blogi
28
huhti
kryptoassets

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Löydä paras kryptovaluutta välittäjä

Miten löytää paras kryptovaluutta välittäjä? Lukemalla tämän artikkelin! Käymme läpi kryptovaluutta ostopaikat sekä aloittelijoille että aktiviitreidaajille. Monille paras kryptovaluuttaa-alusta on nimenomaan suomalainen. Myös sellaisia on markkinoilla tarjolla.

Rekisteröidy Binancelle

Suurin kryptovaluutta välittäjä

Maailman suurimmat kryptovaluutta välittäjät ovat globaaleja jättiläisiä, jotka palvelevat kymmeniä miljoonia asiakkaita. Niiden tarjonta sisältää nykyisin paljon muutakin kuin perinteisen kryptovaluuttojen osto- ja myyntipalvelun.

Binance on maailman suurin kryptovaluutta välittäjä tällä hetkellä. Se on dominoinut markkinoista jo vuodesta 2018 lähtien. Binance nousi suosioon vuoden 2017/2018 kryptobuumin aikana. Sen ylivertainen tarjonta ja pienet kulut houkuttelivat miljoonia uusia asiakkaita.

Nykyisin Binancen tarjonnasta löytyvät myös futuurit, steikkaus, louhinta, debit-kortti sekä paljon muuta. Yhtiön perustaja Changpeng ”CZ” Zhao on nykyisin yksi maailman rikkaimmista henkilöistä yli 100 miljardin dollarin omaisuudella.

Coinbase on toinen kryptomaailman jättiläinen, jos välittäjistä puhutaan. Alla on kuva palvelun etusivusta. Yhdysvalloista peräisin oleva kryptovaluutta-alusta on toiminut markkinoilla jo yli 10 vuotta. Sen perustaja Brian Armstrong on yksi skenen tunnetuimmista henkilöistä.

coinbase

Coinbase on profiloitunut alusta asti etenkin aloittelevien käyttäjien välittäjäksi. Sen tarjonta on Binancea kapeampi, mutta Coinbase on helpompi ja selkeämpi käyttää. Nykyisin Coinbase on myös tuonut erilaisia lisäominaisuuksia palveluunsa. Se on myös ensimmäinen kryptovaluutta kauppapaikka, joka on listattu Nasdaq-pörssiin.

Sopiva kryptovaluutta alusta löytyy vertaamalla

Miten löytää juuri itselle sopiva kryptovaluutta-alusta? Kuten otsikkokin kertoo, niin paras tapa on vertailla eri välittäjiä ja niiden ominaisuuksia. Bitcoinkeskuksen kattavat oppaat tarjoavat sinulle kaiken tarvittavan tiedon.

Kryptovaluutta-alustan valintaan vaikuttaa karkeasti sanottuna kaksi asiaa:

  1. Oletko aktiivitreidaaja vai aloittelija?
  2. Haluatko suomenkielisen käyttöliittymän sekä asiakaspalvelun?

Aktiivitreidaajien ja aloittelijoiden tarpeet ovat hyvin erilaiset. Aloittelijoiden joukkoon voidaan myös asettaa sellaiset sijoittajat, joiden treidausvolyymi on hyvin pientä. Hyvä esimerkki on viikko- tai kuukausisäästöä tekevä sijoittaja.

Kulut ja tarjonta ovat aktiivitreidaajille A ja O. Suurilla kaupankäyntivolyymeilla pienetkin erot muodostavat ajan myötä suuria summia. Treidausparien lisäksi monet aktiivisijoittajat haluavat kryptovaluutta alustalta myös futuureja sekä treidaustyökaluja.

Aloittelijat sekä harvakseltaan kauppaa käyvät sijoittajat haluavat usein eri asioita. Heille on tärkeää mm. sivuston luotettavuus ja turvallisuus sekä helpot rahansiirrot. Tälle ryhmälle riittää usein tarjonnaksi pelkkä Bitcoin. Kuluilla ei ole niin isoa merkitystä, kun kauppaa käydään harvoin.

Moni suomalainen haluaa myös asioida omalla äidinkielellään. Tämä on täysin luonnollista ja myös fiksua sijoitusuran alkuvaiheessa. Kryptovaluuttoihin liittyvä termistö on välillä haastavaa. Suomenkielinen kryptovaluutta kauppapaikka voi olla hyvinkin arvokas asia ongelmatilanteissa.

Bitcoinkeskus suosittelee Coinmotionia kotimaisista kryptovaluutta alustoista!

Mikä on paras kryptovaluutta kauppapaikka ?

Miten kryptosijoittajalle sitten löydetään se sopivin kryptovaluutta kauppapaikka? Esitellään seuraavassa muutamia nimiä, jotka sopivat edellä kuvattuihin kategorioihin.

Aktiivitreidaajien ykköspaikka on jo aiemmin mainittu Binance. Se on hallinnut markkinoita jo usean vuoden ajan. Binancen tarjonta, kulut sekä palvelut ovat huippuluokkaa. Sen treidausvolyymit ovat myös aivan eri tasolla muihin kryptovaluutta-alustoihin verrattuna.

Binancen suurimmaksi haastajaksi on noussut FTX. Sen omistaja Sam Bankman-Fried on yksi kryptoskenen tunnetuimmista ja rikkaimmista henkilöistä. FTX on tehnyt valtavia sponsoridiilejä etenkin FTX U.S. eli Yhdysvaltalaisen pörssin kautta.

FTX:n tunnusaluse on ”built by traders, for traders”. Se tarjoaa pitkälti samat toiminnot aktiivitreidaajille kuin Binance. Kulut saa myös erittäin mataliksi FTX:n omaa tokenia hyödyntämällä. On vähän kyse makuasioista, kumpi pörssi miellyttää.

Jos olet aloitteleva treidaaja tai kiinnostunut lähinnä Bitcoinista (ja esim. Ethereumista), on syytä otta haltuun kotimaiset kryptovaluutta ostopaikat. Edellä mainitun Coinmotionin lisäksi voimme suositella Northcryptoa.

northcrypto

Coinmotionin ja Northcrypton etuna on suomenkielinen käyttöliittymä sekä asiakaspalvelu. Sen lisäksi ne ovat finanssivalvonnan säätelemiä, mikä takaa turvallisen asioinnin suomalaisille. Pankkisiirrot ja henkilöllisyyden varmentaminen onnistuvat myös helposti.

Aiemmin mainittu Coinbase on hyvä vaihtoehto, kun suomalaisten välittäjien tarjonta loppuu kesken. Coinbasen sisältä löytyy myös erillinen Pro-versio, jossa voi treidata pienemmillä kuluilla. Globaali jättiläinen tarjoaa Binanceen ja FTX:ään verrattuna selkeämmän käyttöliittymän ja mm. reaaliaikaisen kotiutuksen PayPal-tilille.

Muita tunnettuja krypto välittäjiä ovat FTX, KuCoin sekä Kraken. Löydät kattavat esittelyt kaikista palveluista Bitcoinkeskuksen sivuilta.

Kryptovaluutta sovellus mobiililaitteellesi

Yhä useampi kryptosijoittaja haluaa asioida älypuhelimella. Onko kryptovaluutta sovellus tarjolla myös mobiililaitteelle? Kyllä! Käytännössä jokainen tunnettu kryptovaluutta-alusta tarjoaa natiivin mobiilisovelluksen sekä Androidille että iOS:lle.

Kryptovaluutta sovellus on hyvä ottaa käyttöön, sillä markkinat eivät tunnetusti nuku koskaan. Kryptovaluuttavälittäjät ovat auki 24/7 niin arkena, pyhinä kuin viikonloppunakin. Mitä jos kurssit romahtavat tai raketoivat juuri silloin, kun olet poissa kotikoneelta tai toimistolta?

Etenkin nuorempi sukupolvi on siirtynyt yhä enemmän täysin mobiilisovellusten käyttäjiksi. Monilla ei ole enää edes perinteistä läppäriä tai tietokonetta, koska kaiken asioinnin voi hoitaa älypuhelimella.

Kryptovaluutta sovellusten kanssa on hyvä muistaa yksi asia. Ole erittäin tarkkaan sen suhteen, että lataat sovelluskaupasta varmasti oikean sovelluksen! Sekä Applen että Googlen sovelluskaupoissa on julkaistu tasaisin väliajoin myös scammisovelluksia.

Photo by Sajad Nori on Unsplash


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.