Opas: valitse oikea Bitcoin lompakko

Ethereum Bitcoin lompakko

Kryptovaluuttalompakko ja sen oikea valinta on aivan ensimmäisiä asioita kryptovaluuttoihin sijoittamisessa. Mikä sitten on paras ja turvallisin Bitcoin lompakko? Tämä kysymys on kryptovaluutoista kiinnostuneella yleensä ensimmäisenä mielessä. Tässä artikkelissa esittelmme online- , desktop-, hardware- ja paperilompakot sekä niiden eroja. 

Rekisteröidy Binancelle

Huom. Jos olet Youtuben ystävä, löydät tämän artikkelin informaation myös alla olevalta Bitcoinkeskuksen videolta.

Bitcoin lompakko – yleistä asiaa

Selvennetään aivan ensin perusteita siitä, mikä kryptovaluuttalompakko tarkalleen ottaen on.

Kuten nimikin kertoo, kyseessä on kryptovaluuttojen säilytyspaikka. Jos hankit itsellesi kryptovaluuttaa, tarvitset aina lompakon niiden säilytykseen. Voit ajatella asiaa tavallisen pankkitilin näkökulmasta: talletuksesi on aina oltava jollain yksilöidyllä pankkitilillä.

Kryptovaluuttojen maailmassa lompakko voi olla online-palvelu, tietokoneelle asennettu ohjelmisto, mobiililaitteessa toimiva appi tai fyysinen laite eli ns. hardware-lompakko.

Bitcoin lompakko - TrustWallet
Kuvassa on suosittu ja helppokäyttöinen mobiililompakko TrustWallet

Oli lompakko tyypiltään mikä hyvänsä, se on ennen kaikkea GUI eli graafinen käyttöliittymä lohkoketjuun.

Otetaan esimerkiksi Bitcoin, joka toimii kuten monet muutkin tunnetut kryptovaluutat. Bitcoin-lompakko ei sisällä samalla tavalla rahaa kuin perinteinen lompakko. Se sisältää sen sijaan käyttöoikeuden tietyn kryptovaluuttaosoitteen sisältämiin varoihin. Bitcoin käyttää UTXO-kirjanpitomallia, jossa lompakon saldo on yksinkertaisesti summa sen historian kaikista transaktioista.

Lompakko-ohjelmisto voi myös niputtaa yhteen usean eri osoitteen varat yhteen, mikä mahdollistaa aina uuden osoitteen luomisen jokaisen transaktion yhteydessä.

Lompakon tärkein ominaisuus on saldon näyttämisen lisäksi transaktioiden lähetys ja vastaanotto. Yksityisen ja julkisen avaimen avulla kerrot Bitcoin-verkolle, että sinulla on oikeus käyttää kyseisen osoitteen varoja. Lompakko-ohjelmisto hoitaa tämän sinun puolestasi, joten käyttäjän tarvitsee vain syöttää summa, vastaanottajan osoite sekä joissain tapauksissa käytetty verkon maksu.

Muut kryptovaluutat toimivat teknisesti hieman eri tavalla, mutta perusperiaate on sama kaikkien kohdalla. Kryptovaluuttalompakko tarjoaa graafisen käyttöiittymän tietyn osoitteen varojen hallintaan. Ilman lompakko-softaa kolikoiden lähetys ja vastaanotto ei tavalliselta tallaajalta onnistuisi.

Mikään kryptovaluuttalompakko ei ole 100% varma säilytysmuoto

Kuten otsikko kertoo, mikään lompakko ei ole absoluuttisen varma tapa säilyttää kryptovaluuttaasi. Online-lompakkosi on turvassa, jos kotona oleva paperilompakkosi ryöstetään tai tietokoneesi varastetaan. Jos online-palveluntarjoaja taas hakkeroidaan, niin bitcoinit olisivat olleet paremmassa tallessa paperilompakossa tai USB-tikulla.

Offline-vaihtoehdot ovat suojassa online-hakkeroinnilta, mutta toisaalta omaisuutesi on loppujen lopuksi yhden paperilapun varassa.

verkko-hakkeri
Verkossa hakkerit ja muut rikolliset uhkaavat kaikkialla. Kryptosijoittaja on oltava erityisen varovainen ja harkittava hajautusta eri vaihtoehtoihin.

Jokaisen kryptovaluuttoihin sijoittavan henkilön on valittava säilytystapa, mikä sopii juuri omaan käyttöön sekä riskiprofiiliin. Eri säilytysmuodot mahdollistavat myös hajautuksen, joka on yleensä fiksu ratkaisu henkilöstä riippumatta. Jos yksi talletusmuoto sattuisi pettämään, et koskaan menetä kaikkia varojasi.

Jos treidaat kryptovaluuttoja päivittäin, sinun on käytännön syistä pakko säilyttää paljon varoja myös pörssissä. Tämä riski on treidaajan pakko ottaa. Monelle Bitcoin lompakko sisältää treidauksen ulkopuoliset varat, josta on erotettu jatkuvaan kaupankäyntiin omaisuutta eri lompakoihin.

On oleellista ymmärtää, että sinä olet itse vastuussa omasta tietoturvastasi. Jos hukkaat nettipankkisi salasanan ja käyttäjätunnuksen, voit aina ottaa puhelun omaan pankkiisi ja hommata ne takaisin. Bitcoinin tai muiden kryptovaluuttojen kohdalla ei vastaavaa mahdollisuutta ole. Jos hukkaat myös backup-koodit tai esimerkiksi kadotat paperilompakkosi, niin virtuaalivaluuttasi on kadonnut. Tämän hetkisen Bitcoinin kurssin näet täältä.

Seuraavaksi käydään läpi eri säilytysvaihtoehtoja.

Kryptovaluuttapörssit lompakkona

binance-etusivu-07-2020

Kryptovaluuttapörssit ovat virtuaalivaluuttojen suurimpia keskittymiä. Tämän hetken markkinajohtaja on kuvassa näkyvä Binance, jonka seitsemän miljoona asiakasta pyörittävät parin miljardin dollarin kokoista päivävaihtoa.

Pörssin tärkein funktio on toimia kauppapaikkana. Niitä ei suositella omaisuutesi pitkäaikaiseen säilytykseen, sillä kryptovaluutat eivät ole täysin omassa kontrollissasi. Privaattiavaimesi on pörssin hallussa, ja tietoturvasi taso on juuri niin korkea, kuin käyttämälläsi palvelulla.

Muista aina kytkeä päälle kaksivaiheinen autentikointi (2FA), mikä estää käyttäjätilisi väärinkäyttöä merkittävästi.

Pörssin hyvä puoli on siinä, että saat vaihdettua kryptovaluuttasi nappia painamalla toiseen. Tämä on tärkeää silloin, kun kurssit alkavat liikkua nopeasti suuntaan tai toiseen. Lisäksi tarjolla on asiakaspalvelu sekä yleensä aktiivinen käyttäjäryhmä myös Redditin puolella. Saat ongelmatilanteissa yleensä nopeasti apua.

Pörssin huonona puolena ovat riskit erilaisista hyökkäyksistä ja toimintakatkoista. Pörssit ovat kryptovaluuttojen keskittymiä, joten ne ovat myös verkkorikollisten ykköskohteita. Tämän lisäksi pörssi voi jäädyttää käyttäjätilejä tai poistaa ongelmatilanteessa esim. kotiutukset käytöstä jopa parin viikon ajaksi.

Todennäköisyys ongelmille on nykyään pieni, jos toimit markkinoiden suurimpien ja tunnetuimpien palveluiden kanssa.

Tällä hetkellä Binance on markkinoiden ykkönen, mitä tulee kryptopörssien asiakaspalveluun, tiedottamiseen sekä tietoturvaan. Näet lisää vaihtoehtoja tältä sivulta.

Peruskäyttäjän kannattaa säilyttää pörsseissä lähinnä pieni osa portfoliosta, jolla voi tarvittaessa tehdä nopeita kauppoja. Pidempiaikaista holdaamista varten kannattaa tehdä astetta turvallisempi kryptovaluuttalompakko, josta valuuttaa voi siirtää sitten pörssin puolelle osto- ja myyntitilanteissa. 

Kryptovaluuttalompakko – muut online-vaihtoehdot

Coinmotion etusivu 2020

Online-lompakko on hieman pörssin kaltainen vaihtoehto, joka on monien piensijoittajien suosiossa. Jos olet ostanut Bitcoinia esimerkiksi 100 eurolla, niin 100 euroa maksava USB-tikku ei ole tarkoituksenmukainen hankinta sen säilytykseen. Käytännössä online-lompakko tarkoittaa pörssin tavoin yhtä kuin verkkopalvelu, jota voit käyttää selaimella tai erillien mobiiliappin kautta.

Aloittelevalle käyttäjälle paras vaihtoehto on suomalainen Coinmotion, joka tarjoaa myös helpon tavan ostaa ja myydä Bitcoineja. Lue tarkempi käyttöohje palvelusta: Coinmotion kokemuksia ja arvostelu. Coinmotionin Holvi-palvelu tarjoaa myös erittäin vahvan lisäturvan. Toinen suomalainen vaihtoehto on Northcrypto.

Edellä mainitut Coinmotion ja Northcrypto tarjoavat lompakon sekä kauppapaikan, joten niiden käyttö vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla. Jos et halua lainkaan kryptovaluuttojen ostomahdollisuutta vaan pelkän lompakon, Blockchain.com online-lompakko on suosittu vaihtoehto.

Online-lompakon heikkoudet ovat osittain samat kuin pörssissä. Se voi joutua hakkeroinnin tai palvelunestohyökkäyksen kohteeksi, ja toisaalta sinä voit käyttäjänä joutua verkkourkinnan, virusten, keyloggerin tai vastaavien uhriksi. Privaattiavaimesi on palveluntarjoajan hallussa, joten tietoturvasi taso on yhtä korkea kuin kyseisen yrityksen taso.

Jos käytät online-lompakkoa vain hyvin suojatulta kotikoneelta ja tililläsi on käytössä kaksivaiheinen autentikointi, niin riski tilin väärinkäytöstä pienenee merkittävästi.

Suurin osa aloittaa kryptovaluuttojen säilyttämisen online-lompakosta tai pörssistä. Tarve turvallisemmalle säilytykselle kasvaa siinä vaiheessa, kun portfolion arvo alkaa nousta. Yksi tapa pienentää riskiä on useiden eri palvelutarjoajien käyttäminen. Voit säilyttää esim. 50% Bitcoineista Coinmotionissa ja loput 50% jaettuna parin muun palveluntarjoajan tileille. Näin ollen yhden online-lompakon tuhoutuminen ei kadottaisi kaikkia varojasi.

Desktop- ja mobiililompakko

Kryptovaluuttalompakko - Exodus

Desktop-lompakko on seuraava askel tietoturvallisempaan suuntaan. Se on edelleen hot wallet -otsikon alla, mikä tarkoittaa online-yhteydessä olevaa lompakkoa. Bitcoin lompakko ns. desktop-muodossa on käytännössä ohjelmisto, joka asennetaan tietokoneellesi. Desktop-lompakon käyttö ei eroa online-lompakosta oikeastaan millään tavoin, eli hallinnoit kryptovaluuttaasi internetin välityksellä.

Tärkeä ero online-lompakkoon tai pörssiin tulee siitä, että privaattiavaimesi ei ole kolmannen osapuolen hallussa. Se on tallennettuna vain omalla koneellasi. Kryptovaluutan omistaa käytännössä se taho, joka hallitsee tilin privaattiavainta. Voit miettiä asiaa esimerkiksi näin: mikä ero on eurolla pankkitililläsi tai setelillä omassa lompakossasi.

Suosittu ja helppokäyttöinen desktop-lompakko on Exodus. Yllä olevassa esimerkkikuvassa näkyy Exodus-lompakon käyttöliittymä sekä kuvitteellisia kryptovaluuttoja saldoineen. Löydät lisää kuvia exodus.io -sivustolta.  Toinen suosittu desktop-lompakko on Coinomi.

Monilla eri kryptovaluutoilla on myös omat desktop-lompakot. Esimerkiksi NEO, Monero ja Cardano-tokenit säilytetään useimmiten vain kyseiselle kryptovaluutalle tarkoitetussa lompakoissa.

Desktop-lompakkoa käytettäessä riski joutua hakkeroinnin kohteeksi on merkittävästi pienentynyt. Olet yhä erilaisten virusten armoilla ja online-yhteydessä – kaikki mikä tietokoneellasi on, voi kadota tavalla tai toisella. Jos sinulla on ylimääräinen kone pyörimässä nurkassa, asennna kryptovaluuttalompakko desktop-ohjelmisto siihen ja ottaa koneen sen jälkeen pois verkosta.

Mobiililompakot ovat käytännössä sama asia, mutta läppärin tai pöytäkoneen sijasta asennus tapahtuu mobiililaitteeseen. Kyseinen lompakko toimii parhaiten, jos käytät kryptovaluuttaa päivittäin pieniä määriä ostosten tekemiseen. Suomessa tällaiselle käytölle on vielä hyvin vähän tarvetta, mutta Bitcoin sekä muut kryptovaluutat yleistyvät maailmalla jatkuvasti myös maksuvälineenä.

TrustWallet on erittäin monipuolinen ja helppokäyttöinen mobiililompakko. Edellä mainittu Exodus löytyy myös mobiilappina.

Mobiililompakko kulkee aina mukana ja on nopeasti käytettävissä. Etuna on QR-koodin skannausominaisuus, jonka avulla kryptovaluutan lähettäminen toiselle henkilölle (tai kauppiaalle) hoituu salamannopeasti ilman pitkien koodirivien kirjoittelua. Mobiililompakon tietoturvaheikkoudet on helppo ymmärtää. Paras tapa käyttää mobiililompakkoa on ladata sinne arvoltaan vain pieni summa kryptovaluuttaa, joka riittää päivittäisiin ostoksiin.

Hardware-lompakko (kylmälompakko)

Hanki Ledger Nano kylmälompakko!

Kun kryptovaluuttoihin sijoitetun omaisuuden arvo kasvaa satoihin euroihin, henkilö alkaa yleensä miettiä varmimpia talletusvaihtoehtoja. Silloin katseet kääntyvät hardware-lompakkoon, jota kutsutaan myös nimellä cold wallet.

Kyseessä on usein USB-tikkua muistuttava laite, joka kytketään tietokoneeseen kiinni transaktioiden ajaksi. Tämän jälkeen laite otetaan irti koneesta, joten se on offlinessa ja täysin turvassa hakkeroinnilta ja muilta uhkilta, jotka koskevat online-pohjaisia lompakoita.

Yksi maailman suosituimmista hardware-lompakoista on kuvassa näkyvä Ledger Nano X. Hardware-lompakon hallintaan käytetään tietokoneella olevaa ohjelmaa. Sen avulla varoja siirretään lompakkoon ja sieltä ulos, kuten edellä mainitussa desktop-versiossa. Jos sattuisit hukkaamaan Ledger Nanon tai se tuhoutuu jostain syystä, se ei ole ongelma. Pääset käsiksi varoihisi asennuksen yhteydessä luotavien tunnussanojen avulla. Löydät yksityiskohtaisen oppaan Ledger Nanon käyttöön tästä linkistä.

Toinen suosittu kryptovaluuttalompakko on Trezor Model T, joka tarjoaa vastaavia ominaisuuksia samassa hintaluokassa. Voit tutustua Trezoriin osoitteessa shop.trezor.io.

Hardware-lompakko on turvassa kaikelta online-hakkeroinnilta. Ei mikään ihme, että se on ammattimaisesti sijoittajien suosittelema ratkaisu suurien summien säilyttämiseksi. Offline-ratkaisun suurin riski on itse laitteen sekä tunnussanojen säilyttämisessä. Lisäksi hardware-lompakko maksaa 50-150€, joten sen hankinta tulee ajankohtaiseksi portfolion arvon noustessa satoihin euroihin. Hardware-lompakot tukevat myös useita eri kryptovaluuttoja.

Bitcoin lompakko paperilla eli paperilompakko

Bitcoin lompakko - paperilompakko

Bitcoin lompakko ns. paperimuodossa eli paperilompakko on käytännössä yksinkertaisempi versio hardware-lompakosta. Idea on esim. Ledger Nanon tapaan siinä, että privaattiavaimesi on vain sinun hallussasi internetin ulkopuolella. Näin ollen kukaan ei voi hakkeroida paperilompakkoasi missään olosuhteissa.

Paperilompakot olivat suosittuja ennen kuin hardware-lompakot valloittivat maailman. Nykyisin paperilompakoita käyttää enää harva sijoittaja.

Paperilompakon luominen tapahtuu helposti alle minuutissa.
1. Mene osoitteeseen bitaddress.org.
2. Liikuta hiirtäsi ympäri ruutua noin 10 sekunnin ajan, kunnes laskuri näyttää 100%.
3. Tämän jälkeen avautuu alla olevan kuvan kaltainen sivu.
4. Kyseisellä sivulla näet bitcoin-osoitteesi vasemmalla (SHARE), ja privaattiavaimesi oikealla (SECRET). Tulosta tämä sivu, niin sinulla on paperilompakko.
5. Voit halutessasi luoda nyt uusia lompakoita painamalla “Generate New Address” -linkkiä.

Jos haluat lisätä tietoturvaasi, kytket koneesi pois netistä ennen osoitteen luomista.

Vasemmalla olevan Bitcoin-osoitteesi voit postittaa vaikkapa naapureillesi ja pyytää lähettämään siihen ylimääräiset bittikolikot. Voit myös leikata sen irti paperista ja näyttää kaverillesi, jolla on mobiililompakko. Hän voi skannata QR-koodin ja rahat siirtyvät tilillesi. Kyseessä on siis julkinen Bitcoin-osoitteesi, josta kukaan ei voi siirtää rahaa pois. Sen saldon sekä transaktiohistorian voi tarkistaa milloin tahansa Blockchain.com -sivuston SEARCH-laatikosta. Privaattiavaimesi on pysyttävä vain sinun tiedossasi hyvässä tallessa, sillä sen avulla kuka tahansa pääsee lompakkoosi käsiksi.

Kun haluat ottaa paperilompakossa olevat rahat käyttöön, tarvitset privaattiavaintasi sekä tilin online-lompakkoon, jossa on import-ominaisuus. Tämän jälkeen saat siirrettyä koko paperilompakkosi saldon kyseiselle online-tilille, ja voit heittää sen jälkeen paperilapun menemään. Tässä vaiheessa paperiversion tietoturvahyöty nimittäin katoaa, kun privaattiavaimesi on ladattu kolmannen osapuolen käyttöön.

Katso esimerkki import-toiminnosta tältä sivulta.

Paperilompakon etuna on siis privaattiavaimen säilytys hakkeroinnin uloittumattomissa. Koko tilisi saldo on hardware-lompakon tapaan yhden paperilapun varassa, joten sen säilyttämisessä on omat riskinsä. Edellä mainittu bitaddress.org -sivuston lompakko soveltuu vain Bitcoinien säilyttämiseen. Jos haluat liikuttaa kryptovaluuttoja sisään ja ulos tililtäsi, tarvitset jonkun edellä mainituista lompakoista. Paperilompakko on kuitenkin yksinkertainen vaihtoehto tallettaa esimerkiksi osa Bitcoineistasi tällä tavalla .

Bitcoin lompakko / kryptovaluuttalompakko – yhteenveto

Tässä artikkelissa on esitelty yleisimpiä säilytystapoja kryptovaluutoille. Bitcoin lompakko -vaihtoehtoja on etenkin online-lompakoissa todella paljon, joten Bitcoinkeskus ei halua suositella mitään yksittäistä palvelua ylitse muiden.

Kryptovaluuttojen talletustapoihin vaikuttaa henkilön oma sijoitusprofiili sekä valitut kryptovaluutat. Aktiivisten treidaajien on pakko säilyttää kryptovaluuttaa pörsseissä, jotta positiot voidaan pitää voimassa. Eri lompakkovaihtoehdot tukevat myös tiettyjä kryptovaluuttoja, joten sijoituskohteet vaikuttavat niiden talletusmahdollisuuksiin. Aloittelevan piensijoittajan ei taas taas kannata ostaa hardware-lompakkoa, jos sen hankinta olisi suurempi kuluerä kuin koko kryptoportfolion arvo.

Tärkeintä on pyrkiä säilyttämään kryptovaluutat mahdollisimman turvallisesti. Älä säilytä kryptovaluuttoja etenkään pörsseissä vain huvin vuoksi, jos et tarvitse niitä aktiiviseen treidaukseen.

Käytitpä mitä tahansa talletustapaa, niin testaa sitä ensin pikkurahalla. Ja kokeile nimenomaan varojen siirtoa molempiin suuntiin! Varmistu siitä, että osaat siirtää varat myös lompakosta ulos. Jos käytät hardware-lompakkoa, voi olla fiksua kokeilla myös lompakon resetointia pienellä summalla. Eli miten tietojen palautus käytännössä onnistuu. Voit olla siten varma, että osaat palauttaa bittikolikot takaisin, jos hallussasi on joskus suurempia summia. Youtubesta löytyy paljon videomateriaalia siitä, miten kryptovaluuttalompakko toimii. Ohjeita löytyy kaikille tunnetuille lompakoille.

Voit pienentää riskiä myös jakamalla kryptovaluuttasi eri säilytystapojen välille. Voit säilyttää tietyn prosentin hardware-lompakossa, osan paperilompakoissa ja osan esimerkiksi desktop-lompakossa. Mobiilissa voi olla myös pieni määrä päivittäiseen asiointiin. Eri palveluntarjoajia on niin monta, että saat portfoliosi helposti jaettua yli 10 eri lompakkoon. Näin ollen yhden lompakon hakkerointi tai tuhoutuminen ei hävitä omaisuudestasi kuin pienen osan.

Jokaisen käyttäjän täytyy löytää itselle sopiva tapa. Kunhan pidät aina huolen siitä, että säilytät privaattiavaimiasi todella varmassa paikassa. Samoin niiden backup-koodeja.

Mikä on paras ja turvallisin Bitcoin-lompakko?

Ledger Nano X ja Trezor Model T ovat turvallisimmat ja parhaat vaihtoehdot. Ne maksavat 120-150 euroa ja ovat myös ammattilaisten käytössä. Molemmat tukevat kaikkia tunnetuimpia kryptovaluuttoja.

Mikä on hyvä ja ilmainen Bitcoin-lompakko tietokoneelle?

Jos omistat vain pieniä määriä kryptovaluuttaa, voit aina säilyttää niitä siinä palvelussa, josta myös kolikot ostit. Suomalaisia palveluita ovat Coinmotion ja Northcrypto.

Exodus on ilmainen desktop-lompakko, jonka avulla saat kryptot omaan haltuusi. Blockchain.com on suosittu ja ilmainen selainlompakko.

Mikä on hyvä mobiililompakko Bitcoinille?

Tällä hetkellä suosituimpia mobiililompakoita ovat Blockchain Wallet ja Coinomi. Löydät molemmat sekä Google Play Storesta että Apple Storesta.

Mikä on paras suomalainen Bitcoin-lompakko?

Tällä hetkellä ei ole tarjolla varsinaisesti “suomalaista lompakkoa”. Sen sijaan Coinmotion ja Northcrypto ovat suomalaisia Bitcoin-välittäjiä, jotka tarjoavat osto- ja myyntipalvelun lisäksi myös säilytyspalvelua. Voit siis säilyttää ostamasi kryptovaluutat ko. palveluissa, eikä sinun tarvitse välttämättä tallettaa niitä erilliseen lompakkoon.

Onko paperilompakko turvallinen?

Paperilompakko on turvallinen, jos voit säilyttää paperille printtaamasi privaattiavainta 100% turvallisessa paikassa. Jos hukkaat paperin tai joku muu saa sen haltuunsa, lompakon varat ovat sen jälkeen mennyttä.

 

Antti Hyppänen on Bitcoinkeskuksen perustaja sekä sivuston pääanalyytikko. Hän on seurannut kryptovaluuttoja työkseen vuodesta 2017 lähtien. Antti seuraa myös aktiivisesti makrotalouden tapahtumia. Kiinnostuksen kohteita ovat kryptovaluuttojen lisäksi kulta, hopea sekä Yhdysvaltojen osakemarkkinat. Antti vastaa pääosin Bitcoinkeskuksen sisällöntuotannosta sekä some-kanavien ylläpidosta.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*