Aloittelijan opas: näin ostat kryptovaluuttaa

Tämä on opas kryptovaluuttojen ostoon todellisille amatööreille. Jos et ole koskaan avannut itsellesi Bitcoin-lompakkoa tai tiliä kryptovaluuttojen kauppapaikkaan, tämä artikkeli on sinua varten. Oppaassa käydään läpi yksinkertaisella ja selkeällä tavalla askeleet, jotka sinun on otettava, jos haluat hankkia itsellesi maailman tunnetuimpia kryptovaluuttoja.

Tässä artikkelissa ei käydä läpi kryptovaluuttojen taustoja, vaan kyseessä on puhdas osto-opas. Bitcoinkeskus suosittelee tutustumaan sivuston kattaviin aloittelijoiden oppaisiin ennen kryptovaluuttojen ostamista. Kryptovaluutat-kategoriasta löydät myös yksityiskohtaisen oppaan jokaisesta eri kryptovaluutasta.

Seuraavaksi käymme läpi tunnetuimpien kryptovaluuttojen ostamisen. Valitse alla olevasta listasta haluamasi kryptovaluutta, niin hyppäät suoraan oikeaan kohtaan artikkelissa:

Bitcoinin ostaminen

Markkinoilta löytyy aloittelijoille kaksi todella suosittua ja luotettavaa palvelua, joista Bitcoineja kannattaa ostaa. Nämä ovat kotimainen Coinmotion ja amerikkalainen Coinbase. Molemmat ovat suomalaisten piensijoittajien suosiossa, joten voit valita oman mieltymyksesi mukaan kumman tahansa.  Seuraavassa yksinkertaiset ohjeet kumpaankin palveluihin.

Bitcoinin ostaminen Coinmotion-palvelusta

coinmotion

Vaihe 1: Rekisteröidy Coinmotion-palveluun tästä linkistä

Täytä rekisteröintilomakkeelle kaikki vaaditut tiedot. Rekisteröinnin yhteydessä henkilöllisyytesi varmistetaan pankkitunnuksilla. Tämä on standardi toimenpide kaikissa nettipalveluissa, joissa suoritetaan rahansiirtoja.

Saat rekisteröinnin jälkeen myös vahvistusviestin sähköpostiisi. Klikkaa siinä olevaa linkkiä, jonka jälkeen tilisi on käyttövalmis.

Vaihe 2: Kirjaudu sisään ja talleta euroja Coinmotion-tilillesi

Kirjaudu Coinmotion-tilillesi, jonka olet edellisessä vaiheessa rekisteröinyt ja varmentanut.

Klikkaa päävalikosta Siirrot. Sivulla pitäisi olla automaattisesti valittuna Vastaanota ja Siirtotyyppinä Eurot. Valitse ne, jos näin ei jostain syystä ole asia. Varmista vielä, että sivu vastaa alla olevaa kuvaa:

coinmotion esittely talleta rahaa

Valitse haluamasi talletustapa ja seuraa ruudulla olevia ohjeita.

S-Pankki, SOFORT ja luottokorttitalletukset tapahtuvat saman tien. Tilisiirto käsitellään yleensä parissa tunnissa, jos lähetät kuvan verkkopankkisi kuitista osoitteeseen documents@coinmotion.com. Muussa tapauksessa siirto on normaalisti käytettävissä seuraavana pankkipäivänä.

Kun Coinmotion-tilillesi on talletettu varoja, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 3: Osta Bitcoineja

Klikkaa päävalikosta Kaupankäynti. Sivulla pitäisi olla oletuksena valittuna Kaupankäynti-kohdasta Osta, valuuttana BTC (eli Bitcoin), ja tyyppinä Osto markkinahinnalla. Katso, että näkymä vastaa alla olevaa kuvaa:

coinmotion esittely osta bitcion

Syötä määrä-kenttään haluamasi määrä joko euroissa tai Bitcoineissa. Klikkaamalla Enimmäismäärä, ostat niin paljon Bitcoineja, kuin tililläsi olevilla varoilla on silloin mahdollista.

Saat ruudulle ilmoituksen Osto onnistui, jos kaikki sujui ilman ongelmia.

Vaihe 4: Tarkista lompakkosi saldo

Klikkaa päävalikosta Lompakkoni, niin pääset palvelun etusivulle. Lompakkosi saldossa pitäisi nyt näkyä ostamasi Bitcoinit. Onneksi olkoon – omistat nyt kryptovaluuttaa!

Sinun ei tarvitse tehdä tämän jälkeen enää mitään, jos et halua. Bitcoinit ovat nyt tililläsi, eivätkä ne katoa sieltä mihinkään. On suositeltavaa tutustua myös seuraavaan kohtaan.

Vaihe 5: Lue lisätietoja

Bitcoinkeskus suosittelee myös tutustumaan seuraaviin artikkeleleihin:

 

Bitcoinin ostaminen Coinbase-palvelusta


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*