten luotettavan kryptovaluutta pörssin ulkomailta?

Bitcoinkeskus on tehnyt juuri tätä varten kryptovaluuttapörssien rankinglistan. Me seuraamme kryptomarkkinaa vuoden jokaisena päivänä. Olemme listanneet vain sellaisia palveluita, jotka ovat luotettavia ja pitkäikäisiä toimijoita. Löydät pörsseistä myös yksityiskohtaiset esittelyt Kauppapaikat-osiosta.

Ulkomaisten pörssien kohdalla kannattaa laittaa painoa pitkälle toiminta-ajalle. Jos pörssi on ollut toiminnassa jo vähintään viisi vuotta, se on yleensä todistanut luotettavuutensa. Voit myös käyttää sivuston hakutoimintoja ja etsiä uutisia pörssistä viime vuosilta.

Kryptovaluutta treidaus vai holdaus?

Kryptovaluutta treidaus on nostanut valtavasti suosiotaan viime vuosina. Kumpi on sitten parempi vaihtoehto: treidata vai holdata? Vastaus tähän riippuu täysin henkilöstä. On kuitenkin hyvä muistaa, että vain pienen pieni osta kryptovaluuttojen treidaajista pääsee pitkässä juoksussa plussalle.

Kryptovaluuttojen treidaus on kasvattanut suosiotaan johtuen futuurien sekä muiden viputuotteiden räjähdysmäisestä kasvusta. Treidaus 10x tai 20x vivulla ei onnistunut vielä viisi vuotta sitten kuin harvoissa ja valituissa pörsseissä.

Markkinajohtaja Binance aloitti treidausbuumin tuomalla futuurit tarjontaansa muutama vuosi sitten. Nykyisin erilaisia viputuotteita löytyy kaikista suurimmista pörsseistä.

Kuvassa Binancen etusivu.

binance etusivu

Treidauksen ideana on tehdä voittoa ennustamalla kryptovaluuttojen kurssiliikkeitä joko lyhyellä tai pitkällä aikavälillä. Vivun avulla voidaan moninkertaistaa mahdolliset voitot. Toisaalta, se nostaa myös tappioiden riskiä merkittävästi.

Toinen vaihtoehto on holdaus, jota voidaan kutsua myös sijoittamiseksi. Silloin aikajänne on yleensä treidaukseen verrattuna paljon pidempi – usein voidaan puhua vuosista. Sijoittaja ostaa halvalla ja pitää kiinni positioistaan jopa 10+ vuotta.

Bitcoinkeskus suosittaa treidausta vain alan ammattilaisille, jotka ymmärtävät riskit. Buy & hold on paljon turvallisempi tapa. Siinä kannattaa suosia DCA:ta eli Dollar-Cost Averaging, minkä voi suomentaa esim. kuukausisäästöksi. Ideana on ostaa kryptoja kiinteällä summalla kerran viikossa tai esim. kerran kuukaudessa.

Kun sijoitussummat ovat pieniä ja taustalla on selkeä suunnitelma, lopputulos on yleensä hyvä.

Muista myös kryptovaluutta myynti! Ostojen lisäksi on myös tärkeää luoda strategia siitä, missä kohtaa kryptovaluuttaa myydään. Harva haluaa holdata bittirahojaan hautaan asti. Jossain vaiheessa ne on konvertoitava myös euroiksi, jotta mahdollisista voitoista saa ilon irti.

Tutustu huolellisesti eri kryptovaluuttoihin

Olet löytänyt luotettavan kryptovaluuttapörssin ja tehnyt strategian ostoista ja myynneistä. Jäljellä on vielä yksi kysymys: mitä kryptovaluuttaa tulisi hankkia?

Tähän ei ole olemassa yksiselitteistä vastausta. On mahdoton tietää etukäteen, mikä kryptovaluutta tulee olemaan paras suorittaja tietyllä ajanhetkellä. Pari nyrkkisääntöä on kuitenkin olemassa.

Aloittelijoiden kannattaa lähteä liikkeelle Bitcoinista. Opi ja ymmärrä mistä Bitcoinissa on kyse, ja aloita sijoittaminen siitä pienillä summilla. Bitcoin on turvallisin vaihtoehto eri kryptovaluutoista ja vähiten volatiili.

Kokemuksen ja tiedon kasvaessa voit harkita sijoituksia myös altcoineihin eli muihin kryptovaluuttoihin. Mitä korkeampi markkina-arvo, sen turvallisempi sijoitus on – noin karkeasti yleistettynä. Aloittelijan ei kannata poistua kryptovaluuttojen top 20 -listalta.

Bitcoinkeskuksesta löytyy kattavat oppaat kaikista markkinoiden suurimmista kryptovaluutoista. Suosittelemme tutustumaan niihin huolella ja seuraamaan myös sivuston uutiskatsauksia. Näin pysyt hyvin kärryillä kaikista oleellisista tapahtumista.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.
Aiheeseen liittyvät artikkelit
29
maalis
eToro kokemuksia, arvostelu ja käyttöopas

eToro kokemuksia, arvostelu ja käyttöopas

eToro on yksi maailman tunnetuimmista treidausalustoista. Se mahdollistaa sijoittamisen osakkeisiin, rahastoihin sekä kryptovaluuttoihin. Tämä artikkeli […]

Lue lisää
24
syys
Osta kryptovaluuttoja Skrillin avulla

Osta kryptovaluuttoja Skrillin avulla

Skrill on yksi maailman suosituimmista digitaalisista rahanvälityspalveluista. Englanniksi käytetään termiä eWallet, eli kyseessä sähköinen lompakko. […]

Lue lisää
20
huhti
Avatrade kokemuksia ja arvostelu

Avatrade kokemuksia ja arvostelu

Irlannissa päämajaansa pitävä Avatrade tarjoaa palveluitaan maailmanlaajuisilla Forex- ja CFD-markkinoilla. Yhtiön valikoimissa ovat nykyisin myös […]

Lue lisää